Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#6521 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 25 September 2021 - 11:34 AM

Moja babica ima zdaj konkretne posledice po prebolelem virusu, v petek so prišli pogledat N ker je ravno imela v bližini en pregled pa jim je vmes skup padla, pritisk ji je narastel na 180, glava jo je pekla in bolela in so rekli da so to najbrž posledice ki so lahko dolgotrajne :(

Ona je res drugače polna energije, niti sekundi pri miru zdaj pa je bila senca same sebe.

Toliko o tem, da je to isto kot bi prebolel gripo
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#6522 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27352 posts

Posted 25 September 2021 - 11:38 AM

Moja sodelavja verjetno tudi ne bo se po enem mesecu prisla delat 😐 pa je komaj nekaj cez 40.
  • 0

#6523 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19161 posts

Posted 25 September 2021 - 12:26 PM

Samo ljudje ne verjamejo, dokler sento je zgodi komu poznanemu. Do takrat pa so žal prepričani, da so posledice po cepljenju hujše. Razni anticepilski zdravniki na IG in Facebook strokovnjaki, ki poznajo nekoga, ki pozna zdravnika, ki je rekel tako in tako itd... Slabo :(
  • 0

#6524 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27352 posts

Posted 25 September 2021 - 12:28 PM

Res se izkazuje naša mentaliteta v vsem sijaju. Vedno žrtve nekoga drugega, nikoli odgovorni za svoja dejanja in odločitve.

• 0

#6525 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 25 September 2021 - 01:19 PM

Moj sosed je par let starejsi od mene, je sel zdaj po treh mesecih v sluzbo, tako ga je zdelala.
  • 0

#6526 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 26 September 2021 - 09:42 AM

Jaz sem reakcijo po drugem cepivu dobila po 48 urah in sem imela vročino en dan, glavobol pa dva dni. Ful sem bila utrujena. Danes sem pa spet okej.

• 0

#6527 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19161 posts

Posted 26 September 2021 - 11:02 AM

Mož je pozitiven. Kako je v tem primeru z otrokom, moram komu javiti, se mora it testirat? V vrtcu ni bil...
  • 0

#6528 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4171 posts

Posted 26 September 2021 - 11:48 AM

Dokler otrok ne kaze simptomov ni potrebno sporocat nikomur. Je pa sicer v karanteni zaradi pozitivnega druzinskega clana.
  • 0

#6529 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 26 September 2021 - 12:52 PM

Ti pa svetujem, da ga cimprej peljes na test.
1. Imela bos potrdilo.
2. Samoizolacija je 10 dni od pozitivnega testa. Ce ga peljes zadnji dan odrejene karantne, se mu lahko zgodi, da bo 20 dni doma. In se vam bo zmesalo.
  • 0

#6530 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 26 September 2021 - 12:54 PM

Pri svaku niso sli tamali na test če ni bilo simptomov, taka so bila navodila zdravnika.
  • 0

#6531 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 26 September 2021 - 01:00 PM

Jaz bi sla na hitri test. Ce je pozitiven, gres itak na pcr. Tezavo vidimo v tem, iz lastne izkusnje, da ne ves kdaj je postal otrok kuzen. In poslednicno tudi ne ves kdaj ke nehal biti kuzen.
Recimo: danes je v stiku z okuzeno osebo (in tudi naprej, ker je okuzen stars). Ni nujno, da bo pozitiven jutri ali pojutrisnjem. Lahko bo kuzen ce 7 dni, asimptomtski in bo sel 4 dan v vrtec/solo. Posledica je lahko cel razred v karanteni, novi primeri,…
  • 0

#6532 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85968 posts

Posted 26 September 2021 - 01:04 PM

Kaj ti pri toliko starem koristi potrdilo? Midva ga takrat ko smo preboleli nisva peljala na test.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#6533 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 26 September 2021 - 01:07 PM

Ja pa saj tamali ima karanteno, ob izteku pa gre na test?
  • 0

#6534 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4171 posts

Posted 26 September 2021 - 01:07 PM

Zdaj po novem otrok ne dobi karantene, ce je prebolevnik. Kar je fajn v primeru, ce jih bo zbolevalo vec otrok v vrtcu, da za vsako ne bo v hiši zaprt.
  • 0

