Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4611 replies to this topic

#641 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 27 March 2012 - 09:24 PM

Kaj porečete na ta komentar (glede teh porodnišk), sem slučajno zasledila nekje (upam, da lahko prilepim):

Povsem na kratko receno... ( nisem tudi vsega brala), zdi se mi, da so ti ukrepi usmerjeni v tradicionaliziranje druzbe - zenske prisiliti, da prostovoljno ostanejo doma, da prostovoljno postanejo ekonomsko odvisne od moskih pripadnikov druzine ter jim s tem (po njihovi lastni volji) onemogociti neke druge moznosti izbire, kot posledico ekonomske odvisnosti.
Ni samo en ukrep s taksnimi tendencami, je kar skupek. Tudi zadnji referendum kjer se je vztrajalo, da otrok ima pravico do matere in oceta ter nesprejemanje netradicionalnih oblik druzin samo po sebi vodi v naslednji logicni korak - prepoved locitve, da bi v skrbi za otroka le-temu zagotovili njegove pravice, da ima oceta in mamo - kreganja ne bo, ker ekonomsko odvisna zenska nima kaj prevec izbire.... Bo pac tiho in bo ubogala....

• 0

#642 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 March 2012 - 09:56 PM

Mislim, da je to preveč panično razmišljanje, ni pa ravno totalno mimo pihnjeno. Bi lahko
tudi na kaj takega navezovali. Mene resnično plaši, da je čedalje več ljudi s prepričanjem,
ki sodi leta in leta nazaj v primitivne čase ... in da usodo mnogih stvari krojijo dediji in stare
mame na referendumih.

Jaz vseeno mislim, da ti ukrepi glede porodniških niso tako strašansko rigorozni. Bo pa morda
kak otrok manj, v čemer tudi, iskreno povedano, ne vidim nič slabega. Jaz poznam vsaj dve
punci, ki na veliko sesata državo na račun mladičev ... ena je prav odkrito povedala, da je
imela še enega otroka samo zato, ker ji bo finančno lažje (?). Morda bodo pa vsaj prej dvakrat
premislili, preden se podajo v razmnoževanje. Ker je dandanes čedalje bolj razširjeno, da imajo
najprej otroka, potem pa ne vejo, od kod ga bodo financirali. Ogromno je takih. To moje mnenje
je osnovano na opažanjih ostalih, malo tudi na mojem dokaj netipičnem razmišljanju okoli teh
reči, itd.

Pa prav pike dobim glede te tradicionalne družine in nujnosti očeta in matere - potem bi
mogli tudi vse mladiče mamam samohranilkam pojemat, saj le-ti ne živijo v tradicionalno
obarvanem družinskem okolju glede na odsotnost očeta! Zakaj pa se noben ob to ne
obregne, če smo se že namenili iti v tako bizarne skrajnosti? Cepci.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#643 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 March 2012 - 11:16 PM

Glede koroške deklice ... na FBju je en zagovornik in očitno tudi znanec Matica in Jerneje
napisal tole ... skoraj ne morem verjeti ...

Danes je Jerneja povedala, da je v ta največji pedofilski škandal vpleten tudi Drago Kos.
Ves čas je kakor stal ob strani in zagotovil, da bo v primeru aretacije Munca sam podal izjavo za javnost.

Posted Image
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#644 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 28 March 2012 - 07:18 AM

Plain Jane - a veš da jaz pa vidim neko resnico v zgoraj napisanem komentarju. Resnično se mogoče počasi nagibamo
v to smer, ker z zadnjim referendumom smo dokazali, da nazadujemo namesto, da bi napredovali.

Popolnoma realen se mi zdi scenarij, da bi šla ženska nazaj domov. Zakaj? Ker se ji ne bo 'splačalo' več delat - če bo
sploh dobila zaposlitev, se razume. Vrtec bo postal očitno luksuz. In mož bo tisti, ki bo domov prinašal zaslužek, takšen
ali drugačen, bo pač edini vir zaslužka, kar bo ženski onemogočilo finančno samostojnost. In bo imela vlogo
cerkev - štedilnik. Sploh pišem za ruralno okolje.

Kar se pa Munca tiče pa ne vem, zelo zelo smrdi vse skupaj, nikoli pa ne bomo izvedeli kaj točno se je zgodilo.
Ne vem kako je z vami, ampak jaz nisem več idelaist, in sem v zadnjem času spoznala, da ne verjamem več
nobenemu, ter da si vsi, brez izjeme, pokvarjeni v dno duše. Tako je stanje duha v dolini šentflorjanski, na žalost.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#645 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24737 posts

