Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#6341 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19169 posts

Posted 13 September 2021 - 04:48 PM

Kakšna gužva je danes pred ZD za cepljenje.
  • 0

#6342 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32331 posts

Posted 13 September 2021 - 04:53 PM

Mi smo se danes vsi testirali, še cepljeni 🙈
Me zanima, če so našli kakšno okužbo.
  • 0

#6343 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15735 posts

Posted 13 September 2021 - 08:17 PM

Seveda se jih bo sedaj ogromno cepilo, ker da pa ne moreš v trgovske centre, to je pa res grozno.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#6344 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24570 posts

Posted 13 September 2021 - 08:25 PM

In na kavo, kosilo, na prakticno vse sporte, v trgovine (ki niso špeca ali DM & co, cez mejo), k frizerju, kozmetičarki, predvidevam da tudi na servis avta ... Skratka vse storitve, ne da bi vsakic skesiral 10 eur/osebo.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#6345 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24570 posts

Posted 13 September 2021 - 08:28 PM

Švicarski zdravstveni minister le krasno povedal, da je, odkar je cepivo vsem na voljo, stvar posameznika ali se bo cepil in to ni več stvar države. Precepljenost je bila v Švici malo manjša, ker je bil pritisk, naj se ljudje cepijo, manjši. V Švici ni sistema PCT, potrdilo potrebuješ samo za zelo posebne dogodke. Ob Švedski je bila Švica najbolj liberalna, epidemija ni bila nič hujša, kot drugje. Lahko govorimo o samoodgovornosti, toda ne vem, ali je ta v Sloveniji res toliko slabša. Do septembra je bilo v celoti cepljenih 52,1% Svicarjev.
Miran Alisic, intervju Nedelo, 4. Sept. 2021

Kalypso - to drzi?
  • 0

Put A Kilt On It!

#6346 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15735 posts

Posted 13 September 2021 - 08:56 PM

Attached File  received_985995145308870.jpeg   64.56KB   0 downloads
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#6347 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 13 September 2021 - 09:05 PM

Eh Dragica to je ena bv primerjava,saj placujemo tudi vsi da nam zdravstveni sistem obremenjujejo alkoholiki,narkomani,kadilci,...vstavi poljubno,pa ni nobenega upora,se v luft so sli,ko se je govorilo,da bi tisti s tveganimi vedenji placevali vec.
  • 0

#6348 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46047 posts

Posted 13 September 2021 - 09:15 PM

Kami, ja in ne. Švica je res liberalno pristopila k ukrepom, ampak so si to lahko privoscili, saj imajo ful boljse bolnisnicne kapacitete kot jih ima Slovenija. Pa se te so bile v nekem trenutku na robu zmogljivosti. Pozablja pa omenit, da so ravno zaradi tega liberalnega pristopa ful kritizitali vlado, da ji ni mar za ljudi, temvec za enonomijo.

Stvari so se od 4. septembra, ko je bil clanek objavljen, spremejile. Na konferenci 8. septembra so sprejeli, da od danes 13. septembra naprej v Švici velja PCT za:
https://pbs.twimg.co...jpg&name=medium
Pa nekaj sol in univerz (Fachhochschule Nordwestschweiz, EPFL & UNIL) je ze napovedalo, da bodo ucenci in studentje lahko prisostvovali pouku le ob pogoju PCT.

Od 1. oktobra bodo testi v namen izdaje Covid certifikata placljivi.

Danes je polno cepljenih 52,81% prebivalcev Švice. Me zanima ali bodo ukrepi kaj vzpodbudili stevilo cepljenih. Postaja za testiranje, ki jo imamo v blizini namrec dela na polno. Take vrste kot je zdaj dva dni, se nisem videla.
  • 0

#6349 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15735 posts

Posted 13 September 2021 - 09:20 PM

Ora, meni je pač noro, da sem zdrava in nikamor ne smem. Sicer lahko pa kamot brez vsega zdržim in mi dol visi. Samo upam, da mi ne bodo za službo pogojevali.
  • 0

#6350 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24570 posts

Posted 13 September 2021 - 09:27 PM

Hvala za odgovor Kalypso!
  • 0

Put A Kilt On It!

#6351 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46047 posts

Posted 13 September 2021 - 09:38 PM

Malenkost.

