Potujem z letalom - kaj moram vedeti?
Posted 04 August 2014 - 09:39 AM
Posted 04 August 2014 - 09:43 AM

Posted 04 August 2014 - 10:49 AM
Meni grejo ti nizkocenovniki tako na zivce, da sploh nocem vec leteti z njimi. Na koncu te potem itak nekje zahaklajo ali zaradi prtljage ali vrecke, ki jo imas v roki. Peljejo te vedno na eno pozabljeno letalisce, dalec od mesta. S tem, da mi je se totalni minus to, da, ce po njihovi krivdi zamudis povezovalni let, si lahko karto se enkrat sam placas. Sej lahko je vse kul in dobis poceni karto, ampak vedno tvegas. Pa se ogromno casa porabis, da najdes karto in pa vse prevoze, ki se morajo poklopit. Odkar je bil fant na NL in sva na zacetku iskala te cheap lete in letela iz vseh moznih letalisc, sva na koncu ugotovila, da je skoda zivcev in casa. Raje placam vec in vem, da ne bom zivcna in da mi ne bojo tezili zaradi kaksnega dodatnega cm ali grama.
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 04 August 2014 - 10:56 AM
Midva sva sla maja v Slo na dopust na to finto, in sva na koncu ugotovila, da naju pride vec, kot da bi se vsedla v avto in odpeljala tja in nazaj, casovno je pa tudi tam-tam (drugace imas avtobus do glavne postaje, potem vlak in bus do Eindhovna, let to Benetk, GoOpti do Ljubljane, pa se potem od tja do doma (vlak/bus/starsi). S tem, da si precej bolj obremenjen s prtljago in casom in kar naprej nekje nekaj cakas. Konec avgusta bova sla se en teden in greva kar z avtom.
Posted 04 August 2014 - 11:06 AM
Ja, saj midva sva tudi potem kasneje, ko sem bila se jaz gor, z avtom hodila. Ja ta presedanja in zivcnost, ce bos ujel naslednji vlak/bus pa se trajanje ves dan... se resno vprasas ali je vredno tistih par €. Ko so k nama prihajali kolegi iz Slo in me sprasevali, kaj je najboljsa opcija, sem vsem rekla, Adria. Ena kolegica je rekla, da je to predrago (pa niso bile tako drage karte, se neki popusti so bili takrat) pa se je odlocila za nizkocenovnika. Na koncu je placala vec, kot bi pri Adrii, cel dan potovala, na minute lovila vlake iz Belgije, 5x presedala in prisla vsa povozena in znervirana.
Jordan Belfort
Posted 04 August 2014 - 11:14 AM
Ja, midva sva gledala Adrio, ampak sva malo pozna + letenje iz tujine v Slo je drazje kot kontra. Se spomnim, da so bile pred casom neke akcije, kjer je bil enosmerni let LJ-AMS 50 eur, povratna LJ-AMS-LJ pa 100e, ampak v slednjem primeru si moral nujno koristit prvo karto (torej zacet potovanje v LJ). AMS-LJ pa pod 150 nisi prisel. Ko sem jaz letela sem takoj po diplomi, sem vzela tisto povratno LJ-AMS-LJ za 100e, ker je prislo ceneje koristit samo eno smer z zacetkom iz LJ, kot da bi kupila enosmerno LJ-AMS. Go figure.
Posted 04 August 2014 - 11:22 AM
Vem, ja. Midva sva 1x tako pokombinirala, da je fant prisel v Slo s prevozom. Kupil to povratno karto v akciji (LJ-AMS). Sel nazaj z avionom in potem cez 2 meseca, koristil povratni let, ko je spet prisel v Slo. Sicer pa cudne fore. Sem pa tudi jaz na to foro ze leteta iz Amsterdama do Müenchena. Kupila povratno, ceprav sem rabila samo enosmerno, ker je bila enosmerna 200€ drazja.
Jordan Belfort
Posted 05 August 2014 - 11:27 AM
Meni grejo ti nizkocenovniki tako na zivce, da sploh nocem vec leteti z njimi. Na koncu te potem itak nekje zahaklajo ali zaradi prtljage ali vrecke, ki jo imas v roki. Peljejo te vedno na eno pozabljeno letalisce, dalec od mesta. S tem, da mi je se totalni minus to, da, ce po njihovi krivdi zamudis povezovalni let, si lahko karto se enkrat sam placas. Sej lahko je vse kul in dobis poceni karto, ampak vedno tvegas. Pa se ogromno casa porabis, da najdes karto in pa vse prevoze, ki se morajo poklopit. Odkar je bil fant na NL in sva na zacetku iskala te cheap lete in letela iz vseh moznih letalisc, sva na koncu ugotovila, da je skoda zivcev in casa. Raje placam vec in vem, da ne bom zivcna in da mi ne bojo tezili zaradi kaksnega dodatnega cm ali grama.
