Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#621 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 13 March 2007 - 07:24 PM

Okei, pol pa bom šla biggrin.gif .. Hvala smile.gif
  • 0

#622 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 14 March 2007 - 12:41 PM

Tia, zaradi katerih razlogov nameravaš jemati tabletke .. ? hmm.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#623 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 March 2007 - 01:56 PM

Predpostavljam, da zaradi tega, za kar so namenjene? :-)
Zdi se mi res malo trapasto, da bi katera jemala KT zato, da bi se ji npr. morda koža izboljšala.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#624 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 14 March 2007 - 02:17 PM

sem pomislila na razloga zaradi kože in urejenega ciklusa, ker je pač tolko stara kot jaz, pa malo dvomim, da gre uživanje tabletk zaradi sexa, pa čeprav je verjetno ravno to biggrin.gif

pa da ne bo zdaj pomote, da se nad tem zgražam, le zanima me .. smile.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#625 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 14 March 2007 - 02:19 PM

Če bi jst vedla, da mi bodo tabletke tako fenomenalno delovale na kožo, bi jih začela jemat že na začetku srednje šole in ne šele na sredini faxa.
  • 0

#626 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 March 2007 - 02:21 PM

A pa jih sploh ginekologi predpisujejo v te namene? No ja, saj če pomislim, kaj pa on ve, če ti ob jemanju KT seksaš al pa ne. :-)

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#627 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 14 March 2007 - 02:25 PM

Ne, meni bi jih lahko dermatologinja predpisala pa mi jih iz meni neznanih razlogov ni... ampak faco sem mela pa ko bojno polje.

• 0

#628 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 14 March 2007 - 02:25 PM

Jst pa sploh ne vem če bi jemala KT ermm.gif Katere majo pa najmanj negativnih stranskih učinkov? huh.gif
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#629 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 March 2007 - 02:27 PM

Bojno polje, hahah. Ja, pri puncah se v skrajni sili lahko uporabi ta medota, čeprav ti jih v teh primerih res lahko dermatolog predpiše? Ni samo ginekolog tisti, ki ti lahko izda recept za KT?

TASH,
malo si preberi temo. Yarina so te. Pa doplačat je treba pri eni škatli 2k bivših tolarjev.
  • 0

#630 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 14 March 2007 - 02:28 PM

Ma ne vem kaj je z vami in stranskimi učinki...

Možno, da imate vsaj krivca za vašo slabo voljo biggrin.gif

Jst nimam niti enega stranskega učinka.
  • 0

#631 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 14 March 2007 - 02:28 PM

No, kakorkoli trapasto bo že tole izpadlo, jaz sem dobila Diane izključno zaradi kože. In to je bila edina stvar, ki mi je pomagala. Akne sem dobila pri 20-ih, prej jih nikoli nisem imela in sem po letu in pol uporabe raznih krem in obiskov kozmetičarke zvedla za te tabletke. Zanje mi je povedal osebni zdravnik, povedala sem ginekologu in mi jih je dal. Jedla sem jih 4 leta, vmes je bil 8 mesečni premor in v tem času se je moja faca spet razcvetela, obupno.. No zdej pri 26-ih se mi je očitno hormonsko stanje umirilo (uravnalo), mažem se samo s Cosmerbo in nisem mela mozolja že od novembra. Je pa res, da so mele name te tabletke potem že tak vpliv, da jih nisem več prenašala in sem se odločila, da se rajš ukvarjam z mozolji, kot pa s stvarmi, ki so se mi dogajale zaradi KT.
  • 0

#632 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 March 2007 - 02:29 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 14. 3. 2007 - 14:28) View Post
Jst nimam niti enega stranskega učinka.

Ti si čudna. laugh.gif
Šalo na stran, punce so se kar precej razpisale o stranskih učinkih. Jaz še zaenkrat ne morem nič govorit, ker jih zdaj komaj začnem jemat. No, Yarina pa ima pač najboljše lastnosti, ki so dejstva. ;p
  • 0

#633 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 14 March 2007 - 02:31 PM

Am ja, to da sem čudna (v več pogledih) že vem biggrin.gif

Tle mam vsaj kej pozitivnega od tega smile.gif

Jst mam Diane35 zato, ker imajo malce večjo količino hormona (pač da se mi koža rihta).
  • 0

#634 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 March 2007 - 02:32 PM

Čudnost je lepa čednost. :-)
Ja saj, če maš še kakšne druge probleme, katere posredno rešujejo KT, se pač takšne predpišejo. Jaz, ki jih rabim izključno in samo zaradi tega, za kar so v osnovi namenjene, pa sem ciljala na takšne, ki imajo najmanj hormonov in drugih stranskih učinkov.

