Jump to content

Menstrualne skodelice

• Please log in to reply
1014 replies to this topic

#641 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 10 November 2010 - 07:49 PM

No, pa sem prišla do točke, ko razmišljam o nakupu, ker grem čez 3 dni v toplice, in pričakujem M.

Zanima me nekaj - če prav razumem, sta 2 velikosti?

Hvala.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#642 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 10 November 2010 - 08:05 PM

Da, pri Lunette je tako, da je manjša velikost za punce do 20 leta, večja pa za po 20 letu. Jaz sem imela manjšo velikost, potem pa sem jo zgubila in si kupila večjo velikost. In mi je žal. Manjše velikosti nisem čutila nič. Pri večji velikosti pa imam občutek, da me tišči v mehur in nekoliko težje jo spravim vase.
Mooncup pa ima manjšo velikost za pred porodom in večjo velikost za po porodu.
Če imaš močno menstruacijo, vzemi večjo velikost. Drugače pa je po mojem mnenju boljša manjša.
Super se odnese pri kopanju smile.gif Spraznem pa jo samo zjutraj in zvečer. Probaj mogoče prvih par ciklov malo bolj redno no, da vidiš kako pogosto moraš ti praznit.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#643 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 10 November 2010 - 08:05 PM

Mislim, da sta, ja, samo tadruga je bolj za tiste, ki so že rodile or sth.
Kupi si barvno! Meni je ful žal, da še niso bile barve takrat, ko sem jo jaz nakupovala :/
Bi imela zeleno. laugh.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#644 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 10 November 2010 - 08:14 PM

sej razlike v premeru je samo 2mm? Itak je vagina tolk raztegljiva, da je razlika minimalna (a kot pravi redkev, pri nekaterih očitna laugh.gif )

Moje priporočilo: vzemi večjo smile.gif
  • 0

#645 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32316 posts

Posted 10 November 2010 - 08:27 PM

Jaz zase vem, da bi si kupila malo, ker imam zelooo šibke menstruacije, pa tud drgač čutim (-va), da sm dost zaprta tongue.gif oops.gif
  • 0

#646 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 10 November 2010 - 08:38 PM

sej jst sem baje tud precej "ozka" pa sem vseeno taveliko vzela
  • 0

#647 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 November 2010 - 08:49 PM

Jaz pa je še nisem upala v sebe dat in neuporabljena leži doma. Pri naslednji menstro PA RES !!!
  • 0
Viens, reste ici!

#648 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 November 2010 - 09:01 PM

Hvala vsem, res sem hvaležna za nasvete.

Mislim, da bom vzela manjšo, ker imam šibke menstruacije, pa ker sem vsa drobna, pa ozka down under. smile.gif

Pa na eni strani sem prebrala, da naj bi bila po 30em letu večja, pod to starostjo pa - manjša. wink.gif

QUOTE(Olivija @ 10. 11. 2010 - 20:05) View Post

Kupi si barvno!

Bom, modro. thumbup.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#649 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 11 November 2010 - 01:54 AM

Zanimivo, vidim, da vas že precej uporablja skodelico. Jaz sem podobnega mnenja kot Planet...si ne upam česa noter tlačit. Nisem nikoli v življenju niti tampona uporabila. Mi deluje fajn ta skodelica ampak me isto kot za tampone ful odbija misel, da bi si morala v času menstruacije kaj vstavljat v nožnico, zato ker imam prvi dan vedno krče.

A vedno ostane lepo na mestu, ne glede kako se premikaš in nič ne spušča?
Briše se lahko tudi z navadnimi papirnatimi robčki ali morajo bit kaki posebni bio?

Koliko pa sploh stane?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#650 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 11 November 2010 - 06:47 AM

Lahko brišeš tudi z najljubšo brisačo smile.gif Pač...jaz mam s sabo ene navadne vlažilne robčke in uno malo 2dl flaško vode Jana, če bi se slučajno zgodilo, da bi jo morala sprazniti kje ne-doma.

Ostane notri zato, ker se naredi vakuum (in posledično ne zleze ven). Ko jo hočeš dobit ven, moraš popustit ta vakuum in potem pač povlečeš ven, spereš, umiješ in daš nazaj notri.

Stane pa mislim, da 30€. Če pogledaš, kako dragi so vložki in koliko jih med eno menstruacijo ponucaš, si kmalu v plusu smile.gif
  • 0

#651 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 11 November 2010 - 07:16 AM

jaz si kar predstavljam, da bodo zdej poleg barvnih izumili še vzorčaste in what-not, in kako se bojo vnučkom zdele "ta obične" skodelice ful zastarele in čudaške laugh.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#652 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 November 2010 - 08:21 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 11. 11. 2010 - 6:47) View Post

Stane pa mislim, da 30€. Če pogledaš, kako dragi so vložki in koliko jih med eno menstruacijo ponucaš, si kmalu v plusu smile.gif

Točno tako. Jaz uporabljam več ali manj tampone, različnih velikosti, in porabim recimo 6 evrov, če ne več, na mesec, in zdaj ko to pomnožim . . . bom v 5 mesecih isto porabila kot za Skodelico. Tako da sem odločena, da jo danes nabavim, M sem sicer že dobila, ampak me skrbijo toplice v soboto. smile.gif
  • 0

#653 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 11 November 2010 - 12:00 PM

Ja, cenovno se vsekakor zelo splača, glede na to, da imaš skodelico lahko do 10 let. Jaz uporabljam vložke in porabim slaba 2 paketa na menstruacijo, torej nekje 3,5€ - 4€ na mesec. Jaz bom še premislila, nočem dat 30€, da bi mi skodelica potem ležala v predalu.
  • 0

#654 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 November 2010 - 12:48 PM

Jaz bom vnovčila kupon za 25 % popust na to skodelico, tako da sploh ne bo tako zelo drago. smile.gif
  • 0

#655 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 11 November 2010 - 02:38 PM

Ajaaa, prebrisano! biggrin.gif
  • 0

#656 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 12 November 2010 - 05:45 PM

Torej, sem nabavila, ampak sem se potem odločila za večjo. Niso imeli barvnih, ampak samo navadno v D&M. Ko uporabim, poročam. Upam samo, da se mi ne zavakumira, pa je ven ne spravim. cry.gif
  • 0

#657 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 12 November 2010 - 05:48 PM

nima bit kaj, vakum komot popustiš ;)
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#658 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 12 November 2010 - 05:52 PM

Hehe, bomo videli, my vagina has a mind of its own. ph34r.gif lol1.gif
  • 0

#659 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 12 November 2010 - 06:23 PM

nika, speak for yourself. biggrin.gif Sej je v tej temi lepo opisano, koga sem morala jaz obiskat, da sem jo prvič dobila ven laugh.gif
  • 0

#660 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 12 November 2010 - 06:45 PM

biggrin.gif js še nikoli nisem mela težav s tem, je pa res, da nisem tistega "repka" nič kaj rezala (čeprav če bi z nohti pri "vratu" zagrabil, kjer sta 2 "obročka", jo definitivno moraš spravit "dol", pol pa z dugo roko s prsti ob steni gor pa spustiš vakum). če ti ne bi šlo po konzultacijah s soforumašicami, potem pač prirediš en 'drunken weekend party' in se greste odraslo verzijo te igre: IPB Image
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users