Korona virus / Covid-19
Posted 14 September 2021 - 08:59 PM
Posted 14 September 2021 - 09:02 PM
Danes je ocitno spet imel nekaj na FB, sem videla da ne ADP delila njegov zapis na IG.
[Napoleon]
Posted 14 September 2021 - 09:02 PM
Posted 14 September 2021 - 09:33 PM
Zelo lepo napisano, kapo dol! Ni namen omejevati dostopa do storitev, ampak preprečevati okužbe.
Posted 15 September 2021 - 06:57 AM
Na Petrolih bodo tehnično onemogočili tankanje, le to bo možno šele ob predložitvi PCT pogoja.
Z rtvslo.si:
“Še vedno bo omogočeno brezstično plačevanje, brez vstopa v prodajalno, in sicer z neposrednim plačilom pri točilnem mestu z aplikacijo Na poti, z mobilno denarnico mBills, s plačilnimi karticami prek Petromatov.”
👍
Posted 15 September 2021 - 07:27 AM
Ja, moja kolegica, dipl. medicinska sestra, se tudi ni šla cepit, ker se boji neplodnosti.
Med zdravniki je pa visok delež cepljenih. Sem ravno zadnjič brala na RTV Slo, da je v več naših bolnišnicah skoraj 100% zdravnikov cepljenih.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 15 September 2021 - 08:05 AM
Najbolj bodo sedaj prizadeti otroci med 12 in 15. letom. Njim bo onemogočeno življenje kot ga poznajo. Tukaj ne mislim shoping centrov, ampak vse izvenšolske dejavnosti, treningi, šport, druženje s prijatelji ob sladoledu. Iti v trgovino po sok in čokolado in po šoli sedet s prijatelji in se enostavno družit.
Tak pritisk je na otroke, ker se odrasli sebično nočejo cepit in je precepljenost prenizka. Če bi bila precepljenost med polnoletnimi državljani dovolj visoka, ne bi imeli teh debat o cepljenju mlajših otrok.
Tudi za otroke se je potrebno cepit. Ne cepimo se zase, ampak tudi za druge, tiste, ki se ne smejo (in ne nočejo).
Posted 15 September 2021 - 08:31 AM
To sem jaz opozarjala par strani nazaj. Ko je bilo “rečeno”, da vsi imajo izbiro. Ne nimajo jo, ti otroci ne.
Posted 15 September 2021 - 08:37 AM
Posted 15 September 2021 - 10:03 AM
👍 ToNajbolj bodo sedaj prizadeti otroci med 12 in 15. letom. Njim bo onemogočeno življenje kot ga poznajo. Tukaj ne mislim shoping centrov, ampak vse izvenšolske dejavnosti, treningi, šport, druženje s prijatelji ob sladoledu. Iti v trgovino po sok in čokolado in po šoli sedet s prijatelji in se enostavno družit.
Tak pritisk je na otroke, ker se odrasli sebično nočejo cepit in je precepljenost prenizka. Če bi bila precepljenost med polnoletnimi državljani dovolj visoka, ne bi imeli teh debat o cepljenju mlajših otrok.
Tudi za otroke se je potrebno cepit. Ne cepimo se zase, ampak tudi za druge, tiste, ki se ne smejo (in ne nočejo).
Posted 15 September 2021 - 10:12 AM
mojadva se gresta oba ta teden cepit. Sva zavlačevala, dokler se nam je zdelo, da ne vpliva na kvaliteto življenja. Eno je, da se moraš hodit testirat za čez mejo, pač greš.
Zdaj so nas začele stvari ovirat pri normalnem življenju. Saj do neke mere se lahko prilagodimo, ni nič življenjsko pomembnega. Ampak tole traja že leto in pol in ne mislim še nadaljne leto živet ob gledanju odlokov in pravil, kaj ja in kaj ne.
Tečaj, ki je bil prej 50eur/mesec, bi bil ob testiranjih 100 eur, saj priznajo samo QR kode.
