Za vitamin C mene sploh ne skrbi Vitamina D nimam pa pol leta (ce ne vec) kje dobit
Kapsule imam pa te, sem si naredila zalogo enkrat, ko so bile ravno v akciji, drugace niso ravno poceni.

Vitamini, minerali, dodatki k prehrani
Posted 27 November 2016 - 05:01 PM
Posted 27 November 2016 - 05:09 PM
Jaz imam po jemanju C-vitamina veliko lepšo kožo. Enako pri B-kompleksu pa kotički ustnic mi ne razpokajo.
V teh kapsulah je vrednost D3 precej nizka, če ti ga konkretno primanjkuje (kar nam ponavadi pozimi ga). Jaz sem začela s 1000 in bom počasi prešla na 2000 in več.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 November 2016 - 05:18 PM
Ja, prej sem imela ene druge (D2 sicer), jih imam se nekaj za porabit cez zimo. To bo pa tudi vse menda.
Posted 27 November 2016 - 06:26 PM
D2 je bv jemati. Jih pa kot edine poleg B12 priporoča tudi NF se mi zdi. V D3 obliki seveda.
Jaz jemljem 2500% B12 (vsak drugi ali tretji dan sicer). Jarrow B-Right so zelo dobre (prave metilne oblike) is so veganske.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 27 November 2016 - 10:36 PM
― V. Van Gogh
Posted 28 November 2016 - 10:55 AM
Kakšne 3 mesece. Se mi zdi, da se pozna, odkar se je dvignil na določeno raven. Tisto olje, ki je v kapsuli, je premalo. Boljše vzeti s čim mastnim.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 28 November 2016 - 11:15 AM
Zame je dosti. Sami plusi, od urejenih in krajsih ciklusov, do trdih nohtov, ki se vec ne lomijo, nimajo lis, splosno boljsega pocutja...
Za mesec in pol dan 75 e.
Posted 28 November 2016 - 11:31 AM
S čim pa to ceno upravičijo? Ker za 15$ dobiš za 4 mesece od top shit firme multivitamine/minerale z vsemi pravimi oblikami.
Posted 28 November 2016 - 11:41 AM
Jaz nimam kaj druzga namena probat ker to deluje

Posted 28 November 2016 - 12:17 PM
V kapsuli omega 3 mislis? Vem, zato D ne jemljem ob zajtrku, ker takrat jem samo sadje.Kakšne 3 mesece. Se mi zdi, da se pozna, odkar se je dvignil na določeno raven. Tisto olje, ki je v kapsuli, je premalo. Boljše vzeti s čim mastnim.

Fionine kapsule imajo samo 100 enot vitamina D v obliki ergocalciferola. To ni omembe vredno, kaj sele da bi imelo ucinek.
― V. Van Gogh
Posted 28 November 2016 - 12:37 PM
Mislila sem v Dju, ampak sem zamešala in mislila, da jemlješ zjutraj.
Posted 28 November 2016 - 12:53 PM

