Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
6382 replies to this topic

#6361 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89393 posts

Posted 09 March 2026 - 01:31 PM

Verjetno to ni edina stvar kar se gospodinjstva tiče, za katero je sama. Saj nismo v 50ih, FFS. Lep zgled otrokom tudi, hčerka bo enako delala, tamal bo pa nesposoben.

Sicer se pa pri nas vse pere za vikend oz. ko je poceni tok. Komaj čakamo zlagat cunje zjutraj pred službo/šolo.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#6362 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20254 posts

Posted 09 March 2026 - 01:33 PM

Sklepati to po Instragramu je res nesmiselno. 

• 0

#6363 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89393 posts

Posted 09 March 2026 - 01:33 PM

Oh, je dala že velikokrat vtis, da od deca doma ni nič.

• 0

― V. Van Gogh

#6364 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20254 posts

Posted 09 March 2026 - 01:34 PM

Tebe ful trigirajo taki moški, ne? Vidim, da se prav "razkuriš" vsakič, ko je kdo tako neprisoten v opravilih... 

• 0

#6365 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89393 posts

Posted 09 March 2026 - 01:36 PM

Me, ja. Sploh če potem ženske jamrajo, koliko opravil imajo.

• 0

― V. Van Gogh

#6366 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18486 posts

Posted 09 March 2026 - 01:39 PM

Moj pa naredi vse okrog hise. Ne vem, ful drugih stvari naredi, ki jih jaz ne bi. Vsako stvar popravi, vse sanira in resi. To ne pomeni da vseh teh opravil ne zna, zna vse.
Pa jaz to zlozim karenkrat. Tamala gre igrat klavir in vmes grem z njo, jo poslusam, popravljam in zlozim cunje v omare. Ma ne vem. Jaz dostikrat vec stvari naenkrat pocnem. Medtem ko kuham (za dva dni) tamala dela nalogo zraven, zdaj se je sla igrat, omaka se kuha, vmes grem posesat.
No pa se tlele tipkam. Zdaj pa res grem posesat haha.
Konpride B bo delal nalogo, jaz bom vnes na racunalniku in delala za sluzbo projekt, ce kaj ne bo vedel bok prekinila delo in njemu razlozila...pac ne vem.
Razlicni smo si
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#6367 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25485 posts

Posted 09 March 2026 - 01:44 PM

jaz vidim problem v ženskah, kot v moških ... in si vsakič mislim, da vsaka dobi točno takega, kot smatra, da si ga zasluži (vključno z mano :D

eni so pa pač rojeni za jamranje in če ne bi bilo to, bi našli pa kaj drugega. 

Moja mati je tudi taka, da skoz jamra, kako je vse na njej, zadnjič sem jo pa sredi kosila vprašala, če ima ati poškodovani roki, ko mu je na krožnik nalagala. Kako ji je bilo nerodno, ker se sploh ne zaveda, kaj dela. Sta se oba začela smejat. Naredila je "invalida" iz njega, zato da ona sebi daje vrednost. 

In ne jaz, ne brat nikakor nisva tega vzorca nesla naprej, pa sva živela res v izrazito patriarhalni družini, kjer vse gospodinjsko "pade" na žensko  - tako da tudi za otroke je upanje, saj je meni bila lekcija, da se takega "izkoriščanja" nikakor ne bom dovolila. No z leti sem celo ugotovila, da to ni bilo enostransko izkoriščanje ampak zelo njena muha, ki jo je samo prikazovala kot izkoriščanje.  

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#6368 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89393 posts

Posted 09 March 2026 - 01:45 PM

Jaz sem za njo komentirala, ker stalno jamra okrog teh cunj pa glede na njeno delo bi morala bit prva, ki v gospodinjska opravila vključi otroke. To ni nobeno tako opravilo, ki ga ne bi zmogli otroci. Pri nas se tudi nabere po več strojev cunj za zložit in je obema z možem to ena večjih muk, kar se tiče dela po bajti.

• 0

― V. Van Gogh

#6369 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89393 posts

Posted 09 March 2026 - 01:50 PM

saj je meni bila lekcija, da se takega "izkoriščanja" nikakor ne bom dovolila. 

