Kaj vam gre najbolj na živce?
Posted 18 April 2012 - 08:56 PM
Posted 18 April 2012 - 08:59 PM

Naju s cimro moti, da 3. cimra staaaalno pušča lase v umivalniku, se liči pred ogledalom in nevem ali je slepa in dejasnko ne vidi sama sebe in nič naokoli, ali je taka packa umazana smrdljiva, ker tako umazano pusti, da znoriš! Umivalnik črn! od maskare, rjav od pudra, ona pa ne bi počistila. Kopalnica namesto, da bi dišala po šamponu, ko gre ven, smrdi po čikih in švicu

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 18 April 2012 - 09:08 PM
Meni je oči enkrat rekel, ko sem s totalnim odporom to pospravila, da si odrasel ko brez gnusa to primeš in vržeš v smeti. Mogoče še ni odraslaJaaaaaaa, halo? To se v koš vrže ne.

Štekam drugač tvojo jezo.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 18 April 2012 - 09:10 PM
Ampak valda da ne, ona je res za na luno.
Posted 18 April 2012 - 09:14 PM

Posted 18 April 2012 - 09:15 PM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 18 April 2012 - 09:16 PM

Jutri je na vrsti da odnese smeti. 99% sem da jih ne bo. Ampak ji bom poslala sms. HA!

Posted 18 April 2012 - 09:18 PM

Svaka čast da to zdržite, jaz ne bi mogla.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 18 April 2012 - 09:18 PM

Posted 18 April 2012 - 09:21 PM
Sarah ja, veš kak je, ko živiš enkrat v študentskem stanovanju pač doživiš marsikaj. Moji cimri so načeloma super in vsi lepo pospravljajo za sabo, samo pri njej se vedno zatakne. Vem pa da bi lahko bila situacija še hujša. Ona pač ne pospravi odvečne hrane iz lijaka, nekdo pa ne pomije niti svoje posode. Tako da ja, stanje bi bilo lahko še hujše. Vseeno pa ne bom popuščala, ker so pravila pač pravila in jaz nisem prijazna budala, ki bo popuščala. Naj se že enkrat nauči reda.
Posted 18 April 2012 - 09:23 PM
Ja, enako. Meni bi se odpeljalo.Svaka čast da to zdržite, jaz ne bi mogla.
Posted 18 April 2012 - 09:24 PM

Posted 18 April 2012 - 09:26 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 18 April 2012 - 09:27 PM
Sej se ti parkrat odpelje, ampak se s časom naučiš ignorirat določene stvari in seveda tudi diplomacije. Preverjeno. Ni pa lahko.
![]()
Svaka čast da to zdržite, jaz ne bi mogla.
Posted 18 April 2012 - 09:27 PM

