Stroški
Posted 19 March 2022 - 09:10 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 19 March 2022 - 09:18 PM
Posted 19 March 2022 - 09:28 PM
Mi je pa malo mimo se za 3 km voziti z avtom, sploh za LJ teren, ampak vsakemu svoje. Sem se pa parkrat peljala pozimi na kolesu. Pač se dobro oblečeš in podkapo gor. Ne bi se pa tako vozila 1 uro po mestu pa na minus 10.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 19 March 2022 - 09:30 PM
Od Energije plus smo dobili obvestilo o podrazitvi cen, tako da bomo preklopili na Gen-i.
Jina, ce imate take poloznice za elektriko, kaksne pa imate varovalke? Imate kaj starejsih aparatov?
Ora, vas pa ful obcudujem kako dobro vozite s prihodki in kako vam uspe vse skupaj tako optimizirat. 10kg sadja in zelenjave se mi zdi kar dosti na teden. 😅 Kam te spravite to vse?
[Napoleon]
Posted 19 March 2022 - 09:36 PM
Matilda, zakaj ti je pa mimo, zaradi prihranka denarja? Briga me za to. Tudi moji sluzbeni outfiti niti slucajno ne grejo skupaj z voznjo s kolesom pri minusu. 😁
― V. Van Gogh
Posted 19 March 2022 - 09:40 PM
Ne samo to, kolesarjenje ne onesnažuje in je boljše za telo, LJ pa ima za to popoln teren.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 19 March 2022 - 09:44 PM
― V. Van Gogh
Posted 19 March 2022 - 09:50 PM
Moja brikete poje samo ce jih s hrano zmesam. Z mokro, se ve. Ona je vrecke in to tri na dan. Briketi so "samo za posip". *vstavo tisti smajli ki se prbija z roko cez celo*.
Pri nas je en tip, ki kolesari vsak dan v kranj v sluzbo. To je 15 km v eno smer. Avta nima, izpita tudi ne. Tudi foter in mat nista imela avta in foter se je isto vozil cel lajf v kranj s kolesom tudi ko je blo pol metra snega (ne vem kako).
Aja lazem. Imeli so nekoc katrco. Z njo so sli enkrat na leto na morje. Pa sta oba starsa visoko izobrazena, ona je bila celo neka profesorica.
Ima avto sedaj hcerka, ki ima tudi dva otroka. Mamo pelje vcasih v vecjo fasungo v mesto, sicer pa mama se vedno vse s kolesom.
Oce pa vnuke pobira s kolesom. Za tamalo ima sedez, za vecjega pa privezan poganjalec na kolo.
Vse se da ce se hoce! (Ne vem pa kako je ko je slabo vreme).
Posted 19 March 2022 - 10:34 PM

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 19 March 2022 - 10:46 PM

Posted 19 March 2022 - 11:14 PM

Pozimi je edino bil problem zaradi zaplat snega in ledu, mraz pa res ni tak problem, se pogrejes, pa v sluzbi spreobleces. 3 km je pa sploh sala mala. Ce ni plocnika ob cesti, pa verjamem, da ni prijetno; alternativne poti ni? Pa dobro, takrat, ko lije kot iz skafa, bom raje sla s trolo/avtom. Dez mi je vecji problem na kolesu kot mraz. Ce me premoci, sem pa res tecna. Dezni plasc malo pomaga, ampak stegna in roke imam vseeno mokre, kadar fejst dezuje.
Ampak vsak ima svoj pogled/preference, no. Jaz se se po macji pesek raje odpeljem s kolesom 2km v eno smer, kot da bi samo za to sla z avtom. Mi zdrzi kosara na kolesu 😁 ko grem v nabavo hrane, napokam stvari v kosaro in v nahrbtnik preostanek. Za 1 osebo 1x tedensko gre brez tezav. V ameriki na izmenjavi sva tako pocela tudi za 2. Kakor se clovek navadi/kar je na voljo/lazje.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 19 March 2022 - 11:27 PM
― V. Van Gogh
Posted 20 March 2022 - 07:27 AM
Saj se hecas? Kolesarska je mogoce po 1/3 poti. Res popolna infrastruktura.
Ne, zakaj? Napisala sem na splošno. Sicer si pa pomanjkljivo infrastrukturo omenila šele kasneje, prej je bil problem neprimeren outfit in neugodno vreme. V LJ bi res lahko bila kolesarska infrastuktura boljša glede na ugoden (raven) teren, v preteklih letih se je nekaj na tem naredilo, menda se še bo. Avtomobilov je v prestolnici bistveno preveč.
Bill Bullard
Posted 20 March 2022 - 07:30 AM
Posted 20 March 2022 - 07:30 AM
Zdaj ze gruntam, kako bi drugo leto lahko zacela kolesarit iz BS do Brnciceve. Dobrih 5km v eno smer. Ker tam pa je parking, ko bo dez, lahko sibam z avtom.
Meni tudi mraz sploh ni problem, edino mocan dez ali sneg.
Lj je meni super za kolesarit, ima veliko kolesarskih (vsaj na mojih poteh) in je res idealna, ker je raven teren. Ko gres ven iz Lj, sele vidis ko kje niti plocnika ni, kaj sele kolesarska.
Ko gledam najemnine, se bojim, da pod 800€ ne bom prisla. Potem se stroski cca 250€ ... Pa da pokrijem, da bomo imeli kje za zivet ... Potem pa se vse ostalo 😁
Jeeej! So much fun!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 20 March 2022 - 07:33 AM
Posted 20 March 2022 - 07:40 AM
Ora... Si pogledala cene nepremičnin v LJ kdaj? Tudi če bi dobil kredit, ga z neko povprečno plačo odplačuješ do smrti.
Bill Bullard
Posted 20 March 2022 - 07:50 AM
Posted 20 March 2022 - 08:27 AM
― V. Van Gogh
Posted 20 March 2022 - 08:28 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users