Recepti - MEŠANO
Posted 16 January 2011 - 07:05 PM
Posted 16 January 2011 - 11:29 PM

Posted 16 January 2011 - 11:37 PM
Prisežem da bi ga lahko jedla tudi samega, tako mi je dober. Ga pa zvaljam na roke, ker imam rada malenkost debelejše testo v lazanji.
Posted 19 January 2011 - 08:29 PM
Jaz VEDNO lazanjo delam iz palačink (isto iz pirine moke), tisti testeninski lističi mi sploh ne potegnejo.
Tudi meni je lasagna veliko boljsa iz palacink (navadnih ali iz mesane moke - foter melje doma razna semena).
Pa a ve kera za alternativo bešamelu, meni je to tok ogabno.
Jaz jem lasagno brez preliva, sicer si ponavadi ljudje okoli mene pulijo lase, kako lahko jem taksno "suho" hrano, vendar to ni moj problem. : D Ze od nekdaj so mi razni prelivi in omake neprivlacni - sploh na podlagi - ja - mlecnih izdelkov. : D Jo pa vcasih malo posujem s parmezanom, like parmezan - aromaticen in suh! Se ne vlece, ne spusca kaksne mascobe, ce das na primerno ohlajeno jed celo nima posebno odbijajocega sirnega vonja.. : D
Posted 19 January 2011 - 09:07 PM
Posted 11 February 2011 - 08:04 PM
360g pirine moke (alnatura)
150 ml vode
100 ml kefirja
1 žlička soli
7g kvasa
ena (ali pa pol) žlice olja
Po želji lahko dodate tudi semena.
Delam v kruhomatu, dela ga 2 urci. Pride nekoliko nižji kruh, ampak je

Z mami bova od zdaj sam še tega jedli

Pride pa kot rečeno, temno rjav.
Posted 11 February 2011 - 11:18 PM

Posted 12 February 2011 - 01:45 AM
Ga ful priporočam ostalim, ki ga še ne jeste =))
Edino nekaj bi pripisala... Če ga NE delate v kruhomatu je zadeva še bolj preprosta...
- peče se ga samo 20-30 minut
- in ker ga ni treba vzhajat, se v posodo kjer mešate sestavine, masa skp vrže v 2 minutah....
in samo zlijete maso v protvanj
pa res hud pride
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 12 February 2011 - 09:36 AM

No bom dala recept za rajto iz blitve, ker ga vem na pamet (ni nč kompliciranega) ostalo pa bom prepisala kakšnega še, obljubim.
Blitva
jogurt
črna sol
sol
poper
sladka paprika
arašidi/indijski oreščki (nesoljeni)
Blitvo opereš, odstraniš debele dele, narežeš na malo večje kose. Potem jo daš kuhat, ko zavre kuhaš 2-3 minute.
Odliješ vodo, počakaš da se ohladi. Narežeš na tanjše trakce (oziroma kakor ti ustreza). v jogurt dodaš žličko sladke paprike in soliš ter popraš po okusu, zamešaš še oreščke. Na koncu dodaš blitvo.
Pa dober tek.
Posted 13 February 2011 - 10:19 AM
še nikoli je nisem kuhala, imam pa korenje,krompir,por,cvetačo,brokoli,zeleno
Hvala
Posted 13 February 2011 - 11:09 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 13 February 2011 - 11:10 AM

Posted 13 February 2011 - 05:38 PM
Prepražiš malo čebule in česna na olivnem olju, zraven dodaš narezano zelenjavo - kar pač imaš. ponavadi dam brokoli, bučke, cvetačo, korenček, por - če ga imam. zaliješ z vodo, če želiš bolj hranilno dodaš še narezan krompir, posoliš, začinim minimalno s petršiljem, drobnjakom, včasih še kaj drugega. Kuhaš okoli 20 minut, potem pa spasiraš. Po želji na koncu dodaš na kolobarje narezane kuhane hrenovke. Druga opcija je, da narediš bolj 'mineštrasto' zelenjavno juho, pa na začetku s čebulo prepražiš še malo pancete ali slanine, od zelenjave dodaš še fižol, čičeriko ali kakšno drugo stročnico, na koncu po želji še dodaš skodelico skuhanih testenin.
Jaz sem big veži sup fen.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 14 February 2011 - 06:23 PM
Jaz sem big veži sup fen.
+1
S tem, da nikoli ne vrzem vse zelenjave naenkrat v lonec, recimo cvetaco cisto na koncu, da ostane hrustljava. : )
Solim, ko so sestavine ze 3/4 kuhane, ker se zelenjava tezje skuha v slani vodi. : )

Posted 14 February 2011 - 06:57 PM

Posted 14 February 2011 - 08:27 PM

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 14 February 2011 - 08:35 PM
Jaz na enak način kuham kot Planetka

Ni čara. : ) Hehe : ) Meni je razkuhana zelenjava ogabna. Kaksna cunjasta cvetaca

Posted 18 February 2011 - 01:21 PM
TBS = tablespoon (jedilna zlica), tsp = teaspoon (zlicka)
- olje (jaz mam hladno stiskanega soncnicnega - olivno ne gre najbolj v take recepte)
- 1 sesekljana cebula
- 1 sesekljan strok cesna
- priblizno 1 cm svezega ingverja, sesekljas na DROBNO
- 3 celi klincki
- 1 cimetova palcka ali priblizno 1/2 tsp mletega cimeta
- 1 tsp mlete kumine
- 1 tsp mletega koriandra (jaz imam cela semena, pa jih stolcem v moznarju)
- 1 tsp mlete kurkume (jaz dam kar curry, ker je itak skor vseeno)
- sol, poper, cili (se boljse, namesto popra in cilija kajenski poper, jaz ga nimam)
- eno veliko pest suhe cicerike (ali 1 piksno, ce uporabljate slednjo)
Zvecer namocis ciceriko v vodo.
Drug dan: skuhas ciceriko v novi vodi, zraven 1 lovorov list, solis po priblizno pol ure in pustis se 15 minut. Naceloma je kuhano ze prej, tricetrt ure je pac playing it safe.
V hladno olje das sesekljano cebulo, prizges na mali ogenj in prazis, dokler ni mehka. Dodas cesen, ingver in vse zacimbe (jaz v moznarju najprej stolcem koriander, potem dodam klincke in fino zdrobim, nato dodam se vse ostale zacimbe, premesam in vse skupaj vsujem v ponev). Prazis priblizno 1 minuto, vmes pridno mesas. Nato dodas ciceriko z malo vode, v kateri se je kuhala, premesas in pustis, da se vse skupaj se enkrat pregreje.
(Jaz sem pozabila in sem vso vodo iz cicerike odlila, pa sem potem vlila zraven malo paradiznikovega pireja - iz tetrapaka - pa je prislo super.)
Vsaj kake 15 minut pustis na stedilniku, da pridejo okusi do izraza in da se vsaj malo ohladi in voila. Zraven skuhas basmati riz in dober tek!
Posted 18 February 2011 - 05:58 PM
Pablo Picasso
Posted 18 February 2011 - 06:03 PM
Na, dobro sem povedala.

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users