Saj ne moreš iti sam višje, kot te peljejo.
Jaz tudi dvomim, da se bova vrnila, iz istega razloga.
Posted 22 September 2018 - 02:58 PM
Saj ne moreš iti sam višje, kot te peljejo.
Jaz tudi dvomim, da se bova vrnila, iz istega razloga.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 22 September 2018 - 10:52 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 22 September 2018 - 11:04 PM
― V. Van Gogh
Posted 23 September 2018 - 01:27 AM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 25 September 2018 - 11:15 AM
gor je prav super razgled in se ful splaca it gor, da dozivis vulkan, ta pesek, sipine, kristale, v daljavi pa gledas proti vrhu, kjer se kadi iz kraterjev. Meni je bila super izkusnja, tudi voznja do tja je bila lepa, ker vidis, kako se pokrajina pocasi spreminja in postaja vedno bolj vulkanska. Tudi, ce ne gres cisto do vrha, si se vedno na 2000 metrih in ne pomeni, da nisi nic videl al kaj...
Se strinjam.
Včasih so nasveti domačinov zelo uporabni, včasih pa jih moraš tudi vzeti nekoliko z rezervo. Ko ti podajajo nasvete, izhajajo iz sebe, svojih okusov in svojega pojmovanja sveta. Če že vse življenje živijo na določenem kraju, se jim posamezni kraji ne zdijo nič kaj posebni, prej samoumevni. Poleg tega ne poznajo ne poznajo ne tvojih preteklih izkušenj in zanimanj, ne kraja kjer živiš. Saj če že samo pogledate pri sebi, se vam verjetno zdijo nekatere stvari, ki si jih v Sloveniji (oz. če hočete bolj konretno v Ljubljani) hodijo ogledovat turisti tudi zdijo zapravljanje časa,
Marmelada, kako poteka načrtovanje?
Posted 25 September 2018 - 11:38 AM
Kalypso, ja! Fant se ne more nagledat hribov in gora, prav oci se mu zasvetijo, ko sva enkrat v Avstriji, njemu je ze to dozivetje. Midva greva veckrat pac kar nekam na sprehod, ne rabi biti neka blazna turisticna tocka (meni se nasploh guzvanje na dopustu ne dopade), pac toliko, da zamenjas okolis in se nauzijes novih poti in razgledov.
Posted 25 September 2018 - 11:39 AM
― V. Van Gogh
Posted 25 September 2018 - 11:40 AM
Posted 25 September 2018 - 12:08 PM
No, jaz se vedno ne vidim razloga, da ce ze gres gor, ne gres do vrha oz. vzames najdaljso turo. Saj ne gre samo za to, kar domacini pravijo, tudi mnenja turistov so taka.
Posted 25 September 2018 - 12:40 PM
Posted 25 September 2018 - 12:46 PM
― V. Van Gogh
Posted 25 September 2018 - 01:01 PM
Posted 25 September 2018 - 01:07 PM
Hahaha, točno moje misli, Frida.
(edit, tole se je nanašalo na predprejšnji Fridin komentar, ste našibale kar nekaj objav medtem ko sem pisala).
Sicer razumem tudi ta point, da če greš nekam, da potem res raziščeš ta kraj tako kot treba in ne samo napol. Kolikokrat se prijemam za glavo, ko vidim, da ljudje potujejo v Slovenijo in Švico in v določenih krajih spustijo pol stvari, ki jih sama nikoli ne bi. Po drugi strani pa se zavedam, da vsak posameznik sam sebe najbolj pozna, pozna svoje želje in omejitve in si v skladu s tem prilagodi svoj plan potovanja. Sem tudi sama že potovala in izpuščala stvari, za katere so mi vsi govorili, da so must. Tako pač je. Na koncu dneva mora biti potovanje prlagojeno tistemu, ki potuje in ne domačinom in neznancem iz interneta.
Jina, ni ti potrebno tako trdno branit svoje odločitve. Vama pač Etna ni bila tako zanimiva. Če bi vama bila, bi jo že obiskala. Glede na to, da pa Marmelada kmalu potuje na Sicilijo, je pa vseeno fino, da sliši mnenja še ostalih, ki smo bile tam. Ali bo šla tja ali ne, pa je povsem na njej.
Anouk, YES! Meni je bulo tudi ful zanimivo, ko je prišla kolegica Angležinja na obisk in je bila vsa navdušena nad gorami. Je bilo prav lepo opazovat njeno navdušenje in videt to pokrajino skozi njene oči.
Posted 25 September 2018 - 01:14 PM
Posted 25 September 2018 - 01:26 PM
― V. Van Gogh
Posted 25 September 2018 - 01:58 PM
Posted 25 September 2018 - 02:08 PM
Hehe, mah ne. Mislim, da smo se oglasile, ker smo pač želele povedat da se ne strinjamo z mnenjem domačinov in tvojim informacijam s spleta. Kakorkoli že, glavno je, da karkoli sta že počela, da sta uživala.
Jaz sem pa ful razcepljena med gorami in morjem. Obožujem morje, se mi zdi, da sem popolnoma v svojem elementu, ko si nadanem masko in plavutke in opazujem podvodni svet, ko se bosonoga sprehajam po plaži in čutim topel pesek pod nogami ter poslušam šumenje valov. Pa spokojnost tistih trenutkov, ko opazuješ kako sonce počasi tone za morsko gladino. Te stvari se mi vedno močno usidrajo v spomin. Po drugi strani pa sem v zadnjih nekaj letih prav močno vzljubila gore. Je čudovit občutek, ko se po ozki potki vzpenjaš čez gorske travnike obdane z vršaci in se za hip ustaviš ter ozreš naokoli in se zaveš kako mogočna in čudovita je narava. Pa tista spokojnost, ko gore pokrije sneg. Res se ne moram se odločiti kaj mi je ljubše. Vsekakor pa mi je narava v zadnjih letih veliko ljubša kot "hustle in bustle" velikih mest.
Posted 25 September 2018 - 04:06 PM
Posted 25 September 2018 - 05:15 PM
Posted 25 September 2018 - 05:27 PM
0 members, 1 guests, 0 anonymous users