Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#641 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 14 March 2007 - 04:55 PM

To ja, sam ni pa nujno, da ti kake druge pa naprimer ne bi odgovarjale. To sem drugač tudi js slišala, da imajo najmanj tah hormonov. Sej ne, da bi ti hotla pamet solit, sam js recimo v tvojem primeru bi prej kake druge sprobala, čeprov malo "slabše", ne bi šla že v začetku na Jerino. Moji tamali niso čist nobeni KT odgovarjali, je mela skoz eno sranje, tko da je zdej tud šla po recept za Jarino pa upam, da ji bodo te odgovarjale. Medtem,ko men so pa Logest The best, jih ne zamenam za nobene, nism mela nikol nobenga sranja z njimi! Drgače pa se strinjam s tem, da ginekolog že sam najbolje ve, kaj more komu predpisati.
  • 0

#642 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 14 March 2007 - 04:58 PM

Zakaj ne bi najprej probala Yarine, ki so znane kot res dobre? Zakaj bi najprej slabše in se izpostavila večjemu tveganju, da ti ne bodo kul? Menjavat tabletle tudi ni dobro ... ta tvoja logika mi je malo čudna.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#643 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 March 2007 - 04:59 PM

Yarina so po specifikacijah, že v štartu, najboljše. To je zame dovolj. Pa še ginekolog je potrdil, da so najboljše.
Je pa res, da enemu odgovarja eno, drugemu drugo. Nekaterih najbrž tudi strup ne bi pobil, haha. Se pa lahko posledice jemanja tablet s kakšnimi močnejšimi negativnimi lastnostmi in menjavanje pokažejo šele čez čas...
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#644 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26239 posts

Posted 14 March 2007 - 05:08 PM

Yarina so vrjetn za plačvat sam zato, k niso na uni "zeleni listi".

Pač recimo moja mami ma zdravila za pritisk. Tiste, ki jih je mela prej, niso več na zeleni listi, zato bi jih mogla zdej plačat. Zdej pa dobiva ene druge, k majo identične sestavine kot tiste prejšnje, ampak so na tej (zeleni) listi pa ji ni treba plačat. To ne pomen da so ene al druge boljše. Enake so.
  • 0

#645 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 March 2007 - 05:10 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 14. 3. 2007 - 17:08) View Post
Pač recimo moja mami ma zdravila za pritisk. Tiste, ki jih je mela prej, niso več na zeleni listi, zato bi jih mogla zdej plačat. Zdej pa dobiva ene druge, k majo identične sestavine kot tiste prejšnje, ampak so na tej (zeleni) listi pa ji ni treba plačat. To ne pomen da so ene al druge boljše. Enake so.

Ja ampak Yarina pa NIMAJO ISTIH LASTNOSTI IN SESTAVIN kot katerekoli druge KT tablete. Ne vem, zakaj ne morete tega razumet.
Zakaj pa so za plačevati, pa ne vem. Najbrž pa zaradi tega, kar sem že prej napisala.
Tvoja primerjava s temi tabletami je čisto neprimerna.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#646 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26239 posts

Posted 14 March 2007 - 05:17 PM

Mnja... slabo sem se izrazla... oz. slab primer sem dala smile.gif

Zasledila sem, da so Yarina enake Diane35, s tem da imajo 0,1mg hormona manj, dodan je pa še en hormon, ki prepreči zastajanje vode (to je tisti velik + teh tabletk).

Mal se bom poskušala pozanimat, zakaj so plačljive smile.gif Will keep you informed
  • 0

#647 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 14 March 2007 - 05:25 PM

Ančka, ta razlika med Yarino in Diane, ki si jo navedla ti, je zelo velika. Namreč količina hormona je tle ključna in Yarina ga ima precej manj, kar tudi znatno omili stranske učinke ... tako je bilo meni razloženo s strani ginekologinje.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#648 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26239 posts

Posted 14 March 2007 - 05:35 PM

Ej prav pogledat sem šla. Količina pri Yarini in Diane35 se razlikuje za natančno 0,005 mg. Meni se to ne zdi veliko. Če pogledaš na tem linku, ima Logest še najnižjo vrednost hormona (nižjo od Yarine).

• 0

#649 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 14 March 2007 - 05:40 PM

Nism predlagala nobene menjave in sprobavanja tabletk, pa glede tega katere so boljše in katere ne se sploh ne da pogovarjat, men recimo neke Jarina, ki imajo najmanj ž hormona sploh ne bi odgovarjale, ker bi se mi cikl podru, morm met bolj močne tabletke, da ne prihaja do umesnih krvavitev, pri teh KT, ki pa so bolj blage pa ima veliko žens med jemanjem tabletk karvave izcedke in morajo pol namesto ene tabletke vzeti dve. Sicer pa jemlite, to kar vam je predpisal ginekolog in tud pri ostalih, ki se še odločajo za jemanje Kt ne govort, da nej jemlejo te ali one, ampak to prepustite odločitvi njihovih ginekologov. Tko kot je rekla Jenna oni itaq najbolje vejo, kaj morajo kateri predpisati. aja pa js pri sebi nism nikol opazila, da bi mi v telesu zastajala voda.
  • 0

#650 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 14 March 2007 - 05:55 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 14. 3. 2007 - 17:35) View Post

Ej prav pogledat sem šla. Količina pri Yarini in Diane35 se razlikuje za natančno 0,005 mg. Meni se to ne zdi veliko. Če pogledaš na tem linku, ima Logest še najnižjo vrednost hormona (nižjo od Yarine).