• 0

#635 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 14 March 2007 - 02:36 PM

Eni moji sošolki so te tablete predpisali zaradi prekomerne poraščenosti in je tud noben ni vprašu, če seksa smile.gif

Drugač pa glede stranskih učinkov ste ene punce pisale, da je to lahko izgovor za slabo voljo in vse ostale stranske učinke, po drugi strani je fino, ko lahko daš tem učinkom en skupni imenovalec pa rečeš: aha, zato se mi zdej to dogaja.
  • 0

#636 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 March 2007 - 02:40 PM

QUOTE(Frida Kahlo @ 14. 3. 2007 - 14:36) View Post
Drugač pa glede stranskih učinkov ste ene punce pisale, da je to lahko izgovor za slabo voljo in vse ostale stranske učinke, po drugi strani je fino, ko lahko daš tem učinkom en skupni imenovalec pa rečeš: aha, zato se mi zdej to dogaja.

Ja, saj sem jaz že tudi pisala o tem. Da morda, ko začneš z jemanjem KT, si bolj pozoren na raznorazne problemčiče (ki so se prej tudi dogajali, ampak jim nisi polagal kakšne pažnje) in potem za vse kriviš KT. Možno pa je, da se vseeno še spotencirajo. Če pa pride do kakšnih ekstremnih menjavanj razploženj, glavobolov, upada libida, slabosti... je pa najbrž kar res vzrok v KT (sploh, ker tudi piše, da so to lahko stranski učinki).

• 0

#637 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 14 March 2007 - 02:48 PM

Jp. Jaz sem recimo dobila migreno prvi dan menstruacije in je trajala dva dni in tud gledat nisem mogla, ker je blo za znoret. Zdej migrene ni več. Glede libida, pa suhosti nožnice se mi zdi, da se bolj izsuši, v kombinaciji z netapravim tipom, je to pa katastrofa, tko kot je bilo pri meni.
  • 0

#638 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 14 March 2007 - 03:45 PM

Glede KT js jih jemljem že ene 2 ali tri leta in sicer Logest, men so ful vredu, nimam z njimi nobenih problemov, niti stranskih učinkov, čeprov sigurno so, tako kot tudi pri vseh ostalih, vključno z Jerino. Ne mislit, da pa pri teh tabletkah pa ne bo nobenih stranskih učinkov, zato ker se jih da dobiti samo na beli recept, to 100% ne pomeni, da so najboljše. Glede Diane, jih ima pa moja sastričn, predpisal ji jih je ginekolog zaradi problemov s kožo, imela je isto akne. Baje, da so te tabletke čisto vredu,ona ni imela nikol nobenih problemov z njimi, pa koža se ji je tudi izboljšala.
Glede tabletk je pa tudi tako, nekaj kar eni odgovarja, lagko drugi ne bo, sej si nismo vse enake, ene rabijo bolj močne z več hormoni, druge pa z manj.Glede tega res ne morte govort, katere tabletke so bolj in katere slabš. Tiste, ki vam odgovarjajo so vrjetno najboljše za vas, sicer vam jih bo pa že ginekolog na vaše zdravstveno stanje in probleme znal predpisati. Najbolj pomemno pri vsem tem je, da imate urejen ciklus in da ste zaščitene, sej to je tudi poanta kt al mogoče ni tako.
  • 0

#639 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 March 2007 - 04:39 PM

QUOTE(luciferka @ 14. 3. 2007 - 15:45) View Post
zato ker se jih da dobiti samo na beli recept, to 100% ne pomeni, da so najboljše.

Ne, boljše so zato (to mi je potrdil tudi ginekolog, ki ima najbrž največ znanja, a ne), ker imajo manjšo vsebnost dveh ženskih hormonov (kot vse ostale) - zato so uvrščene med nizkoodmerne tablete in ne povzročajo zastajanja vode v telesu. Zato so boljše in ne zato, ker jih je treba doplačat.
  • 0

#640 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 14 March 2007 - 04:55 PM

jst sm diane dobla tud za en drug namen (bleme z menstro sm mela... enkrt sm jo mela pol pa pol leta nč blink.gif) in mi jih je predpisala. drgač sm že prej vedla de zavirajo nastajanje mozoljev, sam tok hude oblike mozoljavosti nikol nism mela, da bi jih morala sam zard tega jemat .
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users