Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#621 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85958 posts

Posted 25 September 2018 - 08:40 PM

Barbarina, ja, sram jih je lahko. Tista slika kar lepo prikaže mesto. Meni tudi sicer vibe res ni bil všeč, sva pa tudi midva ful dobro jedla tam, ampak kje pa nisva. :)

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#622 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 25 September 2018 - 11:13 PM

Kakšne ste pa imele izkušnje s parkiranjem?
Sem ravno v lovu za apartmaji in praktično vsi imajo parkiranje na ulici ob stavbi ali v bližini (ali pa če parkiraš na plačljivih parkiriščih skoz, kar pa nanese). V veliko ocenah na netu sicer tudi piše, da se je vedno našlo prosto mesto. Malo cvikam glede parkiranja na ulicah, da na koncu ne končaš s celim opraskanim avtom.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#623 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 26 September 2018 - 06:31 AM

Vzami max zavarovanje in se ne sekiraj. Nam ga je v Španiji pred trgovino nekdo fajn butnil (tačas ko smo šli po kruh!) in ob predaji avta niso šli niti pogledat (mi pa celo na trnih, koliko časa bomo tam viseli, da izpolnimo vse obrazce).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#624 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85958 posts

Posted 26 September 2018 - 06:42 AM

Imela sva privat parking, razen pri prvem apartmaju, sicer pa sva povsod placevala. Se za nekatere plaze, kar do zdaj nikoli nisva.
V glavnem sva pa tukaj res veliko zmetala za parking in kjer sva bila, belih parkingov prakticno ni bilo, tako da bi na tvojem mestu raje vprasala lastnike apartmajev.

Polno zavarovanje pa na Siciliji rabis v vsakem primeru, tu sploh ni debate.
  • 0

― V. Van Gogh

#625 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 26 September 2018 - 06:57 AM

Polno zavarovanje sploh ni vprašanje. Ja, imam namen kontaktirati lastnike. Na prvi lokaciji imam recimo v ožjem izboru en ful lep nov apartma, kjer se parkira pred stavbo, po besedah lastnice se baje še ni zgodilo, da ne bi bilo prostega mesta. Drugi pa ni tako lepo opremljen, ima pa parkirišče na notranjem dvorišču. :D
  • 0

#626 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 26 September 2018 - 07:07 AM

Mi smo bili v apartmajih, kjer je bil privat parking, ker nismo nikoli bili v centru mesta nastanjeni. V mestih smo pa placevali.
  • 0

#627 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 26 September 2018 - 08:06 AM

Jaz sem parkirala na ulici pri apartmaju, kjer je bilo brezplacno parkiranje in je bilo vedno dovolj prostora.
Vozijo pa res noro, nama se ni nic zgodilo na avtu sicer.
  • 0

#628 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 26 September 2018 - 02:11 PM

Hvala. :) Kalypso, trenutno sem prišla do ožjih izborov za apartmaje, rezervirala pa nisem še nič. :lol: Vzame kar nekaj časa, ker iščem na 4 različnih lokacijah, berem ocene, ker tam marsikaj koristnega napišejo, preverjam lokacije, če so kake omejitve prometa itd. Mi je bolj prioriteta, da se da zastonj parkirat, pa da je nočitev max 50 eur. Bom zavoljo ugodnejše lokacije izbrala tudi kakšen malo manj moderen apartma ali sobo. :D

Zdaj čakava še, da fant dobi Mastercard. Moram še preveriti, koliko varščine zahteva ponudnik, kjer bova rezervirala avto. Fant si je dal 1500 eur limita, upam, da bo dovolj. Pa še turistično zavarovanje moram it uredit.

Same oglede bova pa čisto na koncu in sproti planirala. V glavi imam, katere kraje bi pogledala, nisem pa še raziskovala, katere znamenitosti vse so v kakšnem mestu, če je kaj še za videt med potjo itd. Zahodni del bova žal najbrž kar v celoti izpustila, ker je 9 dni premalo časa.

Jina, mogoče veš, koliko vaju je prišlo gorivo?

Aja še to, tiste, ki ste bile na Etni, a se res da izposodit opremo tam, na Trip advisorju sem prebrala. Bova imela samo ročno prtljago in ne vem, če bo prostor za pohodne čevlje, debelo jakno oz. bundo. Bi pa šla tja do 2500 m, do koder te lahko pripeljejo.
  • 0

#629 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85958 posts

Posted 26 September 2018 - 02:19 PM

Ok. 120 €. Twingo imam nenormalno porabo za tako miniaturen avto in se mi zdi, da sva nonstop tankala.
Liter bencina je na self-service pumpah povprecno 1,65 €.
  • 0

― V. Van Gogh

#630 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 26 September 2018 - 02:32 PM

Marmelada, jaz sem bila na Etni marca, imela sem oblecene hlace in spodaj zabe, sla sem v supergah, gojzarjev ne rabis. Obleceno sem imela bodi, puli in fejk usnjeno jakno, cez sem dala pa se fantovo trenirko in je bilo potem okej. Je bilo soncno in ponladansko vreme, ne gre pa podcenjevat takih visin, res ne. Ce das v rocno prtljago en windstopper in ga mas pol v avtu, pa kapo, bo cist dovolj. Pa ene zabe imej s sabo, se lahko spodaj na parkingu obleces v avtu.
  • 0

#631 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16987 posts

Posted 26 September 2018 - 03:51 PM

Mi smo včeraj tankali v Italiji in je bil liter bencina 1,99€, dizel pa 1,89€. :wacko:

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#632 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85958 posts

Posted 26 September 2018 - 03:54 PM

:shock: Kje pa? Najdražjega sva videla za 2,17, ampak ne self-service.

