Jump to content

Photo

Nega mešane in / ali mastne kože

• Please log in to reply
1454 replies to this topic

#641 LADY_A

LADY_A

sramežljivec

• Člani
  • 21 posts

Posted 16 November 2007 - 10:13 PM

hmm.gif hvala za odgovor...sam mislm da mi bo kr ona odgovrila ker ta tvoj odgovr tut ni najbl .... hooray.gif

tut če je mleko še ne pomen da je ful mastno..sicer je pa mleko za očistit kožo in se ga spere dol...važno je da krema ni pretežka pa mastna
  • 0

#642 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 17 November 2007 - 07:31 AM

Mleka so ponavadi hranilna in komedogena. V večini.

Za odstranjevanje MUja priporočam CadeaVera odstranjevalec za okoli oči. Tega uporabljam po celem obrazu. Super sčisti (bolj kot mleka, robčki in še kaj), je nemasten in pol cenejši od opevanega Diadermine.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#643 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 17 November 2007 - 11:37 AM

QUOTE(LADY_A @ 16. 11. 2007 - 22:13) View Post

hmm.gif hvala za odgovor...sam mislm da mi bo kr ona odgovrila ker ta tvoj odgovr tut ni najbl .... hooray.gif

Hja ona ti bo enako odgovorila laugh.gif . Jaz imam tudi mešano kožo in mi mleka ne ustrezajo ker so mastna, in kot je sonchika rekla večinoma so vsa komedogena. In čeprav se spere, mi dosti bolj ustrezajo čistilni geli. Če tebi ustreza mleko pa ga uporabljaj, ane. biggrin.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#644 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24524 posts

Posted 23 November 2007 - 12:53 PM

Prosila bi za nasvet (saj verjetno je že kje napisano, ampak res se mi ne da prebrat vseh 30 podstrani za odgovor).

Zdaj ko je zima, se meni povrhnica blazno suši - predvsem čelo in nos sta čisto dehidrirana, medtem ko je sama koža globinsko še vedno dokaj mastna (še posebej na spodnjem delu lic - "hormonski predel").

In ne vem katero kremo naj uporabljam, da ne naredim kakšne škode. Pa za kremo res ne bi dala več kot 30€.

Do sedaj sem uporabljala poleti: Afrodita Magine Firm contour fluid, pozimi pa Afrodita Magine Hydro fluid balance.

Hvala za nasvet.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#645 LADY_A

LADY_A

sramežljivec

• Člani
  • 21 posts

Posted 26 November 2007 - 09:31 PM

QUOTE(Kami @ 23. 11. 2007 - 12:53) View Post

Prosila bi za nasvet (saj verjetno je že kje napisano, ampak res se mi ne da prebrat vseh 30 podstrani za odgovor).

Zdaj ko je zima, se meni povrhnica blazno suši - predvsem čelo in nos sta čisto dehidrirana, medtem ko je sama koža globinsko še vedno dokaj mastna (še posebej na spodnjem delu lic - "hormonski predel").

In ne vem katero kremo naj uporabljam, da ne naredim kakšne škode. Pa za kremo res ne bi dala več kot 30€.

Do sedaj sem uporabljala poleti: Afrodita Magine Firm contour fluid, pozimi pa Afrodita Magine Hydro fluid balance.

Hvala za nasvet.

vlažilno kremo-pomagala bo suhim predelom,in nič škodila mastnim predelom,tut afrodita jo ma:)
  • 0

#646 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24524 posts

Posted 18 December 2007 - 03:56 PM

Ravno kupujem nov piling za obraz in razen Dermalogicin Daily Microfoliant nisem v celotni temi zasledila nobenega priporočila. Ta mi je pa predrag.
Zraven sem še full v sestavinah in ocenjevanjih prebrala, in ali pilingi vsebujejo full alkohola ali so za suho kožo ...

Ima kdo kakšen predlog za dober piling, za dokaj mastno, površinsko dehidrirano in hkrati tanko kožo ... pa da je cena nekje do 20 €.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#647 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 18 December 2007 - 04:31 PM

Kami, jst mam mešano kožo-t predel bolj masten, drugje normalno kožo in mi je super piling Alverde piling z marelico. Lepo diši, ni alkoholen, kolkr se spomnim, pa še poceni je. In meni ne masti kože.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#648 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 December 2007 - 04:45 PM

Za tega Alverde je ogromno pohval ja, jaz imam mešano kožo pa mi ne ustrza, sem ga porabila za telo, ravno za ga ne vržt v smeti. Trenutno uporabljam L'occitane oljčnega, in mi je ok, predvsem super nežen. Naslednji bo pa najbrž tudi njihov, jabolčni.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#649 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 18 December 2007 - 05:07 PM

Sarah, a tale oljčni ti ni masten?
  • 0

#650 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 December 2007 - 12:16 PM

