London
Posted 21 May 2012 - 12:53 PM

ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 21 May 2012 - 06:34 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 27 May 2012 - 07:14 PM

Bivala sva v stanovanju na Bellevue Parade, spalnica je bila sicer majhna, na postelji sva se mogla malo stisnit (mislim, da je bila fr., 140x200), ampak OK, itak nisva bila dosti noter.
Drugače sva imela pa celo stanovanje na razpolago, prijazna lastnica je bila ful malo noter, prva dva dneva je recimo sploh ni bilo.
Ko sva prišla, naju je čakalo nekaj sadja, kruh, sok, mleko, kosmiči itd., da nama ni bilo treba takoj v trgovino (Sainsbury's sva imela takoj čez cesto, zakon).
Minus je bil hrup v stanovanju, ker je poleg ceste in izolacija je zelo slaba (čepki ftw). Čisto zraven je tudi ful lep in ogromen zelen park, veliko restavracij in barov, trgovin, res prijetna soseska.
Pa čisto ni bilo preveč, recimo pult je bil umazan, koš za smeti poln, prahu precej.. Sva se spraševala, če sva samo midva tako zahtevna glede čistoče, ker sva res oba clean freaka, ne vem.
Zajtrk in večerjo sva jedla doma, sva si kupovala v trgovini tam - sadje in sokovi so dragi, alkohol tudi, pa sladoled (edino za Viennetto sem dala zamo 1 funt

v povprečju so malo višje cene, kot pri nas, sigurno.
Parkrat sva jedla v Subwayu, sem bila naprej sicer skeptična, ampak imajo ful dobre in zdrave sendviče, ki jih pripravijo pred tabo - imaš na izbiro 5 vrst kruha, kakšnih 10 vrst zelenjave, sir, prelive, po želji.
Na izbiro so najmanj 3 vrste vege sendvičev, pa tunin je odličen, najboljši pa Veggie Patty.

Bila sva še v Azzurro restavraciji, močno priporočam rižote (s šparglji, gobami, sirom in kislo smetano, NJAM) in testenine, pa enkrat sva jedla v Planet Organic - ogromna trgovina z organsko vege hrano,
z mini restavracijo in mizami, tam bi si lahko ure ogledovala stvari.
V Starbucksu FUL priporočam Mocha Cookie Crumble Frappuccino, najboljša ledena kava na svetu.

Seveda sva šla v Natural History Museum, pa Science Museum naju je čisto navdušil, tudi Victoria and Albert Museum (razstava nakita je čudovita, prav paša za oči).
Ful so mi bili všeč videi s prikazom izdelave posode, kipov, prstanov. Super se mi zdi, da je v večini muzejev slikanje dovoljeno.
Potem sva bila še s 2for1 voucherjem v Design Museum, ki pa naju je razočaral. Premalo eksponatov, pa še ti niso posrečeno izbrani, izjema je razstava/retrospektiva Christiana Louboutina.

Najbolj mi je bil všeč Museum of Brands, Packaging and Advertising, res dobro prikazani eksponati, pa ogromen nabor, vse skupaj ful prijetno in domače deluje, človek postane nostalgičen. Še z lastnikom sem se pogovarjala, je prišel do mene in me ogovoril, pa sva se kar zaklepetala.

...
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 May 2012 - 07:21 PM
Torej - ŠOPING.

In seveda famozna Oxford Street. Cene UK znamk so tam malenkost cenejše, kot pri nas in na netu. Cenejši je tudi Esprit, fant je tam dobil kavbojke in tri majice za dobrih 80 funtov,
izbira pa neprimerljivo večja, kot pri nas. Španske znamke - Zara, Mango, Massimo Dutti itd. so malo dražje, moj omiljeni COS tudi, kozmetika je tam-tam.
Sledi še nekaj bolj ali manj turističnih slik -).

― V. Van Gogh
Posted 27 May 2012 - 07:22 PM

― V. Van Gogh
Posted 27 May 2012 - 07:25 PM

― V. Van Gogh
Posted 27 May 2012 - 07:26 PM

― V. Van Gogh
Posted 27 May 2012 - 07:53 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 28 May 2012 - 08:35 AM

Torej če kupim Stansted express (vlak) povratno, lahko cel čas bivanja v Londonu koristim 2for1?
Posted 28 May 2012 - 08:53 AM
Posted 28 May 2012 - 08:57 AM

Posted 28 May 2012 - 06:43 PM

Posted 28 May 2012 - 10:47 PM
Posted 29 May 2012 - 09:23 AM
Posted 29 May 2012 - 11:32 AM
Pa slikanje drugače ni dovoljeno.

Hvala, Kalypso.

― V. Van Gogh
Posted 29 May 2012 - 05:59 PM

Churchill War Rooms je podružnica Imperial War Museuma, ki se nahaja v prostorih, kjer je med drugo svetovno vojno imela svoje prostore angleška vlada s Winstonom Churchillom na čelu. Obiskovalec lahko občuduje rekonstrukcije različnih sob v katerih so sprejemali odločitve, ki so vplivale na potek vojne.

Glavni del muzeja je namenjen glavnemu UK akterju vojne: Winstonu Churchillu. Spoznamo tako njegovo politično kariero kot tudi njegovo osebno življenje. Ta del muzeja je poln interaktivnih orodij, med katerimi je meni najljubša miza - časovni trak s pomočjo katerega lahko obiskovalec spozna različne dogodke iz Churchillovega življenja prav tako pa se lahko seznani tudi z pomembnimi zgodovinskimi dogodki.

Izredno zanimiv muzej, ogled katerega priporočam vsem, ki jih zanima moderna zgodovina.
Muzej se nahaja v predelu Westminster, v bližini Big Bena, parlamenta, Westminster Abbey, St. James Parka...
Za vstop je potrebno plačati vstopnino: £16.50 (odrasli) / £13.20 (študenti, upokojenci), mlajši od 16. let imajo prost vstop. V vstopnino je že všteta izposoja audio guide. Je pa možno koristiti tudi famozni popust 2for1.

Posted 30 May 2012 - 01:24 PM
Tole razstavo sem si morala pogledat in moj komentar je, da je odlična. Sicer je bila manjša kot sem pričakovala, da bo (Eno uro imaš več kot dovolj, da si jo v miru ogledaš), ampak ni zato nič manj zanimiva. Na ogled je postavljenih kup živali, ki prikazujejo mišice oz. ožilje v živalskem telesu, živalski organi (npr. srce, živčni sistem itd.). Vse skupaj je opremljeno z poučnimi panoji. Super je. Toplo priporočam ogled vsem, ki jih zanimajo tovrstne razstave.Animal Inside Out
Apr 6-Sep 16
Natural History Museum,
An exhibition by the team behind Gunther von Hagens's 'Body Worlds', examining the biology, anatomy and physiology of animals. Around 100 plastinates and capillary specimens - including giraffes, octopuses and ostriches - are on display in a show that illustrates how anatomy is crucial to discovering more about the evolution of animals and the natural world.
http://www.nhm.ac.uk...-out/index.html
Slikanje je sicer prepovedano, ampak ker ni bilo gneče in ne muzejskih delavcev, se nisem mogla upret, da ne bi naredila nekaj posnetkov.

Posted 30 May 2012 - 08:02 PM
― V. Van Gogh
Posted 06 June 2012 - 12:23 PM

Posted 04 July 2012 - 09:54 PM

Ah, pogrešam London...

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users