Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#6401 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11872 posts

Posted 14 September 2021 - 08:59 PM

Kaksen Pusenjakov lapsus?
  • 0

#6402 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17000 posts

Posted 14 September 2021 - 09:02 PM

Najbrz misli, ko je pisal da cepivo lahko povzroci neplodnost, potem pa je naslednji dan to nazaj vzel.
Danes je ocitno spet imel nekaj na FB, sem videla da ne ADP delila njegov zapis na IG.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#6403 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27354 posts

Posted 14 September 2021 - 09:02 PM

Da povzrocajo neplodnost. To kar je Ana objavila mu dam pa glede marsicesa prav, nekatere stvari so pa namensko dramaticno predstavljene z ene in druge strani,vsaj za moje pojme.
  • 0

#6404 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27710 posts

Posted 14 September 2021 - 09:33 PM

https://www.zd-idrij...anju-pacientov/

Zelo lepo napisano, kapo dol! Ni namen omejevati dostopa do storitev, ampak preprečevati okužbe.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#6405 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27710 posts

Posted 15 September 2021 - 06:57 AM

Na Petrolih bodo tehnično onemogočili tankanje, le to bo možno šele ob predložitvi PCT pogoja.

Z rtvslo.si:
“Še vedno bo omogočeno brezstično plačevanje, brez vstopa v prodajalno, in sicer z neposrednim plačilom pri točilnem mestu z aplikacijo Na poti, z mobilno denarnico mBills, s plačilnimi karticami prek Petromatov.”

👍
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#6406 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 15 September 2021 - 07:27 AM

Sem ravno brala v tej naši otroški FB skupini, da je nekaj žensk napisalo, da so se šle testirat in da upajo, da so pozitivne, da bodo imele potem pol leta mir. Pa toliko imajo za povedat čez ljudi, ki so se cepili in podlegli pritiskom, kao samo zato, da so lahko šli na dopust in da se lahko prosto gibajo. V čem so pa one zdaj drugačne, ravno tako si želijo okužbe, samo zato, da bodo potem lahko prosto hodile okrog.

Ja, moja kolegica, dipl. medicinska sestra, se tudi ni šla cepit, ker se boji neplodnosti.

Med zdravniki je pa visok delež cepljenih. Sem ravno zadnjič brala na RTV Slo, da je v več naših bolnišnicah skoraj 100% zdravnikov cepljenih.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#6407 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5816 posts

Posted 15 September 2021 - 08:05 AM

Najbolj bodo sedaj prizadeti otroci med 12 in 15. letom. Njim bo onemogočeno življenje kot ga poznajo. Tukaj ne mislim shoping centrov, ampak vse izvenšolske dejavnosti, treningi, šport, druženje s prijatelji ob sladoledu. Iti v trgovino po sok in čokolado in po šoli sedet s prijatelji in se enostavno družit.

Tak pritisk je na otroke, ker se odrasli sebično nočejo cepit in je precepljenost prenizka. Če bi bila precepljenost med polnoletnimi državljani dovolj visoka, ne bi imeli teh debat o cepljenju mlajših otrok. 

Tudi za otroke se je potrebno cepit. Ne cepimo se zase, ampak tudi za druge, tiste, ki se ne smejo (in ne nočejo). 

• 1

#6408 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 15 September 2021 - 08:31 AM

-supergirl-, podpis.
To sem jaz opozarjala par strani nazaj. Ko je bilo “rečeno”, da vsi imajo izbiro. Ne nimajo jo, ti otroci ne.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#6409 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6709 posts

Posted 15 September 2021 - 08:37 AM

:(

• 0

#6410 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27354 posts

Posted 15 September 2021 - 10:03 AM

Najbolj bodo sedaj prizadeti otroci med 12 in 15. letom. Njim bo onemogočeno življenje kot ga poznajo. Tukaj ne mislim shoping centrov, ampak vse izvenšolske dejavnosti, treningi, šport, druženje s prijatelji ob sladoledu. Iti v trgovino po sok in čokolado in po šoli sedet s prijatelji in se enostavno družit.
Tak pritisk je na otroke, ker se odrasli sebično nočejo cepit in je precepljenost prenizka. Če bi bila precepljenost med polnoletnimi državljani dovolj visoka, ne bi imeli teh debat o cepljenju mlajših otrok. 
Tudi za otroke se je potrebno cepit. Ne cepimo se zase, ampak tudi za druge, tiste, ki se ne smejo (in ne nočejo). 

👍 To
  • 0

#6411 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24569 posts

Posted 15 September 2021 - 10:12 AM

mojadva se gresta oba ta teden cepit. Sva zavlačevala, dokler se nam je zdelo, da ne vpliva na kvaliteto življenja. Eno je, da se moraš hodit testirat za čez mejo, pač greš.

Zdaj so nas začele stvari ovirat pri normalnem življenju. Saj do neke mere se lahko prilagodimo, ni nič življenjsko pomembnega. Ampak tole traja že leto in pol in ne mislim še nadaljne leto živet ob gledanju odlokov in pravil, kaj ja in kaj ne.

Tečaj, ki je bil prej 50eur/mesec, bi bil ob testiranjih 100 eur, saj priznajo samo QR kode.

To, da ne moremo skočit več na pizzo skupaj, če smo kje zunaj ali da ju bom vsakič pustila v avtu, če bom morala v Qulandijo ... to je še najmanj, čeprav je nevšečnost.