Se strinjam.
Nizkocenovniki praviloma komplicirajo in včasih prav vidiš, da iščejo koga s pretežko ali preveliko prtljago, medtem ko so mi pri rednih prevoznikih skoraj vedno spregledali kak kg preveč.
Poleg tega so po mojih izkušnjah za določene destinacije in določene termine res majhne razlike v ceni med rednim prevoznikom in nizkocenovnim. Sploh, če k ceni nizkocenovnega prevoznika prišteješ še prtljago (ki je pri rednih prevoznikih praviloma že vključena v ceno). Če pri Adrii kupiš karto dovolj vnaprej, jo lahko dobiš že zelo ugodno, poleg tega imajo pogosto kakšne akcije, British Airways in Swiss imata občasno akcije s smešno nizkimi cenami, Air France ponuja budget vozovnico, ki vključuje samo ročno prtljago in je stane znatno manj od njihove redne vozovnice.
Poleg tega mislim, da včasih potem preplačaš razliko kolikor je cenejša karta za nizkocenovnega prevoznika za pot do in od letališča. Jaz sem enkrat letela ZRH- VIE - ZRH in ko sem na koncu seštela koliko denarja je šlo za vso pot, sem na koncu prišla mogoče za 10-20 EUR ceneje kot če bi letela z redno Adrijno linijo direktno do Ljubljane. Da ne omenjam tudi, da je pot od vrat do vrat trajala neprimerno dlje.
Tako da jaz sedaj, ko letim vedno preverim vse opcije, pretehtam pluse in minuse ter se na koncu odločim za opcijo, ki ponuja najboljši kompromis med ceno in mojimi željami.
Posted 10 August 2014 - 05:16 PM
A sem jaz slepa, ali Wizzair sploh nima omejene kilaže za large cabin bag?
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 10 August 2014 - 05:27 PM
After all this time?
Always.
Posted 10 August 2014 - 05:49 PM
Hudo, hvala!
― V. Van Gogh
Posted 10 August 2014 - 10:44 PM
Spet jaz, z neumnim vprašanjem. Če potuješ samo z ročno prtljago in se čekiraš online, potem greš na letališču direktno na gate, ni treba nič na šalter?
Sem do zdaj vedno potovala s čekirano prtljago, tako da se malo lovim.
― V. Van Gogh
Posted 10 August 2014 - 10:52 PM
Posted 10 August 2014 - 11:20 PM
Hvala!
― V. Van Gogh
Posted 26 August 2014 - 02:58 PM
Če se navežem na debato na prejšnji strani, to o nizkocenovcih.
Resda nimam veliko izkušenj z letenjem, ampak saj je jasno, da je "za manj denarja manj muske". Meni se recimo škoda zdi ful denarja dat za sam prevoz na željeno destinacijo in nazaj,
saj potovanja že sama po sebi dosti stanejo. Vsekakor pa je treba preračunat tudi stroške poti do letališč, in preverit, kaj se bolj splača.
Kar se tiče prtljage, pa tudi pri vsakem letalskem ponudniku vse piše, in se enostavno držiš pravil, pa ni nobenih nepričakovanih težav.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 31 August 2014 - 01:10 PM
A mislite, da bi mela kakšen problem, če bi želela met znotraj velikega čekiranega kovčka majhen kovček? Letim z Wizzairom.
After all this time?
Always.
Posted 31 August 2014 - 01:14 PM
Posted 31 August 2014 - 01:32 PM
Kul, pomoje tut ne, ampak better safe than sorry.
After all this time?
Always.
Posted 10 September 2014 - 11:27 AM
Koliko ste imele najmanj časa za prestop med (notranjimi) leti in čekirano prtljago? Js zdej gledam za kartami in imam na vseh najugodnejših variantah pri notranjem letu samo uro in 20 minut časa, se mi zdi malo. V skrajni sili lahko potujem tudi zgolj z ročno, ampak mi je brezveze, če imam v ceni karte že strošek čekirane prtljage.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 10 September 2014 - 11:46 AM
Špela, uro in dvajset imaš u vrh glave dosti za presopanje. Čekirana prtljaga je označena s ciljem že na začetku in to gre pol računalniško. Itak lahko zajebejo kljub vsej tehnologiji.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users