To, da ne moremo skočit več na pizzo skupaj, če smo kje zunaj ali da ju bom vsakič pustila v avtu, če bom morala v Qulandijo ... to je še najmanj, čeprav je nevšečnost.
Ampak že zdaj sem obema razložila, da razen, če gredo nekam na travo žogo brcat, žal ne bosta praznovala RD čez 14 dni. Spet.
Tudi na otroško psiho te stvari vplivajo, da se jim non stop nekaj prepoveduje, omejuje, jemlje... iz tedna v teden. In da jim že leto in pol razlagamo, da bo bolje, pa ni.
In ja, vem, da so nekateri otroci odrasli med vojno in imajo veliko hujše življenjske probleme. Naši imajo pa pač te in vidim, kako ju začenjajo morit. Našemu pajacu noro veliko pomeni, da vsakič, ko sem šla jaz v trgovino, je šel on "preštet" vse makete v Muller. To je njemu kot da gre k maši
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 15 September 2021 - 10:19 AM
Posted 15 September 2021 - 10:19 AM
No, pri cepljenju mlajših otrok sem pa jaz še zelo skeptična. Kar se mene tiče, sem zavihala rokav takoj, ko sem imela možnost v začetku marca. Za mulca pa imam zelo deljeno mnenje. Težko primerjaš 100 kilskega dedca v zrelih letih in 12letnico s 35 kilami, ki dobita isti odmerek cepiva.
Je pa res, da se bodo sedaj tudi mlajši otroci cepili, ker ne bodo imeli druge možnosti. In zato sem jezna. Jezna sem, ker otroke rinemo v to, ker smo kot družba sebični in egoistični posamezniki. Jezna sem, ker na epidemijo lahko vplivamo sami in tudi na našo kvaliteto življenja.
Vsi so kar naenkrat pravniki in zdravniki. Facebook znanost nas bo pokopala.
Posted 15 September 2021 - 10:23 AM
Posted 15 September 2021 - 10:28 AM
Ravno prej je ena na FB napisala, da upa, da bo rezultat testa pozitiven, da bo imela potem pol leta mir. Cepit pa se ne bo šla, naj se grejo drugi, da se njej ne bo treba. Po eni strani govorijo, kako neumni so ljudje, ki so se šli cepit in kakšne stranske učinke lahko ima cepivo. Ampak če se grejo drugi cepit in umrejo zaradi cepiva, je vse ok, važno da ona ne in da nima omejitev.
Pišejo, kako
Posted 15 September 2021 - 10:36 AM
Posted 15 September 2021 - 11:06 AM
Jaz jih tudi že poznam par 12 ali 13 letnikov, ki so cepljeni, v glavnem otroci zdravnikov.
Včeraj mi je pa malo pokrov dvignil kolega, ki ima hčerko in je na enem družboslovnem faksu napisala doktorat iz proticepilstva (sociološko gledano) in je na koncu izjavil: ti verjami zdravnikom in znanosti, jaz bom pa svoji hčeri. Sem hotela sarkastično komentirat, če imajo oni namesto izbranega družinskega zdravnika izbrano sociološko društvo.
Ampak sem se vmes ugriznila v jezik, saj vem, da je to zdaj moja jeza nad trenutno situacijo, ko so pritisnili na 12+ letnike. Naj dajo te pogoje vsem, ki so 18+, ko vsak odgovarja zase. To bi popolnoma razumela.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 15 September 2021 - 11:18 AM
Včeraj je bil en dokumentarec na RTV slo 2 o proticepilski gonji in zarotam.
Posted 15 September 2021 - 11:22 AM
Vceraj je bil na Slo 2 zvečer dokumentarec Proticepilna zarota, o zdravniku, ki je vse to začel. Sem zamudila začetek, moram pogledat še enkrat. Zelo zanimivo.
Posted 15 September 2021 - 11:41 AM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users