Jump to content

Photo

Črna kronika

• Please log in to reply
2165 replies to this topic

#641 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 02 October 2009 - 07:07 PM

Označevanja na naših cestah so podvržena istim pravilom kot v EU. Le dovolj pozoren moraš bit, kot pač vedno na cesti.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#642 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15734 posts

Posted 02 October 2009 - 07:11 PM

Men se zdi, da pr nas res ni kej fajn označeno. Ne morm se spomnt kam sem zadnjič šla, ampak sem si prav rekla, da če ne bi vedla kam grem, ne bi pojma mela kam naj zavijem.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#643 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 02 October 2009 - 07:33 PM

QUOTE(PurePoison @ 2. 10. 2009 - 19:51) View Post

Tudi, če bi se ti zgodilo, da bi narobe pripeljal na uvoz, zagotovo dovolj hitro (da še lahko ukrepaš) opaziš, da si falil, če si seveda pri sebi.

Podpis. Pa če se voziš nekje kjer ne poznaš, si pač še extra previden.

Jaz sem vsak dan na cesti skoraj in včasih ne morem res verjeti kaj si ljudje mislijo, da so nesmrtni ali kaj?

Takoj podpišem za nula nula v prometu, pa za strožje kazni sem . . . 20 let zapora za tega tipa, dobil bo pa 3 pogojno! huh.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#644 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 02 October 2009 - 07:36 PM

Jaz bi ga poslala na prisilno delo v Sibirijo, pa naj tam gara dokler ne crkne.
Ubil je tri mlade ljudi, ki so imeli še celo življenje pred sabo, jaz do takih ne premorem niti kančka razumevanja.
Ne vem zakaj bi brezdelno gnil v zaporu, davkoplačevalci pa bi ga vzdrževali, naj bo vsaj koristen za družbo, v zaporu nikomur ne pride prav.

Si predstavljate, kak se morajo starši teh otrok počutit? Mislim, če to ni najbolj nesmiselna smrt, pol pa tud ne vem.
Ne moreš se pomoje sprijaznit s tem, trije mladi so umrli - in zakaj? Zato, ker se ga je ena pijana brezobrazna svinja napila, meni je to več kot grozljivo.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#645 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 02 October 2009 - 07:44 PM

Hja, nisi edina, ki tako razmišlja - ampak bodimo pošteni - glede na to, da je edina kazen zapor pri nas - koliko bo dobil, 4 ali 5 let max? V srednjem veku bi že na natezalnici bil.

Kako se starši počutijo nočem niti razmišljati, tudi kazni - primerne temu zločinu - NI, mladih življenj nič ne more vrniti. cry.gif

edit: pa še to

http://24ur.com/novi...enja.html#video

GNIDE!!!!!!!!!!!

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#646 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 October 2009 - 08:12 PM

Povzročitelja so celjski policisti odpeljali na zaslišanja in ga tudi že izpustili. Za pridržanje namreč ni bilo razlogov. blink.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#647 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 02 October 2009 - 08:13 PM

Itak ne bo dobil nič, ne. Jaz že itak skos pravim, da malo še manjka, pa bomo pri nas zločince nagrajevali.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#648 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 02 October 2009 - 08:21 PM

na nasprotnem pasu pa nesreča, ker so budale pasle zijale. no comment, res.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#649 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15734 posts

Posted 02 October 2009 - 08:28 PM

Na radarje lovijo tiste, ki peljejo 60 namesto 50, tega so pa že izpustili. Pa to ne morš verjet, res ne.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#650 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46039 posts

Posted 02 October 2009 - 08:54 PM

QUOTE(Sally @ 2. 10. 2009 - 19:18) View Post

sej ne da kej zagovarjam, samo če samo pogledam kaj se mi je včerej zgodilo na Rudniku ane, skor sm šla prot zagrebu namesto prot gorenjski, ker iz smeri centra sploh ni označeno kje se zavije proti gorenjski. Tolk o označevanju na naših cestah....

Ja, označbe v katero smer zavit so res ponekod slabe, ampak dovozi na avtoceste so pa še nisem vidla, da ne bi imeli teh dveh znakov:
IPB Image

No, tip si zasluži kazen za svoja dejanja, po drugi strani pa pomislite kako se počuti, ko ima na vesti tri mlada življenja in ga vsa Slovenija obsoja. Če ima kanček vesti, potem ga bo to do konca življenja preganjalo. Srčno upam, da ima vest in da si močno očita svoje dejanje in si želi, da bi bi bil sam na mestu mrtvih. Ne natezalnica, ne prisilno delo v Sibiriji pa teh treh mladih življenj ne bo vrnilo... Kako se počutijo starši nočem niti razmišljati.
  • 0

#651 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 02 October 2009 - 10:00 PM

QUOTE(Kalypso @ 2. 10. 2009 - 21:54) View Post

No, tip si zasluži kazen za svoja dejanja, po drugi strani pa pomislite kako se počuti

Mene to čisto nič ne omehča. Skos se povsod trobi, kako riskantno se je vsest vinjen za volan, celo sučejo se opozorilne reklame po TV in plakati so tudi, vsak razumen človek ve, v kaj se spušča, ko sede vinjen za volan. Ravno zato pa jaz za takega človeka ne najdem nič drugega, kot čisti prezir.

