Jump to content

Photo

Nega mešane in / ali mastne kože

• Please log in to reply
1454 replies to this topic

#621 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 13 November 2007 - 03:00 PM

Pa Skinoren je tudi ful fajn proti mozoljem. Jaz sem zadovoljna z njim, Dilema mislim, da tudi.
  • 0

#622 LADY_A

LADY_A

sramežljivec

• Člani
  • 21 posts

Posted 13 November 2007 - 06:28 PM

QUOTE(Nymph @ 13. 11. 2007 - 13:44) View Post

Pozdravljene,

Sem nova na tem forumu in me zanima če je nega moje mešane/mastne kože pravilna.
Uporabljam naslednje izdelke:
- Neutrogrena visibli clear 2 in 1
- Garnier Essentials(zeleni)
- Sans Soucis Multi Skin

Imam probleme s T-predelom(nosom), ki se sveti in z mazolji ,ki se mi zadnje čase kljub negi pojavljajo predvsem po vratu in so več ali manj podkožni.

Zanima me kakšno mnenje imate glede Sans Soucis kreme. Sestava je sledeča:
Water(Aqua), Caprylic/Capric Triglyceride, Methylsilanol Mannuronate, Yeast(Faex) Extract, Propylene Glycol, Cetyl Alcohol, Glycerin, Willow(Salix Alba) Bark Extract, Cucumber(Cucumis Sativus) Extract, Lauroyl Lysine, Steareth-20, Myristyl Myristate, Dimethicone, Polyisoprene, Soybean(Glycine Soja) Sterol, Bisabolol, Tromethamine, Carbomer, Phenoxyethanol, Fragrance(Parfum), Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Sorbitol, Potassium Sorbate, Propylparaben, Methylparaben, Sodium Methylpraben, Ammonium Glycyrrhizate.

Piše tudi, da je lahka 24-urna krema za mešano kožo, ki naj bi vsrkala preobilne izločke lojnic in potem naj nebi bilo več mastnega sijaja. Meni je sicer ta krema zelo popravila kožo, naredi jo tudi bolj gladko/mehko, vendar se še vedno svetim, če jo pa ne uporabljam se mi stanje z mazolji še bolj poslabša.
Zanima me, če obstaja kakšna druga lahka krema za mešano kožo po kateri bi se res nehala svetit in da ne maši pore?
Imela sem tudi že kreme kot so Anti Acne-Pura Natura, Superdefense in Garnier Fresh vendar se mi stanje ni izboljšalo.

Lep pozdrav biggrin.gif

Gerard's linija oily free je ful dobra..mleko, tonik pa krema

• 0

#623 Nymph

Nymph

sramežljivec

• Člani
  • 3 posts

Posted 13 November 2007 - 07:18 PM

Uau, ve pa ste hitre! thumbup.gif Hvala vsem za odgovore. Vendar imam spet par vprašanj:

-za Sarah: ali slučajno veš za kakšno kremo z AHA/BHA kislinami?

-za LADY_A: za Gerard's linijo pa res še nisem slišala, pa tudi na internetu nisem našla nič pametnega, kje pa se to kupi in še ali so to dragi proizvodi?

Proti svetenju uporabljam tiste papirčke od essence, ki vpijajo maščobo vendar je to bolj začasno.
Glede pudrov je pa tako da se jih zelo izogibam, ker mi potem tam kjer imam mastno kožo izsuši in potem sem vsa luskinasta.
Kar se pa tiče tablet in raznih krem prav za mazolje, sem pa probala že skoraj vse-Skinoren, Differin, Klimicin, ene kitajske žavbe, itd. Jemala sem Clinofug, jedla kvas in sedaj jem tudi Diane 35.

Lep pozdrav thanks.gif
  • 0

#624 LADY_A

LADY_A

sramežljivec

• Člani
  • 21 posts

Posted 13 November 2007 - 08:31 PM

Gerard's je salonska kozmetika..vem zaenkrat samo en salon kjer to prodajajo...(hm zdej ne vem če je to reklama ampk bom useen napisala.če je pa zbrište) SPA center za nego kože Breg 12 ( v strari ljubljani)
tonik pa mleko je tm okol 29€ krema pa tm okol 20€

http://www.gerards.i...aspx?menuid=937 sicer je v angleščini ampk tok mal za vidt biggrin.gif

• 0

#625 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 14 November 2007 - 07:10 AM

Kreme z AHA/BHA kislinami so: Avon alternative (samo zdaj je nova linija in ne vem, kako je zdaj s temi kremami), Avon piling Clinical Peel, Avene Cleanance K in Diacneal. Potem je pa še serum Paula's choice BHA serum. Pa Avon ima še kup izdelkov s kislinami.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#626 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 14 November 2007 - 12:52 PM

Jst sem Avene do zdaj uporabila trikrat in že vidim spremembe. cool.gif
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#627 phobia

phobia

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 137 posts

Posted 14 November 2007 - 01:03 PM

^ Resno? Jaz jo uporabljam že mesece (sicer ne vsak dan, ker pozabim oops.gif ), pa ne opazim nobene razlike. Takoj po nanosu in naslednji dan zjutraj je koža sicer lepša, ampak se do večera učinek že porazgubi.
  • 0

