Jump to content

Photo

London

• Please log in to reply
1135 replies to this topic

#621 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18461 posts

Posted 21 May 2012 - 12:53 PM

Prijetno mestece, tale London, kajne. :)
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#622 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 21 May 2012 - 06:34 PM

Prečudovito, in res veliko ponuja. Slike niso moje. ;)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#623 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 27 May 2012 - 07:14 PM

Torej, z vremenom sva imela neverjetno srečo, niti kaplje dežja - prva dva dneva je bilo sicer oblačno in hladneje, potem se je pa tretji dan otoplilo in zjasnilo, do konca tedna je bilo ok. 28 stopinj. :thumbup:
Bivala sva v stanovanju na Bellevue Parade, spalnica je bila sicer majhna, na postelji sva se mogla malo stisnit (mislim, da je bila fr., 140x200), ampak OK, itak nisva bila dosti noter.

Drugače sva imela pa celo stanovanje na razpolago, prijazna lastnica je bila ful malo noter, prva dva dneva je recimo sploh ni bilo.

Ko sva prišla, naju je čakalo nekaj sadja, kruh, sok, mleko, kosmiči itd., da nama ni bilo treba takoj v trgovino (Sainsbury's sva imela takoj čez cesto, zakon).

Minus je bil hrup v stanovanju, ker je poleg ceste in izolacija je zelo slaba (čepki ftw). Čisto zraven je tudi ful lep in ogromen zelen park, veliko restavracij in barov, trgovin, res prijetna soseska.

Pa čisto ni bilo preveč, recimo pult je bil umazan, koš za smeti poln, prahu precej.. Sva se spraševala, če sva samo midva tako zahtevna glede čistoče, ker sva res oba clean freaka, ne vem.

Zajtrk in večerjo sva jedla doma, sva si kupovala v trgovini tam - sadje in sokovi so dragi, alkohol tudi, pa sladoled (edino za Viennetto sem dala zamo 1 funt :o), kruh in pecivo je poceni, pa marmelade,

v povprečju so malo višje cene, kot pri nas, sigurno.

Parkrat sva jedla v Subwayu, sem bila naprej sicer skeptična, ampak imajo ful dobre in zdrave sendviče, ki jih pripravijo pred tabo - imaš na izbiro 5 vrst kruha, kakšnih 10 vrst zelenjave, sir, prelive, po želji.

Na izbiro so najmanj 3 vrste vege sendvičev, pa tunin je odličen, najboljši pa Veggie Patty.

Posted Image

Bila sva še v Azzurro restavraciji, močno priporočam rižote (s šparglji, gobami, sirom in kislo smetano, NJAM) in testenine, pa enkrat sva jedla v Planet Organic - ogromna trgovina z organsko vege hrano,
z mini restavracijo in mizami, tam bi si lahko ure ogledovala stvari.

V Starbucksu FUL priporočam Mocha Cookie Crumble Frappuccino, najboljša ledena kava na svetu. :wub:

Posted Image

Seveda sva šla v Natural History Museum, pa Science Museum naju je čisto navdušil, tudi Victoria and Albert Museum (razstava nakita je čudovita, prav paša za oči). 

Ful so mi bili všeč videi s prikazom izdelave posode, kipov, prstanov. Super se mi zdi, da je v večini muzejev slikanje dovoljeno.

Potem sva bila še s 2for1 voucherjem v Design Museum, ki pa naju je razočaral. Premalo eksponatov, pa še ti niso posrečeno izbrani, izjema je razstava/retrospektiva Christiana Louboutina.

Posted Image

Posted Image

Posted Image Posted Image

Posted Image

Najbolj mi je bil všeč Museum of Brands, Packaging and Advertising, res dobro prikazani eksponati, pa ogromen nabor, vse skupaj ful prijetno in domače deluje, človek postane nostalgičen.
Še z lastnikom sem se pogovarjala, je prišel do mene in me ogovoril, pa sva se kar zaklepetala. :D

Posted Image

Posted Image

Posted Image

...
  • 1

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#624 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 27 May 2012 - 07:21 PM

Od znamenitosti sva bila še na London Bridgeu, pa Tower Bridge, Buckinghamska palača, Piccadilly Square ... ostalo sva itak videla sproti, med ogledovanjem in šopingom.

Torej - ŠOPING. :D Ni da ni, jaz priporočam blagovnico House of Fraser, pa seveda Harrods in okoliške ulice na Knightsbridgeu (kot ti voznik Bentleya da prednost na prehodu pred Chanelovim butikom - priceles XD).
In seveda famozna Oxford Street. Cene UK znamk so tam malenkost cenejše, kot pri nas in na netu. Cenejši je tudi Esprit, fant je tam dobil kavbojke in tri majice za dobrih 80 funtov,
izbira pa neprimerljivo večja, kot pri nas.
 Španske znamke - Zara, Mango, Massimo Dutti itd. so malo dražje, moj omiljeni COS tudi, kozmetika je tam-tam. 

