Planetka, ja, se strinjam, mogoče je to, da moraš nekaj notri tlačit, res neprijetno, ampak ko jo imaš enkrat notri (tlačenje traja pač tri sekunde

), je ne čutiš več (cel dan!) in je res tako, kot da nimaš menstruacije. Nekako se to ne more primerjati z vložkom, ki se sproti ves čas moči in ga čutiš med nogami. V bistvu je prav to (še posebej pozimi) še največja razlika med skodelico in vložkom - ne čutiš (hladne) mokrote med nogami, poleg tega pa ni nobenih vonjav, ki se pojavijo z uporabo vložkov (se spomnim nazaj, da je bil nekakšen vonj vedno prisoten, tudi če sem menjala vložke na dve uri). O ekologiji verjetno niti ni treba razpravljati na tem mestu, meni se že 10 mini naravnih bombažnih vložkov, ki jih porabim na mesec, zdi preveč in nepotrebno obremenjevanje kante za smeti.
Aja, še to. Tlačenje skodelice in tampona notri ni isto. Tampon moraš potisniti zelo visoko gor, skodelica pa praktično sama skoči notri in jo nastaviš samo na "vhod" (če se me razume), prstov se kaj dosti ne vtika nikamor. Sicer pa sem prej uporabljala tudi tampone in moram reči da mi je to tlačenje kar malo presedalo, še bolj pa vlečenje ven za vrvico, za katero me je bilo vedno strah, da se bo strgala.

Da povzamem: neprijetnost tlačenja ne odtehta celodnevnih olajšanj in občutka, da menstruacije sploh nimaš. Ni šans.