Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#6501 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85969 posts

Posted 21 September 2021 - 09:21 AM

Ja. :)
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#6502 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 21 September 2021 - 09:23 AM

Jaz tudi ne vem, kako bi v praksi izvedli karanteno, haha. Verjetno bi se s sosedo zmenili, da se "na lastno odgovornost" tud mal družimo...
  • 0

#6503 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26107 posts

Posted 21 September 2021 - 09:27 AM

Aja, ta ista kolegica - tudi cepljenje ji je bullshit, ampak cepljena pa je. Zato, ker je Krka že poleti uveljavila PCT in je bila prepričana, da se bo mož (zaposlen v Krki) "moral" cepiti, zato se je prijavila na cepljenje in rekla "če v naslednjem tednu dobim vabilo za cepljenje z Janssnom, se bom cepila, da ne bom kriva tega, da zaradi mene ne bomo mogli nikamor iti".....in čez par dni je dobila vabilo ...za Jannsen :lol:

• 0

#6504 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27353 posts

Posted 21 September 2021 - 09:31 AM

Nevzdrzno je ponekod. Jaz se vedno trudim, da imam lep odnos in tudi pomagam pri stvareh, ki niso "moje delo" če je treba. Včeraj je 1 sestra manjkala v službi od običajnega št v timu, ful je bilo težko delat. Pol pa vali na urgenco še kup ljudi, ki imajo razne bolečine že MESECE!! ker tako ali drugače ne pridejo do svojih zdravnikov (ali pa od njih ne dobijo, kar bi želeli).
In medtem skrbim še za covid+ bolnika ki je tako slab da bo za sprejem in mi sopihajoč pove, da se ni cepil, da se noben od družine ni in so vsi bolni doma in da jim je ful žal, ker se niso. Krasno. Do anticepilcev res nimam več tolerance.

Ja,me smo bile pa zadnjic dve+ nosecnica za 150kg gospo zvezat, ker jo je zdravnica s katero smo se vcasih ful razumeli,popihala ko je bil cas za akcijo, s tem da smo njo resevale,ker jo je napadla. Pa zadnjic sem ju prosila,ce mi lahko ena potrdilo o cepljenju printne in mi je pribila naj si ga grem v lekarno kupit. Ma lahko za vse venske odvzeme smo pa dobre,da ne rabijo hodit v laboratorij kri dajat.

Ap.ne morem si povecat slikic.
  • 0

#6505 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26107 posts

Posted 21 September 2021 - 11:56 AM

Update - pri kolegici imajo karanteno 😂
Bullshit 🙈😂
  • 0

#6506 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4176 posts

Posted 21 September 2021 - 12:43 PM

Saj vem, da ni smešno...sam si me pa nasmejala :lol1:

• 0

#6507 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85969 posts

Posted 23 September 2021 - 08:53 PM

https://n1info.si/no...gq0NU5XNL7nfCZE
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#6508 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23299 posts

Posted 23 September 2021 - 09:13 PM

A katera ve, kako je s cepljenjem, če si takrat ravno bolan ali na antibiotikih?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#6509 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27696 posts

Posted 23 September 2021 - 09:19 PM

https://www.rtvslo.s...servisih/595046

“Vlada je sklenila tudi, da morajo uporabniki storitev pri oskrbi na bencinskih servisih izpolnjevati pogoj PCT le, če uporabljajo storitve oziroma kupujejo blago v zaprtih prostorih.”

Tole mi sicer ni jasno, pri nas si že sedaj lahko normalno tankal na avtomatu, za vstop v notranjost pa so te vprašali po PCT.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#6510 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 23 September 2021 - 09:21 PM

Za cepljenje naj bi bil zdrav.
  • 0

#6511 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 23 September 2021 - 09:45 PM

Marmelada, če si bolna, je imunski sistem slab in se telo bori, tako da je treba iti zdrav na cepljenje. Še živalice morajo vzeti tablete za gliste in trakulje pred cepljenjem, ker jim te zajedavci rušijo imunski sitem...

