Posted 16 February 2026 - 06:25 PM
Lani ko sem bila na Portugalskem npr, sem nevede spala v enem predelu, ki je zdaj postal predel, ki se ga je pametno izogibat, ker je toliko priseljencev. In sredi delovnega dneva si na trgu videl same mlade moske, ki so postopali, pili, spali po parku. Se pravi delovno sposobni moski, ki so se samo prekladali sem in tja. Kak je bil njihov status pitaj boga, ampak k drzavi ali za svoje prezivetje vse kakor niso prispevali nic. Kaj je pol point sprejemanja takih migrantov, ali ce pridejo ilegalno, da se jih me vrne? Razumem, da bi vsi radi lepo ziveli, ampak za kaj takega je treba mignit, ne pa po parku polezavat. Tako, da ne vem kako to pije vodo.
Glede migracij, se na zalost bolj strinjam z desnimi vladami, kot levimi, da je treba zadeve malo omejit oz zaostrit. Pri nas imamo precej albancev. Ce se v nedeljo setas cez mesto vidis samo nijh, ce grez zvecer po 7i uri v Lidl, so samo oni tam.
Pa to naceloma ni tolko problematicno, ker ti vecinoma delajo. Ampak zraven pride se razsirjena družina, zenske itak rodijo precej otrok. Ampak to so zenske, ki so pol pismene, ne delajo, ne znajo jezika, otroci, ki so tu so samo delno integrirani. V soli bi hoteli brez svinjine ipd. Koliko deklet tu naredi neko solo potem pa jih tako nazaj dol porocijo. Kaj smo je drzava imela od tega?
Ko gremo mi v muslimansko drzavo, se moramo držati njihovih pravil in obicajet, tu pa jim vse dopuscamo in damo na pladenj. Nic se nismo naucili od drzav, ki imajo težave s priseljenci.
[Napoleon]
Posted 16 February 2026 - 06:37 PM
Imam mnenje glede njih, ker jih vidim v največjem registracijskem centru v Sloveniji na Obrežju, v Centru za tujce Postojna, mimo azilnega doma na Viču se pa vozim. To so samo mladi moški, ki niso prišli k nam / v Evropo delat, ampak delat sranje. Družin, žensk, ostarelih je zelo zelo malo, zanemarljivo.
Koliko denarja gre za njih na mesečni ravni samo na Obrežju, ne morem povedat, ampak zneski so ogromni. Kaj ti ljudje delajo s hrano, kaj delajo z inventarjem, kaj so delali v tuširnicah in wc-jih... eno samo uničevanje. O njih nimam niti ene dobre besede in bi morali iti domov, od koder so se vzeli, reševati probleme v izvorni državi. Ampak to se ne bo zgodilo, ker se na njih bogati in njihove prihode in migracije nadzoruje mafija.
Nimam pa nič proti ljudem, ki imajo iskrene namene, pridejo delat in se integrirajo, ampak to je druga vrsta ljudi.
Kar se Ane tiče, mi pa ni fer koliko dreka se je nanjo polilo s strani vseh, samo zato ker je povedala svoje mnenje. Golobova vlada je naredila veliko sranja, pa se noben pretirano ne pritožuje, ampak če bi te iste ukrepe in sranje delala nasprotna vlada, sem sigurna, da bi bili protesti in kolesarji vsak petek po Lj.
Pa da Nika napiše, da ni plačana in da nima vez (al karkoli je že napisala) - komu pa ona bučke prodaja, jaz res ne razumem, a je folk res tok glup, da ji verjame? Videt je ne morem.
Posted 16 February 2026 - 06:54 PM
Se strinjam, tudi z zadnjim odstavkom. Sem pa vesela, da ne delam več zraven azilnega doma, že pred leti je bila greznica tam.
Jina, to pa je nizkotna izjava!!!
Niti najmanj. Se mi pa samo potrjuje to:
Ampak glede na odziv dvomim, da bodo tisti, ki so v mehurčku, ob branju nje prišli iz njega (takim ni pomoči, dokler nimajo osebne izkušnje).
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 16 February 2026 - 07:31 PM
Napisala sem to, ker sem razumela, da misliš, da jaz mislim, da neprijavljena posilstva ne obstajajo. Ker si pritisnila na mojo šibko točko, za katero nisi mogla vedeti, ker imamo v družini zamolcano posilstvo.
Ne prijavljenega nasilja vseh oblik je ogromno, se vedno pa verjamem, da ga je mnogo več doma, kot na ulicah.
Se pa ne bi mogla bolj strinjati s Frido glede dvoličnosti, kar se tiče sprejemanja zakonodaje pod golobom ali janso. Če bi Janša sprejel sutarjev zakon bi bili vsi na cestah. Pa na področju okolja tudi.