Ne, mi ni. Je morda malenkost bolj masten, oz. se čuti da vsebuje oljčno olje, ampak se ga itak spere in ni tisto nadležno masten. Mi je bil Alverde bolj naprimer. smile.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#651 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 19 December 2007 - 02:25 PM

Aha, hvala. wink.gif
  • 0

#652 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 13 January 2008 - 05:03 PM

Hello biggrin.gif

Še en nova na forumu biggrin.gif

Tudi js imam problemčke z temi hudičevimi mozoljčki evil.gif Uporabljam pa od Neutrogene Visibly Clear piling, ki mi je na začetku vidno pomagal, zdej pa je stanje spet enako. Potem, ko sem prebrala vaše nasvete, sem se odločila, da probam izdelke iz kolekcije Avene. Soseda dela namreč v lekarni in mi je odsvetovala uporabo Differina (za mojo kožo). Zdaj čakam, da mi prinese testerčke, ker se mi zdi neumno kar na vrat na nos neki kupit. huh.gif Me pa zanima, kako je z njihovim tonikom, a je tudi ok za mešano kožo??

Lep pozdravček in hvela za odgovore biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

• 0
Why so serious?

#653 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 13 January 2008 - 05:40 PM

Tonika ne poznam, sklepam pa, da je poln alkohola. Ponavadi je to tako z izdelki za mastno in problematično kožo.
Omisli si nežen tonik, ki je vlažilen. Tvoja koža ne potrebuje alkohola. Jaz v razkužitev kože z alkoholom ne verjamem.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#654 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 13 January 2008 - 06:49 PM

Aha.

Drugače so tole sestavine , če ti kaj pomaga smile.gif

Avene Cleanance soap free facial cleanser
Sestavine: Avene thermal spring water (Avene aqua), Water (Aqua), Decyl Glucoside, Polysorbate 20, Ceteareth-60 Myristyl Glycol, Disodium Cocoamphodiacetate, Glycerin, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Methyl Gluceth-20, Benzoic Acid, Cetrimonium Bromide, Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil (Cucurbita Pepo), Disodium EDTA, Fragrance (Parfum), Green 5 (CI 61570), Lactic Acid, Phenoxyethanol, Yellow 5 (CI 19140), Zinc Gluconate.

Drugač bom pa ziher probala tist Schellerjev čistilni gel, ki ga vse ful hvalijo za vlažilne tonike bom pa še pogledla. biggrin.gif

Hvala biggrin.gif
  • 0
Why so serious?

#655 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 13 January 2008 - 06:53 PM

Ampak saj veš da ti samo čistilno sredstvo in tonik ne bo pomagalo proti mozoljem? smile.gif Moraš si omislit kako kremo ki ima noter učinkovine proti mozoljem. Katero od Avene pa imaš v mislih?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#656 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 13 January 2008 - 06:57 PM

Proti mozoljem si vzemi Avene cleneance K, ki jo vse zlo hvalijo. Pomaga proti mozoljem.
  • 0

#657 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 13 January 2008 - 07:13 PM

Mah proti mozoljem pomoje je boljša Diacneal ki vsebuje, poleg glikolne tudi retinoide, ki pomagajo pri mozoljih. Cleanance K pa je bolj za flekce ker vsebuje samo glikolno in minimalno salicilne, od katere pomoje ne gre pričakovat učinka. biggrin.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#658 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 13 January 2008 - 07:36 PM

Ja sej za tole Avene Cleneance K zdej čakam testerčke. Drugače pa Sarah - kakor sm js slišala je tale Diacneal za bolj problematično kožo. Moja koža ni zelo problematična, me pa vseno motijo občasni mozolji in ne vidim razloga, da bi jih še naprej trpela, hehe tongue.gif tongue.gif tongue.gif

A mi vseeno priporočaš raje Diacneal??? Kaj pa za dnevno vlažilno kremo?
  • 0
Why so serious?

#659 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 13 January 2008 - 07:39 PM

Ja nevem, saj pravim. Cleanance ima glikolno ki, kot jaz vem, ne učinkuje proti mozoljem ampak "briše" stare rdeče flekce ki ostanejo. Ima tudi salicilno, ampak čisto na koncu in pomoje nima haska. Diacnel res priporočajo za večje težave, ampak ima pa učinkovino proti mozoljem, poleg glikolne. Kolko si pa stara? Ja nevem, pol pa raje začni s Cleanance če tako misliš. wink.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#660 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 13 January 2008 - 07:50 PM

Stara sem 20 let. Pri tej Diacneal me mal moti tale alcohol med sestavinami nekje na sredini. Četudi se drugače ne spoznam preveč na sestavine, vseeno vem kaj pomeni alcohol za kožo!!! ermm.gif Ne vem, mislim da bom kar z Cleanance K začela, pa bom potem vidla rezultate thumbup.gif

Se pa priporočam za kak nasvet za kakšno lahko vlažilno kremo z zaščitnim faktorjem wink.gif wink.gif wink.gif
  • 0
Why so serious?

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users