NARAVNA KOZMETIKA
Posted 20 September 2009 - 04:28 PM
Posted 03 October 2009 - 02:25 PM

Posted 07 October 2009 - 10:30 AM
hvala
Posted 07 October 2009 - 12:06 PM
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 09 October 2009 - 11:00 AM
Posted 21 November 2009 - 04:29 PM

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 04 December 2009 - 10:44 PM

Mene pa zanima, če je Melvita kao 100% naravna kozmetika (kot recimo Hauschka, Lavera in podobne)? Zanimajo me tudi okvirne cene, namreč cenika ne najdem nikjer, me pa mika šampon proti prhljaju.
Posted 04 December 2009 - 10:54 PM
Ja, ima certifikat EcoCert. 200ml šampona je ok. 8€, pol litra pa 16, 17.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 December 2009 - 11:00 PM

Čuj, kaj pa čistilna maska za obraz veš koliko približno stane?
Posted 04 December 2009 - 11:02 PM
Fluffy, prosim pomagaj!

Oprosti, ker ti s tako zamudo odgovarjam. Če boš imela kdaj še kako vprašanje in ne bo od mene reakcije, me spomni na ZS, ker ne pregledujem celotnega foruma in potem marsikaj spregledam.
Kneipp mandljevega olja za masažo nisem imela, imam pa pač olje za telo, tako da ti tu ne morem pomagati s primerjalnega vidika, lahko ti samo povem, da je olje za telo odlično! Ne vpije se sicer popolnoma, diši meni orgazmično, ni ono nadležno mastno, kožo prijetno nahrani.
Kopeli so pa tako - niso vse enake, se razlikujejo. Meni so tri najljubše, težko se odločim za eno. -) Vsaka ima tu svojo prednost in kakšno mini pomanjkljivost (ki pa jo seveda vse ostale kvalitete odpihnejo, pa vendar). Torej, top 3 so mi: mandljeva (resnično hranilna, dišeča, peni se ne nič, zelo oljnata, pusti tudi rahel film na koži), 2-letni svetlin (podobna, kot mandljeva - zdi se mi, da je nekoliko manj hranilna (ampak res zgolj nekoliko), a še vedno je zelo hranilna - ta se dobi samo v lekarnah, drugje še nisem zasledila - ta celotna linija je zakon ... spet strašansko dišeča in prijetna, peni se ne nič) in mlečna kopel (ki pa ni nič oljnata, a vseeno hranljiva, peni se ne nič, diši orgazmično). Potem so tu še druge, ki jih imam - divja vrtnica/sivka (vonj ni ravno višek aromaterapije ... je pa mi prijetna, ker se peni, je manj mastna, a vseeno nahrani kožo), zimska harmonija (super vonj po klinčkih, se peni, spet hranljiva, a ne zelo). Imela sem še sivko/pomarančo (taka globoka temno violična, res pristen vonj po sivki (pomaranče jaz nisem vohala), ne peni se nič, ni pa ravno preveč hranilna) in meliso (ta mi sploh ni bila všeč, je tudi na občutljivih mestih pekla, pa smrdela mi je ... če se le da, priporočam preverjanje vonja). To je to. -) Kneipp kopeli (in nasploh izdelki) so meni res odlični in jih redno uporabljam. Fant uporablja tudi soli za kopel (pa jaz jih pri njemu občasno) in so tudi fine (sploh ena, ki diši po smrekah, fino hranilna), pa je navdušen. -)
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 04 December 2009 - 11:17 PM
Čuj, kaj pa čistilna maska za obraz veš koliko približno stane?
Čuj, to pa nisem gledala. Jaz sem vprašala, če majo kaj za mastno kožo, in je rekla, da ne.

― V. Van Gogh
Posted 05 December 2009 - 01:33 AM
Od Kneippovih kopeli je meni daaaaaleč najboljša in najbolj dišeča mlečna kopel z ognjičem in nepozebnikom:

Mene pa zanima, če je Melvita kao 100% naravna kozmetika (kot recimo Hauschka, Lavera in podobne)? Zanimajo me tudi okvirne cene, namreč cenika ne najdem nikjer, me pa mika šampon proti prhljaju.
Mmmm, tale kopel je moja najljubša.
Glede Melvite - imam šampon za normalne lase (arnika, mirta itd.) in mi je super, ker me lasišče po uporabi nič ne srbi, prhljaja pa tudi nimam več.
Posted 05 December 2009 - 12:00 PM

Imam namreč v kratkem rojstni dan, se bo nateklo nekaj denarja in bom zagotovo zavila v Melvito po šampon, balzam in maybe še čistilno masko za obraz, pa bi rada čim več mnenj.
Posted 06 December 2009 - 10:57 PM

Posted 08 December 2009 - 06:49 PM

Posted 08 December 2009 - 07:07 PM

No, glede šampončiča.
Je precej redek, rumeno-prozorne barve in glede na to, da sem za prvič kupila ta malo plastenko (200 ml), se mi je zdelo, da ga bo takoj zmanjkalo. Ampak pri meni kar traja in traja, imam ga že od začetka poletja, pa ga je še kakšno 1/3.
Peni se normalno (že pri prvem šamponiranju) in meni odstrani vso maščobo z lasišča in las.
Za seboj pusti zelo mehke lase, ob prvi uporabi namenoma nisem uporabila balzama, da sem videla, kakšen je dejanski učinek šampona na laseh. Res sem bila presenečena nad mehkobo in leskom las, nobene sledi o trdoti!
Vonj je ... hm, predvsem zelo svež in glede na to, da vsebuje limonsko mirto, je nekako limonsko-zeliščni, torej predvsem naraven. Sicer pa na embalaži piše, da je za pogosto uporabo in da vsebuje arniko (takrat sem imela full težave z lasmi, ker so mi pred tem močno izpadali in mi je prodajalka zraven svetovala še masažo lasiča z arnikinim oljem), med, že omenjeno limonsko mirto in poprovo meto.
Aja, še glede spiranja. Spira se odlično, nobenih težav.
Upam, da sem kaj pomagala. Če te še kaj zanima, hitro vprašaj! Bom še nekaj časa na netu.

Posted 08 December 2009 - 07:48 PM

Posted 08 December 2009 - 08:36 PM
Noro dober opis je, moja faca je trenutno taka -->

Posted 12 December 2009 - 12:54 AM

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 12 December 2009 - 11:12 AM

Haha, ne me j.

― V. Van Gogh
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users