QUOTE(Kalypso @ 2. 10. 2009 - 21:54) View Post

Srčno upam, da ima vest in da si močno očita svoje dejanje in si želi, da bi bi bil sam na mestu mrtvih. Ne natezalnica, ne prisilno delo v Sibiriji pa teh treh mladih življenj ne bo vrnilo...

Sej jih tudi to, da si bo očital, ne bo vrnilo.
  • 0

#652 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 02 October 2009 - 10:03 PM

Preden začneš pit si trezen in TAKRAT moraš sprejet odločitev, da tisti večer ne boš vozil.

Žal se časa ne da več zavrteti nazaj, jaz do tega možakarja ne čutim sočutja, kar je po moje normalna reakcija nas zunanjih opazovalcev.

Dokler se pa kultura slovencev kot voznikov ne bo popravila - bomo še naprej brali o takšnih tragedijah.
  • 0

#653 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46039 posts

Posted 02 October 2009 - 10:04 PM

Jaz definitivno obsojam njegovo dejanje, ampak vaše reakcije in obsojanja se mi pa vseeno zdijo malo preostra. Za to dejanje ga v Sibirijo ravno ne bi poslala, ker tja bi jaz pozaprla samo največje izmečke človeštva, pa še teh bi se raje znebila na kak drug način. Tega povzročitelja nesreče in tudi vse ostale, ki vinjeni sedejo za volan, bi pa poslala na družbeno koristno delo: npr. pomoč invalidom, ki so postali invalidi zaradi prometnih nesreč ali kaj podobnega. Na neko tako delo, ki bi jih nenehno spominjalo na to kaj se je (za povzročitelja nesreče) in kaj bi se lahko zgodilo (za vse tiste, ki bi lahko vinjeni povzročili nesrečo, pa so imeli srečo, da je niso).

QUOTE(DiLeMa @ 2. 10. 2009 - 23:00) View Post

Res je.

QUOTE(Kinky @ 2. 10. 2009 - 23:03) View Post

Preden začneš pit si trezen in TAKRAT moraš sprejet odločitev, da tisti večer ne boš vozil.
Žal se časa ne da več zavrteti nazaj, jaz do tega možakarja ne čutim sočutja, kar je po moje normalna reakcija nas zunanjih opazovalcev.

Dokler se pa kultura slovencev kot voznikov ne bo popravila - bomo še naprej brali o takšnih tragedijah.
Se strinjam. Kultura pa se bo spremenila šele ko bo vsak posameznik pri sebi razčistil stvari in končno sprejel odgovornost, da s tem ko sede za volan ni v njegovih rokah le njegova usoda, temveč usoda vseh preostalih udeležencev v prometu, na katere lahko naleti.

QUOTE(DiLeMa @ 2. 10. 2009 - 20:36) View Post

Jaz bi ga poslala na prisilno delo v Sibirijo, pa naj tam gara dokler ne crkne.
Ne vem zakaj bi brezdelno gnil v zaporu, davkoplačevalci pa bi ga vzdrževali, naj bo vsaj koristen za družbo, v zaporu nikomur ne pride prav.
Dejstvo je, da so bila delovna taborišča-gulagi, ki so jih v času Sovjetske zveze gradili v Sibiriji za državo (in davkoplačevalce) velik strošek, večji od običajnih zaporov. Delo, ki so ga opravili interniranci ni pokrilo stroškov, ki jih je imela država z njimi. Potrebno je bilo plačati prevoz internirancev v taborišča, paznike, njihovo oskrbo ipd. wink.gif Za državo so imela taborišča edino korist v tem, da so se znebili nezaželenih osebkov.
Toliko, da ne bo napačnih predstav o taboriščih. Če prav pa razumem, si želela povedat, da se ti zdijo slovenski zapori prej hotel kot pa prevzgojna ustanova in se s tem strinjam.
  • 0

#654 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 02 October 2009 - 10:34 PM

Članek na www.siol.net

V krvi dva promila alkohola

46-letnik je vozil pod vplivom alkohola, so pojasnili celjski policisti. Po poročanju medijev, je imel v krvi 2 promila alkohola. Preveč naj bi spil zaradi ločitve. Policisti so dodali, da ni utrpel hudih telesnih poškodb, zaradi česar ni ostal na zdravljenju in je trenutno pridržan na PU Celje.
  • 0

#655 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 October 2009 - 10:38 PM

vsak razumen človek ve, v kaj se spušča, ko sede vinjen za volan. Ravno zato pa jaz za takega človeka ne najdem nič drugega, kot čisti prezir.

