Jump to content

Photo

Vaše naj-najljubše jedi, pijače

• Please log in to reply
1467 replies to this topic

#621 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 05 May 2011 - 03:43 PM

QUOTE(Marmelada @ 5. 5. 2011 - 0:20) View Post

Jaz tudi za magdalenice sploh nisem vedela, kaj točno so in kako izgledajo. Zanje sem prvič slišala v gimnaziji, ko smo pri slovenščini obravnavali nek sodoben roman, ko en moški sanjari o magdalenicah ali nekaj takega. laugh.gif
Probala jih pa še nisem.

En moški. Proust! ohmy.gif

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#622 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 May 2011 - 03:43 PM

laugh.gif Tc tc Marmelada, si Sudoku reševala med urami slovenščine ali sedela na ušesih. confused.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#623 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 05 May 2011 - 03:47 PM

QUOTE(Barbarina @ 5. 5. 2011 - 13:55) View Post

Jina, zgrešila temo... laugh.gif

LOL, pa res, kako mi je pa to ratalo. laugh.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#624 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27652 posts

Posted 05 May 2011 - 06:12 PM

QUOTE(Coco* @ 5. 5. 2011 - 16:43) View Post

En moški. Proust! ohmy.gif

Pa je res bil Proust! ninja.gif Sedaj sem se spomnila, da sem magdalenice zasledila v knjigi "Kako ti Proust lahko spremeni zivljenje". Sem bila prepricana, da sem o magdalenicah brala v dnevniku xy cloveka, ki je bil pred casom objavljen v Sobotni prilogi Dela.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#625 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 05 May 2011 - 08:16 PM

QUOTE(Marmelada @ 5. 5. 2011 - 0:20) View Post

Jaz tudi za magdalenice sploh nisem vedela, kaj točno so in kako izgledajo. Zanje sem prvič slišala v gimnaziji, ko smo pri slovenščini obravnavali nek sodoben roman, ko en moški sanjari o magdalenicah ali nekaj takega. laugh.gif
Probala jih pa še nisem.

Ooo, moram izrabit priliko. V srednji smo seveda tudi pri nas obravnavali dotični roman. Nato je profesorica dobila super idejo, da prinese nekdo iz razreda lipov čaj, ona priskrbi magdalenice in igrali se bomo retrospektivo. Pa sva res s Heveo skuhale par litrov lipovega čaja in ga zapakirale v termosko. Profesorici drugi dan ni bilo nič jasno (tudi magdalenic ni imela), saj očitno ni pričakovala, da jo bo kdo resno jemal. Vendar se je le odločila, da zadevo prestavimo na naslednji dan. In tako smo pili lipov čaj, jedli magdalenice in se pogovarjali kake asociacije nam daje ta kombinacija. thumbup.gif

PS: Niso mi dobre, od takrat se jih nisem več pritaknila.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#626 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27652 posts

Posted 05 May 2011 - 08:26 PM

Redkvica laugh.gif in thumbup.gif za taksne dogodke, pri nas nismo imeli te srece. Prisegla bi, da Prousta nismo niti omenjali. Vem, da se je foter doma za glavo drzal, kaj sploh pocnemo pri knjizevnosti.
  • 0

#627 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 05 May 2011 - 08:31 PM

QUOTE(_Planet_ @ 5. 5. 2011 - 21:26) View Post

Prisegla bi, da Prousta nismo niti omenjali.

