Nega mešane in / ali mastne kože
Posted 13 November 2007 - 03:00 PM
Posted 13 November 2007 - 06:28 PM
Pozdravljene,
Sem nova na tem forumu in me zanima če je nega moje mešane/mastne kože pravilna.
Uporabljam naslednje izdelke:
- Neutrogrena visibli clear 2 in 1
- Garnier Essentials(zeleni)
- Sans Soucis Multi Skin
Imam probleme s T-predelom(nosom), ki se sveti in z mazolji ,ki se mi zadnje čase kljub negi pojavljajo predvsem po vratu in so več ali manj podkožni.
Zanima me kakšno mnenje imate glede Sans Soucis kreme. Sestava je sledeča:
Water(Aqua), Caprylic/Capric Triglyceride, Methylsilanol Mannuronate, Yeast(Faex) Extract, Propylene Glycol, Cetyl Alcohol, Glycerin, Willow(Salix Alba) Bark Extract, Cucumber(Cucumis Sativus) Extract, Lauroyl Lysine, Steareth-20, Myristyl Myristate, Dimethicone, Polyisoprene, Soybean(Glycine Soja) Sterol, Bisabolol, Tromethamine, Carbomer, Phenoxyethanol, Fragrance(Parfum), Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Sorbitol, Potassium Sorbate, Propylparaben, Methylparaben, Sodium Methylpraben, Ammonium Glycyrrhizate.
Piše tudi, da je lahka 24-urna krema za mešano kožo, ki naj bi vsrkala preobilne izločke lojnic in potem naj nebi bilo več mastnega sijaja. Meni je sicer ta krema zelo popravila kožo, naredi jo tudi bolj gladko/mehko, vendar se še vedno svetim, če jo pa ne uporabljam se mi stanje z mazolji še bolj poslabša.
Zanima me, če obstaja kakšna druga lahka krema za mešano kožo po kateri bi se res nehala svetit in da ne maši pore?
Imela sem tudi že kreme kot so Anti Acne-Pura Natura, Superdefense in Garnier Fresh vendar se mi stanje ni izboljšalo.
Lep pozdrav

Gerard's linija oily free je ful dobra..mleko, tonik pa krema
Posted 13 November 2007 - 07:18 PM

-za Sarah: ali slučajno veš za kakšno kremo z AHA/BHA kislinami?
-za LADY_A: za Gerard's linijo pa res še nisem slišala, pa tudi na internetu nisem našla nič pametnega, kje pa se to kupi in še ali so to dragi proizvodi?
Proti svetenju uporabljam tiste papirčke od essence, ki vpijajo maščobo vendar je to bolj začasno.
Glede pudrov je pa tako da se jih zelo izogibam, ker mi potem tam kjer imam mastno kožo izsuši in potem sem vsa luskinasta.
Kar se pa tiče tablet in raznih krem prav za mazolje, sem pa probala že skoraj vse-Skinoren, Differin, Klimicin, ene kitajske žavbe, itd. Jemala sem Clinofug, jedla kvas in sedaj jem tudi Diane 35.
Lep pozdrav

Posted 13 November 2007 - 08:31 PM
tonik pa mleko je tm okol 29€ krema pa tm okol 20€
http://www.gerards.i...aspx?menuid=937 sicer je v angleščini ampk tok mal za vidt

Posted 14 November 2007 - 07:10 AM
Posted 14 November 2007 - 12:52 PM

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha
Posted 14 November 2007 - 01:03 PM

Posted 14 November 2007 - 02:18 PM

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha
Posted 14 November 2007 - 03:11 PM

Je pa odvisno phobia če se pol praskaš po bradi oz po faci, in ješ čokolade, sej ne trdim da to delaš

Posted 14 November 2007 - 04:17 PM

Posted 15 November 2007 - 03:01 PM
Še enkrat hvala za vse nasvete.
Za začetek bom probala z Avene Cleanance K in Avene Cleanance gel, ker sem dobila testerje.

Lep pozdrav in lep dan

Posted 15 November 2007 - 03:29 PM
Gerard's linija oily free je ful dobra..mleko, tonik pa krema
menda je mleko za čiščenje bolj primerno za suho oz. kvečjemu za normalno kožo. Za mešano/mastno pa so ga meni povsod odsvetovali. Primernejša je pena za čiščenje, gel za čiščenje ...
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 15 November 2007 - 06:12 PM
Posted 15 November 2007 - 08:27 PM
zanima me če ima katera izkušnje z Givenchy-jevim čistilnim gelom Celan in True za mešano in mastno kožo. Jaz sem imela samo tetserček in se je kar dobro obnesel samo nevem kako je kaj z bolj dolgotrajno uporabo, tudi nikjer ne najdem kakšne so sestavine, tako da če katera ve bi bila hvlažena če malo napiše glede tega.
Slikca

Pa še nekaj vidim da se ta Avene krema dobro obnese amapk ali bi jo uporabljalo za ves obraz, glede na to da imam orgce samo po nosu, drugače pa se mi samo sem ter tja naredi kašen mozolj?
Hvala za odgovore
Posted 15 November 2007 - 08:44 PM
Posted 16 November 2007 - 06:13 PM
Jaz si jo namažem samo na predele, kjer se mi dela ali že obstaja mozolj (Avene, namreč). Ni potrebno mazati je po celem obrazu.
Hvala, to me je zanimalo zato ker nevem ali naj se potem s svojo kremo namažem čez to kremo ali samo po predelih kjer se pač nebom s to Avene

Posted 16 November 2007 - 07:38 PM
Posted 16 November 2007 - 10:00 PM
menda je mleko za čiščenje bolj primerno za suho oz. kvečjemu za normalno kožo. Za mešano/mastno pa so ga meni povsod odsvetovali. Primernejša je pena za čiščenje, gel za čiščenje ...
za aknasto kožo je res gel..tudi pri gerard'sovi liniji...za mastno pa ni nč hudega če mleko uporabljaš,za mešano pa še manj
ne vem zakaj so ti odsvetovali mleko...lahko poveš razlog??me ful zanima.
Posted 16 November 2007 - 10:01 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users