Splošne novice, članki
Posted 03 July 2019 - 03:08 PM

Posted 26 November 2019 - 11:52 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 26 November 2019 - 12:28 PM
Noro dober je. To bi po moje morali pogledat vsak mesec enkrat, da ti res ostane v spominu.
Sem že pred časom lepila, saj bo točno to vplivalo na naše otroke, če je nas sploh preskočilo.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 24 February 2020 - 08:07 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 24 February 2020 - 09:17 PM
Se kako resnicno! In kako zalostno
Put A Kilt On It!
Posted 22 September 2020 - 08:13 PM
A katera slucajno spremlja fb page ali pa instagram Humans of New York? Hude zgodbe ljudi so zbrane tam, izdane so stiri knjige, tudi.
Trenutno najbolj odmevna, ki jo dobesedno poziram, ker je material za knjigo, je zgodba ene gospe, 76 let steje, ki so jo prvic predstavili jeseni 2019. Zenska je kot edina temnopolta zenska delala v prestiznem klubu v new yorku kot plesalka v 70ih. Njene "veze" so segle vse do tedanjega predsednika. Njena zivljenjska zgodba je neverjetna....
Brandon, idejni vodja Humans of New York je zaradi izrednega zanimanja z njo naredil serijo intervjujev in jih zdaj pretopil v 32 delov, ki jih vsakodnevno objavlja na fb in insta. Ker ima zenska hude probleme z zdravjem in nic denarja je zanjo organiziral fundraiser in v dveh dneh so zbrali ze 700.000 dolarjev. Denar bo sel za zadnja leta njenega zivljenja, dostojno zdravstveno oskrbo, vozicek. Prostanek gospa zeli dati v dobrodelne namene.
Spodaj lepim originalno zgodbo iz 2019 in prvi del serije 32 delov (ostali so objavljeni na fb pageu in insta, trenutno je objavljenih 8).
https://m.facebook.c...102099916530784
https://www.facebook...17640364976692/
Posted 22 September 2020 - 08:45 PM
Pred leti je bil v Siriji, se mi zdi. Zgodba cloveka "the scientist" je bila zelo odmevna, prisla je celo do Obame.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 22 September 2020 - 08:50 PM
Tako kot npr goodnews movement na insta. kako fino je spremljati stran s samimi pozitivnimi novicami, meni vedno razpolozenje dvigne.
Posted 22 September 2020 - 09:11 PM
Pablo Picasso
Posted 23 September 2020 - 06:16 AM
je zadeva samo na FB, ali mogoče tudi youtube?
Posted 23 September 2020 - 06:55 AM
Na IG in twitterju, na youtubu ne,ker ne govorijo, je napisano
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 23 September 2020 - 07:52 PM
Posted 23 September 2020 - 09:06 PM

Pa to s tem pevcem, carsko. Zenska ga je pod.ebavala krepko stevilo let

Posted 23 September 2020 - 09:19 PM
Tako kot npr goodnews movement na insta. kako fino je spremljati stran s samimi pozitivnimi novicami,
O, kako lepo!

Posted 26 September 2020 - 06:46 AM
No to je pa res neki boljšega prav požrla sem vse dele od Tanqueray
Meni na FB pokaze samo 21 delov ... a sem jaz kaj narobe gledala.
Super zgodba ! Hvala Fiona za idejo
So se kaksne dobre? Ali so kar vse?
Put A Kilt On It!
Posted 26 September 2020 - 07:43 AM
Ker niso še vse zunaj. Jih objavlja po delih.
Jaz sem prvotno hotela počakat, da bodo vsi objavljeni, pa me je premagalo in sem šla brat, zdaj sem pa neučakana in samo osvežujem, prav vedela sem, da bo tako. Prav mi je, ko se ne znam kontrolirat.
Cel HONY je odličen, ne morem verjeti, da še niste naletele.
Pablo Picasso
Posted 26 September 2020 - 07:55 AM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 26 September 2020 - 08:47 AM
Ja, se strinjam, ampak pač prefiltriraš. Isto naredim pri Diet Prada, ko začnejo o kongresih pa Trumpu pa tem pa onem.
Pablo Picasso
Posted 26 September 2020 - 10:24 AM

Na gofund me so zbrali ze cez 1 mio dolarjev.
Niso vse, ta je prva taka, da je folk tako zelo pograbil. Drugace sonpa vse dobre, jaz zelo rada spremljam zgodbe teh ljudi...vem da mi je ostala v spominu zgodba o bneki punci, katere oce je bil mislim da brunejski sultan.torej je bila dejansko princesa, je bila pa seveda izvenzakonski "skriti" otrok.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users