Jump to content

Photo

Vprašanja, pomoč pri zdravstvenih tegobah

zdravje pomoč stanje problem samozdravljenje samopomoč

• Please log in to reply
701 replies to this topic

#641 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23684 posts

Posted 01 October 2025 - 04:00 PM

Super.:) Sicer je v Celju tudi en fizioterapevt, ki ga ful ful hvalijo, hodijo tudi razni profesionalni športniki k njemu, ampak ni na napotnico, je pa njegova žena, ki je tudi fizioterapevtka in dela na isti lokaciji. Sem tudi o njih razmišljala, ampak priznam, da me vlečejo terme, ker tam ti pripada zraven še bazen, če želiš (vsaj na Dobrni je bilo tako).:D Se mi zdi super, da greš lahko še malo plavat potem.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#642 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17658 posts

Posted 01 October 2025 - 05:08 PM

A lahko jaz povem, da odkar mi je ta zob crknil, me "sinusi" ne bolijo vec.

Kar pomeni, da me je tri leta bolel zob :o
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#643 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27769 posts

Posted 01 October 2025 - 06:36 PM

To sem pa že večkrat slišala ja koliko eneg sranja naredijo zobje. Sodelavki so zgornje dvojke v sinuse rastle in jih je mogla populit, da se je rešila težav.
  • 0

#644 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28511 posts

Posted 01 October 2025 - 10:50 PM

^^
Pismu, kaj vse nas ne doleti.

Frida, jaz bi tudi vprašala zdravnico. Pomislila sem še, da ti morda temni zaradi hormonskih sprememb.

Kami, jaz si anus po vsakem tuširanju mažem s Proktis mazilom, enkrat letno naredim kuro s tabletami Detralex, pazim, da pojem dovolj vlaknin, sedenje na straniščni školjki omejujem na minimum (imam navado brati…).

Marmelada, super, da si prišla do dna težavi z očesom!
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#645 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12381 posts

Posted 02 October 2025 - 05:27 AM

Fiona, noro. A si imela operacijo nosu tudi zaradi teh bolecin?
Planet, jaz sem tudi na to pomislila ja :)
  • 0

#646 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17658 posts

Posted 02 October 2025 - 06:26 AM

Ja, tudi. Ceprav sem imela zozan pretin in imam zadebeljeno sluznico v nosu, tako da ni bilo za brezveze vseeno. Ampak bolecine v tem delu so bile pa od zoba, ne od levih sinusov.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#647 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23684 posts

Posted 02 October 2025 - 08:42 AM

Noro, kaj vse se lahko zgodi zaradi zob. Super, da si rešila.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#648 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15340 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 10 October 2025 - 05:48 AM

Mali ima zatečen lulček, ajoj? Tk kr precej. Preden dobim odgovor zdravnice - a se je kateri od vaših pobičev to zgodilo, kaj je to?

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#649 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28511 posts

Posted 10 October 2025 - 08:31 AM

Pri nas ne, s kožico je vse v redu?
  • 0

#650 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15340 posts

Posted 10 October 2025 - 01:54 PM

Je dobil antibiotik, sma morala pod nujno k urologu. Mu tudi malo smrdi urin oz ima bolj močan vonj.

Pa malo kot da ima vročine, je bolj topel, tudi izmerila mu je 37,6 v ušesu, zdaj mi je pa še na rokah zaspal, čeprav je imel že prej spanec. Ni tapravi.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#651 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28511 posts

Posted 10 October 2025 - 01:58 PM

Čimprejšnje okrevanje! Urofinekt torej?
  • 0

#652 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15340 posts

Posted 10 October 2025 - 07:33 PM

Ja. Je pa ful cudno dal navodila za zdravljenje. 2 zlicki Hiconcila, na 12 ur.
A v lekarni so se spogledale in je sla vprasat a to pomeni 2x po 5ml - kolikor naj bi bila ena zlicka. Tako da dobiva 10ml - to sta pa dve polni brizgi tekocne, kar je sorry, po mojem mnenju za ene 6, 7 zlick, pa ne tako malih. Tole bo kaz izziv mu spravit, prva runda je sla s tem, da se je pol potolazil z dojenjem. Jutri zjutraj in v nedeljo zjutraj me pa ne bo, bodo morali sami ga nekako nastimat :( fant pa ves zivcen in tecen zraven, kar sploh ne pomaga.

Nasploh mi ni kul da je na AB samo kaj naj. :( tudi pediatrinja je rekla, da ga bo verjetno moral dobit, sploh ker je se malo smrkal zraven - ma malo imunski sistem nacet.

