Jump to content

Photo

Kje kupujete?

• Please log in to reply
747 replies to this topic

#621 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 16 March 2025 - 06:58 PM

Ne vem kaj kupujemo, hrano pac. Nobenega alkohola. Ze samo borovnice so 4 e recimo. Od sadja vedno borovnice, kivi, banane, jabolka, maline (zamrznjene).
Od zelenjave por, solato, peso, papriko (rdeco in zeleno), lust paradajz, krompir, cebulo, cesen.
Meni pa ni jasno kako trije odrasli jedo za 300 na mesec. A se kuha vsak dan?
Mi pozremo veliko mesa, saj ga jemo prakticno vsak dan. Kilo mesa imam za 2x.
Pri meni oba otroka pojesta vsak za odraslo osebo.
Ce imate kmetijo pa je logicno. Moja stara starsa v trgovini kupita skorajda samo mleko in moko, sladkor, zacimbe.
Vse ostalo pridelata sama, jajca dobita ne vem od kere mamce, meso pa se vedno kupita po pol krave in dasta v zamrzovalnik, ali pa celega purana in tako dalje.
Jaz nimam nic svojega.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#622 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 16 March 2025 - 07:18 PM

Saj smo nekaj casa racune objavljale. :D Pa kaj kuhamo, tudi nekatere kar redno pisemo. :) Domacega mi nimamo nic ze mesece, taka da nanese se vec. Solato obcasno dobimo od mojih, sicer pa se to kupujemo (motovilec).
Bos pol povedala, ko bosta s fantom skupaj zivela, koliko data mesecno. :D
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#623 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 16 March 2025 - 07:57 PM

Men tud ni logično, je pa imet kmetijo in nekaj svoje hrane pri tem bistven podatek.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#624 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 16 March 2025 - 08:10 PM

Midva tudi ogromno zapraviva, samo ne vem, koliko, ker si nikoli ne piševa. Dosti stvari kupujem bio, pa kaj na tržnici, govedino in piščanče pri kmetu, svinjino pa zaenkrat že pri mesarju.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#625 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 17 March 2025 - 09:27 AM

Jaz imam trenutno na šoping listku par stvari iz Spina, tako da bom šla danes dol in verjetno poskusila čimveč tam nakupit, da ne letam potem še drugam. Topljeni sir v lističih, PZ kosmiči, gel za pranje perila, dimljen losos,  pa bom potem vzela še kruh in sadje.

• 0

#626 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16991 posts

Posted 17 March 2025 - 05:02 PM

Pa ne vem. Kuha se vsak dan, praktično vsak dan je za kosilo meso. Svojega trenutno nimamo nic kaj, tako da kmetija nic ne pripomore. Pogledam za kake akcije, sadje večinoma kupim kar je sezonsko/v akciji, svežih borovnic za 4€ npr ne kupim. Ata kaj dosti sadje ne je, kaka staljena domaca jabolka, vecinoma kupujem banane, ker mi najbolj sedejo, ostalo pa obcasno oz po navdihu. Jogurt se nic kaj ne je.
Eh, za naju bi kar naneslo, si ne delam utvar, zdaj doma pa smo kar optimizirali nakupe.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#627 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 18 March 2025 - 07:38 AM

Mi samo 5 kantic grskega po 1 kg na teden "ubijemo" da o skyru in protenskih pudingih ne zacnem - obojega po 9 kosov.
Jajc nenormalno, sigurno 2 paketa na teden ce ne 3. In raznoliko sadje in zelenjava tudi nanese.
Jajca pri nas 3je jemo vsak dan. Iza malo manj ampak tudi.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#628 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 18 March 2025 - 08:05 AM

Mi dobimo jajca domača, pa vidim, da so cenejša, kot na računu od Podgane.

