Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#641 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17049 posts

Posted 26 November 2019 - 02:54 PM

Moj spi na kavcu ze 10 mesecev :lol: tko da za nas je to kar pomembna stvar.
Dokler si ne popravi nosu bo na kavcu tudi ostal, ker sicer jaz ne spim sploh. Cepkov pa ne prenasam.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#642 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17680 posts

Posted 26 November 2019 - 03:13 PM

Jaz pa to hočem povedat, da se sigurno dobi kavče, pri katerih zaradi teh slučajev ne trpi vsakodnevno udobje. "Naš" je že tak, zelo udoben za sedet/počivat, ko je raztegnjen, pa pridobiš prostora za 2 osebi normalno spat.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#643 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 26 November 2019 - 03:19 PM

Pa saj je jasno, da tak kot brez postelje ne bo. Brez ima lahko blazino do tal skoraj, s posteljo pa mnogo manj na racun postelje. Na pol metra bi tezko dal posteljo in konkretno blazino. Jaz nocem na riti sploh cutiti, da se mehkoba nekje ustavi :D Svak ima takega in trdi, da je noro udoben. No, ni :)
Marmelada, ti kupujes tako velik kavc, da najbrz lahko ze na njem dva spita.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#644 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3374 posts

Posted 26 November 2019 - 03:50 PM

Imava takega z izvlečnim ležiščem in se ne čuti nič ko sediš na njem, pride zelo prav imava pa kavč v obliki črke U, tako da na raztegnjenem lahko zelo udobno spita 2 osebi, tudi 3 bi šlo :)
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#645 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 26 November 2019 - 05:51 PM

Midva imava takega na gumb, da se ga lahko razširi in je ful udoben, gosti pohvalijo, da se dobro spi.

Vsakodnevno udobje nič ne trpi oz. sploh ne uganeš dokler ne vidiš gumbe, da se ga lahko spremeni v ležišče. 

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#646 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32529 posts

Posted 26 November 2019 - 06:10 PM

Midva imava brez izvlečnega ležišča, od Žaklja. Je pa sam kavč na obeh delih širok cca 1m, tako da komot na vsaki strani spi ena oseba.
  • 0

#647 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23394 posts

Posted 26 November 2019 - 06:54 PM

To imaš pa ful širokega. Kateri model pa imate M?
Žakelj ima drugače standardno široke cca 60 cm, tisti del, kjer se sedi. No razen pri tistih kavčih, ki nimajo fiksnega hrbtnega dela ampak blazine, tam lahko daš blazine stran in je potem malo širše. Edino ležalniki so lahko širši od 60 cm.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#648 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32529 posts

Posted 26 November 2019 - 06:56 PM

Life mogoče? Ne vem več...
  • 0

#649 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23394 posts

Posted 26 November 2019 - 06:58 PM

Aja, potem pa možno ja. Life nima fiksnega hrbtnega naslona, so blazine, ki jih lahko daš stran in je potem več placa za spat.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#650 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32529 posts

Posted 26 November 2019 - 06:59 PM

Ja, tako je. Sem mal pogledala na spletni strani, res je Life.
  • 0

#651 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46099 posts

Posted 26 November 2019 - 07:31 PM

V dnevni imava kavc z izvlecnim leziscem, kjer se kavc poveca z dodatno ploskvijo iz istega materiala kot je kavč. Sam kavc je ful udoben, samo ležišče je ok za par noci, ni pa ravno ravno nek višek udobja. Je pa se vedno bolj udobno kot napihljiva blazina. Sploh za dve osebi.

V sobi za goste pa imava od poletja naprej kavc z izvlecnim leziscem na tak princip:
ce1ef8c04c5aec988a24e769a8d7aff7287984f4 tole pa je res ful udobno. Ker ima jogi je res kot prava postelja.
  • 0

#652 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 27 November 2019 - 01:31 PM

