Posted 17 February 2026 - 02:21 PM
https://www.instagra...moxMWE0ZTJ4Mw==
Posted 17 February 2026 - 07:00 PM
!
Posted 17 February 2026 - 10:22 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 18 February 2026 - 09:52 AM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 18 February 2026 - 10:03 AM
Super obravnava glede na to, da na stotine € dam za zdravstvo vsak mesec. Res fuck that.
Da o svoji zdravnici, dokler sem jo imela, sploh ne govorim.
Meanwhile je moz zaradi reorganizacije 2 tedna cakal na odziv iz ambulante, kjer je opredeljen. Za to, da lahko zdaj caka kot budala na preglede zaradi tezav, ki jih ima dnevno.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 18 February 2026 - 10:18 AM
Pa sej se vlada hvali, da je zrihtala, da reforme delujejo? 🙈
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 18 February 2026 - 10:25 AM
Prosim sam ne mi o urejenem zdravstvu, pod hitro imam za tamalo prvi pulmoloski pregled cez 1 leto.
Kera budala jim se verjame. Sej bi placala peegled pa ni nujno zato bom cakala ampak d fak. Me zanima koliko diagnoz gre mimo in koliko ljudi dejansko umre na ravun cakalnih vrst ker nimajo denarja morda? Razne gastro, kolpo, UZji in podobno....
Jaz bom sla letos spet na UZ dojk (bo 2 leti) in glede na svoje pridejo grejo tezave z zelodcem in prebavo morda se na UZ trebuha. Celo ginekologinjo imam zdaj v javnem sistemu spet, k zobarju me bodo pa vpisali v 2 polovici leta 2027
Posted 18 February 2026 - 10:56 AM
Posted 18 February 2026 - 11:43 AM
Jaz na srečo zaenkrat nisem imela slabih izkušenj z našim zdravstvom, pa sem že imela nekaj pregledov in različnih preiskav.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 18 February 2026 - 11:54 AM
Na NL imamo spletne strani, kjer lahko na podlagi simptomov/vprasalnika vidis, a je potreben obisk pri zdravniku ali ne (in ce/kaj lahko sam storis, kupis, uporabis).
Vidim, da obstajajo zdaj tudi ze neke 'hibridne prakse'.
Posted 18 February 2026 - 11:54 AM
After all this time?
Always.
Posted 18 February 2026 - 11:58 AM
Posted 18 February 2026 - 12:00 PM
Al si mislila da tega mogoce ne vem?
Jaz bom v tem mesecu poslusala cimvec, kolikor mi bo pac cajt dopuscal.
Posted 18 February 2026 - 12:07 PM
Kar je res. Vsaj po odzivih na AI vsebine na facebooku. Kar je noro. Dobra promocija za levi pol
Posted 18 February 2026 - 12:26 PM
Pa tole, kr noro. A si kera predstavlja kako bi se skrajsale cakalne vrste za razne angine, gripe, prehlade, vnetja mehurja, uses....
https://www.instagra...moxMWE0ZTJ4Mw==
Glede na to,kako nas v zdravstvu zlorabljajo tiste,ki zares delamo. Si predstavljam, da bi na ta način, zrravnika,ki ima že tako opredeljenih 1000oseb več kot bi naj imel, obremenili še s tem, da bi se remote odločal!
Včasih ko vas berem si res probam predstavljat, če to mislite, da so vrste take, ker se 80% kadra po ritah čoha v zdravstvu. Zato se mi to ne zdi resitev,ki bi šla skos pri nas. Ker je tu res tak manjko... Ne znam sploh opisat, kaj vse že mi počnemo, ko si vsi v lokalnem zd mislijo, da meglo prodajamo in se gremo woo doo scene. Naš poklic je degradiran do amena, s tem mislim in zdravniški, medicinske sestre smo pa potem še ekstra z dveh polov razvrednotene.
Posted 18 February 2026 - 12:56 PM
Problem ni v osebju ampak v politiki in zaposlovanju in tem da smo ze 15 let nazaj vedeli da bo manjko problem, pa se nobenemu ni zdelo vredno s tem ukvarjat, zdaj pa je kar je.
Zame ste premalo placani in res se nikoli nisem naletela na nic drugega kot na topel odnos in dobro izkusnjo....kar me cudi glede na to v kaksnih razmerah se dela.
Posted 18 February 2026 - 12:59 PM
― V. Van Gogh
Posted 18 February 2026 - 01:01 PM
Posted 18 February 2026 - 01:36 PM
Posted 18 February 2026 - 01:41 PM
Torej tudi če taki ne delajo gužve in bi zdravniki samo preverili AI diagnozo, ne bi bili na nič slabšem. Pacienti pa na veliko boljšem.
Si pa mislim, da si ne moreš predstavljat, kakšna razlika v obravnavi je v LJ (pa še kje) in pri vas. O. je v 7 letih imel pomoje 5 pediatrov, pa smo glede na razmere lahko veseli, da ga sploh ima. Vi pa neke osebne odnose furate. Mojega fotra mamine veze rešujejo, njegova zdravnica ga sploh ni resno jemala in ga je na hitro odpravila, češ da je hipohonder. No, mami pa tudi nima osebnega zdravnika, še par let dlje kot jaz.
― V. Van Gogh
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users