Korona virus / Covid-19
Posted 21 September 2021 - 09:21 AM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 21 September 2021 - 09:23 AM
Posted 21 September 2021 - 09:27 AM
Aja, ta ista kolegica - tudi cepljenje ji je bullshit, ampak cepljena pa je. Zato, ker je Krka že poleti uveljavila PCT in je bila prepričana, da se bo mož (zaposlen v Krki) "moral" cepiti, zato se je prijavila na cepljenje in rekla "če v naslednjem tednu dobim vabilo za cepljenje z Janssnom, se bom cepila, da ne bom kriva tega, da zaradi mene ne bomo mogli nikamor iti".....in čez par dni je dobila vabilo ...za Jannsen
Posted 21 September 2021 - 09:31 AM
Ja,me smo bile pa zadnjic dve+ nosecnica za 150kg gospo zvezat, ker jo je zdravnica s katero smo se vcasih ful razumeli,popihala ko je bil cas za akcijo, s tem da smo njo resevale,ker jo je napadla. Pa zadnjic sem ju prosila,ce mi lahko ena potrdilo o cepljenju printne in mi je pribila naj si ga grem v lekarno kupit. Ma lahko za vse venske odvzeme smo pa dobre,da ne rabijo hodit v laboratorij kri dajat.Nevzdrzno je ponekod. Jaz se vedno trudim, da imam lep odnos in tudi pomagam pri stvareh, ki niso "moje delo" če je treba. Včeraj je 1 sestra manjkala v službi od običajnega št v timu, ful je bilo težko delat. Pol pa vali na urgenco še kup ljudi, ki imajo razne bolečine že MESECE!! ker tako ali drugače ne pridejo do svojih zdravnikov (ali pa od njih ne dobijo, kar bi želeli).
In medtem skrbim še za covid+ bolnika ki je tako slab da bo za sprejem in mi sopihajoč pove, da se ni cepil, da se noben od družine ni in so vsi bolni doma in da jim je ful žal, ker se niso. Krasno. Do anticepilcev res nimam več tolerance.
Ap.ne morem si povecat slikic.
Posted 21 September 2021 - 11:56 AM
Bullshit 🙈😂
Posted 21 September 2021 - 12:43 PM
Saj vem, da ni smešno...sam si me pa nasmejala
Posted 23 September 2021 - 08:53 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 23 September 2021 - 09:13 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 23 September 2021 - 09:19 PM
“Vlada je sklenila tudi, da morajo uporabniki storitev pri oskrbi na bencinskih servisih izpolnjevati pogoj PCT le, če uporabljajo storitve oziroma kupujejo blago v zaprtih prostorih.”
Tole mi sicer ni jasno, pri nas si že sedaj lahko normalno tankal na avtomatu, za vstop v notranjost pa so te vprašali po PCT.
Posted 23 September 2021 - 09:21 PM
Posted 23 September 2021 - 09:45 PM
Marmelada, če si bolna, je imunski sistem slab in se telo bori, tako da je treba iti zdrav na cepljenje. Še živalice morajo vzeti tablete za gliste in trakulje pred cepljenjem, ker jim te zajedavci rušijo imunski sitem...
Posted 24 September 2021 - 08:22 AM
Posted 24 September 2021 - 08:27 AM
En kolega tudi dela v DU in je ravno vceraj povedal, da imate do 1.11. cas, pol bojo pa glave letele. Noro, noro.
Posted 24 September 2021 - 08:36 AM
Jao bože, zjutraj smo nekaj debatirale, seveda tudi na cepljenje nanese. In se je ena sodelavka, ki je sicer cepljena, razburjala, kako s(m)o radovedni, da se to nekaj sprašuje, da se zbirajo informacij in se pol samo nekaj čenči in ne vem kaj še vse. Da kaj pa GDPR, da to so osebni podatki, in nobenega nič ne briga. Očitno je še vedno problematično, ko sem glede samotestiranja v hecu vprašala, ali kaj.
Po drugi strani, pa sem npr jaz včeraj spet poslušala oz je bilo nekaj besed na temo otrok in nosečnosti, če bo kaj ali se kaj planira, v tem smislu. A to pa niso osebni podatki ali kako? Ne razumem. Spet neko opletanje z varstvom osebnih podatkov, ko komu paše, da drugi strani pa se lahko to mirno pozabi.
[Napoleon]
Posted 24 September 2021 - 10:41 AM
Posted 24 September 2021 - 12:20 PM
Tista fantova sestrična, ki je v gibanju z Ladislavom Troho....zdaj živi z družino pri njenih starših in jima je grozila, da se bodo odselili, če se bosta cepila. Noro res, eni so postali res pravi ekstremisti. Njena starša sta oba starejša, čez 70 in čez 80 let in sta očitno zdaj izrazila željo, da bi se cepila.
Posted 24 September 2021 - 12:25 PM
Grozila, da se bodo odselili? A to ona dela starsem uslugo s svojo prisotnostjo ali oni njej pomagajo pri resevanju stanovanjskega problema? Zanimivo, kaj vse ta epidemija na dan spravi.
Posted 24 September 2021 - 12:46 PM
Prejšnji teden je taščo klicala fantova teta (mama od te sestrične) in se ji jokala po telefonu.
Posted 24 September 2021 - 07:35 PM
Posted 25 September 2021 - 11:14 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users