Končno sva se z mojim odločila, da začneva s projektom mansarda. Zdaj pa me zanima, če je katera od vas kdaj koristila kakšnega arhitekta in kakšne so kaj cene izrisov. Sama se izdelave brez tega ne bi lotila, fant pa bi to vse sam naštudiral in delal. Kolega mi je predlagal, da najamem arhitekta, ki bi izdelal študijo izvedljivosti projekta, nato pa bi s tem šla do enega izmed gradbenih birojev, kjer bi mi naredili vso dokumentacijo za izdelavo gradbenega dovoljenja,kar bi naj bilo ceneje, kot če bi ti vse naredil samo arhitekt (posegalo bi se v konstrukcijo in spreminjalo bi se ostrešje, tako da tega ne bi mogla skrit pred sosedi :) ). Zdaj čakam na lokacijsko informacijo potem se pa lotim iskanja, sam ne vem kaj naj cenovno pričakujem. Vem, da me bo samo gradbeno dovoljenje skupaj s komunalnim prispevkom prišelo cca 1.800,00€, ker bo nastalo 140 m2 dodaten bivalne površine v hiši. Za postopek etažiranja se še nisem pozanimala koliko to stane, samo manj kot 1000 € skor ne verjamem da bi bilo. Vsaka informacija je dobrodošla.

• 0

#653 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17081 posts

Posted 27 November 2019 - 03:49 PM

Uporabnega pa najbrž ne boš potem potrebovala, to je samo za novogradnje se mi zdi? Včasih imajo ti projektanti finte in nočejo podpisat papirjev, če npr. nimajo še kake ure nadzora. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#654 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3374 posts

Posted 05 December 2019 - 12:14 PM

Moja BF je najela arhitekta da sta splanirala razpored itd za njuno stanovanje in sta bila zelo zadovoljna ker se sama sploh nista znala lotit
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#655 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 06 December 2019 - 08:03 AM

Tudi moja kolegica, ki ravno prenavlja starejšo hišo. Dali so ji ideje in rešitve in upoštevali njene želje. Pravi, da sama se ne bi nikoli tako zamislila.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#656 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27445 posts

Posted 06 December 2019 - 04:48 PM

Midva sva vceraj idejno izrisala in ugotovila, da si nekako podobno predstavljava.
  • 0

#657 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 14 February 2020 - 11:13 AM

Ali kdo pozna GRELNO PIPO DELIMANO ?

Malo sem brala forume, eni kritizirajo, eni so navdušeni.

Rabila bi za na jadrnico, da mi ni treba vsakič vode na štedilniku gret za pomivat posodo.

• 0

Put A Kilt On It!

#658 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 14 February 2020 - 12:58 PM

S jo je montiral pred kratkim stricu in teti, ki nočeta imeti (nimata prostora) bojlerja v kuhinji. Sta zelo zadovoljna, minus je, da s hitrostjo pretoka vode temperatura pada (počasneje teče, bolj  se segreje v tistem par cm širokem delu, kjer je grelec). Montiral jo je tudi v moto klubu, kjer je pozimi "ledenica" in pipa ne segreje vode do toplega, ampak samo toliko, da ni več ledenica in se da kozarce na hitro oprati. Moraš pa vedeti, da je to energijsko zelo potratna zadeva in raje preveri, če ima jadrnica dovolj štroma, da bi to podpirala.

• 0

#659 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26022 posts

Posted 14 February 2020 - 01:10 PM

A tvoj ne vztraja, da se posoda s slano vodo pomiva? : D Ima se, moze se (vode to ;)). Definitivno preveri glede energije in korozije, da ne bo zacelo po x casa kaj puscat. Na morju je vsaka stvar minljiva. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#660 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 14 February 2020 - 01:10 PM

Hvala Anča!!! Sem malo skeptnična do teh TopShop ponudb

Mi je že zabičal, da bi bilo to samo, ko sva v marini :P, drugače ostaneva brez vsega.

Mogoče ne bi bilo slabo, da bi imela za vsak slučaj kje vesla pospravljena, če se enkrat odločiva za to :whistling:

A tvoj ne vztraja, da se posoda s slano vodo pomiva? : D Ima se, moze se (vode to ;)). 

Ima "pisoar" za umivalnik in če se le lahko, se izogne temu opravilu.... potem pa postanem jaz gospodar in je kot jaz rečem:D

Če sva več dni na morju, res vse pomijeva in splakneva v morju, potem pa jaz samo z navadno preplaknem. Od letos sva se pa prestavila na bistveno bolj oddaljen pomol in res ne bi lavor poln umazane posode nosila prat v sanitarije.

Prej je bilo tako, da sva med vožnjo pomivala, kolikor se je dalo, ko sva nazaj prišla, pa sva šla vse v kopalnico dobro oprat. Predvsem z mastnimi stvari je bil vedno problem (npr s skledo od solate).

• 0

Put A Kilt On It!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users