2000 enot/dan.
Pa mg citrat.
Pozabla dopisat

Posted 28 November 2016 - 01:17 PM
Ker se ne spoznam na te stvari, me zanima, če je pomembno, kdaj se vzame katere vitamine?
Posted 28 November 2016 - 04:59 PM
Ja, pri maščobotopnih (A, D, E in K) je treba paziti, da se jih pravilno jemlje, torej z enim od glavnih obrokov z dovolj maščobe. Nekateri minerali imajo večjo absorbcijo v kombinaciji z določenimi vitamini, npr. železo s C-vitaminom, magnezij z E-vitaminom. C-vitamin je boljše vzeti zjutraj, ker nekoliko poživi. Za razliko od B-kompleksa, ki ga lahko tudi zvečer, ker ima pomirjevalni učinek. Isto kot magnezij. Kalcij se jemlje ločeno od vsega drugega, ker zavira absorbcijo.
Ravno zaradi pravilnega kombiniranja so ponavadi multivitamini/multiminerali precej manj učinkoviti. Jaz pravim, da so za lene.
― V. Van Gogh
Posted 28 November 2016 - 05:24 PM
Moram pa tudi jaz od B12 pohvaliti firmo Jarrow, imam sublingualne tablete z rahlim okusom limone in so ful dobre, notri je 60tbl za okrog 6$ ce se ne motim.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 28 November 2016 - 05:27 PM
Kaj pa je polnovredna hrana? Sadje in zelenjava iz trgovin sta tako osiromašena, da od njih ne dobiš drugega kot vlaknin.
Jaz bom šla drugo leto na krvne teste. Verjetno mi tudi železa spet primanjkuje. Drugih dopolnil kot alg (kjer ga je bistveno premalo) ne upam jemati, ker imam od železa vedno stranske učinke.
B12 še zdaleč ne primanjkuje samo veganom. Poleg tega je dokazano, da je absorbcija le-tega iz dopolnil veliko boljša kot iz hrane. Isto za folno kislino.
― V. Van Gogh
Posted 28 November 2016 - 06:00 PM
Posted 28 November 2016 - 06:39 PM
Omega 3 pa z naso prehrano vnasamo bistveno premalo
Sploh vegetarijanci in vegani. Razen če pojejo enormne količine lanenih semen in orehov.
― V. Van Gogh
Posted 28 November 2016 - 06:39 PM
To z osiromašenjem ni čisto res. Je veliko take propagande s strani proizvajalcev dopolnil, to pa ja. Definitivno je boljša izbira lokalna, "od sosedovega kmeta" hrana - vsaj kar se sadja in zelenjave tiče.Kaj pa je polnovredna hrana? Sadje in zelenjava iz trgovin sta tako osiromašena, da od njih ne dobiš drugega kot vlaknin.
Jaz bom šla drugo leto na krvne teste. Verjetno mi tudi železa spet primanjkuje. Drugih dopolnil kot alg (kjer ga je bistveno premalo) ne upam jemati, ker imam od železa vedno stranske učinke.
B12 še zdaleč ne primanjkuje samo veganom. Poleg tega je dokazano, da je absorbcija le-tega iz dopolnil veliko boljša kot iz hrane. Isto za folno kislino.
Glede B12 pa mi je to popolnoma jasno

Pri omegah je problematično, da se zauzije prevec omega-6, ki se potem bori z omega-3 za skupni prenasalec in ga izriva...torej po domace, potrebno je pravo razmerje med omega 3 in omega 6 v prehrani, ki se ga lahko doseze z nepredelano prehrano.
Saj meni je popolnoma vseeno, kaj si kdo dopolnjuje; ampak glede na to, kako se populacija v povprecju hrani (=katastrofalno), me ne cudi, da se toliko posega po dopolnilih, ampak pri ze itak nekvalitetni prehrani se s tem ne naredi kaj dosti.
Razmisljam pac ekonomicno, konec koncev te zadeve niso glih poceni.
Pa prosim Jina, ne govori na pamet, lahko pa posredujes raziskave, ki potrdijo tvoje trditve. Dnevno kolicino omega-3 lahko dosezemo ze z 1 zmleto zlico lanenih semen ali olja, kot sem pa ze omenila, je pomembno razmerje. Omega-3 je tudi v drugi rastlinski hrani, le v manjsih kolicinah.
To niso enormne kolicine.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 28 November 2016 - 06:45 PM
No, razlika med domačimi pridelki in tistimi, kupljenimi v trgovini, je vseeno ogromna. Pozimi že tako ni dovolj izbire svežih živil.
Jaz pa opažam obratno; da komur ni mar za zdravo prehrano, tudi po dopolnilih ne posega. Ker mu je pač vseeno.
So pa kvalitetna dopolnila res kar draga, ampak meni se zdijo dobra naložba. Pretiravanja in jemanja vsega po spisku na pamet pa tudi jaz ne podpiram.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users