Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#6181 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 02 September 2021 - 06:03 AM

Moja mami mi je tudi pred dnevi sporocila, da je pozitivna (cepljena 2x s Pfizer). Ima kar veliko simptomov in je potozila, da res ni lusno. Nima pa temperature. Je pa dobila od sosede, ki pa ni cepljena.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#6182 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5816 posts

Posted 02 September 2021 - 06:48 AM

Jaz sem cepljena z Astra Zeneco (1. doza v začetku marca, 2. doza konec maja) in sem dobila od prijateljice, ki je isto cepljena (mogoče je zgolj naklučje, da sva cepljeni isti dan v istem cepilnem centru). Prejšnji petek sva sedel na vrtu in klepetali. Na predpisani distanci... Ja, ta delta je cel hudič.

Mi je pa zanimivo, da moj mož ni pozitiven (isto cepljen z AZ), niti njen. Otroci so seveda dobili od naju...

Hvala bogu, da nisem tega trosila okoli. Prejšnjo nedeljo sem bila na praznovanju 90tega rojstnega dneva ene izmed tet. Tam je bila sama starejša populacija (cepljena) in nihče ni dobil okužbe...

• 0

#6183 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11872 posts

Posted 02 September 2021 - 07:26 AM

Supergirl, a se v redu pocutis, kako je bilo pri tebi s korono?
  • 0

#6184 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5816 posts

Posted 02 September 2021 - 07:35 AM

Jaz sem kar ok. Danes zaključim z izolacijo. Drugače pa sem imela kar hude simptome prehlada (zamašen nos in bolečine v grlu). in nenormalne glavobole. Pa hrbet me je grozno bolel. Voham ne, okus je bolj tako tako... Bi rekla, da nisem še čisto ok. Včasih me prime tak glavobol, da moram it ležat (in spat), ampak bo... do konca tedna bom ok.

Mulc pa ne kaže nobenih simptomov, edino kiha in iz nosa mu teče...

• 0

#6185 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11872 posts

Posted 02 September 2021 - 07:40 AM

Ne štekam, kako cepljene tako vrže... A vzameš kakšen lekadol?

Jaz sem se cepila v torek s Pfizerjem, včeraj me je samo roka malo bolela, danes je že mimo. 

• 0

#6186 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5816 posts

Posted 02 September 2021 - 07:51 AM

Jaz tudi tega ne štekam... Ampak očitno je ta delta taka svinjarija, da tudi cepljeni ne vemo kje čaka... 

Ja, jemljem veliko lekadolov... 

• 0

#6187 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11872 posts

Posted 02 September 2021 - 07:55 AM

Včeraj smo se pogovarjali s prijatelji, eden je zbolel in ni vedel, bil na žurki v zaprtem prostoru in noben od ostalih ni fasal. Niti doma njegova punca... 

• 0

#6188 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27458 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 02 September 2021 - 09:45 AM

Kje v Lj je najcenejši hitri test? :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#6189 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 02 September 2021 - 02:50 PM

Joj moji sodelavki sta bogi ful, obe z astmo.
  • 0

#6190 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15735 posts

Posted 02 September 2021 - 06:57 PM

O šit, Marmelada, hotela sem pod tvoj post nekaj napisat, sem ga pa zbrisala. Pa glih tist o antivaxerjih, o moji vrsti.😂😭

Meni se pač zdi logično, da nas še bolj odvrne, da bi se cepili, ko poslušamo, kako zbolevajo 2x cepljeni.

O Kustečevi pa spet vse tiho.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#6191 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17626 posts

Posted 02 September 2021 - 08:55 PM

CDC je ravno objavil uradne analize, in necepljeni imajo 17x večjo možnost, da bi morali v bolnico, če zbolijo za covidom.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#6192 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15735 posts

Posted 02 September 2021 - 09:23 PM

👍
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#6193 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 02 September 2021 - 09:29 PM

Dragica, a tudi to se da, da zbrišeš post od nekoga drugega? Jaz pa gledam, kje je moj post, nič jasno. :lol:
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#6194 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26109 posts

Posted 02 September 2021 - 09:30 PM

Čisto slučaaaajno 😂🤪
  • 0

#6195 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27713 posts

Posted 02 September 2021 - 09:31 PM

Moderatorji lahko. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#6196 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15735 posts

Posted 02 September 2021 - 09:45 PM

Ja, očitno sem še moderator.

Ja no, AP, res. Pa ne bit preglasna, da še tep kej ne zbrišem.🤣
  • 0

#6197 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 03 September 2021 - 05:18 AM

V meni se pa obcasno kar nabira jeza,sploh ko grem iz sluzbe vsa zjahana,ozuljena od maske in vizirja,studiram kako neki si eni to racionalizirajo in nas imajo za take gnilobe, pa ves moj privat lajf je v ku**u odkar spet delam. Istocasno so razmere res take,da ce kdaj je verjetno ravno zdaj najtezje verjeti,da se nam vse to res dogaja. Ne vem ce he cepljenje resitev, prisila definitivno ni, bi nam pa sigurno marsikaj olajsalo.
  • 0

#6198 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17626 posts

Posted 03 September 2021 - 07:06 PM

Do ene mere je rešitev (ker kakšno bi šele bilo stanje brez??) samo proti novim sevom žal manj učinkovita.
Sočustvujem; hud problem je tle, da je kadra izrazito premalo, ker pristojnim je za zdravstvo pač škoda denarja. Na urgenci se včasih počutim kot bi plavala med krokodili.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#6199 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 03 September 2021 - 08:20 PM

Saj pravim,da bi marsikaj olajsalo,ce bi bila vecina ceplenih,ker ocitno je vseeno prenos precej manjsi (pri nas si sicer se zatiskajo oci,da se je kdorkoli okuzil v sluzbi).
Krokodili so sodelavci ali pacienti?
  • 0

#6200 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17626 posts

Posted 04 September 2021 - 05:24 AM

Mal neposrecena metafora z moje strani, pod stresom sem tudi ker sem po dolgem casu nazaj v tem tempu in se vcasih tako pocutim. Mislila sem paciente, ki so vec ali manj ok, zelo potrpezljivi ampak, vsakic ko grem mimo cakalnice, nekaj ljudi "steguje roke" in nekaj rabi, enega lulat, drugega driska, tretji bi rjuho ker ga zebe, cetrtega pa zanima, kdaj bo na vrsti ker caka ze cel dan. Men se pa srce para, da je to tako. Jaz pa bi samo 5min miru za kavo. Vceraj v 12urni izmeni nisem sla zares na malco (dobro, to je cist moja krivda).
  • 0

Bill Bullard

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users