Jump to content

Menstrualne skodelice

• Please log in to reply
1014 replies to this topic

#621 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 28 January 2010 - 05:42 PM

Ah, a vložek pa ni plastika na koži, men (meni osebno) je to 150x bolj annoying feeling na telesu, res. Buh, buh. Sej luleka se tud not tlači.. biggrin.gif Ta skodelica kar skoči not, se čisto prilagodi obliki in ne spusti skozi ma niti kapljice krvi, fe no me nal no!

Ma ne, res, what a RELIEF!! Če ni močna menstruacija se lih dvakrat na dan spomnim, da jo imam, pa da je treba šalčko praznit, nič manj nehigienično ni kot pa odlepit vložek in ga skupi zrolat.

Jst jo zdej uporabljam že kar nekaj časa in sem se navadila, znam jo pravilno vstavljat in mi sploh ni panike, tist teden na mesec, its all cool. cool.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#622 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27974 posts

Posted 28 January 2010 - 05:48 PM

Nene, sem mislila plasticni vlozek na kozi..like Always ipd.. ;)

Haha, jap jap sej sex je tudi overrated. : )

Ma ne dam je not pa pika. sleep.gif

biggrin.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#623 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 28 January 2010 - 06:04 PM

Jaz ful podpiram skodelico, jo imam doma! Ampak se ne morem pripravit, da bi jo uporabla. :$
  • 0
Viens, reste ici!

#624 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27974 posts

Posted 28 January 2010 - 06:12 PM

;)
  • 0

#625 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 28 January 2010 - 08:20 PM

Jaz lahko rečem, da je bila šalca moj najboljši nakup zadnjih let. Hevea tej izjavi veselo prikimava!
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#626 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Posted 28 January 2010 - 08:53 PM

Ja, ravno danes mi je redkvica veselo jodlala o šalci in da kako je fajn laugh.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#627 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27974 posts

Posted 28 January 2010 - 10:04 PM

laugh.gif
  • 0

• Guests

Posted 29 January 2010 - 04:24 PM

Planetka, ja, se strinjam, mogoče je to, da moraš nekaj notri tlačit, res neprijetno, ampak ko jo imaš enkrat notri (tlačenje traja pač tri sekunde laugh.gif), je ne čutiš več (cel dan!) in je res tako, kot da nimaš menstruacije. Nekako se to ne more primerjati z vložkom, ki se sproti ves čas moči in ga čutiš med nogami. V bistvu je prav to (še posebej pozimi) še največja razlika med skodelico in vložkom - ne čutiš (hladne) mokrote med nogami, poleg tega pa ni nobenih vonjav, ki se pojavijo z uporabo vložkov (se spomnim nazaj, da je bil nekakšen vonj vedno prisoten, tudi če sem menjala vložke na dve uri). O ekologiji verjetno niti ni treba razpravljati na tem mestu, meni se že 10 mini naravnih bombažnih vložkov, ki jih porabim na mesec, zdi preveč in nepotrebno obremenjevanje kante za smeti. laugh.gif

Aja, še to. Tlačenje skodelice in tampona notri ni isto. Tampon moraš potisniti zelo visoko gor, skodelica pa praktično sama skoči notri in jo nastaviš samo na "vhod" (če se me razume), prstov se kaj dosti ne vtika nikamor. Sicer pa sem prej uporabljala tudi tampone in moram reči da mi je to tlačenje kar malo presedalo, še bolj pa vlečenje ven za vrvico, za katero me je bilo vedno strah, da se bo strgala. laugh.gif Da povzamem: neprijetnost tlačenja ne odtehta celodnevnih olajšanj in občutka, da menstruacije sploh nimaš. Ni šans. cool.gif
  • 0

#629 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27974 posts

Posted 29 January 2010 - 04:46 PM

: D

• 0

#630 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 29 January 2010 - 05:12 PM

You ARE aware, we're gonna make you go buy it and use it and you're gonna LOVE it, right? tongue.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#631 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27974 posts

Posted 29 January 2010 - 05:14 PM

ninja.gif

lol : )
  • 0

• Guests

Posted 29 January 2010 - 06:50 PM

lol1.gif
  • 0

#633 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27974 posts

Posted 29 January 2010 - 08:00 PM

wink.gif
  • 0

#634 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 30 January 2010 - 09:16 PM

ma jaz jo ne dam not sleep.gif kar zaboli me biggrin.gif niti jo nimam želodca spirat. pa pol v službi al faksu kako to gre... sej jo moraš oprat sproti a ne
  • 0

#635 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Posted 30 January 2010 - 09:18 PM

Vzameš s sabo flašo vode in splakneš, dezinfeciraš z robčki. Ampak itak ful dolgo drži, jaz jo že ful časa uporabljam pa ne vem če sem jo 5x v javnosti praznila.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

• Guests

Posted 30 January 2010 - 10:19 PM

Mogoče moraš skodelico prazniti kdaj vmes (v službi, šoli) le prvi oz. drugi dan, ko je menstr. najmočnejša (če sploh imaš močno, nekatere vem, da imajo čisto šibko vse dni). Ostale dni jo sprazniš zjutraj, lahko jo pod tušem vstaviš notri in potem nimaš z njo opravka do večera, ko jo lahko spet zamenjaš med tuširanjem.
  • 0

#637 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32524 posts

Posted 31 January 2010 - 09:40 AM

Men se zdi ta skodelica super, res, sam si je ne upam kupit, ker se bojim, da bom imela težave z vstavljanjem ermm.gif
Drgač mi pa ni panike, če jo je treba kdaj čez dan izpraznit, ampak dvomim, ker jaz imam res tok šibko menstruacijo... zdej sm jo imela 2 dni??
  • 0

#638 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6742 posts

Posted 31 January 2010 - 09:56 AM

Jaz pa si nekako še vedno ne upam tega uporabljat. Ampak meni so že tamponi včasih zoprni, tako da dam vložek in je. Zame je tako najbolj enostavno in me nič ne moti.

Je pa lepo slišat, da ste uporabnice teh skodelic zelo zadovoljne. Mogoče se vam v prihodnosti pridružim. Nikoli se ne ve smile.gif
  • 0

#639 Pokica

Pokica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 140 posts

Posted 19 February 2010 - 01:05 PM

Nič bati, hitro srečko kupit smile.gif
Jaz sem bila tudi skeptična na začetku, potem mi je bilo pa žal, da jo nisem že takoj kupila.
  • 0

#640 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 13 April 2010 - 09:52 AM

ja skeptičnost pri vseh novih zadevah paše zraven smile.gif Ko sem sama poskusila Lunettko sem bila še toliko bolj zadovoljna ker je delovala smile.gif zdaj pa sploh niamam nobenih problemov več in jo zamenjam brez problema kjerkoli kadarkoli, tako da uporabljam izključno samo lunettko in kakšen pralni vložek za beli tok. tako da nimam več nobenih vnetij in nobene plastike med nogami smile.gif in komaj čakam poletje, da bom lahko vzvišeno gledala ženske kako se mučijo s tamponi in ne grejo v vodo, ker imajo m. smile.gif

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users