Podpis.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#656 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46039 posts

Posted 02 October 2009 - 10:50 PM

Skos se povsod trobi, kako riskantno se je vsest vinjen za volan, celo sučejo se opozorilne reklame po TV in plakati so tudi, vsak razumen človek ve, v kaj se spušča, ko sede vinjen za volan. Ravno zato pa jaz za takega človeka ne najdem nič drugega, kot čisti prezir.
Glede na število ljudi, ki pijejo in vozijo ne vem če to ravno drži. Ne vem, če veste, ampak med vikendi so celice na policijskih postajah praviloma kar polno zasedene z vozniki, ki (pre)globoko pogledajo v kozarec in sedejo za volan in jih policisti ujamejo. In če sklepam po ljudeh, ki jih poznam in ki pijejo ko vozijo, je njihov edin strah, ko sedejo za volan to da jih bo ustavila policija in bodo napihali in plačali kazen. Potencialna nesreča, ki jo utegnejo povzročiti jim mislim, da ne pade na kraj pameti. Kljub vsem propagandnim akcijam (nekaj teh akcij se mi zdi odličnih) in opozarjanju se mi zdi, da gre veliko ljudem to skozi eno uho noter, skozi drugo pa ven. Nekje po principu: "Meni se to že ne more zgoditi, saj sem dober voznik." Žalostno, da je tako in res upam, da enkrat le pride v zavest ljudi kaj vse se lahko zgodi, če sedeš vinjen za volan.
  • 0

#657 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 October 2009 - 10:53 PM

Jaz bi uvedla zakon, da v kolikor bi kdo napihal tudi minimalno alkohola, bi mu doživljenjsko odvzela vozniško dovoljenje. Sploh zaradi tega, ker druge, nedolžne (kateri ponavadi najbolj naj*** v nesrečah, povzročiteljske pijandure pa odnesejo s praskami) spravljajo v nevarnost. Zgolj tak rigorozen ukrep bi lahko vodil v to, da ljudje ne bi pili, potem pa sedli za volan.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#658 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 02 October 2009 - 10:59 PM

Jaz se popolnoma strinjam s tem zadnjim postom. Kultura slovenskih voznikov je zagovedana in dokler se ne uvedejo drastični ukrepi, do sprememb ne bo prišlo, nikoli, umirali bodo pa predvsem nedolžni ljudje.

Temu pacientu, do katega tudi jaz ne čutim nič pomilovanja, samo gnus, pa naj se sodi za trikraten naklepen umor. Smilijo se mi le njegovi domači, ker bodo sedaj šli zaradi njega skozi celo kalvarijo.

Če pomislim, da bi se to zgodilo komu od mojih domačih, prijateljev . . . kar dihati ne morem. cry.gif

• 0

#659 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46039 posts

Posted 02 October 2009 - 11:04 PM

Se strinjam s Fluffy. Samo taki rigorozni ukrepi so po mojem mnenju samo sanje, ker če bi želeli uvesti tak ukrep, bi morali marsikaj kar ne funkcionira tako kot bi moralo (npr. javni prevoz) na novo vzpostaviti, to pa je prevelik zalogaj za naše vrle oblastnike (bilokateri so že na oblasti). Zdaj že vidim, da se bo v javnosti spet veliko govorilo o prometni varnosti, po tv-ju bo spet govorila kopica "strokovnjakov", storilo pa se ne bo nič razen morda zvišanja kazni, kar pa bo morda na samo vožnjo učinkovalo mesec ali dva po uvedbi, bo pa polnilo državni proračun.
  • 0

#660 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15734 posts

Posted 03 October 2009 - 08:19 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 2. 10. 2009 - 23:53) View Post

Jaz bi uvedla zakon, da v kolikor bi kdo napihal tudi minimalno alkohola, bi mu doživljenjsko odvzela vozniško dovoljenje. Sploh zaradi tega, ker druge, nedolžne (kateri ponavadi najbolj naj*** v nesrečah, povzročiteljske pijandure pa odnesejo s praskami) spravljajo v nevarnost. Zgolj tak rigorozen ukrep bi lahko vodil v to, da ljudje ne bi pili, potem pa sedli za volan.

Jst že skos to govorim. Takoj vzet vozniško in sploh ni šans, da jo še kdaj dobi!
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users