Jump to content

Photo

Hiše & stanovanja

• Please log in to reply
1253 replies to this topic

#641 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25883 posts

Posted 29 December 2020 - 09:51 PM

Smartglass?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#642 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 30 December 2020 - 12:10 AM

Prvic slisim za to, za smartglass.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#643 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25883 posts

Posted 30 December 2020 - 07:54 AM

Meni je ful fascinantno, steklo lahko postane mlečno ali pa zatemnjeno s pritiskom na gumb. Je pa to relativno nova stvar in najbrž tudi primerno drago, sploh za tolikšne površine.

https://youtu.be/haMqvYBqDTo
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#644 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27329 posts

Posted 30 December 2020 - 08:18 AM

Hvala Kalypso ze gledam. Sicer bistveno drugace ni, malo vec raznolikosti drugace pa vecja kvadratura prinese edino vecje prostore ne pa racionalne razporeditve (otroske sobe povsod severno pa nesorazmerne kopalnice).

Anpak saj kaj pa drugega pricakovati na forumih se vedno berem, da graditelji mislijo, da veliko steklenih povrsin prinese samo nepotrebne stroske...kaj cejo potem pri nas prodajat hise z velikimi panoramskimi okni in v-z razporeditvijo,ce pa ni povprasevanja.
  • 0

#645 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 30 December 2020 - 08:35 AM

Jaz sem vcasih zelo rada vzela v knjiznici revijo Schoner wohnen. Tam so bile ze 25 let nazaj take hise, kot se zdaj gradijo pri nas. V nasem kraju stoji ena z zastekljeno juzno stranjo, ki je leta 97 dobila pri njih nagrado :D Imam izvod doma.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#646 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19127 posts

Posted 30 December 2020 - 08:41 AM

Mene samo zanima, kako to steklo čistiš... :)

• 0

#647 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85887 posts

Posted 30 December 2020 - 08:50 AM

Ce imas tako bajto, to verjetno ni tvoja skrb.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#648 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 30 December 2020 - 08:59 AM

Jaz se sicer tudi z denarjem vec kot enkrat na leto ne bi za to sekirala (ali pa se to ne)... :D Klicejo servis. Ceprav ta ni tako visoka, da ni bi mogel z lojtro.
Zadnjic je ena na Ambientih komentirala, da ne bi imela visokih stropov, ker se nabirajo pajcevine :lol:
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#649 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32285 posts

Posted 30 December 2020 - 09:01 AM

Moja prijateljica je zdaj kupila (naročila?) hišo dvojček v naselju Raskovec pri Vrhniki, mislim, da jih je prišlo 190.000€. Ne da se mi limat linka :)
  • 0

#650 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 30 December 2020 - 09:16 AM

Jaz sem vcasih zelo rada vzela v knjiznici revijo Schoner wohnen. Tam so bile ze 25 let nazaj take hise, kot se zdaj gradijo pri nas. V nasem kraju stoji ena z zastekljeno juzno stranjo, ki je leta 97 dobila pri njih nagrado :D Imam izvod doma.

Tocno to!
Midva rada pogledava Grand design, podobno opazam. Tudi karseticevgradnje izolativnih materialov.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#651 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27329 posts

Posted 30 December 2020 - 09:34 AM

Ja jaz tezko poslusam in berem ene komentarje tako primitivni so mi :D pa si ne zelim ne vem kaj ampak kar so mi osnove:rekuperacija,mala cistilna in toplotna...pa ljudem to niso osnove!
  • 0

#652 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85887 posts

Posted 30 December 2020 - 10:37 AM

Sem hotela napisat podobno kot Podgana. Pri nas so “moderne” hise zastarele se preden so zgrajene. Midva tudi gledava Grand designs.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#653 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 30 December 2020 - 10:45 AM

Pri nas je marsikaj taksnega, ne samo hise, zato pa smo tu, kjer smo. :D
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#654 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19127 posts

Posted 30 December 2020 - 10:45 AM

Men je recimo ful všeč les, kaj takega.. Moderne mi sploh niso všeč. Recimo te Huba hiše , men to sploh ne paše v naše okolje.

hisa_uzitek0-700x441.jpg

Ampak nimam pojma, kako to vzdržuješ, da ne pobledi, ker pol postane grdo.

• 0

#655 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 30 December 2020 - 10:49 AM

Meni je pa ravno v tej sivini car. Saj tak les je scasoma. Ni v odtenkih Belinke :D
Tale mi je sicer malo Disney. Ta kamen sploh ne pase.
Zato so meni ljubse 100 in vec let stare hise. To ne gre iz mode. Ampak na Ambientih vidim same bruh obnove bolj kot ne. Brez spostovanja.

Grand designs so zakon, itak!
  • 0

Tumblr

#656 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27329 posts

Posted 30 December 2020 - 01:12 PM

U hvala...eno hudo idejo sva dobila na grand designs...sva samo se izpopolnila eno idejo ki sva jo zadnjic dobila.
  • 0

#657 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16965 posts

Posted 30 December 2020 - 02:39 PM

Meni pa te moderne in minimalistične hiše sploh ne potegnejo. Ni mi neke domačnosti v njih. Na IG spremljam Zanno in mi je hiša, ki sta jo ravno kupila precej všeč, posebej kuhinja in snug. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#658 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 30 December 2020 - 05:37 PM

^ Meni je pa grozljivo, v kaj jo spreminjata brez repa in glave, samo da ima ona nek projekt v rokah (no, ne ravno ona, njena oblikovalka interierja). Mi je bilo marsikaj prej bolj smiselno, zdaj mi prostor deluje brezosebno (kar je jasno, ker se stvari za police kupujejo z namenom shelf dressinga in nimajo nobene sentimentalne vrednosti in pecata).
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#659 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27329 posts

Posted 30 December 2020 - 07:48 PM

A lahko delita?
  • 0