Jump to content

Photo

Čaji

• Please log in to reply
932 replies to this topic

#601 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 17 October 2012 - 11:45 AM

Jaz sem si danes kupila enega v DM, prvega ever, upam da bo dober :)

Posted Image
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 17 October 2012 - 11:54 AM

Jaz moram povedat, da res obožujem pitje čaja. Ko grem domov iz službe, že po poti razmišljam, kak si bom skuhala en čaj in ga lepo spila. Prav dobro mi dene. Razumem Angleže, kako jim je obveznen popoldanski čaj in kako blagodejno deluje.

Enako, ampak samo pozimi in jeseni, v drugih obdobjih ne. Hladnega skuhanega čaja pa ne maram.

:yes:

Jaz sadne in zeliščne čaje (slednje imam raje kot sadne) obvezno pijem vroče, z dodatkom limone in medu/sladkorja. Črne čaje pa OBVEZNO z mlekom, včasih bi lahko rekla, da pijem mleko s čajem :D

Eno vprašanje: a ve katera za kakšno karamelo v tekoči obliki (podobne gostote kot med), ki se uporablja za čaj, prodajajo pri nas kaj takšnega? Brat in njegova punca sta prinesla to zadevo iz Tajske, pa je ful fajn, ful dobro, ampak nikjer ne najdem kakšne različice tega.
  • 0

#603 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16961 posts

Posted 17 October 2012 - 01:17 PM

Si ga moram dat na seznam. :) Čeprav imam zdaj že kar nekaj čajev na wishlisti, pa še 4 zelene čaje imam za porabiti. Jih ne pijem vsakodnevno in jih imam že zelo dolgo.
Od Erilo bi imela zelena aromatizirana Jagodna panna cotta in Acai jagoda/malina, iz čajnice v Europarku zelena čaja 8 zakladov templja Shaolin in Večno življenje, iz Palais des thes The du hammam in od Cha sadna čaja Sadni eliksir in Mango in prijatelji. :D

Kolegica ima trenutno pik na zelene aromatizirane čaje in čajnice v Europarku. Sem zadnjič probala Pina Colada pa mi ni ibl preveč všeč. Drugi mi je bil pa ful všeč, ampak si nbi upala trdit kako se imenuje, mislim da Mogo Mogo ali nekaj podbnega. :D

Jaz moram povedat, da res obožujem pitje čaja. Ko grem domov iz službe, že po poti razmišljam, kak si bom skuhala en čaj in ga lepo spila. Prav dobro mi dene. Razumem Angleže, kako jim je obveznen popoldanski čaj in kako blagodejno deluje.

Jaz tudi. Meni je to ful dobra navada, da si v tem hitrem tepu življenja vzameš 15 min zase in lepo v miru spiješ čaj.

Kako točno se imenuje ta čaj in pod katere čaje spada, zelene? Ne najdem ga nikjer na njihovi strani.

Ayurveda, spada pa pod zeliščne. ;)

Sandne čaje načeloma pijem kar brez, sem se navadila. Če sem bolana pa dam zraven še med in limono. Zeliščnih skorajda ne pijem, razen to Ayuvedo zdaj, in si dam minimalno sladkorja noter. Zelene pa obvezno z mlekom. Brez mleka ali sladkani so mi obupni.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#604 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23276 posts

Posted 17 October 2012 - 01:59 PM

Tašika, hvala!
Jaz imam tudi zelenega Pina colado zdaj iz Europarka. Mi ni slab, ampak mi ima premalo okusa po pini coladi. Zelo dober mi je bil Mate IQ iz Europarka. Drugih od tam pa nisem imela.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#605 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23276 posts

Posted 18 October 2012 - 08:11 PM

Moji novi:
Iz čajnice Čajek v MB zeliščni Ayurveda
Iz čajnice v Europarku: zeleni 8 zakladov templja shaolin, Večno življenje in sadna Hruška debeluška ter Neskončna ljubezen

Zdaj imam mir za nekaj časa. :D
  • 0

#606 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 19 October 2012 - 09:25 AM

Pred kratkim sem kupila lipton čaj z javorjevim sirupom (nikjer ne najdem slike, kot da ne obstaja)...diši omamno, sladkam si ga z javorjevim sirupom in kak piškotek zraven....mmmmm :thumbup:
s fantom imava obred, med filmom si skuhava čaj, gledava film, jeva piškote zraven...
jaz vedno pregledam sestavine in če je npr. jagodni čaj, potem pa vidim da je 80% šipka, ga sploh ne vzamem.
  • 0