#6535 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 26 September 2021 - 01:14 PM

Je pa zdaj ravno javila soseda, da ima 4-letnik karanteno zaradi okužbe pri vzg. Tako da bo zdaj kar izziv te tamale narazen držat.
  • 0

#6536 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19161 posts

Posted 26 September 2021 - 02:25 PM

Fora je v tem, da je imel mali bronhitis prejšnji teden, midva z možem pa sva hkrati dobila simptome par dni kasneje, pač prehlajena sva. Danes je moža klical sodelavec, da je pozitiven, zato je šel mož takoj na hitri test.
  • 0

#6537 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 26 September 2021 - 02:48 PM

Zaradi bodocih karanten.

Zadnji dan peljes otroka na test in je pozitiven, pa je se 10 dni v samoizolaciji. Pa imas zaprtega otroka 20 dni. Zato bi ga jaz cimprej testirala.
Moj je bil doma 16 dni. Ker ima 11 let, nisem bila animatorka 24 ur na dan. Pa se mu je mesalo, ker ni vec vedel kaj naj pocne.
  • 0

#6538 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85968 posts

Posted 26 September 2021 - 03:11 PM

Torej se otrok lahko prikljuci drugi vrtcevski skupini, ker dovolijo zdruzevanje? Drugace ne vidim nobene koristi od potrdila, ce ne sme v vrtec. Vsaj v nasem primeru ne, no. Ce mora bit 10 dni zaprt v blokovsko stanovanje, je pa druga pesem.
Tega se ni bilo ob nasi zadnji karanteni. Se je tudi ze zgodilo, da je vecina skupine zbolela z istimi simptomi in je bilo dovolj, da se je sel en otrok testirat, da smo vsi ostali vedeli, da ni covid. Pa nimam nic proti testiranju, ampak vsepovprek in se to vecinoma zaradi nekih kvazi ugodnosti, mi je mimo. Sploh ce govorimo o majhnih otrokih, ki hitro dobijo kaksen strah pred belimi haljami.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#6539 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 27 September 2021 - 06:01 AM

Jaz sem proti testiranju zaradi smrkanja. Ampak, ce je otrok v stiku s pozitivnim starsem je velika verjetnost, da bo covid tudi dobil. Ta delta je res bolj prenosljiva. Zato bi ga jaz dala cimprej testirat, da ni najprej v karanteni, potem pa pomoznosti se pozitiven in je doma.
Prebolevniki so izjema od obvezne karantene, kar pomeni, da lahko normalno hodi v vrtec, pac v drugi skupino. In mu ni treba biti doma. Ce si v karanteni pac odpadejo sprehodi.
  • 0

#6540 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23299 posts

Posted 27 September 2021 - 12:05 PM

Danes sem na službeni mail dobila sporočilo od nekega tipa, ki je očitno pošiljal maile vsepovprek po državni upravi. Cel roman, da naj se upremo prisilnemu cepljenju in naj delodajalcu ne pošiljamo nobenih potrdil, zato da bo 1. oktobra čim več zaposlenih "brez statusa" in bodo prisiljeni spremeniti ukrepe. Zraven seveda če citirani členi iz različnih zakonov, pripete sodbe... Napisal in priložil je celo svoj osnutek izjave proti cepljenju, ki naj jo tisti, ki se ne želijo cepiti, nesejo k svojemu osebnemu zdravniku. Kao da bodo zdravniki brez problema podpisali. Izjava pa je prav pritisk na zdravnike. Notri je spet člene iz zakonov napisal, pa da on nasprotuje prisilnemu cepljenju in medicinskemu posegu v svoje telo, vlada pa mu s svojimi ukrepi onemogoča normalno življenje, dostop do življenjskih stvari, opravljanje dela in preživljanje. Potem pa še navedeni razni stranski učinki cepiv in da če se bo cepil in bo v roku enega leta po cepljenju zbolel za kakšno boleznijo, bo z vsemi sredstvi dokazoval, da je za to krivo cepivo, del krivde pa bo nosil tudi zdravnik. Povrh vsega pa še skrajno neprimerno, da se take stvari pošiljajo na službene maile po celi državi.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users