Jogurte jaz nosim recimo iz službe, ker ga dobim pri kosilu, to so tisti mali EGO sicer, sadni ali navadni, K. ima pa zdej obdobje kosmičev z navadnim jogurtom. Meni grški in razni skyr jogurti niso dobri, mi je pa precej OK kokosova krema,  tist veliki lonček 400 ml stane slaba 2 € in imam to 3x za zajtrk, z malo kosmiči ali granole KOKOSOVA KREMA SPAR NATUR*PUR, 400G Odličen kot dodatek kosmičem ali smoothijem oziroma za kuhanje in pečenje. | SPAR Online

• 0

#629 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 18 March 2025 - 08:36 AM

Ta so bila kar draga, ponavadi so znizana. Mi pa ni do Sparovih ali sBudget, ker se razlijejo cez celo ponev pa masa za palacinke tudi po sestih ostane bela kot sneg skoraj. Saj pol smo popoldne dobili podarjenih se 10 domacih pa se je poglihalo :) Bodo pa cel drug teden v Sparu premium kamniska 2€, kar je res ugodno.
Pri nas samo domac kefir se konzumiramo. Iz litra domacega mleka pride 88 centov.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#630 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 18 March 2025 - 08:39 AM

Pri nas je povprečna poraba jajc 10 na teden, enkrat si jih narediva za zajtrk ob vikendih, pa palačinke tudi naredim enkrat tedensko in je. Občasno si jih A. naredi tudi med tednom za kako močnejšo malico. 

• 0

#631 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 18 March 2025 - 08:50 AM

M jih je vsak dan po 3, jaz 2 B 2, pa to so sama jajca, kje so se palacinke in podobno.
Dobimo 1 paket na teden od tasce zastonj, domaca, ostalo pa v Lidlu kupim un veliki oranzni paket.
  • 0

#632 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 18 March 2025 - 08:52 AM

_M_, toliko jih ima moz za 2x. :D Jajc gre res ogromno pri nas. Mlecni izdelki pa ne grejo v promet, sploh jogurti ne.
  • 0

― V. Van Gogh

#633 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 18 March 2025 - 08:55 AM

Mogoče bi jih mi tudi več, če bi imeli zjutraj čas, tako kot med vikendom, to je čist drugo. pa niti ne vem, če bi mi pasalo tako zgodaj jest jajca dna za dnem, Zadnje čase si vedno večkrat nesem v službo kaj s sabo, ker mi je pred 7 prezgodaj...

• 0

#634 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 18 March 2025 - 09:03 AM

Eh, to je pa cisto relativno. :) On je konkreten zajtrk pa vstaja ful zgodaj in pred sluzbo poleg sebe zrihta se psa, gresta na sprehod in potem se O. pelje v solo. Medtem ko jaz nikoli ne jem, preden grem od doma (pa ne samo zaradi casa).
  • 0

― V. Van Gogh

#635 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 20 March 2025 - 04:38 PM

Bom enkrat poslikala račun špeže iz Ita, ker kmalu že zelo veliko stvari, razen svežega sadja in zelenjave, pride ceneje kot v Slo.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#636 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 20 March 2025 - 05:25 PM

Danasnji btw nakup v sparu....
Po tapravo spezo gremo v soboto.

hoPtJN7O_t.jpg
  • 0

#637 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 20 March 2025 - 05:41 PM

A mate obcutek da so stvari cenejse v Sparu kot v Hoferju? Nasplosno?
  • 0

#638 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 20 March 2025 - 06:49 PM

Ne vem. Ampak mi kaksnih izdelkov itak tam ne dobimo (sir od Zelenih dolin, ki je BL). Kaksna semi kvalitetna jajca tudi niso glih znizana. Pa 10% je tudi kul in pri nas je se kupon za kavo vedno nad 50. Se mi zdi, da tu najbolj kvalitetno in ugodno kupujemo.

Attached Files

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#639 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 20 March 2025 - 07:05 PM

A popust imate zaradi spar kartice ali kako?

• 0

#640 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 20 March 2025 - 08:31 PM

Ja. Pa se 25 na izdelek na dolocene dni. Danes sem dala na cokolado za peko.
  • 0

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users