Mi tudi ne!! In ravno tako nisem vedela, kaj so magdalenice. sad.gif
  • 0

#628 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 05 May 2011 - 08:34 PM

Redkev, kdo vas je učil? Mi te sreče s Pešordo nismo imeli, damn, se spomnem, da nam je samo nakladala o tem, kako se je po materini msrti osamil in ni šel ne vem koliko časa iz stanovanja, pa kaj vse je v tem času napisal, lalala. Zdej bi jedla magdalenice, aa. laugh.gif
  • 0
Pablo Picasso

#629 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 05 May 2011 - 09:23 PM

Pri nas smo pa to obravnavali s študentkami, ki so imele zaključni izpit/prakso(?), pa so nam prinesle delovne liste in dve vreči magdalenic, nom nom. tongue.gif Smo bili takoj vsi zagreti in smo sodelovali kot se spodobi. Je padla 10ka zanjo(al jih je bilo celo več, saj se ne spomnim).
Ampak dajte me razsvetlit, jst mam to v tesni povezavi s tisto zgodbo, ko se tip spremeni v hrošča, dokler se nekega dne ne pomanjša in umre in ga starši pomedejo na smetišnico in vržejo ven. To z magdalenicami ni eno in isto, kajne? Pomojem smo samo v eni uri oboje obravnavali, pa mam zato ful to povezavo v glavi. biggrin.gif

• 0

After all this time?

Always.

#630 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 05 May 2011 - 09:25 PM

Ne, tisto je Kafka. smile.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#631 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 May 2011 - 09:26 PM

Ne, tisto je Kafka-Preobrazba. laugh.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#632 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 05 May 2011 - 09:34 PM

Ahahah, ej Nincha, iiiiiisto! Ker se točno spomnim, kaj je imela prof. oblečeno, v kateri učilnici smo bili in kaj je govorila, ampak imam v glavi pomešani obe zgodbi in moram prav pomislit, kaj je kaj. laugh.gif

• 0
Pablo Picasso

#633 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 05 May 2011 - 09:36 PM

biggrin.gif Gregor Samsa je to drugače, iz fenomenalnega dela Preobrazba.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#634 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27652 posts

Posted 05 May 2011 - 09:36 PM

Hrosca (Gregor Samsa, ja ;)) se spomnim, magdalenic pa nikakor, ocitno so kasneje menjali ucni nacrt.
  • 0

#635 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 May 2011 - 09:37 PM

Meni pa je oboje wub.gif . Sem oboje prebrala ..
  • 0
Viens, reste ici!

#636 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 05 May 2011 - 09:37 PM

Prav pogrešam slovenščino zdaj. cry.gif Smo imeli Kafko za maturo. Magdalenic pa ne maram preveč.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#637 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 May 2011 - 09:38 PM

Meni je še danes žal, da nisem šla slovenščine študirat.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#638 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 05 May 2011 - 09:43 PM

Planet, ampak mi smo imeli v učnem načrtu oboje, Preobrazbo smo brali, Remembrance of Things Past pa smo omenili, ravno to o magdalenicah nam je profesorica poudarila. smile.gif

Slovenščina je lepa, boste pa videle čez nekaj let, kako jo boste začele pozabljati, če ne boste v stalnem stiku z njo (saj nekaj primerkov je že opaziti na našem forumu, vemo, kdo so).

• 0

#639 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 05 May 2011 - 09:58 PM

A imajo letos preobrazbo na maturi?
Coco, Kocjančička je to bila - v enem svojih svetih trenutkov.

• 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#640 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 05 May 2011 - 10:05 PM

QUOTE(Kinky @ 5. 5. 2011 - 22:43) View Post

Slovenščina je lepa, boste pa videle čez nekaj let, kako jo boste začele pozabljati, če ne boste v stalnem stiku z njo (saj nekaj primerkov je že opaziti na našem forumu, vemo, kdo so).

Ja, ja, no. ˘-˘ Jaz sem opazila, da so meni VSI jeziki šli na slabše, angleško sploh ne govorim, razen mogoče 1X na 3 mesece, italijanščine sploh ne uporabljam, razen tu in tam kak obesedo, ko se zajebavam s sošolcem in GO, na faksu pa itak noben ne govori pravilno slovensko, tako da te itak potegnejo za sabo. down.gif Edino srbščina se je popravila, ker jo stalno govorim, pa ker stalno kupujem kupe knjig in berem, to pa je tudi vse.
  • 0
Pablo Picasso

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users