Menstruacija
Posted 10 April 2011 - 07:19 PM
Ja, ŽAL.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 10 April 2011 - 07:29 PM
Jaz imam veliko bolj humano menstro, odkar sem iz tablet sla na hormonske obrocke. Boli me mogoce prvi dan, a se da prezivet brez painkillerjev.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 10 April 2011 - 07:30 PM
Meni je bilo najbolj grozno takrat, ko sem še imela tiste reakcije z
očmi in sva iskali alternative ... NIČ mi ni pomagalo NIČ. Ko pri meni pride tisti prvi val slabosti,
mi manj kot trije Nalgesini sploh ne pomagajo. Tri vzamem kar naenkrat.
Bolečine pa so, kot sem že pisala, nenormalne. Še noge me bolijo za znoreti.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 10 April 2011 - 07:36 PM
Drugače pa mi na srečo zadostuje 1 nalgesin S, samo prvi dan.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 10 April 2011 - 10:18 PM
Sploh se ne zavedate tiste, ki imate blage krče (ali jih pa sploh nimate), kak vam je fajn. Mene je dejansko
kar strah vsake M, ker vem, da bom vsaj prvi dan (praviloma pa prva dva) napol invalid.
Posted 10 April 2011 - 10:19 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 10 April 2011 - 10:24 PM
Ja. Ne, čisto NIČ. Mam srečo, ne? XD
Tudi jaz sem računala na to, ampak ... ni bilo nikoli nič boljše prvič, ko sem bila ...
pa zdaj, ko sem šla ponovno na njih, tudi ni. Joy.
Posted 10 April 2011 - 10:26 PM
Očitno res vsako telo popolnoma drugače odreagira.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 10 April 2011 - 10:35 PM
Jaz driske nimam (samo to bi še bilo treba, unlol), ampak noge me bolijo, glava pa tudi bolj,
velikokrat tudi želodec (Nalgesin). Jebeno v glavnem. Kaj češ.
Posted 10 April 2011 - 11:27 PM
Ravno zato mi je še toliko bolj čudno, da ti noče predpisat Aulina, ker naj bi se ga samo v 'izjemnih primerih'. Ne vem, kaj potem je izjemen primer, če ne to.
Kot sem rekla, sem jaz na istem, pa lahko rečem, da je z Aulinom skoraj tako, kot da M sploh ne bi imela.
OK, dovolj, itak ne bomo nič rešile.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 10 April 2011 - 11:51 PM
Sploh se ne zavedate tiste, ki imate blage krče (ali jih pa sploh nimate), kak vam je fajn. Mene je dejansko
kar strah vsake M, ker vem, da bom vsaj prvi dan (praviloma pa prva dva) napol invalid.
:|
Sem hvalezna svojemu telesu za vse, kar mi prihrani. Mu vracam ljubeznivost in lepo skrbim zanj (s tem ne mislim, da ti ne in, da ti je zato ob menst. tako hudo; da ne bom narobe razumljena). : )
Posted 11 April 2011 - 12:03 AM
Jinadaze , ja, tudi meni je vse skupaj kar ena uganka.
Morda še vedno misli, da nisem ekstremen primer, kaj jaz vem.
Kot sem rekla, bom jo ob priliki še enkrat malo potipala o tem.
Planet , zastopim.

Posted 11 April 2011 - 12:06 AM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 11 April 2011 - 12:06 AM

Posted 11 April 2011 - 12:29 AM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 11 April 2011 - 06:04 AM
Če vzameš en ali dva nalgesina na vsake toliko, te še ne bo pobralo. Pri naslednji M vzemi Buscopan pa boš videla, kaj ti bolj prime. Buscopan je bolj usmerjen na gladko mišičje (notranje organe), Nalgesin pa pač na praktično vse (musklfibri, menstruacija, zobobol, glavobol....).
Posted 12 April 2011 - 11:03 AM
Sonchika, se ti je M odkar piješ plahtico kaj uredila? kako pa jo imaš drugače?
Ker jaz okej, mislim, urejene...pri meni je tako, jaz imam kar precej dolge cikle (povprečno tam nekje 43 - 45 dni). In bi bilo fino, če bi se to skrajšalo na ene 33

Težko rečem, ker še en ciklus ni mimo, ali kaj pomaga.
Verjetno pa, ker se mi zdi, da imam zdaj ovulacijo, kar je točno po koledarju.
Mene tudi moti, ker imam M na 35 dni, pol pa je toliko manj možnosti za zanositev v enem letu.
Posted 12 April 2011 - 01:53 PM
Jaz sem mislila pač eno šalčko plahtice dnevno, če bi bli pa krči ob M pa potem rman.
I might be wrong though. Priporočam ti tud merjenje bazalne T, če delaš na otroku

Edit: aja vidim da piješ oboje, na tešče. Dobro, jaz pijem zvečer, sam ne vem, mogoče bom tud tešče začela, je verjetno boljše tako.
Posted 12 April 2011 - 03:29 PM
Ti si tak diplomat ej, _planet_ (:
: ) V odnosu do mnogokaterega "cloveka" bi bilo bolje, da ne bi bila. :E Bum po glavi, zivljenje ni potica, enim kaj drugega ne pomaga, sekiram se pa jaz. :|
Posted 12 April 2011 - 07:46 PM
Težko rečem, ker še en ciklus ni mimo, ali kaj pomaga.
Verjetno pa, ker se mi zdi, da imam zdaj ovulacijo, kar je točno po koledarju.
Mene tudi moti, ker imam M na 35 dni, pol pa je toliko manj možnosti za zanositev v enem letu.
Koliko pa si stara, Sonchika (približno)? Misliš, da ti ne bo uspelo v enem letu?
Moja mama vedno pravi, da bodo menstrualne bolečine izginile šele po prvem porodu. Great.

Imam pa vsak drugi mesec prvi dan take bolečine, da stati ne morem, zvijam se v postelji in to je to. Če vzamem en Nalegsin, je bolje in potem mi do konca menst. ni treba vzeti nič več. Ena tableta na mesec verjetno ne povroči tako zelo hude škode, ampak vseeno bi si želela, da ne bi rabila te kemije.

Kar se pa tiče Lekadola - nedavno sem brala ameriško knjigo, v kateri piše, da je tudi izjemno škodljiv, vsesplošno pa velja, da ni "giften". Baje je kar precej. Ko poiščem knjigo in ta ostavek, ga prepišem ... Me je prav presenetilo, res si nisem mislila ...
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users