Posted 28 March 2012 - 08:20 AM

se delno tudi sama strinjam s PJ in Kinky, da če bodo šli tako naprej, bo eden od staršev prisiljen ostati doma. Jaz ne rečem, da je to izključno mati, ker v naši družbi kar nekaj žensk več zasluži; ampak pač eden od njiju. Midva sva že bila pred to odločitvijo, če ne bi dobila državnega vrtca, bi jaz za nekaj let doma ostala - ker se nama enostavno ne bi izplačalo.
Je pa tudi res, da tako črnogledo spet ni treba gledat. Konec koncev, otrok gre pri 6 letih v šolo. Pa tudi prej se (če seveda dobi zaposlitev) se lahko osamosvoji, saj ji spet pripadajo višji dokladi in nižji vrtec. v SLO za enkrat še ne vidim takega problema. Je pa res, da luksuza pa ni. Treba bi bilo živet zelo zelo skromno (in ko že mislim, da mi skromno živimo, grem kdaj h kolegici, ki so res skromni - sokov ne kupujejo; ko je bezeg ali kaj podobnega, skuhajo sok za celo leto; gredo v gozd in kuhajo marmelade, obleke in obutev večino kupi na bolhi oz. šiva sama ,.... to je realnost njene relativno slabe zaposlitve, mož je brez zaposlitve, dva otroka in najemniško stanovanje. Ampak kot vedno, sta/je malo tudi sama kriva.

Kar se pa te deklice tiče, mi je pa vse skupaj noro in res težko verjamem kaj se dogaja in to pri nas. Vse kar rečem je uboga punca! In ne morem verjet, da taki imajo lahko družine, za geje se pa vsi zgražajo - super, res.

Jaz sem sicer bolj brala očetovo stran, ampak vseeno, tu je nekdo nor. Spoznala sta se spomladi, drugo leto spomladi je bila punčka že rojena ... halo!!!!
Pa kakor sem jaz zasledila, zloraba ni bila dokazana, ne ovržena. Potrjene so bile le bakterije.
Mora biti pa na drugi strani tudi grozno, da bi moj partner obdolžil mojega očeta, da jo zlorablja - in to ne bi bilo res.
Pa brala sem, da je tamala razlagala očetu, da se dedek s hčerko (njeno mamo) dol daje; da ta malo slikajo golo in slike nosijo nekomu v tovarno ... od kje ta mali take informacije. Meni se vseeno zdi malo pretirano, ker imam doma ravno toliko staro in vpogled kako razmišljajo in dojemajo stvari pri teh letih. Vse jih lahko našuntaš in slepo ti verjamemo. Ne ločijo resnice od fikcije.
Ne vem, res ne vem komu verjet in komu ne.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#646 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 28 March 2012 - 12:11 PM

Jaz bi se samo na Kamijino navezala - kar seveda nima zveze z vsem napisanim tukaj.
Da pri njeni kolegici kuhajo marmelade in ne kupujejo sokov...
Tudi mi delamo tako - pa bi lahko kupovali sokove. Meni se to ne zdi prav nič grozega - prej plus.
Obleke na bolhi so pa druga stvar.

Glede porodniških -kar bo pa bo, kaj naj. Bova pač izračunala a se nama bolj splača imeti enega otroka, ali raje dva psa. Na žalost smo v takih časih da je treba zdaj prej ekonomsko izračunico narest, preden se za otroka odločiš. No nekateri je ne, jaz jo bom. Iz rok v usta zaradi otroka sama ne mislim živet, pač.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#647 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 28 March 2012 - 12:30 PM

Kami, a mogoče namiguješ, da punčka sploh ni njegova? Ej, prav vse je možno.

Na tistem linku sem prebrala, da se je od obiska pri materi vedno vračala otožna, drugačna punčka,
da je bila bolna, v vrtcu se nikoli ni hotela sleči. Ko jo je pregledala ginekologinja naj bi imela
mednožje rdeče, ampak himen pa naj bi bil cel. Prisoten naj bi bil tudi nek vonj.

Da, tudi to je Slovenija. Upam da je punčka srečna, kjerkoli že je, na varnem.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#648 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 28 March 2012 - 12:38 PM

Jaz bi se samo na Kamijino navezala - kar seveda nima zveze z vsem napisanim tukaj.
Da pri njeni kolegici kuhajo marmelade in ne kupujejo sokov...
Tudi mi delamo tako - pa bi lahko kupovali sokove. Meni se to ne zdi prav nič grozega - prej plus.
Obleke na bolhi so pa druga stvar.

Glede porodniških -kar bo pa bo, kaj naj. Bova pač izračunala a se nama bolj splača imeti enega otroka, ali raje dva psa. Na žalost smo v takih časih da je treba zdaj prej ekonomsko izračunico narest, preden se za otroka odločiš. No nekateri je ne, jaz jo bom. Iz rok v usta zaradi otroka sama ne mislim živet, pač.

Mislim, da je Kami mislila, da so prisiljeni kuhati sok in marmelade, ker je to skorajda zastonj, če nabereš v gozdu.
Midve z mami sva tudi kuhali bezgov sok, ker ga je nečakinja oboževala, pa tudi ostali ga imamo zelo radi.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#649 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 28 March 2012 - 12:42 PM

mi smo tudi naredili domač jabolčni sok....čez 300l smo ga naredili. Ne zamenjam za nobenega kupljenega!
  • 0

#650 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23396 posts

Posted 28 March 2012 - 01:34 PM

Glede tistega komentarja o tradicionaliziranju družine - se strinjam s Fluffy, da je to malo panično razmišljanje.