#607 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23276 posts

Posted 19 October 2012 - 12:01 PM

Pravkar pijem Ayurveda čaj in je res ful dober! Ko sem ga v trgovini povohala sem bila sicer malo skeptična, ker ima precej močan in pekoč vonj, ampak okus je res super. :)
  • 0

#608 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 29 October 2012 - 05:54 PM

FREYA_! :)
v Muellerju na Čopovi sem danes dobila čajne filter vrečke v velikosti S (do 0.7 L čaja)! :w00t2: končno!
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#609 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23276 posts

Posted 29 October 2012 - 06:14 PM

Ja, jaz sem zadnjič tudi prvič videla v Mullerju tudi filter vrečke v velikosti S, prej so imeli samo L.
  • 0

#610 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23276 posts

Posted 30 October 2012 - 07:10 PM

Ful mi je všeč sadni čaj Hruška debeluška iz čajnice v Europarku! Ima prav prijetno aromo in okus po malinah.
  • 0

#611 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 30 October 2012 - 07:12 PM

:lol:
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#612 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 30 October 2012 - 09:27 PM

Ja. Meni so to prav neprecenljivi trenutki, skodelica čaja zraven pa še kakšna dobra knjiga. :) Piko na i mi doda še sneženje ali pa zvok dežja.

Trenutno sem obsedena s tem, odličen je.
Posted Image

Iščem kakšne dobre predloge za ingverjev čaj? Kateri so dobri? Ni obvezno, da vsebuje samo ingver.

Pa kaj takega si moram kupit.
Posted Image
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#613 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 30 October 2012 - 09:29 PM

Ne vem če je dober, a sem ga danes zapazila:

Posted Image
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#614 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23276 posts

Posted 30 October 2012 - 09:32 PM

:lol:

Kaj? :D

Iščem kakšne dobre predloge za ingverjev čaj? Kateri so dobri? Ni obvezno, da vsebuje samo ingver.

Jaz če pijem ingverjev čaj, si ga naredim iz svežega ingverja, naribanega, notri dam še med in lahko tudi limono.
  • 0

#615 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 30 October 2012 - 09:42 PM

Ful mi je všeč sadni čaj Hruška debeluška iz čajnice v Europarku! Ima prav prijetno aromo in okus po malinah.

Me je zelo presenetil kontrast med čajevim imenom in okusom. :D
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#616 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 30 October 2012 - 10:19 PM

Hvala marmelada, sem zdaj našla ta recept, če bo slučajno še kateri prav prišel.
Jaz še nikoli nisem tega probala, ker sem do zdaj mislila, da ga ne maram....enkrat sem probala kandirani ingver in mi je bil zanič in sem mislila, da sem opravila z njim...zadnjič pa sem probala ingverjev sok in mi je bil odličen...tako, da moram sprobat čaj.

Kako pripravimo osvežilen in zdrav ingverjev čaj?

Sestavine:
- 1 l vode
- 3 do 4 žlice nastrganega ingverja (lahko je tudi narezan na tanke rezine), ki ga prej seveda olupimo
- med ali rjavi sladkor (po želji)
- sok 2 celih limon (pol limone lahko tudi narežete na tanke kolobarje)
- metini listi (po želji)

Čas priprave: 15 minut.

Zavremo 1 liter vode. Nastrgamo ali narežemo ingver, ga prelijemo z vročo vodo. Dodamo limonin sok (lahko tudi pomarančen sok), limonine rezine, nekaj žlic domačega medu (ali rjavega sladkorja). Za piko na i dodamo še nekaj svežih metinih listov.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#617 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23276 posts

Posted 30 October 2012 - 11:40 PM

Me je zelo presenetil kontrast med čajevim imenom in okusom. :D

Aja. :) Ja, zaj od vseh sestavin najbolj okusim malino. :)
  • 0

#618 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85867 posts

Posted 30 October 2012 - 11:43 PM

Meni je ta ful dober, skoraj boljši, kot Zen:

Posted Image
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#619 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 30 October 2012 - 11:44 PM

Meni je tudi super, ampak Zen še vedno zmaga.
  • 0

#620 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 03 November 2012 - 02:35 PM

Ne vem če je dober, a sem ga danes zapazila:

Posted Image

Zelo dober!
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users