Španija
Posted 12 September 2023 - 02:41 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 12 September 2023 - 09:41 PM
Kaj pa lokacija za apartma? Imate kaksne izkusnje, predloge
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 12 September 2023 - 10:49 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 13 September 2023 - 04:15 AM
Posted 13 September 2023 - 05:21 AM
Na osebo
So bile tudi cenejse, ampak s prestopanjem
Put A Kilt On It!
Posted 13 September 2023 - 05:53 AM
Posted 13 September 2023 - 07:44 AM
Glede prenočišč ti žal ne znam svetovati. Ima pa Barcelona dobro razvejan metro (priporočam karto T10 za 10 voženj), tako da ne bi ravno smel biti problem.
Jaz sem vzela tudi karto za turističen bus - 2 dni velja, 3 route vozijo, skočiš lahko kadarkoli dol/gor, dobiš slušalke, ker vmes razlagajo o znamenitostih...meni je bilo zelo všeč.
Posted 13 September 2023 - 08:24 AM
― V. Van Gogh
Posted 13 September 2023 - 09:21 AM
Posted 13 September 2023 - 09:40 AM
midva imava točno določeno - v četrek popoldan ali petek tja in v nedeljo moram nazaj in točno tisti vikend. Tako da menevrskega prostora nimava.
Da bi šla pa iz Zagreba, bi bila cenejša in prestopala bi ... iz 2 potovalnih ur bi prišla na 12, kar mi pa nikakor ni vredno.
Njemu itak plača podjetje, ker ima potem naprej sejm, jaz grem pa nazaj.
Anča, hvala za nasvete glede prevozov. Nekje v centru nama bom vzela sobo, pa bo kar bo
Put A Kilt On It!
Posted 13 September 2023 - 11:50 AM
Kaj pa Dunaj? Si preverila ali vama je predalec? Mislim, da letita od tam v Barcelono Ryanair in Wizzair.
Mi smo bili v enem airbnb-ju v centru. Ga ne najdem vec na portalu, je bil pa manj kot 5min hoje od Casa Milà, in cc. 15 min od Sagrade Familie. Pa na walking distance je bilo ful restavracij in kaficev. Je bila res super lokacija.
Posted 13 September 2023 - 11:58 AM
Kalypso, iz Lj do Dunaja je 400 km ... Pri tej razdalji bi bilo treba vračunat še konkreten strošek za bencin (in parking, ki je tam verjetno dražji kot v IT). Časa gre pa tudi ohoho.
― V. Van Gogh
Posted 13 September 2023 - 12:03 PM
Evo, sem nasla. Tukaj smo bili:
https://www.airbnb.c...b3Hri3BEa5RhNMM
Posted 13 September 2023 - 01:23 PM
Midve s prijateljico sva bile v tem hotelu: Abba Rambla Hotel, Barcelona – posodobljene cene za leto 2023 (booking.com)
Super lokacija, par minut od Ramble. Lušten trg z lokali, peš dosegljivo vse.
Posted 13 September 2023 - 01:31 PM
Fak, kakšne cene.
― V. Van Gogh
Posted 13 September 2023 - 02:06 PM
Sploh nisem pogledala, midve sva dale takrat 11. - 16.9.2014 522 € obe skupaj. Samo nočitve. Pa še ravno v času finala v SP v košarki sva bili tam.
Posted 13 September 2023 - 03:18 PM
tudi mene so malo presenetile cene. Iščem zasebno sobo, ker res ne bi dala full denarja za prespat.
Put A Kilt On It!
Posted 13 September 2023 - 07:53 PM
Posted 13 September 2023 - 08:04 PM
Midva enako, vse. Ampak je bilo super takrat in spoznala sva enega tipa, ki je kot gost bival v tem Airbnb-ju in smo še zdaj v stikih (po 11 letih).
― V. Van Gogh
Posted 16 October 2023 - 02:30 PM
Moj par dnevni izlet - Barcelona
Let sva imela v četrtek popoldan in sva tja prišla proti večeru. Majhen studio sva imela v L'Hospitalet de Llobregat (metro postaja
Collblanc oz relativno blizu stadiona, ki ga zdaj rušijo) in je imel vse kar dva potrebovala (majceno mizo, hladilnik, lastno kopalnico). To je za turiste precej neatraktiven konec, sva pa doživela prvi večer na trgu, kako ga preživljajo domačini (no, populacija je zelo mešana, od južno američanov, azijcev do vzhodnjakov ...) ampak mislim, da so se na nočno življenje kar vsi lepo navadili . Vse staro in mlado je bilo ob 23 še na ulicah in trgih. Takoj zraven je bila tudi krasna tržnica, ki je bila bolj za domačine in sva si malo napasla oči
V petek sva vzela Hop-On-Hop-Off buss, ki ima 2 progi in obe sta vključeni v ceno (velja 24ur in sva prevoz izkoristila še naslednji dan). Pred nakupom obvezno preverit on-line nakup, saj na licu mesta stane 10 eur več. Midva sva jo kupila pred samim vstopom in kar nekaj časa rabi, predno plačilo zazna in sva se par ur vozila "brezplačno", kar sva lahko vnovčila naslednji dan. Nisva namenoma, je bilo pa dobrodošlo.
Ogledala sva si (od zunaj) Sagrado Familijo, obe glavni Gaudijevi hiši, in seveda iz busa videla en kup stvari. Zanimive so razlage, turistov pa je bilo ravno toliko, da sva vedno dobila za sedet zgodaj. Od Sagrade do naslednje postaje sva šla peš, da sva šla nekaj pojest - našla sva simpatičen lokalček z (vsaj nama) odlično paello (morsko in črno) in en njihov krompirček z omakicami za predjed. Pri naslednji cerkvi (Saint Pau) sva spet skočila na bus, da si ogledava še Park Guell. No ker nisva imela v naprej kupljenih kart, sva šla z dolgim nosim nazaj na bus in vmes kupila karto za naslednji dan (frej je bilo samo še za ob 19h).