O koroški deklici pa tudi jaz ne vem več, kaj naj si mislim.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#651 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 28 March 2012 - 01:52 PM

Jaz zgodbe o deklici nisem spremljala, tako da ne morem komentirat.

Sem pa včeraj slišala za tisto deklico v Nemčiji, katastrofa... Mogoče najdem novico...

http://www.bild.de/n...29330.bild.html
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#652 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 28 March 2012 - 03:08 PM

Dobila na mail:

Iz SG smo bili obveščeni o novem tipu prevar in goljufij na kreditnih
karticah.

Kako deluje:

Neznana oseba (prevarant) pokliče stranko in se ji predstavi,
da dela na Oddelku za Varnost pri VISA / MasterCard (kar pa seveda ni
res).

Ta neznana oseba (prevarant), ki kliče stranko: že razpolaga s podatki
stranke (ime in priimek stranke, naslov in del številke in podatkov iz
kreditne kartice). Stranki pove, da je bila njena kartica uporabljena
za nakup, in da kličejo, ker želijo preveriti to informacijo. Stranko
nato vpraša, ali je kupila nekaj v višini ''X'' EUR v ''Y'' trgovini s
kartico, ki je izdana na ime banke. Stranka nato običajno reče NE.
Stranki ''pojasni'', da mora potrditi, da je stranka pravi imetnik
kartice, zato od stranke zahteva, da mu pove zadnje 3 številke na
kreditni kartici, ki jih stranka uporablja ob morebitnih nakupih s
kartico preko interneta. Stranki razloži, da potrebuje te podatke, da
se prepriča, da kartica ni bila izgubljena ali ukradena.

Namen prevare: izvedeti zadnje 3 številke na kreditni kartici
(cryptogram).

Prosimo, da ustrezno informirate tudi komitente in jih opozorite, da naj
na osnovi telefonskega klica NIKOLI ne povejo teh podatkov o svoji
kreditni kartici.

Lep pozdrav!

IGOR NARAGLAV
POLICIJSKI INŠPEKTOR II

MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE
P O L I C I J A
GENERALNA POLICIJSKA UPRAVA
URAD ZA VARNOST IN ZAŠČITO
Jožeta Jame 8
1000 Ljubljana
Slovenija

• 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#653 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 28 March 2012 - 05:37 PM

Nova objava te kronike:
http://slo-kronika.s...e-boza-po-tici/
  • 0

#654 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 March 2012 - 06:28 PM

Gnilo je vse skupaj.
  • 0

#655 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 March 2012 - 10:58 PM

Policija našla koroško deklico

Kako ogabno pristranski članek ...
  • 0

#656 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 29 March 2012 - 05:43 AM

"Našli" ja, babica jo je sama pripeljala. Zdaj bodo pa vse zasluge sebi pripisali pa čeprav so zamočili na celi črti, tisti, ki so bili resnično na strani deklice so pa v kehi. Če bodo zdaj dali deklico mami pol pa tud ne vem, no.
  • 0

#657 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 March 2012 - 04:40 PM

Vlasta Nussdorfer: "Če prepozno pride do vprašanj strokovnjakov, otrok pozabi. ...
Lahko da nasprotujoče izjave. Kar ne pomeni, da ni bilo spolne zlorabe....
vsi prepočasni postopki delujejo v škodo žrtvi in v korist storilcu.
Ne obstaja protokol za ravnanje v takih primerih"

Katja Bašič: "Če je ovadba ovržena, še ne pomeni, da zloraba ni bila storjena.
Policisti in kriminalisti nimajo znanj za razgovore z otroki pred sedmim letom."
(v primeru spolne zlorabe)

Mene zanima, zakaj je posiljevalski pedofil še vedno na prostosti?!
  • 0

#658 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 29 March 2012 - 04:53 PM

In zakaj je otrok že nazaj pri mami. :cry:
  • 0

#659 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 March 2012 - 04:56 PM

Ker je sistem tak, da očitno ne glede na vse, otroka dodelijo mami.
Samo spomnimo se tistega primera punce, ki je na vsak način hotela
k očetu in je niso hoteli dati in jo dodelili mami. No, po dolgih morijah
je vendarle končala pri očetu.

Tu je bilo po mojem mnenju narejenih toliko nepravilnosti in sproduciranih
toliko laži, da je grozljivo. Tiste, ki so deklico ščitili pred posiljevalcem, pa so
ocenili kot kriminalno združbo. Lepo.

Tudi foter od te deklice mi je čedalje bolj čuden in sumljiv.
  • 0

#660 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 29 March 2012 - 06:59 PM

Sploh ne štekam te afere. Kdo naj bi zdaj bil posiljevalec (dedek?) in kaj je zaj s fotrom? Je na prostosti?
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users