Sledi še nekaj bolj ali manj turističnih slik -).

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
  • 1

― V. Van Gogh

#625 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 27 May 2012 - 07:22 PM

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
  • 1

― V. Van Gogh

#626 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 27 May 2012 - 07:25 PM

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
  • 0

― V. Van Gogh

#627 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 27 May 2012 - 07:26 PM

-_-

Posted Image
  • 2

― V. Van Gogh

#628 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 May 2012 - 07:53 PM

Super slike, poročilo, pa zakon za vreme. ;)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#629 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 28 May 2012 - 08:35 AM

Spet jst.... :lol:

Torej če kupim Stansted express (vlak) povratno, lahko cel čas bivanja v Londonu koristim 2for1?
  • 0

#630 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 28 May 2012 - 08:53 AM

Ja.
  • 0

#631 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 28 May 2012 - 08:57 AM

:thumbup:
  • 0

#632 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 28 May 2012 - 06:43 PM

Izkoristi. :woot:
  • 0

#633 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 28 May 2012 - 10:47 PM

Pozabla prej komentirat. Hude slike Jinadaze.
  • 0

#634 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 29 May 2012 - 09:23 AM

Loubotin v Londonu
  • 0

#635 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 29 May 2012 - 11:32 AM

Btw, ob sredah in sobotah so mozni tudi vecerni ogledi, 21:15 zadnji prihod.
Pa slikanje drugače ni dovoljeno. :ph34r:

Hvala, Kalypso. :)

• 0

― V. Van Gogh

#636 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 29 May 2012 - 05:59 PM

Da še jaz podrobneje pokomentiram Churchill War Rooms: http://www.iwm.org.u...chill-war-rooms

Posted Image

Churchill War Rooms je podružnica Imperial War Museuma, ki se nahaja v prostorih, kjer je med drugo svetovno vojno imela svoje prostore angleška vlada s Winstonom Churchillom na čelu. Obiskovalec lahko občuduje rekonstrukcije različnih sob v katerih so sprejemali odločitve, ki so vplivale na potek vojne.

Posted Image

Glavni del muzeja je namenjen glavnemu UK akterju vojne: Winstonu Churchillu. Spoznamo tako njegovo politično kariero kot tudi njegovo osebno življenje. Ta del muzeja je poln interaktivnih orodij, med katerimi je meni najljubša miza - časovni trak s pomočjo katerega lahko obiskovalec spozna različne dogodke iz Churchillovega življenja prav tako pa se lahko seznani tudi z pomembnimi zgodovinskimi dogodki.

Posted Image

Izredno zanimiv muzej, ogled katerega priporočam vsem, ki jih zanima moderna zgodovina.

Muzej se nahaja v predelu Westminster, v bližini Big Bena, parlamenta, Westminster Abbey, St. James Parka...

Za vstop je potrebno plačati vstopnino: £16.50 (odrasli) / £13.20 (študenti, upokojenci), mlajši od 16. let imajo prost vstop. V vstopnino je že všteta izposoja audio guide. Je pa možno koristiti tudi famozni popust 2for1.

Posted Image
Posted Image
  • 0

#637 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 30 May 2012 - 01:24 PM

Animal Inside Out
Apr 6-Sep 16
Natural History Museum,
Posted Image
An exhibition by the team behind Gunther von Hagens's 'Body Worlds', examining the biology, anatomy and physiology of animals. Around 100 plastinates and capillary specimens - including giraffes, octopuses and ostriches - are on display in a show that illustrates how anatomy is crucial to discovering more about the evolution of animals and the natural world.
http://www.nhm.ac.uk...-out/index.html
Posted Image

Tole razstavo sem si morala pogledat in moj komentar je, da je odlična. Sicer je bila manjša kot sem pričakovala, da bo (Eno uro imaš več kot dovolj, da si jo v miru ogledaš), ampak ni zato nič manj zanimiva. Na ogled je postavljenih kup živali, ki prikazujejo mišice oz. ožilje v živalskem telesu, živalski organi (npr. srce, živčni sistem itd.). Vse skupaj je opremljeno z poučnimi panoji. Super je. Toplo priporočam ogled vsem, ki jih zanimajo tovrstne razstave.

Slikanje je sicer prepovedano, ampak ker ni bilo gneče in ne muzejskih delavcev, se nisem mogla upret, da ne bi naredila nekaj posnetkov.
Posted Image
Posted Image
Posted Image
  • 0

#638 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 30 May 2012 - 08:02 PM

Midva sva si jo tudi ogledala, ko sva bila v NHM, res je super, pozabila komentirat.
  • 0

― V. Van Gogh

#639 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 06 June 2012 - 12:23 PM

British Museum
Posted Image
  • 0

#640 Kalypso