Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
6382 replies to this topic

#6181 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14555 posts

Posted 15 February 2026 - 01:21 PM

Podgana, Asta mi je bila tudi fajn ministrica.

Ne vem, iluzija izbire.

Hana me pa izgubila kot stranko. Bom stvari, ki jih kupujem, poiskala drugod, pa četudi dražje.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#6182 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20259 posts

Posted 15 February 2026 - 01:36 PM

A o Hani od Dragocene je govora?
  • 0

#6183 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18491 posts

Posted 15 February 2026 - 01:36 PM

Jaz sem bom odlocala med Resnico, Logarjem in Janso.

Mogoce se kom, odvisno od tega kaj bodo povedali.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#6184 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28006 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 15 February 2026 - 02:52 PM

^Sicer smo krepko OT, ampak me res zanima, na kakšni podlagi sploh jemlješ Stevanovića resno? Lahko v ustrezno temo. :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#6185 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18491 posts

Posted 15 February 2026 - 03:03 PM

Resno? Resno nikogar ne jemljem :lol: ni se se izkazal kot politicna svinja, ceprav verjetno je, kot vsi. Ne vem zakaj bi dala glas tistim, ki so se kot svinje izkazali enkrat ali celo veckrat. Od njega vem samo toliko kar pricurlja do mene preko dveh kolegic. Pa nekaj videov in izjav skozi leta. Nisem pa se brala njihovega volilnega programa a ga zagotovo bom.
Vem pa za nekaj ljudi, ki so do zdaj volili levo in bodo volili njega.
Jaz se nikoli nisem volila desne opcije, toliko o mojem desnicarstvu. Skozi leta so me pripeljali do tega, da leve stranke niso vec v skladu z mojim razmisljanjem. Veliko tudi na racun gospodarstva in domacega podjetja in druge strani medalje - strani delodajalca, ne samo delavca.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#6186 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89397 posts

Posted 15 February 2026 - 03:14 PM

Jaz podobno kot Fiona, volila bom pa skoraj zagotovo Logarja.

Kalypso, ja. Če je meni nekje super, sem rada tam čim dlje, ne vem po kakšni logiki bi raje rinila domov. Sploh če bi dala toliko za letalske in toliko časa potovala. 

_M_, kot povsod verjetno - kakor si narediš.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#6187 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14555 posts

Posted 15 February 2026 - 04:29 PM

A o Hani od Dragocene je govora?

Ja

Logar=jansa
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#6188 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7006 posts

Posted 15 February 2026 - 05:11 PM

Jaz sem isto Logarja poslušala in mi je ok, ampak vem, da je Janša njegov boter, kar me pa zelo odbija. Tako da še nisem odločena.

• 0

#6189 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18491 posts

Posted 15 February 2026 - 05:15 PM

Sej veste da konec koncev vsi na kosilu skup sedijo, levi in desni, kajne?
Tole mamo, iz tega bo treba nekaj izbrati.
  • 0

#6190 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14555 posts

Posted 15 February 2026 - 05:41 PM

Seveda, samo eni so ljudi zaplinjali, aretirali ljudi med branjem ustave, izobesili izraelski zastavo, uničevali ustavno določbo o medijih,....
Ta hipokrizija, taki zelo za Gazo, dokler ne pride do tvojih vrat.
  • 0

#6191 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18491 posts

Posted 15 February 2026 - 05:58 PM

Tale kviz je bil zanimiv. Najvec sem dobila za Logarja, blizu sledijo sds, nsi in resnica.

https://volitvobox.s...wSinbATWG8mJ_vw
  • 0

#6192 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89397 posts

Posted 15 February 2026 - 06:09 PM

Jaz pa za Resnic.co, ki je niti slucajno ne bi volila. :D In Pirati. Najmanj pa za Levico, pricakovano.
  • 0

― V. Van Gogh

#6193 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18923 posts

Posted 15 February 2026 - 06:15 PM

Seveda, samo eni so ljudi zaplinjali, aretirali ljudi med branjem ustave, izobesili izraelski zastavo, uničevali ustavno določbo o medijih,....
Ta hipokrizija, taki zelo za Gazo, dokler ne pride do tvojih vrat.

Tocno to ja.

Jaz bom verjetno volila isto kot vedno.
  • 0

After all this time?

Always.

#6194 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17664 posts

Posted 15 February 2026 - 07:46 PM

Meni je prišel pa Prerod od Prebilica, ki ga nebi nikoli volila.
Jaz letos tudi se ne vem kaj bom volila. Jansa mi ne disi, Levica mi gre tudi ma k, ta trio SlS, Fokus mi ni simpaticen zaradi NSi, Stevanovic je en pajac, pa ma tudi nekaj masla na glavi.

