EMA
Posted 06 February 2009 - 03:12 PM
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 07 February 2009 - 12:43 PM
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 07 February 2009 - 07:36 PM

Posted 07 February 2009 - 07:53 PM
Če ne bi pač po slučaju padla v situacijo da je bla na tvju EMA in ne bi imela pooblastil za upravljanje šalterja, je ne bi gledala, ker mi je to cel poden od podna kar se tiče glasbe in EME kot prireditve.

Slovenija pa s takimi nikakvimi izvajalci nima za burek napram bolj vplivnim državam, katerih pevci tekmujejo. Zadnja leta itak sam poden pošiljamo na EMO, edini ki so malo izboljšali naš položaj so bli Sestre in Magnifico.
Je res, da imam popolnoma drugačen okus kot večina vas na forumu oz. kot večina ljudi, ki dejansko glasujejo na EMI (vključno z wannabe strokovno žirijo) in da mi povprečno NOBEN komad z EME ni NITI POSLUŠLJIV kamoli kaj več, samo se trudim bit odprta in razmišljat v smislu kaj dejansko bi palilo na takem tekmovanju, oz. kater komad bi dejansko uspel magari v Sloveniji. No in letos me zopet noben od komadov ni prepričal. Sej nekatere komade bojo ziher vrteli, ampak sem skoraj ziher, da noben ne bo presegel uspeha denimo Magnifica (btw z Reo sva ga slišali v diskaču v Granadi), Sester, Siddharte, Kreslina, itd.
Na Evroviziji pa Slovenija lahko uspe edino z res dobrim komadom, ker za nas sicer ne bo nihče glasoval, as usual.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 07 February 2009 - 07:55 PM
Posted 07 February 2009 - 08:07 PM

Pa itak je cela EMA ena velika kolobocija in je vsakič znova ista scena, ko se poraženci počutijo ogoljufane, pa vedno je nekje tričetrt tekmovalcev že celo večnost na EMI (podobno kot pri nas misice desetletje krožjo po vseh možnih izborih za najlepšo ______________ < vstavi poljubno besedo), zmagovalcu pa neka Uhša Dhofenik napaca eno totalno neprebavljivo vrečo za smeti namesto obleke.
Gotarca je po moje imela kar dobre šanse (čeprav je ni noben bog razumel kaj poje

vuelvo a vos,
Posted 07 February 2009 - 08:59 PM

vuelvo a vos,
Posted 07 February 2009 - 09:12 PM

Posted 07 February 2009 - 11:01 PM

vuelvo a vos,
Posted 07 February 2009 - 11:42 PM

Posted 20 February 2010 - 10:53 AM
Pravkar sem spet poslušala lanskoletno zmagovalko, in - če vam povem po pravici - se PREJ sploh spomnila nisem, da je ta komad zmagal.

Torej, baje da so spet zmetali en kup keša za ta veledogodek

Na predizboru se bodo v naslednjem vrstnem redu predstavili in borili za uvrstitev v veliki finale:
1. Sara Kobold – Od tod do večnosti

2. Brigita Šuler – Para me

3. Nina Pušlar – Dež

4. Langa – Roko mi daj

5. Saša Zamernik – Živim za zdaj

6. Ylenia Zobec – Priznam

7. Vaso & D Plejbeks – Gremo na Emo

8. Martina Šraj – Dovolj ljubezni

9. Marko Vozelj – Moj si zrak

10. Petra Pečovnik – Iz navade
11. Martina Feri – Le en dan
12. Zadnji Taxi – Franjo
13. Manca Špik – Tukaj sem doma
14. Ans. Roka Žlindre & Kalamari – Narodno zabavni rock

Nina Pušlar in Ylenia imata dober vokal, ampak se bojim, da bo spet neka tipiča, nič posebna pesem. Manca Špik, Landa in Brigita Šuler - NOT AGAIIIIIIN, jao.
V glavnem - pričakujem eno veliko sranje.

Naprej:
V finalu pa se bo sedmim najboljšim skladbam iz predizbora pridružilo še sedem avtorjev oziroma izvajalcev, ki so imeli s povabilom zagotovljeno mesto v velikem finalu Eme 2010. Nastopili bodo pod sodimi števili, pod lihimi pa se jim bodo pridružili najboljši iz predizbora:
2. Neisha: Nuša Derenda – Sanjajva
4. Raay: Tangels – Kaj in kam
6. Miran Juvan: Anastazija Juvan – Nežna
8. Gal Gjurin: Hamo – Črni konji čez nebo
10. Zvone Tomac: Stereotipi – Daj mi znak
12. Marino Legovič: Vlado Pilja – Tudi fantje jočejo
14. Patrik Greblo: Lea Sirk – Vampir je moj poet
Neisha, Raay, annoying Gal Gjurin, Patrik Greblo?

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 20 February 2010 - 12:38 PM

Posted 20 February 2010 - 12:43 PM
Posted 20 February 2010 - 01:12 PM
Posted 20 February 2010 - 01:44 PM
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 20 February 2010 - 02:00 PM
Posted 20 February 2010 - 04:06 PM

Meni je od Nuša pesem še kar všeč. Samo ni mi pa za Evrovizijo.
Tudi Nina mi je všeč, ampak lahko bi imela še malo boljšo pesem. Ampak ker je soobčanka, naj ji bo.

Ylenia mi je kot pevka zelo všeč. A za to pesem spet ne vem, če bi bila...
Popolni ne so mi pa: Manca Špik, Langa (ker je pesem preveč podobna tistim, ki so bile zadnja leta na to foro), Zadnji taxi (joj, to je res en klovn), Marko Vozelj (ker mi je antipatičen on

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 20 February 2010 - 06:48 PM

So pa letos omejili število glasov. En glas na eno telefonsko številko. Zaradi suma zlorab (NO SHIT!).
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users