Obdarovanje
Posted 03 December 2012 - 06:29 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 03 December 2012 - 06:29 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 03 December 2012 - 06:30 PM

Posted 03 December 2012 - 06:31 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 03 December 2012 - 06:31 PM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 21 December 2012 - 07:44 AM
Midva bova verjetno za novo leto pri najinih prijateljih in bi jima rada nekaj podarila. Danes sem na superkuponu opazila tole: http://superkupon.eu...a-pravljicarja/
Par ima 2 hčerkici (ena je stara 2 meseca, druga bo 3 leta) in razmišljam, da bi jim kupila to zbirko pravljic, a bi blo to ok? Nad zbirko sem precej navdušena, ker mislim, da vsebuje res lepe in poučne pravljice, ampak nisem prepričana, če je primerno, da jim to za novo leto podarim (+ zraven kakšna bomboniera ali kaj takšnega), ali bi bilo bolje, da to podarim nekje čez 2 meseca, ko bo imela ta starejša rojstni dan? Mamice, svetujte Pa tudi ostale, seveda
Posted 21 December 2012 - 03:01 PM
Meni je neumno staršem podarjat darila za otroke (razen ob rojstu ipd.).
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 21 December 2012 - 03:06 PM
če se starša strinjata, se zdi men čist kul, da se kaj kupi tudi za otroke, če želiš.
js sm tut z Lanke nanosila za vsakega N.-jevega mulca darilo. sem ga seveda preden sem kupila, vprašala, če lahko in če se strinja, ker jih pač v nulo pozna.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 21 December 2012 - 03:15 PM
Ja. Knjigo podari tamali, ko bo imela RD.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 21 December 2012 - 08:02 PM
Ni knjiga, zbirka risank je. Je pa tko, da sem na to darilo pomislila zato, ker se mi risanke same po sebi zdijo ful fajn za punci, za razliko od teh današnjih risank, poleg tega ne vem, kaj bi njima podarila, sploh pa sta denarno v ne ravno najboljšem položaju in bi jima mogoče bilo fajn, da bi jima to prinesla. Bon se mi zdi nekako neoseben, pa nočem ju užalit, ne govorita rada o njunih financah in podobnem. Kakšen šampanjc tudi odpade, ker ona še doji. Opremo za stanovanje imata vso. Brez idej sem.
Posted 21 December 2012 - 08:10 PM
mah, če ste prijatelji, bi jaz brez zadrege vprašala, ali punci kaj potrebujeta in bi se ravnala po nasvetu/odgovoru staršev. sicer pa risanke.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 22 December 2012 - 04:44 PM
Meni je ta ideja z risankami super, ampak ne razumem, koga bi ti rada obdarovala. Če bi rada obdarovala ta par v zahvalo, da boste za novo leto pri njih, pol bi jaz nekaj podarila njima. Je pa res tako, da če nekaj prineseš njima, moraš nekaj prinesti tudi njunim otrokom.
Posted 22 December 2012 - 07:20 PM
Če bi rada obdarovala ta par v zahvalo, da boste za novo leto pri njih, pol bi jaz nekaj podarila njima. Je pa res tako, da če nekaj prineseš njima, moraš nekaj prinesti tudi njunim otrokom.
