Jump to content

Photo

Anti-aging nega

• Please log in to reply
2184 replies to this topic

#601 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 06 February 2017 - 05:17 PM

Kar zafrkavaj. :lol:

:D

Nujno povejta kako se obnese krema za stopala. 

A se buffet in matrixyl izključujeta z vitaminom c? Z Retinolom se ne, ane?

Meni se pa The ordinary vitamin c čist lepo vpije oz. ko se po 10 minutah pošlatam, ne čutim nobenih pikic. Ni sicer tako fajn kot LRP, ampak vseeno no, sem zadovoljna.

• 0

#602 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 06 February 2017 - 05:35 PM

Frčica, sem zelo dovzetna za to. Odkar si trde kože ne odstranjujem več z rezilom, ampak samo pilo in redno uporabljam kvalitetne kreme, pa je stanje neprimerljivo boljše. Si pa ne mažem po navodilih 2x na dan, ampak vsak ali vsak drugi dan.

Se mi je zdelo, da si bolj na amaterski ravni :D Sem ti fovš, da se razumeva.

Jaz nimam toliko težav na petah, ampak palcu. Ne glede na to s čem sem mazala je mogoče za 5-10 procentov bolje in zamakne dan drgnjenja za dan ali dva. Vseeno polagam visoke upe v tole kremo.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#603 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 06 February 2017 - 05:37 PM

S čim si pa odstranjuješ kožo?

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#604 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 06 February 2017 - 05:52 PM

Imam pilo, tisto "miško", pred leti sem se tudi rezala kožo, dokler ni bilo to potrebo na dva dni. Baje se to naredi, če si jo preveč. Ene 2x letno grem pa pedikerki. Da bi imel a skozi res lepa stopala bi morala hodit na ene 2-3 tedne. Pa ne velja me zdej ful v stopala gledat, če se kdaj srečava poleti :lol:

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#605 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 06 February 2017 - 05:53 PM

:lol:

Meni ta miška ne naredi popolnoma nič. Nisem taka amaterka, kot ti misliš. :D Gehwol pila je zakon!

• 0

― V. Van Gogh

#606 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 06 February 2017 - 06:11 PM

Jo bom šla pofirbcat!

• 0

#607 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 07 February 2017 - 07:44 PM

A se buffet in matrixyl izključujeta z vitaminom c? Z Retinolom se ne, ane?

To tudi mene zanima. Pomoje se ne izključujeta z vitaminom C in tudi z retinolom ne. Ali se motim?

Jaz trenutno zvečer uporabljam Belakne, po potrebi dam čez še vlažilno kremo, včasih pa namesto Belakne uporabim AHA losjon.

Zjutraj po umivanju z Essence gelom dam najprej vitamin C, potem hialuronsko, vlažilno kremo, kremo s SPF. Če imam čas, dam pred kremo še Innisfree serum. 

Nabavila bom verjetno še matrixyl in niacinamid, ki bi ju uporabljala zjutraj (vitamin C in niacinamid izmenično). Čez poletje pa bi vitamin C uporabljala zvečer namesto Belakne.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#608 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 07 February 2017 - 08:35 PM

Evo, spet mi ni jasno, zakaj nekatere zjutraj uporabite vlažilno kremo, in še kremo s SPF, a ne bi bilo lažje, da bi imela vlažilna krema že SPF? :D

Pa to je dodatnih 30 sestavin, ki jih koža ne rabi.

off topic: kako izgleda ta pila od Gehwol in kje se dobi?

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#609 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 07 February 2017 - 08:47 PM

Meni osebno je tudi to prevec vsega, ampak vsak po lastni presoji. Tezko je najt vlazilno kremo, da bo imela res dober, zanesljiv SPF (sploh ce uporabljas kisline...).
Marmelada, saj The Ordinary Vitamin C ze ima notri hialuronsko, ali zakaj jo imas se posebej potem? :)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#610 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 07 February 2017 - 10:02 PM

Meni so do zdaj vse kreme s SPF mašile pore, brez izjeme. Pa ena sama mastna packarija so, ki se zlepa ne vpije in za sabo pušča bel film. Ni šans, da bi iskala prav hranilno kremo s SPF, še manj da bi jo uporabljala vsak dan. Biore je pa tako lahek losijon, da mi je samostojno dovolj vlažilen samo v največji vročini. Ne menjam.

Sarah, količina hialuronske v tem vit C je zanemarljivo majhna, dodana je bolj zaradi formulacije, ker sicer ne vsebuje vode in silikonov. Jaz bi si lahko kožo spraskala do krvi, če si ne bi spodaj nanesla hialuronske, tako me peče in špika.