Posted 18 April 2012 - 09:28 PM
Posted 18 April 2012 - 09:32 PM
Ja, to tudi mene živcira. Pri nas doma smo nekaj časa imeli v eni omari ful nekih starih, ponošenih oblačil, ki jih itak nihče več ne bi oblekel in ko sem začela to zlagat v vrečke, da bi odnesla v smeti je takoj prišel oče in začel govorit, da je to še čisto v redu, da se bo to še kdaj rabilo in take. Na, zdaj na srečo nimamo več krame.Sovražim kramarje. Ki kar kopičijo in kopičijo in nič ne vržejo stran, ker čakajo na ne vem kakšne čase.
Primer: 800 nedelujočih VHS kaset in ne vem kok starih ČASOPISOV in revij. I kid you not.
Me pa živcira to pri fantu doma, ampak to pač ni moja stvar in se ne vtikam, ker ne živim tam in nimam pravice nikomur težit. Imajo eno majhno sobico, kamor odlagajo kramo. Ne razumem, zakaj sploh moraš imeti neko tako ropotarnico?? Ko česa ne rabiš več, neseš v smeti. Zakaj bi šparal nekaj, kar boš itak prej ali slej moral nesti v smetnjak. Tako imajo tam stare jogije, prastar štedilnik, kopalniško opremo, stare zjahane omare, 2 ali 3 stare tv-je (ki itak zdaj ne delajo več, odkar je digitalna tv),... Ok, saj nekatere stvari se splača shraniti, ker bodo mogoče še prišle prav, ampak nekaterih stvari pa sigurno ne boš nikoli več potreboval. Ko boš kdaj kaj prenavljal v hiši sigurno ne boš dal 30 let starega jogija nazaj v posteljo, kopiš boš novo pohištvo, novo kopalniško opremo.
To je tudi mene motilo pri cimrih. Se mi zdi, da sem jaz največkrat nesla smeti ven. Včasih je bil smetnjak že nabito poln, pokrova se ni dalo niti več zapreti, pa nihče ni nesel smeti ven. Na koncu sem imela dovolj in sem nesla jaz.Jutri je na vrsti da odnese smeti. 99% sem da jih ne bo. Ampak ji bom poslala sms. HA!
![]()
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 18 April 2012 - 09:35 PM
To je tudi mene motilo pri cimrih. Se mi zdi, da sem jaz največkrat nesla smeti ven. Včasih je bil smetnjak že nabito poln, pokrova se ni dalo niti več zapreti, pa nihče ni nesel smeti ven. Na koncu sem imela dovolj in sem nesla jaz.
Ne! To ni vzgojno. Zakaj bi ti nesla namesto njih? To je team in delovat je treba usklajeno. Jaz sem napisala seznam (enak vrstni red kot za čiščenje) vsi cimri (razen te cvetke marjetke) so se strinjali in seznam je obveljal. Zdaj vsak en teden nese smeti dol (torej prideš na vrsto enkrat na 5 tednov, torej vsak mesec halo, saj ni tak hudo ne??). Ta cimra je pa rekla da ji gremo na živce s seznami. Jaz ne odstopam. Jutri ji bom definitivno poslala sms, da naj ne pozabi odnest smeti. Pa magari ji bom 200x rekla. Ne bom ji dajala potuhe, je že doma preveč dobi.
Posted 18 April 2012 - 09:36 PM
Če je smotana no.
Jutri je na vrsti da odnese smeti. 99% sem da jih ne bo. Ampak ji bom poslala sms. HA!![]()

Meni sploh ni problem prijeti tiste mrežice in stresti v smeti stvari iz nje - je pa res, da je to zoprno početi za nekom drugim in ni fer, da drugi to puščajo. Zase točno vem kaj je tam notri in ne puščam nič nagravžnega, mogoče kakšen špaget tja skoči, ampak to mi ni nič takšnega. Mi je huje pomivati kakšno posodo, v kateri recimo stoji voda, da se odmoči, če se kaj prime.
Mene trenutno živcira moja prikazna, ne ujema se z mojo osebnostjo, jo grem spremenit

Posted 18 April 2012 - 09:40 PM
Saj vem. Sem si vsakič rekla, da tokrat pa ne bom jaz nesla. Mah, nikoli nisem marala nobenemu od cimrov težit, ker smo se dobro razumeli in nisem hotela, da bi prišlo do kakšne zamire. Glede odnašanja smeti pa mi nismo imeli seznama. Glede ostalih stvari pa ja. Imeli pa smo en precej velik smetnjak na balkonu in se ni napolnil v enem tednu. Pa še v pritličju smo živeli, tako da sem pač spotoma nesla ven pred študentski dom, ko sem šla kam ven.Ne! To ni vzgojno. Zakaj bi ti nesla namesto njih? To je team in delovat je treba usklajeno. Jaz sem napisala seznam (enak vrstni red kot za čiščenje) vsi cimri (razen te cvetke marjetke) so se strinjali in seznam je obveljal. Zdaj vsak en teden nese smeti dol (torej prideš na vrsto enkrat na 5 tednov, torej vsak mesec halo, saj ni tak hudo ne??). Ta cimra je pa rekla da ji gremo na živce s seznami. Jaz ne odstopam. Jutri ji bom definitivno poslala sms, da naj ne pozabi odnest smeti. Pa magari ji bom 200x rekla. Ne bom ji dajala potuhe, je že doma preveč dobi.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users