Zelo aktivna je tudi se neka Medusa velicastvena, ne tudi strasno zagrizena.
Masa bo pa skenslala neko sodelovanje zaradi sovraznih objav, sklepam da ADP.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#6195 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18369 posts

Posted 15 February 2026 - 10:21 PM

Skoraj dvomim. A si nista sle ze prej v nos?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#6196 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17664 posts

Posted 16 February 2026 - 07:11 AM

Pa sta že mele nekaj ja, če se prav spomnim. Druge ideje koga bi s tem mislila Maša, nimam. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#6197 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18491 posts

Posted 16 February 2026 - 09:45 AM

Pomojem je Maša imela s Hano kakšno sodelovanje.
  • 0

#6198 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28535 posts

Posted 16 February 2026 - 09:57 AM

Ne glede na politično mnenje ima Ana totalno zgrešen način podajanja svojega mnenja in ta ženska ima res hude težave. Tole Hano moram pogledat katera sploh je.

Evo preverila, to kar pise o Franciji, lani sem bila tam pff, vsaj 12 dni, sicer kot turist no... Frčica, ti si bila kaj več, mogoče si drugače doživela, ampak meni so Francozi od nekdaj nacionalisti, oni imajo že desetletja težave z Alžirci in Tunizijci, to kar včasih zasledim v medijih se mi zdi tko ful za lase privlečeno. Kot sem najbrž kdaj že omenila, meni je bolj zaskrbljajoče oboroževanje Nemcije,ki sploh ni prikrito! Pa to kar smo lani videli... Večina teh objav se mi zdi lajanje v napačno drevo in preusmerjanje pozornosti k migrantom. Center za tujce v Postojni ima kar nekaj ljudi tam leta, ko čakajo na papirje za delo, birokracija zadaj je huda, je pa ful manj ljudi tam, strogi pogoji so, sakratka ni to kraj,kjer bi si kdo želel bit. Ne vem kaj si ravno mislit sicer o migrantski politiki, vendar je daleč od temeljnega problema naše države.
  • 0

#6199 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89397 posts

Posted 16 February 2026 - 12:28 PM

Jaz pa ne vem, kaj naj bi mislim glede načina podajanja svojega mnenja v tem primeru. Po eni strani se mi zdi, da s tem samo odbije ljudi in je takoj označena ne vem kaj vse, po drugi se mi pa tema zdi taka, da o njej strastno razpravljaš, če le imaš kaj empatije in razuma. Kljub vsemu se mi pa zdi daleč od sovražnega govora. Ampak glede na odziv dvomim, da bodo tisti, ki so v mehurčku, ob branju nje prišli iz njega (takim ni pomoči, dokler nimajo osebne izkušnje).

Se absolutno ne strinjam, da migrantska politika ni eden ključnih problemov pri nas.

Hane pa ne spremljam več, ampak me zanima, s čim vam je tako stopila na žulj. Sem včeraj prebrala njene storyje.

• 0

― V. Van Gogh

#6200 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18491 posts

Posted 16 February 2026 - 12:40 PM

Ja ce pa ima skrajno desnicarske storije no, Jina!
Baje....

Ana dela to iz enega samega razloga: ker dobro ve da bo njeno podjetje pod to vlado trpelo se bolj, zato rabi drugo. Verjamem da je res kar ji pisejo ljudje, ampak ne mores vsakega, ki ima rjavo kozo oznacit za migranta. Zadnji ki je zabodel avtobusarja je bil cistokrvni Slovenec recimo.
Zame je migrantska politika, poleg gospodarstva, solstva in zdravstva najpomembnejsa stvar, in kar se mene tice bi naredila berlinski zid okrog drzave. Notri prides samo z dovoljenjem za delo in znanjem jezika v doglednem casu (2 leti). Potem se te spremlja, a si asimiliran, kaksna je druzina, kako se obnasas, kako zivijo.
Seveda je problem da niti pod tocko razno nimamo ljudi, ki bi vse to delali in preverjali, hkrati pa tudi nimamo lastnega kadra za ves manjko, ki je v drzavi na vseh podrocjih. Smo le ena mala vas po številu. Res me zanima kako bomo to vse reševali brez uvoza zunanje delovne sile.
Pač moja zdravnica je Srbkinja recimo. Ampak ona je v 4 letih se naučila tekoče slovensko, je asimilirana in kulturna, njena druzina tudi. Takim so vrata na široko odprta, kar se mene tiče.
Te migrante pac v azil ih domovih, bi pa vse poslala bek v prvo varno drzavo. Kaj delajo tukaj in zakaj smo jih mi dolzni prezivljati, tocno? Koliko jih zna kaj jezika po x casu kar so tu? So se kaj asimilirali? A kdo isce delo? Tisti ki sprejmejo kulturo in res zelijo delati tukaj, be my guest, me nic ne briga ce si iz Pakistana. Samo pazi da verskih in kulturnih idej, ki jih imas tam ne vsiljujes ljudem tukaj. Ker jaz svojih pri tebi tudi ne morem. Kaj pa delas za zaprtimi vrati svojega doma je pa tvoja stvar.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users