Korona virus / Covid-19
Posted 03 April 2020 - 08:10 AM

Posted 03 April 2020 - 08:23 AM
Posted 03 April 2020 - 08:27 AM
Posted 03 April 2020 - 08:45 AM
Pa tudi na https://www.worldome...fo/coronavirus/je že ta info.
Posted 03 April 2020 - 08:53 AM
Posted 03 April 2020 - 09:08 AM
https://m.youtube.co...e&v=QX7deyw_hLE
Kaj pa Madzari? Loleki so Orbanu dali vsa pooblastila. Lahkos am sprejema odloke, za cas epidemije. To je lahko vec mesecev.
Jaz sem ze rekla da do .1.5 pocakam, potem pa bom otroke peljala k obojim starim starsem in tudi vrvice, ki jih imamo napete med sosedi bomo sneli. Seveda ob predpostavki, da bo situacija se vedno obvladljiva ali boljsa kot je trenutno.
Nemcija ima 40.000 intenzivnih postelj. Mislim da bi se mogli iz te pandemije nekaj naucit. Za zacetek to, da nabavimo in sproduciramo dovolj zascitne opreme, moderniziramo zdravstvo in magari uvozimo zdravnike. Pa nabavimo vec kot dovolj respiratorjev.
Ker ta pandemija ni zadnja in glede na to kako pogoste so zadnje case, bo naslednja sigurno v desetih letih.
Posted 03 April 2020 - 12:21 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 April 2020 - 12:27 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 03 April 2020 - 01:36 PM
Posted 03 April 2020 - 01:38 PM
Mislim, da je bila zadnja konkretna Španska gripa. Bi rekla, da nam je ta pandemija lahko neke vrste testna vožnja, pri kateri nismo ravno blesteli. V primeru kakšnega virusa z dosti večjo smrtnostjo (kuga, ebola, etc) bi kar tenko piskali.
[Napoleon]
Posted 03 April 2020 - 01:44 PM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 03 April 2020 - 01:46 PM
Najbolj brutalna je bila spanska gripa in pa seveda ospice. Te so pobile 500.000.000 ljudi. Sicer v sto letih, pa vseeno.
Posted 03 April 2020 - 01:47 PM

Posted 03 April 2020 - 01:52 PM
Cakajo doma na cepivo in post-ajo #ostanidoma

Posted 03 April 2020 - 02:03 PM
Posted 03 April 2020 - 02:07 PM
Yersinia pestisTo so bile epidemije kvecjemu, se na sreco niso v pandemije razvile. Kuga je bakterija, yersinia nekej. Ko sem bila 20, sem do treh ponoci gledala Discovery C.

Posted 03 April 2020 - 03:49 PM
Jaz sem tudi že rahlo presenečena. Seveda se strinjam z začetnimi ukrepi in da se je nek red vzpostavil. Zdaj pa vedno, ko odprem novice preberem: vlada pripravlja nove ukrepe. Počasi ne razumem zakaj, ker št. niso brutalne.
Tukaj je veliko več okužb pa ni tako strogo, v bistvu če bi želela bi se lahko naročila še k zobozdravniku pa ne pod nujno, ker še vedno delajo.
No saj ne vem več kdo je tu nor in kdo prav dela. Vse zaustavit s takimi številkami se mi zdi tudi noro, ker potem bo tudi en kolaps sistema sledil, ko se bo vse začelo vračat v normalne tirnice, bodo zdravstveni delavci spet pokali po šivih.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 03 April 2020 - 05:22 PM
Meni se tudi zdi, da gre resno v pretiravanje situacija v Slo. Saj je ni z levo roko za jemat, ampak ni pa to edina stvar, ki jo je (bo) treba resevat.
Pri nas so prejsnji teden imeli pri vhodu v trgovino eno sprico z razkuzilom za vozicek, danes so imeli pa ze nekoga pred vhodom z vozicki (so imeli zetone ze notri in bili ze komplet prebrisani, da si ga lahko direkt cistega vzel). Drugega nic novega, edino podaljsali so do konca aprila vse skupaj. Zobozdravniki tudi se normalno obratujejo zaenkrat, fant je imel prejsnji teden kontrolni pregled in je klical, ce se je kaj spremenilo, pa so samo malo vec casovnega razmika med pacienti naredili, drugace itak skos nosi masko, ocala, prebrise stol in opremo.
Od R. sestricna dela v domu z ljudmi s posebnimi potrebami, je tudi oblezala s korono ta teden. Pa t&t poznata zdaj ze lepo stevilo obolelih iz nasega kraja, tudi nekaj sosedov je vmes.
Posted 03 April 2020 - 05:54 PM
Meni se tudi vedno bolj zdi, da JJ & co. živijo svoje mokre sanje na polno. Jasno je, da hoče vlada na vsak način vojski dodeliti policijska pooblastila in zdaj zaradi lastne objestnosti manipulira. Umetno ustvariš potrebo po premiku policije v notranjost države, da ustvariš potrebo po premiku vojske na meje. Tudi zadnje dogajanje med NIJZ in vlado je dober pokazatelj razkola med stroko in nesmiselnimi ukrepi vlade, ampak ne, potem je treba sklicati sejo, da daš stroki vedeti, da nimajo pojma, ti pa si big boss. Kot otrok, ki mu nekdo reče 'ne', in razvajeno kriči in krili z rokami, majkemi.
Pablo Picasso
Posted 03 April 2020 - 06:22 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users