Tek
Posted 21 August 2012 - 07:57 AM
Povedala sem prodajalki, da tečem več ali manj po kolovozu in travi, pa mi je te priporočila. Super so, res, odlično blažijo. Sem pa - je ona rekla - pronator.
Sicer naj bi bile te pronator/supinator fore še bolj pomembne če tečeš po asfaltu.
Za te New Balance pa prvič slišim. Itak je kupovanje tekaških superg postala cela znanost. :/
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 21 August 2012 - 07:58 AM

Vzela pa tiste, ki sem jih nalepila v "katero oblačilo..."
Najboljše, da sprobaš par superg in boš sama videla katere ti najbolj ustrezajo
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 21 August 2012 - 08:18 AM
Sicer naj bi bile te pronator/supinator fore še bolj pomembne če tečeš po asfaltu.
Za te New Balance pa prvič slišim. Itak je kupovanje tekaških superg postala cela znanost. :/
Zdaj tečem malo mešano asfalt in makadam, v jeseni in kasneje bom pa verjetno bolj samo po asfaltu (odvisno od vremena...)
Res je postala to cela znanost, prodajalci svetujejo nekaj, prijatelji drugo, jaz pa potem nimam pojma in sem še vedno brez superg.

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 21 August 2012 - 08:20 AM

če se v njih ne počutiš udobno, nimaš kaj kupovat.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 21 August 2012 - 08:55 AM
Najprej ugotovi, ali si pronator/supinator ali nevtralna. (test stopal ali pa domača varianta - naredi AnčkinPomarančkin

Na podlagi tega izberi par modelov - 3, 4, različne firme tudi.
To 'top selekcijo' preizkusi na tekaški stezi, teči v njih. V intersportu na Rudniku imajo to opcijo. Jaz sem se že 100% odločila za svoje, model in številko, nakar sem ugotovila, da mi bo prste nabijalo in sem vzela 1/2 številke večje. Mi ni žal.
Pa v splošnem je optimalno je izbrat eno številjo večji copat, da ti ne nabija prstov pri teku, odvisno je tudi od firme, Nike ima recimo ful majhne številke, meni, ki običajno nosim 37, mi je njihova 37 ful tesna, za tek bi najbrž potrebovala vsaj 38,5. Pri mojih starih supergah so me prsti ful boleli, zdaj jih pa sploh ne čutim, nič ne boli nikoli.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 21 August 2012 - 08:58 AM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 21 August 2012 - 08:58 AM

Jaz imam 40.5 številko copat, pa nosim drugače 39.
Drugače je pa pomemben podatek: cm_26 (zame). Tako lahko kupuješ še naprej copate, gledaš to razdaljo.
Posted 21 August 2012 - 09:04 AM
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 21 August 2012 - 09:08 AM
Načeloma - probaj čim več superg. Jaz sem jih probala ene 10-15 parov, preden sem se odločila za tiste, ki jih imam sedaj. Tudi potečeš lahko malo v trgovini. Da dobiš občutek. Če si nevtralna ti je še najmanjša panika kupovat.
Posted 21 August 2012 - 10:51 AM
Drugače pa če še komu prav pride ali je slučajno spregledal bo Hofer imel od 23. 8. cel kup tekaških poceni stvari. (jakne, majice, hlače, čevlje, nedrčki, uro z merilnikom srčnega utripa itd.)
http://www.hofer.si/..._23_08_2012.htm
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 30 August 2012 - 07:31 AM
želela zaščiti pred klopi.

Včeraj sem končala 7 teden programa, prva vaja je bila grozna 10 minut teka, minuta hoje, in nato 5 ponovitev. Domov sem prišla mrtva.
Posted 30 August 2012 - 08:13 AM
Bi ti priporočila Nike, ne oporekam njihovi kvaliteti. Mislim pa da se splača počakat na "lublanca", ker so ponavadi takrat tudi s strani sponzorja popusti (Intersport, če se ne motim). Če si celo poletje tekla v dolgih, boš pa ja še čist mal zdržala

Posted 30 August 2012 - 08:40 AM

Drugače pa ima Intersport eno svojo znako tekaških oblačil, imam pajkice, in so res zakon.

Posted 30 August 2012 - 08:43 AM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 30 August 2012 - 08:50 AM
Posted 30 August 2012 - 09:08 AM
Posted 03 September 2012 - 01:07 PM
After all this time?
Always.
Posted 03 September 2012 - 01:10 PM
Posted 03 September 2012 - 01:19 PM

Posted 03 September 2012 - 01:22 PM
Pablo Picasso
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users