Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#621 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32734 posts

Posted 02 April 2020 - 08:56 PM

Aja? Jaz imam drugače v spominu...
  • 0

#622 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27524 posts

Posted 02 April 2020 - 08:56 PM

Menjava ni enako izpad plombe.
  • 0

#623 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32734 posts

Posted 02 April 2020 - 08:59 PM

Ora, pa ravno na spletni strani našega zd je navedeno, da izpadla plomba ni nujna zadeva. Pač odprla sem prvi zadetek ki mi ga je google našel v povezavi z našim ZD.
  • 0

#624 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27524 posts

Posted 02 April 2020 - 09:01 PM

:o ja daj no, mene so vedno sekirali, ce nisem takoj poklicala, za urgentnega zobozdravnika sicer vem da ni, je pa nekaj kar bi moral takoj poklicat kao! Da te prednostno narocijo, kar smatram, da bi potem moralo veljat tudi zdaj, tako kot ne vem razne krvavitve iz uses, prebavil itd..
  • 0

#625 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17266 posts

Posted 02 April 2020 - 09:33 PM

No recimo od sestre kolega, mu raste osmica al neki v tem smislu, bolelo ga je noro, zaotecen
..je rekla da je rekel da so ga pregledali malo karikirano "iz hodnika" z ogledalcem , napisali amoksiklav in brufen 3x na dan.
Meni se izpadla plomba pac zdi nekaj, kar ne more cakat par mesecev v ustih nesanirano. In ja, tudi ona mi je rekla da ni nujno stanje.
Je rekla da dvomi da bodo delali junija. In da maja sigurno ne. Da bi, ce bi bile ffp3 maske. Pa jih ni. In jih izgleda ne bo....
M kako pa je sploh prisel do zobarja? In zaradi cesa?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#626 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27524 posts

Posted 02 April 2020 - 09:40 PM

Na izrascanje osmic sem dobila enako terapijo :D pred leti, se vname dlesen ker izrasca v dlesen...pogost pojav. To iz plombami mi pa kar ne gre...no soseda tud ne dela ker ima privat ordinacijo :/ ne vzame nisi sodelavke, ki ima hude bolecine.
  • 0

#627 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28083 posts

Posted 02 April 2020 - 09:49 PM

Lahko katera prilepi link do Mazzinija? : )

Meni je pa prej kapnilo, kako se dejansko počutim - kot del nekega poskusa. Kot, ko mravljam nastaviš nekaj na mravljišče in opazuješ, kako se bodo zadeve lotile.
Počasi me začenja prevzemati “Dragica” razpoloženje. : ))
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#628 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17266 posts

Posted 02 April 2020 - 09:55 PM

Mene malo tudi, vsaj za dolocene stvari.
Moja mami je pa...o a je ze tko sita vsega da..ma niti ne mislim pisat njenih replik. Ona pac pravi da je vse prenapihnjeno do konca.in da so krivi mediji in porocanje...in da bogsivedi kateri masterplan je tu zadaj. Tud k frizerju bo sla v karanteni.najina frizerka namrec dela, ce kdo hoce. Sicer je ze prej imela samo tebe kot stranko ampak vseeno. Tega rajsi sploh ne komentiram....
Meni se pa zdi kot da smo v filmu. Napovedujem hbo miniserijo na to temo cez nekaj casa.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#629 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86832 posts

Posted 02 April 2020 - 10:02 PM

A samo miniserijo? Na desetine filmov bo sigurno. :D
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#630 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28083 posts

Posted 02 April 2020 - 10:14 PM

Jp. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#631 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23495 posts

Posted 02 April 2020 - 10:50 PM

Prej sem ujela na poročilih, da je direktor UKC LJ govoril, da naj bi v kratkem začeli spet obravnavat bolnike, ki so jim odpadli posegi, pregledi. Nekaj v smislu, da naj bi se počasi spet zagnalo, da se ne bo čakalo še mesece in mesece. Ne vem pa, po kakšnem vrstnem redu naj bi to delali in kje vse.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#632 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17725 posts

Posted 03 April 2020 - 07:01 AM

Zobozdravniki so zaradi narave dela (tvorjenje velikih količin aerosola) še extra izpostavljeni. Ne vem, a bi bil boljši scenarij, da bi vsi delali in potem vsi po vrsti zboleli, nekateri morda celo umrli? Če zaščitne opreme ni dovolj, potem je edino logično, da se ne želiš po nepotrebnem izpostavljat. Če pa bi je bilo dovolj, pa je v vsakem primeru 8-urno delo precej oteženo. Malo se je treba v kožo drugih postavit.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#633 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15803 posts

Posted 03 April 2020 - 07:20 AM

Fiona in Planet, welcome to the dark side. :butl:

Jst sem se pa skor polulala, ko sem tole prebrala:

Tak smo kot cigani.

Lahko vozimo avte brez tehničnega, država nam plača, da smo doma, otroci ne hodijo v šolo, ljudje pa se nas na 2m izogibajo.

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#634 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15803 posts

Posted 03 April 2020 - 07:22 AM

Me pa noro skrbi Novela zakona o referendumu.

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#635 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27524 posts

Posted 03 April 2020 - 07:28 AM

Ja :o mene politika cedalje bolj, korona vedno manj, sem se vedno prepricana, da smo uspesni in zaradi bolezni same, bi pomojem lahko v enih 3 tednih pocasi zaceli nazaj zivet...ampak nam ocitno Jj and co. nameravajo vsilit oz.nas omejevat dokler ne bo pocilo.
  • 0

#636 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15803 posts

Posted 03 April 2020 - 07:30 AM

Egzekli. Včasih ne vem, ali se mi samo sanja al kaj????

• 0

#637 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5841 posts

Posted 03 April 2020 - 07:56 AM

Tocno tako. In to me spravlja v cisto depresijo in obup.
Imamo 900 okuzenih. Pa nobenega podatka koliko je ozdravelih. Verjetno nismo mi fenomen svetovnega formata, da traja korona vecno. Tega podatka nam ne posredujejo, ker se bolj apokalipticno slisi koliko je okuzenih.
Pa ne mi rect, da smo na robu kolapsa pri 130 hospitaliziranih. Se strinjam, moramo biti previdni, da ne bo prislo do skoka. Ampak bi bilo pa fino, da dobimo od stroke (pa ne od gospe Jansa) namig ali bo to trajalo se 2 tedna, 2 meseca ali vecno.
  • 0

#638 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15803 posts

Posted 03 April 2020 - 08:05 AM

Za vsako karanteno bi se moralo določit, do kdaj bo trajala. Sej ne moreš naroda kar takole pustit, pač bo dokler bo. Maks se mi je včeraj tak zasmilil, ko se je sošolec okoli bloka s kolesom vozil pa mu nisva dovolila, ful je jokal. Tako, da smo se zmenili, da od ponedeljka naprej se bosta s tem sošolcem lahko družila. Dnevi bodo vedno lepši, mi ne moremo več.

• 0

#639 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17725 posts

Posted 03 April 2020 - 08:05 AM

Podatek o št. ozdravelih sem sicer nekje zasledila, je pa res, da ga neuspešno iščem na strani NIJZ in GOV... absolutno se strinjam, da pri poročanju nekaj hudo smrdi, sicer sem pa že pisala, kako pod pretvezo obvladovanja epidemije uvajajo diktaturo :(
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#640 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5841 posts

Posted 03 April 2020 - 08:09 AM

Ozdravelih na bi bilo 16. Umrlih 16. Kacin (ali je bil Gantar) pravi, da ni podatka kdaj si dejansko ozdravel, zato tega podatka ne belezijo.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users