Matilda, klik. Dobi se v Sanolaborju, lekarnah itd.
  • 0

― V. Van Gogh

#611 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 08 February 2017 - 09:47 AM

Evo, spet mi ni jasno, zakaj nekatere zjutraj uporabite vlažilno kremo, in še kremo s SPF, a ne bi bilo lažje, da bi imela vlažilna krema že SPF? :D

That's the dream :D Samo tega ni. Sploh če hočeš PA++++, 50+, po možnosti z mineralnimi filtri. brez alkohola, z antioksidanti. Čim je alko, na dolgi rok ne gre brez kreme spodaj. Če ni alkohola, je krema fuj.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#612 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 08 February 2017 - 12:29 PM

Sarah, jaz nimam vitamina C od The Ordinary, sicer pa kot je že Jinadaze napisala, je hialuronske v drugih kremah bolj malo dodane.

Glede spf pa so punce tudi že povedale. Jaz sem imela po vseh kremah s spf neprijeten občutek, ker so mastne, pustijo nek film no. Biore UV pa mi je super, ker sploh nimaš občutka da imaš kaj na koži, ampak je res ful lahka zadeva in mi je samostojno premalo. Pa tudi sicer imam za zjutraj in za zvečer isto vlažilno kremo, ki je brez spf, zato si dam zjutraj po potrebi čez še Biore.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#613 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16954 posts

Posted 08 February 2017 - 06:01 PM

Ugotavljam, da imam spet bolj suho kožo, zaradi kurjave in bi očitno rabila še neko dodatno vlaženje, ampak nimam pojma kaj. Imam hialuronsko, potem kremo preko, zvečer dam pogosto še arganovo olje čez. Predlogi? Kake mastne in težke kreme ne pridejo v upoštev, ker hitro bi znalo hitro prit do kakega izbruha mozoljev. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#614 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 08 February 2017 - 08:22 PM

Glede spf pa so punce tudi že povedale. Jaz sem imela po vseh kremah s spf neprijeten občutek, ker so mastne, pustijo nek film no. Biore UV pa mi je super, ker sploh nimaš občutka da imaš kaj na koži, ampak je res ful lahka zadeva in mi je samostojno premalo. Pa tudi sicer imam za zjutraj in za zvečer isto vlažilno kremo, ki je brez spf, zato si dam zjutraj po potrebi čez še Biore.

Enako, v vsakem primeru bi potem rabila še nočno kremo, kar mi je neumnost.

• 0

― V. Van Gogh

#615 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 09 February 2017 - 10:23 PM

Vprasanje: Prijateljica je od tega C-vitamina dobila kemicne opekline. :o Cel obraz se ji je oluscil, ima bolece rdece fleke in srbecico. What to do? Ta reakcija verjetno pomeni, da je zanjo prevelika koncentracija in ga ne sme vec uporabljati? Sicer nima obcutljive koze, nisem pa pri nikomur zasledila tega,
  • 0

― V. Van Gogh

#616 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 09 February 2017 - 10:29 PM

Jaz sem od The Ordinary Vitamina C na začetku imela podbno izkušnjo, seveda v precej manjši obliki - samo rdečica, ki je izginila v enem dnevu. Jaz bi predlagala spiranje obraza s čim bolj nežnimi geli, mogoče celo s kamiličnim čajem, in mazanje s kakšno pomirjajočo kremo. Jaz se v takšnih primerih mažem s tole http://www.favn.si/izdelek/cbd-dermatoloska-krema/. 

• 0

#617 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 09 February 2017 - 10:47 PM

Hvala! Pa si potem naprej uporabljala, ko se je stanje umirilo?
Sumim, da je pri njej bolj zaradi kombinacije z retinolom, ceprav je oboje pravilno uporabila.
  • 0

― V. Van Gogh

#618 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 09 February 2017 - 10:55 PM

:huh:  :shock:

• 0

#619 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 09 February 2017 - 11:03 PM

Hvala! Pa si potem naprej uporabljala, ko se je stanje umirilo?
Sumim, da je pri njej bolj zaradi kombinacije z retinolom, ceprav je oboje pravilno uporabila.

Mislim, da je bilo pri meni tudi zaradi kombinacije retinola in vitamina C, ker sem začela oboje naenkrat uporabljat, pa čeprav na začetku vsako zadevo le enkrat na teden.

Ja, potem sem vse normalno naprej uporabljala, samo mogoče sem naredila kakšen dan pavze brez kakršnihkoli kislin oz. sem bolj pazila že s samim nanašanjem (sem ugotovila, da ne smem nanašat okoli ustinc ipd.). Se mi je pa res hitro umirilo, že v enem dnevu. 

Upam, da hitro pomiri kožo!

• 0

#620 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 09 February 2017 - 11:25 PM

Hvala se enkrat!
Jaz sem tudi presenecena, hkrati pa mi je hudo, ker sem ji sama priporocila to nego. :/ Ocitno imam jaz res ekstra neobcutljivo kozo, ker bi lahko kisline se okrog oci mazala pa ne bi imela nobene reakcije.
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users