Pri meni je pomoje ravno to, ja. Čeprav fotr je doma delal vse, ko je bilo treba (ko je imela mami nenormalne delovnike in faks), zdaj pa spet nori, ker nič ni od njega.

Midva pa že leta v kar veliko stvari O. vključiva. Mi je čisto vseeno, če kdaj kaj ni po mojih standardih, bo že prišel tja, glavno je sodelovanje pri gospodinjstvu.

Pa če nimaš ravno njive pred bajto, količina dela niti slučajno ni primerljiva.

• 0

― V. Van Gogh

#6370 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33647 posts

Posted 09 March 2026 - 01:56 PM

Jaz tudi to vse sproti porihtam, dve sušili imam in toliko perila maksimalno imam za zložit, kot npr včeraj, ko je bilo lepo vreme in je bilo tipi topi suho. Perem pa tudi med tednom, eno popoldne obesim, drugo pop ali pa že pred službo poberem in zložim, piece of cake je to zame. 

• 0

#6371 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14555 posts

Posted 09 March 2026 - 02:35 PM

Jaz pa najbolj sovražim zlagati suho perilo in potem v omare. Vse bi raje, samo to ne.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#6372 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28535 posts

Posted 09 March 2026 - 02:35 PM

Meni tudi,pa nas je 5, punce vsaka za sabo razen tamala pač gate pa štumfe.
  • 0

#6373 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4703 posts

Posted 09 March 2026 - 02:41 PM

Kako smo si različne :) Meni je zlaganje in obešanje perila terapevtsko in ga opravim mimo grede, medtem ko mi je likanje čista muka. Ga zreduciram na najnujnejše.

• 0

#6374 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26378 posts

Posted 09 March 2026 - 03:35 PM

Jaz dam tudi prat mimogrede, zlagam pa ponavadi, ko sta punci zraven (igralnica in pralni kot sta v istem prostoru). Zdaj mi tudi mlajša recimo že pomaga nogavice poparckat, krpice in robcke zložit, svoje gatke da na kupček. Rada tudi suho perilo pobere iz sušilnega stroja ali stojala v košaro za perilo. Meni je najbolj zoprno obešanje mokrih mini cunj tipa nogavice, to bi res lahko pogrešala (se kar upam, da spet najdem kakšne, ko jih lahko fliknem v sušilec) 😅 Pa (pre)oblačenje posteljnine.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#6375 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89393 posts

Posted 09 March 2026 - 04:26 PM

Kakšni štumfi pa ne grejo v sušilca? :hmm:

• 0

― V. Van Gogh

#6376 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26378 posts

Posted 09 March 2026 - 04:41 PM

Ne vem, ampak kvaliteta tekstila je na splošno padla v zadnjih letih in se še brez sušenja v sušilci ful hitro pozna obraba in se naredijo luknje. Tako da se mi ne zveza več z iskanjem dveh celih nogavic. Pa za naju kupujem samo še sete, kjer so vse nogavice enake barve in vzorcev. Ain't nobody got time for that.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#6377 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18486 posts

Posted 09 March 2026 - 04:41 PM

Tidi jaz ne vem? V susilca dajem vse se tisto kar pise da se ne sme.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#6378 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26351 posts

Posted 09 March 2026 - 04:55 PM

Jaz ne dajem stvari s potiskom v sušilca...pa npr Lelosi in "bolj finih" stvari. Ostalo vse - akcija.
  • 0

#6379 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89393 posts

Posted 09 March 2026 - 06:10 PM

Moz pravi, da ze 3/4 mojih stvari ne upa dat v susilca. 😂 Pac samo te stvari za doma in prosti cas. S stumfi pa res nikoli ni bilo problemov, pa imamo vse od najlona do sportnih.
  • 0

― V. Van Gogh

#6380 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26351 posts

Posted 09 March 2026 - 07:30 PM

Moja mami samo 100% bombaž suši v sušilcu. Pa srajce za 15min, ker se potem ful lažje likajo.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users