Se strinjam. Če se hočeš zahvaliti temu paru, kupi njima nekaj, ne pa otrokom. Ali pa če kupiš en tak paket, kjer bo tudi kaj malega, kar bi lahko bilo za otroke (kaj za pojest npr.) Neumno pa mi je razmišljanje, da če prineseš nekaj strašem, moraš tudi otrokom. Kar nekaj mi je tudi to, da če enemu otroku prineseš darilo za rojstni dan, moraš tudi drugemu nekaj, čeprav on sploh nima rojstnega dne, ker bo sicer žalosten. Kaj, naj se nauči, da se ne vrti vedno vse okrog njega.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 22 December 2012 - 07:35 PM
Zanimiva mišljenja, hvala. Darilo sem nameravala datii v smislu pozornosti, vedno ko kam grem, prinesem kaj s sabo, kakšno čokoladko ali kaj podobnega, tudi tokrat sem mislila nekaj podariti, malo "večjega", ker je pač novo leto, pa skupaj s fantom bova kupila to darilo, plus priča sem tej punci in se mi zdi lepo, da ji kaj prinesem, podarim. Skratka, rada bi nekaj podarila, ne vem niti, ali njima, ali otrokom, ali vsem, ampak na otroke sem pomislila, ker jih je lušno malce "razvajati", plus ful fajn se mi zdijo te risanke, pa zdi se mi, da s tem, ko bi to otročkom podarila, da bi bila tudi onadva vesela tega, poleg tega pa nočem, da jima je neprijetno, če ne bosta imela ničesar za naju (kar mi ni panike, niti ne pričakujem ničesar), zato se mi je zdelo, da je bolje, da dam nekaj otrokom, njima pa recimo bomboniero zraven, sploh pa bom ziher kaj spekla in prinesla s sabo... Zaradi vsega naštetega se mi je zdelo to primerno.
Če se želim zahvaliti njima, pa je to mal težko, ker ne vem, kaj - če ju vprašam, bosta 100 % rekla, da ne rabita ničesar. Kot sem rekla, alkohola ne morem, boni so neosebni, za stanovanje imata vse... ostanejo otroci. Ne vem no, bom razmislila in upoštevala vaša mnenja, hvala.
Posted 22 December 2012 - 08:04 PM
Potem pa sama speci kakšne dobre piškote, prineseš, ni nujno, da se tretira kot darilo, pa vsi jih lahko jeste, otroci tudi. Nekaj v tem stilu. Ali pa torto narediš.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 22 December 2012 - 11:09 PM
Kar nekaj mi je tudi to, da če enemu otroku prineseš darilo za rojstni dan, moraš tudi drugemu nekaj, čeprav on sploh nima rojstnega dne, ker bo sicer žalosten. Kaj, naj se nauči, da se ne vrti vedno vse okrog njega.
Mah, meni je to malo grobo, kar si ti napisala. Jaz vsaj otrokom VEDNO prinesem nekaj, tudi sama se spomnim, da so mi gostje vedno nekaj prinesli, tudi takrat ko so npr. starši praznovali rojstni dan. Saj to ni treba ne vem kaj, kakšno čokolado ali piškote, Seveda pa nič ni mus, pač stvar navade in olike.
Posted 22 December 2012 - 11:14 PM
Spet se moram strinjati z Michelle. Jaz se spomnem, kako sem se razveselila, ko so prišli obiski in smo dobili čokolado ali kinder jajček ali kako drugo malenkost, najbolj se pa spomnem enih daljnih sorodnikov, ki so delali v Italiji in so tu pa tam prišli na obisk in so nam, otrokom, vedno prinesli ogromno čokolado z lešniki ali mandlji. Še zdaj imam te ljudi v ful lepem spominu, otrok si take pozornosti ful zapomni.
Pablo Picasso
Posted 23 December 2012 - 03:20 PM
Glede tega se strinjam, tudi jaz imam še zdaj v spominu, kako sem se vedno razveselila strica, ko je prišel na obisk, saj mi je vedno v eni vrečkici prinesel različne mini bombone, čokoladke...
Posted 23 December 2012 - 03:29 PM
Jaz se tudi držim tega, da na otrokov rojstni dan z neko malenkostjo (ki pa njemu lahko ogromno pomeni) obdarim tudi njegovega sorojenca, torej bratca ali sestrico.
Itak pa "redno" obdarujem le 4 otroke - moji nečakinji in fantova nečaka.
Posted 23 December 2012 - 05:55 PM
pač stvar navade in olike.
Ne vem, če ima tu olika kakšno vezo, bolj navada.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users