Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1077 replies to this topic

#621 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 24 November 2013 - 06:53 PM

Asistent/ka generalnega direktorja m/ž z odličnim znanjem francoskega jezika
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#622 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26106 posts

Posted 03 January 2014 - 10:11 AM

Situacija:

S. je od 1.7.2013 na zavodu. Našel je šiht in začel z včerajšnjim dnem - najprej je šel na zdravniškega, potem pa direkt na šiht. Danes je moral nazaj, ker je zdravnica videla v kartonu, da je bil poslan na MR (ima 15 let stare težave s hrbtom, ki mu ne delajo nobenih večjih problemov, ampak gre na MR, da vidi, kaj se dogaja (občasno vzame kakšno protibolečinsko) ). Danes mu je povedala, da bo mnenje ali "nesposoben" ali "zdravljenje ni zaključeno". MR ima šele čez 1 mesec + čakanje na izvid, spričevalo pa rabi v 8 dneh zaradi prijave na zavod. A lahko sploh kaj naredi?

• 0

#623 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 03 January 2014 - 11:19 AM

Dokler delodajalec ne dobi pozitivnega mnenja o zdr. pregledu pred zaposlitvijo načeloma ne bi smel zaposlovati. Ko dobijo poz. mnenje, naj mu spremenijo pogodbo, z ZRSZ pa ga Zavod sam odjavi, ko ni več 'pogojev', pod katerimi je lahko pri njih prijavljen, bo o tem dobil odločbo z ZRSZ (mislim, da delodajalec pošlje PD-1 tja, če se to še dela). 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#624 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 03 January 2014 - 11:21 AM

Pri nas tudi prideš delat šele takrat, ko delodajalec dobi rezultate oz. izvide z zdravniškega, ne vem pa, ali je zakonski rok za to 8 dni (al zakaj si to omenila, AP)...

• 0

#625 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26106 posts

Posted 03 January 2014 - 11:43 AM

Po moje bo takrat 6 mesecev od prijave na zavod?

Ne vem... je pa čist brezveze, ker v 7 letih delovne dobe (opravljal bi podobno delo) ni imel nobenega dneva bolniškega staleža. NITI ENEGA! Zdravnica pa se mu ne upa dati pozitivnega mnenja ker "kaj pa če ga sedaj zvije" :roll:

Baje se bo posvetovala z eno kolegico in mora čakat do ponedeljka, da se babe zmislijo <_<

• 0

#626 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24559 posts

Posted 03 January 2014 - 12:54 PM

a je ta pregled sploh obvezen? Jaz sem zamenjala 2 službi, pa me pred zaposlitvijo niso poslali (razen pri čisto prvi zaposlitvi).

Ali pa se jaz ne spomnim več.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#627 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 03 January 2014 - 12:57 PM

Pri nas na zdravniški pošiljajo še študente (in jim ga tudi plačajo, seveda), jaz sem ga imela v 7 letih 2x - pred nastopom dela in po 5 letih.

• 0

#628 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26106 posts

Posted 03 January 2014 - 12:58 PM

Ja, jaz enako.

• 0

#629 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 03 January 2014 - 01:09 PM

Pred nastopom je obvezen in nato vsakih 5 let. Ali prej, če nastopi prekinitev delovnega razmerja za (mislim) več kot 3 mesece.

AP, tvoj S. pa nima nič za naredit kot čakat kako se bo zdravnica odločila. Pogodbe o zaposlitvi ne sme podpisat pred zdravniškim spričevalom (to sicer ni njemu v škodo, ampak v škodo delodajalca, vendar pa z negativnim mnenjem ni dobro, da opravlja to delo. Razen, če bo delodajalec tvegal in ga pustil na tem delovnem mestu)

• 0

#630 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26106 posts

Posted 03 January 2014 - 01:19 PM

Ja, sej sem se tega bala. Poslala sem vprašanje še eni zdravnici na neodvisno medicino dela...me zanima, če mi bo odpisala in kakšen bo njen odgovor.