Ampak že zdaj sem obema razložila, da razen, če gredo nekam na travo žogo brcat, žal ne bosta praznovala RD čez 14 dni. Spet.

Tudi na otroško psiho te stvari vplivajo, da se jim non stop nekaj prepoveduje, omejuje, jemlje... iz tedna v teden. In da jim že leto in pol razlagamo, da bo bolje, pa ni.

In ja, vem, da so nekateri otroci odrasli med vojno in imajo veliko hujše življenjske probleme. Naši imajo pa pač te in vidim, kako ju začenjajo morit. Našemu pajacu noro veliko pomeni, da vsakič, ko sem šla jaz v trgovino, je šel on "preštet" vse makete v Muller. To je njemu kot da gre k maši :D

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#6412 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32331 posts

Posted 15 September 2021 - 10:19 AM

Ste pač pragmatični, kot mi.
  • 0

#6413 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5816 posts

Posted 15 September 2021 - 10:19 AM

No, pri cepljenju mlajših otrok sem pa jaz še zelo skeptična. Kar se mene tiče, sem zavihala rokav takoj, ko sem imela možnost v začetku marca. Za mulca pa imam zelo deljeno mnenje. Težko primerjaš 100 kilskega dedca v zrelih letih in 12letnico s 35 kilami, ki dobita isti odmerek cepiva. 

Je pa res, da se bodo sedaj tudi mlajši otroci cepili, ker ne bodo imeli druge možnosti. In zato sem jezna. Jezna sem, ker otroke rinemo v to, ker smo kot družba sebični in egoistični posamezniki. Jezna sem, ker na epidemijo lahko vplivamo sami in tudi na našo kvaliteto življenja. 

Vsi so kar naenkrat pravniki in zdravniki. Facebook znanost nas bo pokopala. 

• 0

#6414 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32331 posts

Posted 15 September 2021 - 10:23 AM

Ja, saj jaz sem vesela, da je moja še tako majhna.
  • 0

#6415 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 15 September 2021 - 10:28 AM

Supergirl ja...v komentarjih pod novicami in na FB ljudje zdaj množično kopirajo člene iz zakonov, se sklicujejo na ustavo, pravice, pišejo strategije, ni da ni, sami strokovnjaki.

Ravno prej je ena na FB napisala, da upa, da bo rezultat testa pozitiven, da bo imela potem pol leta mir. Cepit pa se ne bo šla, naj se grejo drugi, da se njej ne bo treba. Po eni strani govorijo, kako neumni so ljudje, ki so se šli cepit in kakšne stranske učinke lahko ima cepivo. Ampak če se grejo drugi cepit in umrejo zaradi cepiva, je vse ok, važno da ona ne in da nima omejitev.

Pišejo, kako
  • 0

#6416 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27354 posts

Posted 15 September 2021 - 10:36 AM

Sodelavka mi je rekla da se je sel 12.letni sin cepit na lastno zeljo,ker je sam presodil,da bo tako zanjga najlazje,da hodi lahko na kosarko in v solo brez testov. Da sta se dogovorila,da ne bo razglasal okrog, da je pa to njegova stvar.
  • 0

#6417 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24569 posts

Posted 15 September 2021 - 11:06 AM

Jaz jih tudi že poznam par 12 ali 13 letnikov, ki so cepljeni, v glavnem otroci zdravnikov.

Včeraj mi je pa malo pokrov dvignil kolega, ki ima hčerko in je na enem družboslovnem faksu napisala doktorat iz proticepilstva (sociološko gledano) in je na koncu izjavil: ti verjami zdravnikom in znanosti, jaz bom pa svoji hčeri. Sem hotela sarkastično komentirat, če imajo oni namesto izbranega družinskega zdravnika izbrano sociološko društvo.

Ampak sem se vmes ugriznila v jezik, saj vem, da je to zdaj moja jeza nad trenutno situacijo, ko so pritisnili na 12+ letnike. Naj dajo te pogoje vsem, ki so 18+, ko vsak odgovarja zase. To bi popolnoma razumela.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#6418 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19167 posts

Posted 15 September 2021 - 11:18 AM

Včeraj je bil en dokumentarec na RTV slo 2 o proticepilski gonji in zarotam.

• 0

#6419 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 15 September 2021 - 11:22 AM

Meni je res neverjetno, kako se je zdaj to še toliko bolj razpaslo, da ljudje ne zaupajo zdravnikom, ampak sami "raziskujejo" na internetu in so že vsevedni za vse očitno. Resno se vprašam, a če imajo kakšne resne zdravstvene težave, sploh ne grejo k zdravniku, če nikomur ne verjamejo in je vse skupaj samo ena velika teorija zarote?

Vceraj je bil na Slo 2 zvečer dokumentarec Proticepilna zarota, o zdravniku, ki je vse to začel. Sem zamudila začetek, moram pogledat še enkrat. Zelo zanimivo.
  • 0

#6420 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27354 posts

Posted 15 September 2021 - 11:41 AM

Saj sem napisala par strani nazaj,ker jim ze od izstopa iz os ni naben nabil kola v redovalnico za kvasenje neumnosti! Vcasih bi bilo ljudi za zmetat nazaj v solski sistem da jih ucitelji malo opomnijo da ne obvladajo niti matematike 6.razreda,se manj pa biologijo celice.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users