Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
6382 replies to this topic

#6241 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18490 posts

Posted 17 February 2026 - 02:21 PM

Pa tole, kr noro. A si kera predstavlja kako bi se skrajsale cakalne vrste za razne angine, gripe, prehlade, vnetja mehurja, uses....

https://www.instagra...moxMWE0ZTJ4Mw==
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#6242 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29479 posts

Posted 17 February 2026 - 07:00 PM

^^
!
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#6243 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18021 posts

Posted 17 February 2026 - 10:22 PM

Za naštete diagnoze ni čakalnih vrst pri nas, si pogledan/obravnavan v istem ali naslednjem dnevu. Zanimiva rešitev, a menim da AI nikoli ne bo mogla nadomestit pristnega človeškega stika, dotika, fizičnega pregleda. Pa da je dohtar (prava oseba al kako?) v nekem avtomatu, a to se vam zdi normalno?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#6244 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23998 posts

Posted 18 February 2026 - 09:52 AM

Jaz zase vsaj zaenkrat vem, da imam raje pristen stik in pogovor, kot pa da me skenira avtomat in da bi jaz tam sama vpisovala simptome in mi umetna inteligenca daje diagnoze.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#6245 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89394 posts

Posted 18 February 2026 - 10:03 AM

Jaz pa ne vem, zakaj ne. Nazadnje sem 2 dni cakala, da mi je odpisala iz ambulante, 4. dan bolezni sem imela sele pregled. Prisla na naroceno uro in tam vsa povozena cakala eno uro, pa dve sta bili pred mano. Zdravnica kakor naletis, ta je delovala kot da bi morala bit ze 10 let v penziji. Tam mi je pametovala, da ker nimam vrocine pa to res ne more bit angina. Vmes jo je prisla MS opozorit, da vpisuje v kartoteko napacnega pacienta … Pridem v lekarno in se cudijo, zakaj mi je predpisala AB vsako uro. :butl:
Super obravnava glede na to, da na stotine € dam za zdravstvo vsak mesec. Res fuck that.
Da o svoji zdravnici, dokler sem jo imela, sploh ne govorim.
Meanwhile je moz zaradi reorganizacije 2 tedna cakal na odziv iz ambulante, kjer je opredeljen. Za to, da lahko zdaj caka kot budala na preglede zaradi tezav, ki jih ima dnevno.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#6246 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18021 posts

Posted 18 February 2026 - 10:18 AM

Ja, če je imela 100 obravnav na dan, se napake ki se ne bi smele dogajat, veliko prej zgodijo. Že desetletja se opozarja, da je timov družinskih zdravnikov premalo.

Pa sej se vlada hvali, da je zrihtala, da reforme delujejo? 🙈
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#6247 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18490 posts

Posted 18 February 2026 - 10:25 AM

Tu ni zdravnik v kubicklu, ko to rece ta tip misli da je "AI zdravnik" v kubicklu. Pravi dohtar je remote, od doma ali od bilokje in preveri dano diagnozo.

Prosim sam ne mi o urejenem zdravstvu, pod hitro imam za tamalo prvi pulmoloski pregled cez 1 leto.

Kera budala jim se verjame. Sej bi placala peegled pa ni nujno zato bom cakala ampak d fak. Me zanima koliko diagnoz gre mimo in koliko ljudi dejansko umre na ravun cakalnih vrst ker nimajo denarja morda? Razne gastro, kolpo, UZji in podobno....

Jaz bom sla letos spet na UZ dojk (bo 2 leti) in glede na svoje pridejo grejo tezave z zelodcem in prebavo morda se na UZ trebuha. Celo ginekologinjo imam zdaj v javnem sistemu spet, k zobarju me bodo pa vpisali v 2 polovici leta 2027 :butl:.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#6248 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18490 posts

Posted 18 February 2026 - 10:56 AM

Eno uro ze poslusam ta podcast z Logarjem in Macarolom medtem ko delam, pa kaj vem do zdaj? Nic. Sta ko dva prijatelja ob sanku, ne hodi v cerkev in se ima za desnosredinskega in je mnenja, da mora biti sociala samo za kratek cas in toliko visoka da se bolj splaca delat. Pa da kdor dela vec naj tudi ima vec. Ne morem rect da se s tem ne strinjam. Tudi to da ne hodi v cerkev je plus. Mi pa kot clovek ne potegne pa se ne vem zakaj tocno ne. Rekel je tudi da nobena skrajnost ni dobra ne desna in ne leva. Levo imamo menda sedaj.
  • 0

#6249 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23998 posts

Posted 18 February 2026 - 11:43 AM

Meni se pa ne zdi ravno zanesljivo, da ti sam vpisuješ simptome in ti avtomat na podlagi tega da diagnozo, pa čeprav to potem zdravnik na daljavo preveri. Ne vem, če lahko sam pravilno opredeliš vse simptome itd. Jaz umetni inteligenci še vseeno ne zaupam v taki meri, da bi odločala o m9jem zdravstvenem stanju.
Jaz na srečo zaenkrat nisem imela slabih izkušenj z našim zdravstvom, pa sem že imela nekaj pregledov in različnih preiskav.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#6250 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26378 posts

Posted 18 February 2026 - 11:54 AM

Na NL imamo spletne strani, kjer lahko na podlagi simptomov/vprasalnika vidis, a je potreben obisk pri zdravniku ali ne (in ce/kaj lahko sam storis, kupis, uporabis). 

