Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#621 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15167 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 14 March 2010 - 12:08 AM

Yes yes, _Planet_ , use it wisely and gently. Tale pomarančna marmelada je men grenka ko hudič, kombiniram jo s sladko breskvovo. Naredi pa res specialen okus in tvoj recept, PP se sliši delišs! Si mandlje mela v lističih, si jih prepražila? Ej, kaj malo praženja naredi mandljem, to je noro, men so neizmerno bolj okusni, I'm telling ya!
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

• Guests

Posted 14 March 2010 - 12:26 AM

Nisem jih pražila, ampak če je res tako kul, moram pa probat! smile.gif
  • 0

#623 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27652 posts

Posted 17 March 2010 - 05:50 PM

Hvala za info bejbs! : )

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#624 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 17 March 2010 - 06:51 PM

kolk pa je ameriščki cup
table spoon je verjetno pač navadna žlica
uno drugo čajna...
kok pa cup drži?
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

• Guests

Posted 17 March 2010 - 07:45 PM

Cup je kao 236gr (vode), sam problem je, ker niso teznostne mere, ampak prostorninske. tablespoon pa teaspoon lahk das cist navadno zlico in zlicko, namesto cup pa lahko uporabis tudi jogurtov loncek, tisti navadni, je glih nekaj takega prostorninsko.
  • 0

#626 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 24 March 2010 - 02:48 PM

.
brusnična torta brez moke

za testo:
5 beljakov

^^^ zmiksaj v sneg in dodaj

ščepec soli
1 vanilin sladkor
5 žlic sladkorja
5 rumenjakov
pol žličke cimeta
20 dag mletih orehov
1/2 pecilnega praška
1 žlica kakava

^^^ zmiksaj in peci 15 min na 180°

za filo:
3 sladke smetane
brusnični kompot (400g)

^^^ premaži biskvit s tekočino iz kompota, zmiksaj smetano in ji dodaj brusnice. Razreži biskvit na polovico in vmes namaži filo.

IPB ImageIPB Image

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 24 March 2010 - 03:03 PM

^^ Mmmm, izgleda super!

Jaz sem pa prvič delala jabolčno pito. Po temle receptu: http://www.kulinarik...ept.asp?ID=4364

Sem prav ponosna na izdelek smile.gif
IPB Image
  • 0

#628 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 24 March 2010 - 03:49 PM

Mmm, sline se mi cedijo ob obojem.
  • 0

#629 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 24 March 2010 - 04:11 PM

thumbup.gif

Jina in PP, nom nom nom nom.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#630 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 March 2010 - 07:15 PM

Res privlačno za oko! Pohvaljeni!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#631 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 24 March 2010 - 09:02 PM

QUOTE(Piquet @ 24. 3. 2010 - 15:49) View Post

Mmm, sline se mi cedijo ob obojem.

Točno to sem hotla napisat. Njami! ohmy.gif
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#632 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 24 March 2010 - 09:04 PM

Sem bila pohvaljena, ja. ˘-˘

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 24 March 2010 - 10:20 PM

Moja pita je tudi požela val navdušenja. Sem bila pa čisto fascinirana kako se jo je dalo lepo rezat in kako fajn krhka je ratala.
  • 0

#634 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 03 April 2010 - 01:35 PM

Pekarice, na pomoč! Delam bratu torto za rojstni dan in je biskvit ful narastel in je navrhu čis okrogel. laugh.gif K ena kupola zgleda. Pa valda je še poču, mislim, pa lih dons! S čim nej to popravim? A zaflikam razpoko z nutello, potem pa normalno čez preliv? A je čudna kupolasta torta? huh.gif cry.gif laugh.gif
  • 0

#635 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15167 posts

Posted 03 April 2010 - 01:45 PM

mislim, da temu na kulinariku strokovno rečejo 'šmarna gora' laugh.gif

Meni skoraj zmeraj mal neenakomerno naraste biskvit. Ko ga vzamem iz pečice, ga zvrnem na desko, pa pustim ene 10-15 minutk, pa se tista kupola mal posede in je boljš.

Mislim, ne predstavljam si čist, da je poču, pa je še zmeri kupola. Pofotkaj, me res zanima. biggrin.gif

Ma drugač itak ni važno, nutella je itak pure heaven, al je okrogla zgoraj al pa ni. Če je ful okrogla, dej nared še dve čokoladni ušesi in nosek in bo dobil miška torto. laugh.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#636 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 03 April 2010 - 03:25 PM

V bistvu je samo na vrhu ena razpoka. biggrin.gif Sem mislila, da je hujš. ja, verjetno bom res neki v tem smislu okrasila, mogoče celo nogometno žogo. laugh.gif Thanks babe!
  • 0

#637 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15167 posts

Posted 03 April 2010 - 03:37 PM

When it comes to nutella, anytime! biggrin.gif
  • 0

• Guests

Posted 03 April 2010 - 10:49 PM

Spet se moram pohvalit. biggrin.gif Tokrat cheesecake po temle receptu (ja, živim od kulinarika.net tongue.gif): http://www.kulinarik...pt.asp?ID=10152

Nisem dala rozin, ker jih ne maram in naredila sem malo manj sladko maso (150 g namesto 200 g sladkorja). Izpadla je noro dobro in hudo lepa je ratala. thumbup.gif

Dokazni material:
IPB Image

• 0

#639 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 03 April 2010 - 10:55 PM

^^Hudoooo! eat.gif (Ampak, če bi sama najdla ta recept, ga zihr ne bi naredila, ker mi je blazno odbijajoča slika, tvoja me pa ful privlači biggrin.gif ) Bom pa sprobala v kratkem, ljubim cheesecake!

Moram rečt, da je moja tortica čis lepo uspela. Ampak sva s fantovo sestro naredili gor lokomotivo pa so vsi rekli da je zajček (pol sva dejansko res popravili v zajca laugh.gif ) in še ene glupe predstave so mel. laugh.gif
  • 0

• Guests

Posted 03 April 2010 - 10:57 PM

Hvalaaa smile.gif. Ful sem hotela en tak najbolj osnoven recept s čim manj kompliciranja in je bil ta najbližje. S fotko jih pa ownam, ja. tongue.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Bing (1)