Smili se mi mali in samo upam, da cimprej to ‘zagrabi’. Zdej mora bit brez plenick in bo to ‘zanimivo’ - dans so ze bile luzice in ene 3x spreoblect. Hjo.
  • 0

#653 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26165 posts

Posted 10 October 2025 - 07:47 PM

Te brizge izgledajo fuuuuul velike, jaz jim tudi nisem zaupala na prvi uč in sem šla pred prvim odmerkom preverit volumen s tistimi ameriškimi žlicami za peko (1 tsp = 5 ml). Je seveda stimalo in sem se potem pomirila 😅🙈 Če jim okus ni všeč, je pa tud 1 ml težko spravit not 🫠

Hitro okrevanje! 🍀😘
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#654 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15340 posts

Posted 10 October 2025 - 08:23 PM

Whaaaaat, a res? :D No, saj sem gledala proporcionalno, koliko je flaška velika, se izide za 5 dni, 10 aplikacij.

Ma... bomo že nekako to speljali, ni druge. Hvala :hug:

• 0

#655 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28511 posts

Posted 18 October 2025 - 11:46 PM

Olivija, upam, da je mali bolje!
  • 0

#656 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28511 posts

Posted 18 October 2025 - 11:50 PM

Jaz sem pa vceraj prvic dozivela vrtoglavico, pa se v zivljenju se mi ni vrteli, ce sem lezala (razen, ko sem bila pijana 🤭)

Vceraj pridemo domov po kosilu, se ulezem na kavcek, stanovanje prijetno ohlajeno in berem knjigo. Ko se mi zacne dremat, se hocem obrnit na bok, ko se mi soba zacne vrtet s tako hitrostjo, da sem v trebuhu zacela dobivat obcutek slabosti. Se venem nazaj na pol pokoncen polozaj in glavo naravnost in se umiri … in tako se partkrat. Ze ce sem glavo spustila na visino kavca, se je malo vrtelo, a se je dalo zdrzat. Ce sem jo nagnila, kot bi hila na kar ornk vrtiljaku.

Po kaksni uri mirovanja z glavo naravnost se je umirilo, pocasi sem bila lahko tudi na boku. Ker je manj vrtelo kot prej, ce sem vztrajala, se je nehalo.
Sem pocivala ene 2 uri in je ze vse izgledalo ok.
Ko sem vstala iz postelje pa ena taka prazna glava, kot jo imas pri gripi … nic ne boli, le pocasi jo moras premikat in ne mores razmisljat, kot si navajen

Noro cuden obcutek. Danes, ko sem sla na wc, se je kopalnica malo zibala, ampak nic pretresljivega.
Me prav zanima kako bo danes in predvsem od cesa je to prislo

Kami, našla slučajno na netu:
“You may also develop something called Meniere's disease. This can be quite serious. It's a horrible one. You can lose your balance. You can feel seasick and you could end up in bed for a couple of days.”

Celoten zapis: https://www.avogel.c...fect-your-ears/
  • 0

#657 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5852 posts

Posted 19 October 2025 - 03:27 PM

Menierjeva bolezen ne mine tako hitro. Ko te doleti, ni hec…
  • 0

#658 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6865 posts

Posted 19 October 2025 - 04:27 PM

Jaz imam občasne vrtoglavice, že odkar sem prvič rodila. Takrat mi je bilo grozno, še zdaj se spomnim, da se nisem mogla uležt v posteljo, pa neznosno sem bila utrujena. Običajno se mi pojavi takrat, ko sem pod stresom in tudi dehidriranost igra veliko vlogo pri meni. 

• 0

#659 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25026 posts

Posted 20 October 2025 - 07:07 AM

ojoj Planet, tole se pa res ne bere dobro. 

K sreči se pri meni ni nikoli več ponovilo in bom zelo hvaležna, če se ne bo. Saj ni bilo ravno za umret, je bilo pa vseeno precej neprijetno. 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#660 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28511 posts

Posted 20 October 2025 - 11:20 AM

Se opravičujem, nisem mislila povzročati panike ali zmanjševati resnosti bolezni. Iskala sem odgovor za svoje ORL težave (šumenje in “pokanje” v ušesih, občutek zamašenih ušes, občutek zamašenih sinusov, vidno izsušena nosna sluznica, težave z ravnotežjem, vrtoglavico) in naletela na povezavo z upadom estrogena/peri-menopavzo, zato se mi je zdelo smiselno deliti. Dosedaj nisem poznala tega mehanizma, se je pa znanki mojih let pred časom zgodilo nekaj podobnega kot Kami, s tem da so njo zdravili z antibiotiki.
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users