Ce bi pa rada primerjala stevilke, tukaj so vsi podatki o okuzenih, umrlih, hospitalizacijah, cepljenih: https://www.covid19.....ch/en/overview
  • 0

#6352 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 13 September 2021 - 09:51 PM

Jaz kar ne morem verjet PCT pogojem za k zdravniku, na javni prevoz, bencinsko ... Pa sem drugače daleč od anticepilke, tudi masko komot nosim, čeprav mi gre na živce, ampak tole je pa absolutno bolano. Razen, če bo urejeno tako, da na vratih ZD testirajo naročene ali nujne primere zastonj? 

Sem se šla pa cepit, čeprav še dojim. Sem tri mesece brala internet podolgem in počez in potem še en mesec odlašala in čakala na idealen dan, če bi imela stranske učinke, ampak na srečo ni bilo po prvi dozi nič. :)

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#6353 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 14 September 2021 - 06:04 AM

Za vstop v zd ne rabis PCT pogoja. Sicer pa niti jaz ne razumem dobro te odlocitve,ker to ke tudi ogromno dela,za katerega niti ni ljudi da bi ga opravili, ce so bo 50% prebivalstva na 2dni testiralo. Nek klinicni to pomeni 1500testov zaposlenih dnevno,pa saj se test ne izvede sam,halo! Pa saj se izkazuje,da maske in razkuzevanje zadostuje,kaj je potem stos...ne vem ce so ravno dobro zastavili tole. Sicer pa Dragica,ne mores vedet,ce si res zdrava, ravno zato pa se testiramo.
  • 0

#6354 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19169 posts

Posted 14 September 2021 - 06:50 AM

Seveda se jih bo sedaj ogromno cepilo, ker da pa ne moreš v trgovske centre, to je pa res grozno.

Še marsikam drugam ne moreš, niti tankat med drugim.

• 0

#6355 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32331 posts

Posted 14 September 2021 - 07:09 AM

Počakajmo, da vidimo, če bo to sploh zalaufalo, preverjanja in to...  Marsikdo že zdaj hodi okrog brez, ponekod samo rečeš, da imaš pogoj ipd.

• 0

#6356 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5816 posts

Posted 14 September 2021 - 07:11 AM

Mene predvsem zanima kako bodo to preverjali na javnem prevozu. Vlaki imajo že tako zamude, če bodo pa pred vstopom v vlak to preverjali, pa vlak ne bo stal na postaji 2 minuti ampak 7 minut, kar bo podaljšalo potovalni čas.

Pa super so to naredili z otroci do 12 let. Čakamo na informacijo kako bo naprej s športnimi tekmovanji - nogomet. Starejši od 12 let lahko trenirajo, ker za trening velja test oz. samotestiranji iz šole. Načeloma pa za tekmo potrebujejo PCT. Kar pomeni, da lahko sezono kar prekinejo do drugačnih pravil.

Pa še to dilemo imam sedaj: v soboto ima sine rojstni dan. Rezervirala sem paintball in tam mi ne znajo povedati ali PCT velja tudi za njih. Povabljeni so (razen redkih izjem) vsi starejši od 12 let. Če bo veljal PCT pogoj, bo žurka pač odpovedana, ker ne morem pričakovati, da se bodo otroci testirali.

• 0

#6357 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24570 posts

Posted 14 September 2021 - 07:50 AM

Starejši od 12 let lahko trenirajo, ker za trening velja test oz. samotestiranji iz šole. Načeloma pa za tekmo potrebujejo PCT. Kar pomeni, da lahko sezono kar prekinejo do drugačnih pravil.

ne vem, kako je za treninge, ampak za tečaj skate-a, ki ga je T ravno začela obiskovat, so že poslali, da potrebuje pogoj PCT.

Ker ima ravno RD, ji bosta za darilo moja starša plačala testiranja en dan prej, da bo lahko še naprej obiskovala. Tečaj, ki je bil prej 50 eur na mesec, se je zaradi testiranja dvignil na 100 eur :(

In tudi mi imamo dilemo z RD. Pojma nimam kaj naredit.

• 0

Put A Kilt On It!

#6358 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27457 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 14 September 2021 - 08:59 AM

Meni je včeraj zjutraj na železniški v Lj zatrdila, da so dobili informacijo, da PCT za vlake ne bo veljal in sem valda kupila tedensko karto. Fakof, res.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#6359 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27710 posts

Posted 14 September 2021 - 09:47 AM

Barbarina, tankaš lahko tam, kjer plačaš s kartico zunaj? Upam.

_M_, nekje si pisala, da so v picerji preverjali PCT, to tu pri nas?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#6360 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26108 posts

Posted 14 September 2021 - 09:50 AM

Barbarina, tankaš lahko tam, kjer plačaš s kartico zunaj? Upam.

Če tankaš plin, ni nikjer zunanje blagajne...
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users