• 0

#6512 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23299 posts

Posted 24 September 2021 - 08:22 AM

Se mi je zdelo ja. Jaz delam v državni upravi in kot kaže, naj bi do 1.10. morala dobit prvi odmerek. Bolj točnih navodil sicer še nismo dobili. Bo pač počakalo, do konca meseca moram še antibiotike jemat.
  • 0

#6513 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 24 September 2021 - 08:27 AM

Naj se Matilda pove ali pa zdravnika poklici. Jaz govorim laicno.
En kolega tudi dela v DU in je ravno vceraj povedal, da imate do 1.11. cas, pol bojo pa glave letele. Noro, noro.
  • 0

#6514 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16999 posts

Posted 24 September 2021 - 08:36 AM

Jao bože, zjutraj smo nekaj debatirale, seveda tudi na cepljenje nanese. In se je ena sodelavka, ki je sicer cepljena, razburjala, kako s(m)o radovedni, da se to nekaj sprašuje, da se zbirajo informacij in se pol samo nekaj čenči in ne vem kaj še vse. Da kaj pa GDPR, da to so osebni podatki, in nobenega nič ne briga. Očitno je še vedno problematično, ko sem glede samotestiranja v hecu vprašala, ali kaj.

Po drugi strani, pa sem npr jaz včeraj spet poslušala oz je bilo nekaj besed na temo otrok in nosečnosti, če bo kaj ali se kaj planira, v tem smislu. A to pa niso osebni podatki ali kako? Ne razumem. Spet neko opletanje z varstvom osebnih podatkov, ko komu paše, da drugi strani pa se lahko to mirno pozabi. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#6515 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27353 posts

Posted 24 September 2021 - 10:41 AM

Haha tasika ta je dobra ja 😁 za prihodnjic ko kdo vprasa o nosecnosti mu ponudis gdpr.
  • 0

#6516 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23299 posts

Posted 24 September 2021 - 12:20 PM

Ja, sem opazila, da so eni zelo skrivnostni glede tega, ali so cepljeni ali ne. Jaz tudi ne razumem.

Tista fantova sestrična, ki je v gibanju z Ladislavom Troho....zdaj živi z družino pri njenih starših in jima je grozila, da se bodo odselili, če se bosta cepila. Noro res, eni so postali res pravi ekstremisti. Njena starša sta oba starejša, čez 70 in čez 80 let in sta očitno zdaj izrazila željo, da bi se cepila.
  • 0

#6517 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25912 posts

Posted 24 September 2021 - 12:25 PM

Grozila, da se bodo odselili? A to ona dela starsem uslugo s svojo prisotnostjo ali oni njej pomagajo pri resevanju stanovanjskega problema? Zanimivo, kaj vse ta epidemija na dan spravi. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#6518 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23299 posts

Posted 24 September 2021 - 12:46 PM

Mislim, da je drugo, da oni njim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema. Prej je ona z družino živela v LJ, v najemniškem stanovanju, zdaj sta pa očitno oba brez službe in so prišli k staršem. Za njenega moža se je nekaj govorilo, da je zgubil službo, ker se ni hotel testirat za corono, ampak kdo ve, kaj je res. Njenim staršem je pa verjetno fajn, da je ena hčerka prišla nazaj, da nista sama, da imata malo pomoči in da je vnuk pri njih. Kljub vsemu, jaz nisem mogla verjet.
Prejšnji teden je taščo klicala fantova teta (mama od te sestrične) in se ji jokala po telefonu.
  • 0

#6519 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6708 posts

Posted 24 September 2021 - 07:35 PM

Omg, ma kaj je z ljudmi :/
  • 0

#6520 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17621 posts

Posted 25 September 2021 - 11:14 AM

Vceraj je bil na RTV Okornov dokumentarec o prebolevnikih covid-19. Je v RTV arhivu in ne predolg (20 min), priporocam ogled.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users