• 0

#631 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 06 January 2014 - 05:01 PM

AP, a si kaj izvedela?

• 0

#632 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26106 posts

Posted 06 January 2014 - 07:08 PM

Ne, mi ni nič odpisala.

V sredo bomo kaj več vedeli. Danes je ta neslavna zdravnica na bolniški al kaj... bo šla v sredo zjutraj moja mami do nje (jo osebno pozna, sta baje dobri znanki) in ji malo pameti vcepila v glavo :D

• 0

#633 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 January 2014 - 11:55 AM

152854710151856221871674.jpg

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#634 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 10 January 2014 - 08:44 AM

A spletno stran Zavoda še vedno nadgrajujejo? Meni še kar ne dela, pa je pisalo, da bodo končali do 3. 1. ali tam nekje.

Ve katera kaj o programu Asistentka/asistent bom 2013-2014? Gre za program zaposlitve, kjer pomagaš invalidom pri osebni negi, v gospodinjstvu, pri izobraževanju, spremstvu na delovnem mestu ipd. A se v to lahko vključi vsak, ali moraš imeti kakšna posebna znanja?

Za javna dela pa sem svetovalki že pred časom rekla, naj me upošteva zraven, a bi ji zdaj morala v novem letu spet kaj reči, se znova prijavit? Če je kaj primernega te itak oni napotijo, ne?

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#635 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6707 posts

Posted 10 January 2014 - 09:33 AM

Hmm, katero spletno stran Zavoda misliš? A tole http://www.ess.gov.si/? Ne vem, da bi kaj nadgrajevali, meni ta deluje.

Za javna dela moraš biti po novem prijavljen vsaj eno leto na Zavodu, tako da če si že več kot eno leto, ji kar še enkrat omeni, ker mislim, da pride v januarju in februarju veliko zaposlitev na ta način.

• 0

#636 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 10 January 2014 - 11:31 AM

Ja saj to mi dela, ne dela pa mi tisto, ko hočeš pogledat zaposlitvene oglase.

A potem zdaj že velja, da moraš biti 1 leto prijavljen? Ker na strani Zavoda še kar piše 6 mesecev in se do pred kratkim sploh ni vedelo, kdaj bo 1 leto. Če je že 1 leto, potem bom spet izvisela. Bom poklicala svetovalko, pa bom videla.

• 0

#637 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6707 posts

Posted 10 January 2014 - 02:02 PM

Čudno, meni dela normalno. 

Ja, 6 mesecev je veljalo za 2013, letos pa so kar podaljšali na eno leto. Bedno res :/ Vseeno jo pokliči, meni je rekla, da pričakujejo letos tudi nove subvencije za mlade, ampak še ne vejo kdaj..

• 0

• Guests

Posted 10 January 2014 - 02:05 PM

Kinky, hvala za tale oglas. Kot bi bil napisan zame. :D Samo italijansko ne znam. :)

• 0

#639 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 10 January 2014 - 02:42 PM

Čudno, meni dela normalno. 

Ja, 6 mesecev je veljalo za 2013, letos pa so kar podaljšali na eno leto. Bedno res :/ Vseeno jo pokliči, meni je rekla, da pričakujejo letos tudi nove subvencije za mlade, ampak še ne vejo kdaj..

Sem poskusila še enkrat preko strani zavoda in tam tudi meni dela. Jaz drugače hodim gledat oglase preko Poiscidelo, kjer se moraš registrirat in tam mi že od konca decembra napiše, da poteka nadgradnja in stran trenutno ni na voljo.

• 0

#640 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6707 posts

Posted 10 January 2014 - 06:11 PM

^^Aja, jaz nisem nič registrirana, gledam kar preko te strani vedno http://www.ess.gov.s...a_delovna_mesta. Mogoče kaj nadgrajujejo uporabniške račune, res ne bi vedela.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users