Vidim, da obstajajo zdaj tudi ze neke 'hibridne prakse'. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#6251 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18921 posts

Posted 18 February 2026 - 11:54 AM

https://www.instagra.../p/DU5GVh2DM40/

It would be funny if it wasn't true.  :turned:

• 0

After all this time?

Always.

#6252 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28535 posts

Posted 18 February 2026 - 11:58 AM

😂
  • 0

#6253 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18490 posts

Posted 18 February 2026 - 12:00 PM

To mi zdaj nisi nic novega povedala, ves :)
Al si mislila da tega mogoce ne vem? :D
Jaz bom v tem mesecu poslusala cimvec, kolikor mi bo pac cajt dopuscal.
  • 0

#6254 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18490 posts

Posted 18 February 2026 - 12:07 PM

Z mami sva se rezale prej temu videu pa me je opomnila da pol Slovenije itak ne ve da je AI.
Kar je res. Vsaj po odzivih na AI vsebine na facebooku. Kar je noro. Dobra promocija za levi pol :)
  • 0

#6255 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28535 posts

Posted 18 February 2026 - 12:26 PM

Pa tole, kr noro. A si kera predstavlja kako bi se skrajsale cakalne vrste za razne angine, gripe, prehlade, vnetja mehurja, uses....

https://www.instagra...moxMWE0ZTJ4Mw==

Glede na to,kako nas v zdravstvu zlorabljajo tiste,ki zares delamo. Si predstavljam, da bi na ta način, zrravnika,ki ima že tako opredeljenih 1000oseb več kot bi naj imel, obremenili še s tem, da bi se remote odločal!

Včasih ko vas berem si res probam predstavljat, če to mislite, da so vrste take, ker se 80% kadra po ritah čoha v zdravstvu. Zato se mi to ne zdi resitev,ki bi šla skos pri nas. Ker je tu res tak manjko... Ne znam sploh opisat, kaj vse že mi počnemo, ko si vsi v lokalnem zd mislijo, da meglo prodajamo in se gremo woo doo scene. Naš poklic je degradiran do amena, s tem mislim in zdravniški, medicinske sestre smo pa potem še ekstra z dveh polov razvrednotene.
  • 0

#6256 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18490 posts

Posted 18 February 2026 - 12:56 PM

Jaz ne vem kje sem dala obcutek, da misim da se po riti cohate?
Problem ni v osebju ampak v politiki in zaposlovanju in tem da smo ze 15 let nazaj vedeli da bo manjko problem, pa se nobenemu ni zdelo vredno s tem ukvarjat, zdaj pa je kar je.
Zame ste premalo placani in res se nikoli nisem naletela na nic drugega kot na topel odnos in dobro izkusnjo....kar me cudi glede na to v kaksnih razmerah se dela.
  • 0

#6257 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89394 posts

Posted 18 February 2026 - 12:59 PM

Tocno to, pa ne razumem, po kaksni logiki bi imeli zdravniki s takim sistemom (ki je itak svetlobna leta dalec za nas) vec dela? Pa govora je tukaj o druzinskih.
  • 0

― V. Van Gogh

#6258 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28535 posts

Posted 18 February 2026 - 01:01 PM

Današnji manjko je posledica zujfa,še vedno. Po drugi strani,tisti,ki so v casu Covida delal imajo keša...jaz sem pa 970bolniške dobivala v tistem casu. So pa tudi posledice še zdaj. Pa sem hvaležna da mi ni blo treba delat, ker je bilo hudo sranje takrat, sodelavci imajo po večini še vedno posledice na zdravju in psihi. Jina saj sem napisala. Ker nekdo z vnetjem mehurja ali angino ze zdaj ne dela guzve.
  • 0

#6259 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18490 posts

Posted 18 February 2026 - 01:36 PM

Swveda da jo? Nobenih AB ne dobis na lepe oci.
  • 0

#6260 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89394 posts

Posted 18 February 2026 - 01:41 PM

Torej tudi če taki ne delajo gužve in bi zdravniki samo preverili AI diagnozo, ne bi bili na nič slabšem. Pacienti pa na veliko boljšem.

Si pa mislim, da si ne moreš predstavljat, kakšna razlika v obravnavi je v LJ (pa še kje) in pri vas. O. je v 7 letih imel pomoje 5 pediatrov, pa smo glede na razmere lahko veseli, da ga sploh ima. Vi pa neke osebne odnose furate. Mojega fotra mamine veze rešujejo, njegova zdravnica ga sploh ni resno jemala in ga je na hitro odpravila, češ da je hipohonder. No, mami pa tudi nima osebnega zdravnika, še par let dlje kot jaz.

• 0

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users