#628 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 14 November 2007 - 02:18 PM

Jst sem mela na čelu 3 ogromne podkožne mozolje, naslednji dan pa jih skoraj ni bilo več. It works for me. smile.gif
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#629 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 14 November 2007 - 03:11 PM

JAz tud lah pohvalim Avene Cleanance K in Diacneal, imam oboje, trenurno sem na Cleanance K, tole uporabim, dva do trikrat na teden, in sem zelo zadovolnja, mozolčki al izginejo al pa jih ustavim, da se ne večajo biggrin.gif
Je pa odvisno phobia če se pol praskaš po bradi oz po faci, in ješ čokolade, sej ne trdim da to delaš smile.gif , no vglavnem od več dejavnikov je odvisno kaj se pol z našo kožo dogajaja, kreme -te dve sta pa res zakon, tud sestavinsko in tako v praksi.
  • 0

#630 phobia

phobia

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 137 posts

Posted 14 November 2007 - 04:17 PM

Ja, saj ne pravim, da je krema slaba, in se čisto strinjam s tem, da je učinek odvisen od večih dejavnikov (jaz bi naprimer res lahko malo bolj zdravo jedla - mogoče bi pomagalo biggrin.gif ). Pa saj nimam dosti mozoljev, mogoče 2 na mesec, ampak sem vseeno pričakovala neko razliko, lepši ten, mogoče ogrc ali dva manj, itd...
  • 0

#631 Nymph

Nymph

sramežljivec

• Člani
  • 3 posts

Posted 15 November 2007 - 03:01 PM

Pozdravljene,

Še enkrat hvala za vse nasvete.

Za začetek bom probala z Avene Cleanance K in Avene Cleanance gel, ker sem dobila testerje. thumbup.gif

Lep pozdrav in lep dan thanks.gif
  • 0

#632 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24524 posts

Posted 15 November 2007 - 03:29 PM

QUOTE(LADY_A @ 13. 11. 2007 - 18:28) View Post

Gerard's linija oily free je ful dobra..mleko, tonik pa krema

menda je mleko za čiščenje bolj primerno za suho oz. kvečjemu za normalno kožo. Za mešano/mastno pa so ga meni povsod odsvetovali. Primernejša je pena za čiščenje, gel za čiščenje ...
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#633 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 15 November 2007 - 06:12 PM

Bo držalo, Kami. Za mešano kožo raje geli kot mleko.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#634 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 15 November 2007 - 08:27 PM

Hey,
zanima me če ima katera izkušnje z Givenchy-jevim čistilnim gelom Celan in True za mešano in mastno kožo. Jaz sem imela samo tetserček in se je kar dobro obnesel samo nevem kako je kaj z bolj dolgotrajno uporabo, tudi nikjer ne najdem kakšne so sestavine, tako da če katera ve bi bila hvlažena če malo napiše glede tega.
Slikca smile.gif
IPB Image

Pa še nekaj vidim da se ta Avene krema dobro obnese amapk ali bi jo uporabljalo za ves obraz, glede na to da imam orgce samo po nosu, drugače pa se mi samo sem ter tja naredi kašen mozolj?

Hvala za odgovore
  • 0
We must let go to live on.

#635 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 15 November 2007 - 08:44 PM

Jaz si jo namažem samo na predele, kjer se mi dela ali že obstaja mozolj (Avene, namreč). Ni potrebno mazati je po celem obrazu.
  • 0

#636 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 16 November 2007 - 06:13 PM

QUOTE(sonchika @ 15. 11. 2007 - 20:44) View Post

Jaz si jo namažem samo na predele, kjer se mi dela ali že obstaja mozolj (Avene, namreč). Ni potrebno mazati je po celem obrazu.

Hvala, to me je zanimalo zato ker nevem ali naj se potem s svojo kremo namažem čez to kremo ali samo po predelih kjer se pač nebom s to Avene huh.gif
  • 0

#637 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 16 November 2007 - 07:38 PM

Po predelih, kjer se ne boš mazala z Avene, se namaži s svojo kremo.
  • 0

#638 LADY_A

LADY_A

sramežljivec

• Člani
  • 21 posts

Posted 16 November 2007 - 10:00 PM

QUOTE(Kami @ 15. 11. 2007 - 15:29) View Post

menda je mleko za čiščenje bolj primerno za suho oz. kvečjemu za normalno kožo. Za mešano/mastno pa so ga meni povsod odsvetovali. Primernejša je pena za čiščenje, gel za čiščenje ...

za aknasto kožo je res gel..tudi pri gerard'sovi liniji...za mastno pa ni nč hudega če mleko uporabljaš,za mešano pa še manj

ne vem zakaj so ti odsvetovali mleko...lahko poveš razlog??me ful zanima.

• 0

#639 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 16 November 2007 - 10:01 PM

sonchika hvala za odgovore wink.gif
  • 0

#640 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 November 2007 - 10:03 PM

QUOTE(LADY_A @ 16. 11. 2007 - 22:00) View Post

ne vem zakaj so ti odsvetovali mleko...lahko poveš razlog??

Ja zato ker je bolj mastno. smile.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users