Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36343 replies to this topic

#6501 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 December 2007 - 10:17 PM

Jaz sem šla na okulistične preglede napleskana.
Razen, če ti probava leče, pa res moraš it brez MUja.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#6502 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 18 December 2007 - 11:22 PM

Zanima me, če si že po prvem zaužitju težke droge (heroin, kokain...) že zasvojen, al si šele po parih dozah?
  • 0

#6503 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14560 posts

Posted 19 December 2007 - 12:41 AM

Od prvič fizično ne morš it, po moje
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

• Guests

Posted 19 December 2007 - 01:01 AM

Kokain fizično ne zasvoji, samo psihično. Ima pa zato večji vpliv na možgane kot heroin.
Heroin ne zasvoji po prvi dozi. Niti po tretji ali peti. Odvisno je tudi, koliko časa preteče med uživanjem. Če bi ga jemal vsak dan, bi po dveh tednih že občutil blažjo abstinenčno krizo. Če bi ga pa jemal na vsake kvatre, pa bi lahko preteklo tudi leto dni brez krize.
Ampak, zopet je tu psihološki učinek, ki je veliko hitrejši.
  • 0

#6505 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 December 2007 - 11:18 AM

QUOTE(crna @ 18. 12. 2007 - 22:06) View Post

To si mela naočnike?

Ehmm kako to misliš? Ubistvu nisem šla prou okulistu, ampak v optiko na pregled ko je bil tam en zdravnik ki na vsake toliko časa pride. Mi je pa zmeril dioprtijo, nisem preizkušala leč. smile.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#6506 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 19 December 2007 - 03:29 PM

QUOTE(ciara @ 19. 12. 2007 - 1:01) View Post

Kokain fizično ne zasvoji, samo psihično. Ima pa zato večji vpliv na možgane kot heroin.
Heroin ne zasvoji po prvi dozi. Niti po tretji ali peti. Odvisno je tudi, koliko časa preteče med uživanjem. Če bi ga jemal vsak dan, bi po dveh tednih že občutil blažjo abstinenčno krizo. Če bi ga pa jemal na vsake kvatre, pa bi lahko preteklo tudi leto dni brez krize.
Ampak, zopet je tu psihološki učinek, ki je veliko hitrejši.

Aha, hvala za obrazložitev. A obstaja kakšna droga, ki te v trenutku zasvoji? hmm.gif
  • 0

#6507 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 19 December 2007 - 03:42 PM

Fizično, ne.
Da te karkoli psihično, pa ni toliko odvisno od droge same, kot od človeka, ki ene določene občutke išče že od prej, in jih je našel v tisti substanci.

Kaj, bi rada komu kaj uturila? laugh.gif
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#6508 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 19 December 2007 - 04:02 PM

ne ne biggrin.gif Zanima me zato, ker je ena sošolka izjavila, da bi (kot farmacevtka) probala vse droge, da bi dejansko občutila njihov učunek... mal so bla različna mnenja glede zasvojenosti (al si takoj al ne), pa sm raje vprašala biggrin.gif

Hvala
  • 0

#6509 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 19 December 2007 - 05:04 PM

Zanimivo.

Sem pa mislila da heroin veliko hitreje zasvaja. Že nekje tretjič ko probaš, da je to to (pa recimo 3x v dveh tednih, ne 3x v petdesetih letih).
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#6510 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 19 December 2007 - 05:07 PM

a ve katera za opij, da baje si ko enkrat samkrat probaš telesno odvisen.Enkrat sem nekaj slišala.sliši se neverjetno, ve katera če je res?
  • 0

• Guests

Posted 19 December 2007 - 05:14 PM

Ni res, Tita. smile.gif Mislim, da ni droge, ki bi telesno zasvojila že po prvem uživanju.
Itak pa telesno zasvajajo samo opijati in alkohol.
  • 0

#6512 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 19 December 2007 - 05:20 PM

In katere droge so opijati? Opij, pa smile.gif ?
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#6513 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46607 posts

Posted 19 December 2007 - 05:23 PM

Pred časom sem prebrala, da so opij, heroin in kokain včasih predpisovali v zdravstvene namene. Tako kot danes predpisujejo lekadole. ohmy.gif
  • 0

#6514 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 19 December 2007 - 05:32 PM

OPIJ se pridobiva iz stisnjene glavice maka. Njegovi glavni komponenti (vseh skupaj je okoli 20) sta MORFIN in KODEIN, ki se največ uporabljata v medicnii. Iz njega (opija) se prav tako pridelujeta HEROIN in METADON.

Vse skupaj je isto sranje, a drugo pakovanje. Razlikujejo se le po intenzivnosti učinkovanja na osrednje živčevej. Tako iz glave bi rekla, da ima najšibkeše delovanje opij, najmočnejše (gledano po abstinenčnih krizah, hitrosti zasvajanja in škodi na telesu) metadon.

Morfij predpisujejo še dandanes npr. rakavim bolnikom. Prav tako metadon. Verjetno še kake druge, a ne bi vedla povedat kere. Opioidi se dodajajo marsikaterim zdravilom, ki so namenjeni lajšanjem bolečin - analgetikom (Tramal - več jih ne vem z glave, jih je pa ogromno in se dobijo le na zdravniški recept)
Kokain so uporabljali za blaženje zobobola. Mislim celo, da ga je nekaj časa vsebovala Coca-cola.

Edit: To sem našla na Wikipediji:
From 1898 through to 1910 heroin was marketed as a non-addictive morphine substitute and cough medicine for children
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#6515 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 19 December 2007 - 05:40 PM

Opiati so opij, morfin, heroin.
  • 0

#6516 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12960 posts

Posted 19 December 2007 - 05:47 PM

Kaj je pa s crackom? Ta je tud kao ful ful grozen.
  • 0

#6517 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14560 posts

Posted 19 December 2007 - 05:49 PM

Kokain, je če se ne motim, še Freud priporočal. Za histerijo, se mi zdi biggrin.gif
Pa v Coca Coli je res bi, sej je že imo podobno. Bi bilo fino tisto colo probat ja biggrin.gif

Frida, za Crack sem pa slišala da te blazno hitro zasvoji. Ne poznam pa nobenega ki bi ga užival. Baje po 3 letih ne ostane kaj dosti od tebe, če jih seveda preživiš.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#6518 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 19 December 2007 - 05:53 PM

Dobr, bi rekla da pri vseh trdih drogah ne ostane kej dost če ga redno uživaš (če si odvisen) par let. Pa verjetno zraven prispeva ogromno življenje na ulici, pa bolezni ki hitreje napredujejo ob odvisnosti od drog.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#6519 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14560 posts

Posted 19 December 2007 - 06:03 PM

To itak, samo baje je crack najhujši med njimi
http://en.wikipedia....i/Crack_cocaine
http://www.addiction...m/FAQ-crack.htm
  • 0

#6520 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 19 December 2007 - 08:57 PM

Kje, ce sploh bi se dalo kupit milo iz volne? V Mullerju nisem nasla nic temu podobnega.
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users