Po celem dnevu sva se zvečer peljala nazaj in v zadnjem trenutku skočila dol na Monjuicu in si ga peš ogledala (vsaj ta prvi del), šla do gondolc, nakar sva ugotovila, da bo kmalu odpeljal zadnji najin bus in sva letela na pol v temi, čez neke potke (seveda nisva imela pojma kje je postaja) in priletela ravno na cesto in šibala proti busu, da naju je odpeljal domov. Res sva bučmana. Zvečer sva šla še od apartmaja peš do (bivše) Arene na en cocktail in fantastičen razgled. Lepo presenečenje.
V soboto sva (kot rečeno) izkoristila če Hop on bus in se še enkrat odpeljala na Monjuic, kjer sva si ogledala še drugi del tega krasnega parka, šla peš mimo MNAC, si ogledala "Špansko vas", kjer so predstavljene različne fasade hiš po vsej Španiji v naravni velikosti - tak zanimiv pogled) in pa peš dol do Arene. Tam skočila na metro do vrha Ramble in videla še to čudo. No, mene ni navdušila, ker RES ne maram gužve. Vlekel me je še na slavno tržnico (kjer sem bila samo še bolj živčna). Če ne bi bilo take gužve, je res krasna stvar in si učke napaseš na vsej ponujeni hrani.
Ogledala sva si še Gotsko četrt in Baziliko, ter šla pojest nekaj na morsko stran (nisva jedla nič posebnega - on par predjedi: ker ni vedel kaj naroča, je dobil sticky fingers piščanca, pohane malancane z medom in balzamičnim kisom; jaz sem pa naročila hobotnico s krompirjem (reeeees nič posebnega) in potem sva še njihovo vanilijevo sladico s skorico (pozabila kako se ji reče), ki mi je bila pa všeč.
Ostala nama je še vrnitev v Park Guell - ja, je zanimiv in nekaj posebnega, ampak jaz res nisem dol padla (žal res nisem za umetnost), pa še utrujena sva bila in pozno je bilo, zadnji del sva videla samo še v temi (kar pa tudi daje čar vsem skupaj). Nazaj grede se mi je na metroju spomnil, da bi šla še nekam na drinko in da je prejšnji dan ene full luštne lokalčke videl z busa; sva šla pri glavni železniški postaji dol in iskala kje bi to lahko bilo ... na koncu sva naredila krog, prišla po 1,5 km nazaj skoraj na postajo (ampak z druge strani), ampak je pa našel te svoje lokalčke . Crknjena sem bila, pa še domov je bilo treba pridt
V nedeljo je bilo napovedano slabše vreme in sva imela v mislih Muzej znanosti. Ob 10h se je uscalo na žive in mrtve (k sreči sva bila še doma) čez pol ure nehalo in to je bilo to. Ker je bilo konec apartmaja, sva blizu postaje Diagonal našla preko spleta kjer lahko pustiš kovčke (v eni majhni trgovini z živili) in šla v muzej z metrojem. Seveda nisva bila edina s tem načrtom in na on line lahko kupiš samo karto za naslednji dan, tako da sva cca pol ure stala v vrsti. Otrok je bilo toliko, da sem bila že pošteno živčna od vsega vreščanja, rinjena, prerivanja, teka,.... in očitno sem pričakovala preveč. Je pa res, da je v Valenciji super muzej in sem ga zelo drugače doživela (in po občutku je ene 3x tako velik), tu je pa praktično samo spodnje nadstropje in potem en kup kino dvoran, za katere žal nisva imela časa). Vrnila sva se nazaj na Diagonal, šla na eno zanimivo pizzo (izbereš več vrst, ki ti jih striže s škarjami). Šla sva po kovčke in na metro, kjer sem šla jaz nazaj proti letališču, on pa na obalo v službo.
Karta na in iz letališča ni vključena v T-10 in jo lahko na koncu kupiš, predno greš na terminal.
Pod črto, izlet ni bil poceni, ampak je mesto res nekaj posebnega in bom šla z veseljem še kdaj nazaj. Vreme sva imela čisto poletno, razen v nedeljo (sploh si ne znam predstavljat kakšna vročina je šele poleti), moj si je učke spočil na prelestnih in pomanjkljivo oblečenih mladenkah (kakšne so bile res lepe). Pa ugotovila sem, da živiš pod kamnom, če nimaš v tej vročini na sebi kavbojske škornje. I have a horsy ; ali pa gumjastih škornov (teh je bilo k sreči malo manj).
Aja, prvi večer sva šla v trgovino po hrano in sem videla noro lepega moškega in vsa optimistična, da tu si bom pa za spremembo tudi jaz učke napasla, saj so vsi temni in kakšni tudi visoki. No, to je bilo to. Par je bilo še zanimivih, ampak nič pretiranega. En turist viking je bil še za pozijat.
Sva pa opazila, da je reeees veliko ljudi iz latinske amerike. Ena družina na metroju, že mama je imela lepe indijasnke poteze, hči cca 13 je bila pa prava Pokahontas.
Pa opazila sem, da imajo tam res kvalitetne lase in ima staro in mlado lepe dolge lase. Kakšne so izgledale že tako močne, kot bi bile od umetnih punčk - temne in kar svetile so se (pa niso bile vse barvane). Sem bila precej zelena od zavisti
Put A Kilt On It!
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users