Nika je Nika Kovac? Meni ni ravno simpatična, ampak doseže pa. Če jim uspe tole s splavom, so naredili ogromno za ženske.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 16 February 2026 - 07:43 PM
Dodatno me moti, da so ljudje striktno zaverovani v svoj prav, težko imam z nekom vsaj približno objektivno debato, svojih izkušenj pa nimam nobenih, ne dobrih, ne slabih.
Posted 16 February 2026 - 07:51 PM
Frčica, Nika Kovač ja. Jaz govorim o tem, da ta smrklja govori, da ni plačana itd. Dej no, brez očita bi nekje salamo rezala, zdaj se pa pač našminka z rdečo Chanel šminko in se slika z Macronom in Katy Perry, bruh.
Posted 16 February 2026 - 08:05 PM
Ampak uspešna je, ne sama, z ekipo.
In če ima Chanel šminko? Če bi bila moški, bi isto rekla?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 16 February 2026 - 08:09 PM
Bila sem sarkastična, ampak mislim da si dojela, zdaj me mal prcaš. Govorila sem o tem, da ona govori, da ni plačana in meče pesek v oči s takimi izjavami, mogoče pa celo verjame svojim besedam in zato tako piše, kdo ve.
Kaj ima pa njen spol tukaj veze? Ona je pač hči vplivnega očeta, lahko bi bil pa namesto nje en Štefan, sin vplivnega očeta. Ne razumem, nisem seskistična.
Posted 16 February 2026 - 08:19 PM
Plačana od koga?
Posted 16 February 2026 - 08:25 PM
Ne vem, jaz sem kritična do vsebine, nimam nič proti ženskam, noben spol me ne ogroža ![]()
Plačana s strani stranke oz. vlade. Ni več tistega storija na žalost, sem šla gledat. Če pride do menjave vlade, bo definitivno manj denarja za NVO-je.
Posted 16 February 2026 - 08:34 PM
[Napoleon]
Posted 16 February 2026 - 09:26 PM
Pablo Picasso
Posted 16 February 2026 - 10:58 PM
Slucajno sem ujela Goloba v zivo pri Slaku. Mater na kerem oblaku on zivi. Dolgotrajna oskrba je super zalaufala, unicli smo pijavke v zdravstvu, rezultate ze vidimo....aha...kaksne tocno? Ce hocem na karkoli moram placat da pridem na vrsto, mislim res take buce je govoril. Da ne govorim da so se cakalne dobe za ortopedske operacije tako podaljsale, da bo vsak brez denarja prej umrl kot prisel na vrsto. No mogoce pri ortopedskih ne umrl, ampak se nekaj let zelo nekvalitetno zivel.
Se Ano je posebej omenil. Kako siri lazne novice med ljudmi.
Posted 17 February 2026 - 08:28 AM
Ne vem, jaz sem kritična do vsebine, nimam nič proti ženskam, noben spol me ne ogroža
Plačana s strani stranke oz. vlade. Ni več tistega storija na žalost, sem šla gledat. Če pride do menjave vlade, bo definitivno manj denarja za NVO-je.
Kritična do vsebine? Se ti referendum o vodi, le ja pomeni ja, pravicado splava niso kvalitetne pobude?
Ne pravim da ti, ampak ne slišim takšnega gneva, kot je do nje, do kakšnega drugega, rojeneega s srebrno žlico vustih. Jankovičeva sinova npr. Glede na to, da bo tip gotovo spet izvoljen, če kandidira.
Meni je pri vsej politiki, pri nas ali na svetovni ravni, najbolj žalostno, da se mi med seboj fajtamo, nikoli pa ni ost uperjena proti tistim, ki si to najbolj zaslužijo. SIstem kot ga imamo nikoli ne bo pravičen, ker po svojih predpostavkah ne more biti. Generirarjo konflikte, da zameglijo sliko.
Posted 17 February 2026 - 11:20 AM
Sledim enim parim tujcem, ki so na Kitajskem, pa ja, lahko so placani s strani Kitajske ampak to ne spremeni dejstva, da so tam enih 500 let pred nami glede vsega.
Ai roboti, koreografija: https://www.instagra...jB0cnIwand2ajZ2
Kitajske bolnice in cene pregledov: https://www.instagra...GQ3YmszazNmYg==
Restavracije in cene: https://www.instagra...TRwemM2YnBpdQ==
Posted 17 February 2026 - 11:29 AM
Posted 17 February 2026 - 12:40 PM
Posted 17 February 2026 - 12:56 PM
Moževa sestrična je z otrokoma 4 leta živela in delala na Kitajskem. Da o primerjavi standarda med nami ne govorim. Tam je imela s podobno službo trenutni gospodinjsko pomočnico, v LJ si najemnine za normalno veliko stanovanje za njih ne more privoščit ...
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 17 February 2026 - 01:01 PM
Drugace pa nimam nekih blaznih potovalnih ciljev ampak ko gledam kako razvita je Kitajska bi sla pa to z veseljem pogledat v zivo, res. Prav vso to tehnologijo, mesta in vse.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users