Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
6443 replies to this topic

#6421 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24058 posts

Posted 30 March 2026 - 11:07 AM

No moj fant tudi pravi, da ni šans, da odprem trr za I. za njene prihranke, ker da bomo potem ostali brez vseh dodatkov, ker se bo upoštevalo pri dohodnini in ne vem kaj še vse. Ker se je njegovi teti zgodilo, ne vem, 25 let nazaj, da se jim je znižal OD in subvencija vrtca. In zdaj ima še kar to v glavi in mu ne morem dopovedat, da itak zdaj nimamo več nič, razen OD.:D

Glede investicij sem pa tudi jaz ena od tistih nepismenih ljudi, ker nimam znanja, kam se splača vlagat, koliko, kaj je tvegano in kaj ni....in imam na koncu vse na trr.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#6422 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15629 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 30 March 2026 - 11:59 AM

Jaz tudi. Bi si zelela vedet vec in se letos nekaj v zvezi s tem tudi ukrenit. Recimo vlozit del v tistih S&P500. Ali nalozbeno srebro.

Otroski dodatek imamo pa mi tako majhen, da mi tudi ni jasno, zakaj tak strah pred znizanjem. Ne vem ce dobi 20eur/mesec.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#6423 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33795 posts

Posted 30 March 2026 - 12:00 PM

Možno je, da si zaradi par €, kolikor bi recimo nanesle te obresti, upravičen do nižjih OD in višje cene vrtca, če se z dohodki na druž. člana giblješ čisto čisto na meji med dvema plačilnima razredoma. Mi smo  enkrat tako šli navzgor, dejansko zaradi par evrov ali celo centov. Ker pač nekje so meje in tebi naračunajo določen znesek, padeš, kamor padeš...

• 0

#6424 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15629 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 30 March 2026 - 12:02 PM

E, to, ja. Nam je sla cena vrtca kar gor. Naslednje leto bo boljse, ker bo v starejsi skupini (nisem vedela, da je 60 doplacilo za plenice + da ga placujes, tudi, ce jih otrok ne rabi vec, beh). OT sem. Ampak ja. Najraje bi sla do enega svetovalca, ker sma glede tega se vedno v temi - ne glede na to, kolikokrat nacnema pogovor, spremenima pa nic ne! Niti pregleda porabe, dva, tri zneske imama fiksni odhodek mesecno, kar so razdelima, ostalo pa po obcutku in verjetno bi se dalo bolje to splanirat.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#6425 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7051 posts

Posted 30 March 2026 - 03:17 PM

Jaz se glede OD ne pritožujem. Pač skoraj me je na rit vrglo, ko sem dobila odločbo. Država mi trenutno res stoji ob strani tudi glede vrtca in šolskih obrokov. Skoraj sem kot uni cigani, ki dobijo vse zastonj. Je pa res, da moja plača in preživnina res nista bog ve kaj in je zato delež na člana znatno nižji kot prej...
Glede investiranja sem pa tudi jaz začetnik. Komaj letos sem se spravila k temu in se bolj izobrazila...
  • 0

#6426 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89738 posts

Posted 31 March 2026 - 01:28 PM

Tole sem včeraj gledala in brala komentarje, pa me je mož vprašal, če še nisem dovolj pod stresom.  :lol: :butl:
 https://www.facebook...e/r/18WnFG1Cq6/

Attached File  IMG_2048.jpeg   204.75KB   0 downloads
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#6427 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20423 posts

Posted 31 March 2026 - 01:32 PM

Poročena ženska spada v kuhinjo al kaj?  :surrender:  pa to ženska napiše, svašta. 

• 0

#6428 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89738 posts

Posted 31 March 2026 - 01:40 PM

Mene ob vsem nazadnjaštvu še ena stvar zmoti pri takih (pa ne mečem vseh v istih koš, tale je ekstremen primer) - to, da se ne zavedajo, da je privilegij, da imajo možnost bit doma. Nobenega stika z realnostjo. Pa daleč od tega, da bi jim bila fouš ...

• 0

― V. Van Gogh

#6429 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25626 posts

Posted 31 March 2026 - 02:21 PM

jaz se res vprašam kaj ženskam hodi po glavi, da imajo tako logiko. Kako so bile vzgojene oz kaj jim je skozi življenje štrknilo v glavo, da se ti zdi tako omejevanje nekaj dobrega / pozitivnega za naš spol. 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#6430 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18079 posts

Posted 31 March 2026 - 02:27 PM

Ta res nima stika s realnostjo. In kaj bo, če se je mož slučajno naveliča? Njemu se je lažje naučit gospodinjit kot njej bit neodvisna.
Ona je tista, ki naj bi bila v otroštvu s strani nekega guruja zlorabljena?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#6431 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25626 posts

Posted 31 March 2026 - 02:44 PM

Točno ja, to je tista, ki jo je mladoletno ne vem koliko časa nekdo zlorabljal. Itak, da "ne more" enako razmišljat kot ostale. Potem je obsojanje z moje strani precej manjše (čeprav sem še vedno jezna, da kateri koli spol v odrasli dobi razmišlja v smislu "ubogam samo tega in tega". Kar kocine mi gredo pokonci ob tem stavku .... 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#6432 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89738 posts

Posted 31 March 2026 - 03:01 PM

https://www.instagra.../p/DWcta6QDYcn/

• 0

― V. Van Gogh

#6433 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46666 posts

Posted 31 March 2026 - 03:09 PM

Negrito the Kitkat je poginil :cry:
https://www.instagra...HF3ZjEwMDU1cm9s
  • 0

#6434 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89738 posts

Posted 31 March 2026 - 05:34 PM

https://www.instagra.../p/DWRqdrLAUR4/

• 0

― V. Van Gogh

#6435 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20423 posts

Posted 04 April 2026 - 09:54 AM

Po dolgem času sem malo pofirbcala na Mera strani. Še vedno se ne morem načuditi cenam. 70€ navadne majice 😨
  • 0

#6436 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18719 posts

Posted 04 April 2026 - 09:30 PM

https://www.instagra...2ExZ3h6dDd4bWQz
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#6437 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18719 posts

Posted 08 April 2026 - 08:38 PM

:lol:

https://www.instagra...zVsbWlqbHdpMA==
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#6438 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46666 posts

Posted 12 April 2026 - 09:25 AM

Kaja Karba trdi, da sta zivela skor v centru Londona in placevala skor isto najemnino kot sedaj placujeta v Mariboru. Ne vem od kdaj je Woolwich center Londona. :butl:
  • 0

#6439 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18964 posts

Posted 12 April 2026 - 10:32 AM

😂

Pa tut ona je bla tam med korono, a ni? Itak cist neprimerljivo s cimerkoli.
  • 0

After all this time?

Always.

#6440 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46666 posts

Posted 13 April 2026 - 08:27 AM

Ja, menda je sla iz Londona dve al tri leta nazaj. Ce se prav spomnim je takrat trdila, da ne sledi sestri, ampak se selijo, ker so jim nameravali zvisat najemnino.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users