Verjetno ginekologi bolje vedo, kakšne morajo bit količine, namreč 0,005 razlike se res ne sliši veliko, ampak itak količine že v splošnem niso velike, ane. Pa baje je tudi razlika v vrsti hormona in tako dalje ... jaz se ne spoznam, ker nisem izobražena v tej smeri, vendar pa zaupam ginekologom.
  • 0

#651 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26239 posts

Posted 14 March 2007 - 05:57 PM

Zato so pa tam.
  • 0

#652 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 14 March 2007 - 06:03 PM

Točno tako. Drugače pa jaz tle nočem zdej ful izpostavljat Yarine, to sploh ni moj namen, ker vse vemo, da smo si ženske glede teh stvari zelo različne in nam zato tudi ustrezajo različne stvari. Je pa res, da pač imajo določene kvalitete, čeprav sploh ni nujno, da bodo odgovarjale vsem ženskam - vemo, da na žalost ni tako.
  • 0

#653 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26239 posts

Posted 14 March 2007 - 06:15 PM

Ma ja, 100 ljudi 100 čudi. Čeprav sem začela razmišljat, da sem se vrjetn zredila zarad tabletk... Al pa zato k nonstop neki grickam... God knows biggrin.gif
  • 0

#654 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 March 2007 - 06:17 PM

Ancka Pomarancka,
ziher so tablete krive. twisted.gif

• 0

#655 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26239 posts

Posted 14 March 2007 - 06:29 PM

Naaah, sam jst sem čudna ;)
  • 0

#656 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 15 March 2007 - 04:13 PM

Verjetno tole bolj spada pod temo GINEKOLOG, ampak ko sem jaz prvič dobila tabletke, mi ginekologinja sploh nič ni razlagala o vsebnosti hormona v tabletkah, ni mi nobenih drugih tabletk predstavila, samo dala mi je recept za Minulet in navodila, kako jih uporabljati. In to je to. Potem je pa že druga ženska čakala na pregled. Toliko o njeni pomoči. down.gif

Napisala sem pa itak že, da mi niso sedle.
  • 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

#657 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14352 posts

Posted 15 March 2007 - 05:36 PM

Regratova lučka, pri meni identično! katera ginekologinja pa je to bila?
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#658 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 15 March 2007 - 06:36 PM

Vsaka vrsta tablet se razlikuje v kakšnih sestavinah, ki so minimalne, lahko pa odločilno vplivajo na telo. Pod sestavo niso napisane vse sestavine. Napisane so samo tiste "najpomembnejše"... Tako da se tabletke vglavnem razlikujejo med sabo, preveč se pa tud ne morejo, ker imajo isti cilj.
Katere tablete so dobre za organizem vejo farmacevti, posledično pa tud zdravniki- ginekologi, samo oni seveda ne tako natančno.
Če npr, Yarina ne zadržuje vode v telesu, ostale pa, potem pomeni, da so te tablete še bolj izoblikovane, "modernizirane" in majo tako eno drugo sestavino notr...

Ostale vam povem, ko bom dokončala farmacijo biggrin.gif , zdej nimam glih velik pojma o tem. ermm.gif Tako da... se slišmo (upam da) čez 5/6 let biggrin.gif
  • 0

#659 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 16 March 2007 - 03:35 PM

Najprej sem začela s tabletkami Logest, zato ker menstre sploh nisem imela urejene in je prihajala na obisk tako izletniško vsakih nekaj mesecev blink.gif , pa seveda zaradi zaščite (če bi samo na kondome računala, pa brez tabletk bi imela menstro nekajkrat na leto, nikoli ne bi vedela pri čem sem)...čez nekaj časa sem pa šla na Diane zaradi mozoljev...in Diane še vedno uporabljam. Zaenkrat nimam nobenih težav. Koža se je izboljšala, za menstruacijo zdaj vem do ure natančno kdaj jo dobim, kar pa je celulita, ga je bilo tudi pred jemanjem tabletk biggrin.gif ...čeprav res manj ampak vseeno. Kakšnih posebnih nihanj v razpoloženju pa tudi nimam...če pa že so, vem da je razlog nekje drugje in ne v tabletkah biggrin.gif
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#660 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 16 March 2007 - 04:06 PM

QUOTE(Frčica @ 15. 3. 2007 - 17:36) View Post

Regratova lučka, pri meni identično! katera ginekologinja pa je to bila?

Iz Novega mesta, iz zdravstvenega doma.
  • 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users