• 0

― V. Van Gogh

#633 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16987 posts

Posted 27 September 2018 - 06:04 AM

Na poti iz Bolonije, slabo uro pred mejo. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#634 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 28 September 2018 - 08:28 AM

Pri katerih ponudnikih ste rentale avte v Italiji? 

Jaz sem kar rahlo zmedena. :D 

Na Billiger-mietwagen in Ryanair sta recimo Firefly in Maggiore med najcenejšimi in imata dobre ocene, ko pa greš malo googlat, pa mi na Tripadvisor forumu vrže ven sama slaba mnenja, na splošno tudi glede drugih italijanskih ponudnikov, da so sami oderuhi, ki te skušajo nategniti na vsakem koraku. A je res tako grozno ali so ljudje pač nezadovoljni, ker niso bili pripravljeni na visoke varščine in na to, da jim bodo ponudniki na šalterju skušali prodati svoja dodatna zavarovanja, češ da tista preko spleta niso nič vredna?

Kolikor sem brala izkušnje, ti večina ponudnikov v Italiji poskuša prodat svoje dodatno zavarovanje in če ga odkloniš, je zaradi tega varščina toliko višja, npr. čez 1000 € namesto recimo 500?

Na Billiger-mietwagen pa niso samo različni ponudniki ampak še različni posredniki, Maggiore recimo ponujajo CarDelMar, AutoEurope...A je tudi med temi kakšen tak, ki se ga je bolje izogibati? V primeru, da moraš kljub polnemu zavarovanju kaj plačati, če pride do škode, zahtevaš potem povračilo od billiger-mietwagen, ne od recimo CarDelMar a ne? 

• 0

#635 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 28 September 2018 - 09:01 AM

Jaz do zdaj vedno Avis, je tako naneslo. Na Siciliji sem se pa namenoma izognila vseh teh s slabimi ocenami.
  • 0

#636 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85958 posts

Posted 28 September 2018 - 09:04 AM

Lani sva vzela pri Budget in ni bilo najmanjsega problema. Kako bi bil nekdo pripravljen, da ga nategnejo? :D Midva sva za Goldcar tudi napisala slab review, logicno.
  • 0

― V. Van Gogh

#637 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 28 September 2018 - 01:18 PM

Jina, mislila sem v tem smislu, da recimo prej nisi bil seznanjen s tem, da ponudniki v poslovalnicah radi ponujajo še dodatna zavarovanja, ti pa jim zaupaš in ga vzameš, čeprav ti ne bi bilo treba in je potem slaba volja. 

Ok, sem še malo prebrala tripadvisor forum in tam eden svetuje, da na Siciliji najameš avto pri posredniku, ki sodeluje z znanimi ponudniki, kot npr. Avis, Hertz, Europcar..., Budget je baje malo manj zanesljiv. Zanesljivi posredniki naj bi bili npr. AutoEurope, Italy Auto Rental, Gemut, Kemwell.

Bom torej za vsak slučaj raje gledala Avis, Europcar, Keddy je verjetno tudi ok, ker spada pod Europcar, če se ne motim. Hertz je pa še precej dražji.

• 0

#638 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85958 posts

Posted 28 September 2018 - 01:24 PM

Sem razumela, kaj si mislila, ampak to je poskus natega, kakorkoli obrnes. Seveda pa naivnezi placajo, cemur sva tudi bila prica v poslovalnici.
No, na Siciliji te itak poskusajo nategnit na vsakem koraku, vsaj tako izkusnjo sva midva imela.

Kar se tice visine varscine pa vse vnaprej pise. Vseeno pa mi ni logicno, da je ob polnem zavarovanju tako visoka. Lani je sicer pisalo isto, ampak so nama blokirali samo 10 % tega.
  • 0

― V. Van Gogh

#639 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 28 September 2018 - 02:36 PM

Ja, se strinjam, če imaš že preko neta sklenjeno zavarovanje, bi ti morali to upoštevati v poslovalnici. Saj jaz bi mogoče tudi nasedla in doplačala, če si prej ne bi nič prebrala na to temo. Še vseeno pa je zoprno, da moraš v primeru škode plačat in potem zahtevati povračilo od zavarovalnice oziroma posrednika.

Kolikor sem brala mnenja na forumih, ti vzamejo višje varščine ravno zato, ker odkloniš to njihovo dodatno zavarovanje, ki ti ga vsiljujejo v poslovalnici?

Se mi zdi, da sem na enem iskalniku avtov videla, da najem vključuje tudi cestnine, je možno?

Kje pa se vama je npr še zgodilo, da so vaju probali nategnit? Da vem, glede česa je še treba biti pazljiv. :)
  • 0

#640 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85958 posts

Posted 28 September 2018 - 02:50 PM

Ja, ravno zato. Nama so potem se za gorivo trgali, tako da se dobro, da sva imela dve kreditni, drugace ne bi mogla placati v naslednjem apartmaju.

Pomoje ni mozno ali pa je omejitev, saj ne vejo, koliko in kje bos vozil.

Ko sva sla v Erice, je en mozakar pobiral denar za parking, listka nisva dobila, on je denar spravil v zep in spizdil. :D Na sreco tam niso delili kazni, sva pa sicer videla ogromno redarjev. Pa veckrat so nama hoteli vrniti premalo denarja. Po vecjih mestih na kriziscih crnci izsiljujejo za denar, tudi ce noces, ti kar zacnejo cistiti sipe ipd.
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users