Jump to content

Photo

Nakup avtomobila

• Please log in to reply
914 replies to this topic

#601 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 03 June 2022 - 07:53 AM

_M_, cist odvisno. Moj foter je maminega Peugota prodal v enem dnevu za isto ceno kot ga je prodajal. Svojem BMW-ju pa je spustil ceno za 500€.
  • 0

#602 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 03 June 2022 - 08:01 AM

Če je neka cena na avtonetu še ne pomeni, da ga kdo po taki ceni tudi res kupi, ali...? Ne vem, to mi je vedno tako prenapihnjeno...

No ja, to je res, ampak za par jurjev ti ne bo nihče spustil cene. Za moj avto je bila takrat v oglasu cena 11.500 € in so potem spustili za 500. Zdaj so pa oglasi že za 12k, 13k recimo.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#603 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 03 June 2022 - 08:13 AM

Kolegica mi je razlagala, da so šle cene res gor. Da je pred tremi leti kupila Twingota za 3.300, zdaj ga je prodala za 3.000.

Skoraj ne izgubljajo cene. 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#604 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 03 June 2022 - 08:21 AM

A je avtomatik? Sem mislila da sta ga prodala istocasno kot sta kupila novega.

Ni avtomatik, dala sva istocasno oglas gor 🙂 zdaj mi je pa se ful prav prisel za v sluzbo vozit se,ker zadnji mesec nisem mogla vec pes 😁
  • 0

#605 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17615 posts

Posted 03 June 2022 - 08:41 AM

Ora, hvala za ponudbo. Corsa mi je vsec, ampak jaz bi res avtomatika, imam svoje razloge. Seveda to pomeni precej visjo ceno od modelov z rocnim.

https://www.avto.net...play=Opel Corsa

https://www.avto.net...ay=Renault Clio
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#606 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 03 June 2022 - 08:54 AM

Prva res ne vem s cim upravici ceno,ker nima primerljive opreme, motor je slabsi,vec vzdrzevanja je potrebnega. Ampak ja, verjetno je avtomatik res en tak dodatek,ki dvigne ceno. Mi je pa kolega mehanik odsvetoval nakup prek avtohise.
  • 0

#607 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 03 June 2022 - 09:15 AM

Ora, hvala za ponudbo. Corsa mi je vsec, ampak jaz bi res avtomatika, imam svoje razloge. Seveda to pomeni precej visjo ceno od modelov z rocnim.

https://www.avto.net...play=Opel Corsa

https://www.avto.net...ay=Renault Clio

Če iščeš avtomatika, se ti splača pogledat tudi za Toyotinimi hibridi. Ti imajo že vsi serijsko avtomatski menjalnik.

• 0

#608 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17615 posts

Posted 03 June 2022 - 01:30 PM

Hvala!
https://www.avto.net...ay=Toyota Yaris

Kako nizka poraba, ce to drzi.

Se nekaj, kako pomemben je Isofix, a ga rabim? Pojma nimam res, prvič v življenju se ukvarjam s tem, kaj bi bilo dobro imet v avtu. :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#609 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 03 June 2022 - 01:35 PM

Mi ga imamo in je fajn, ker samo postaviš lupinico gor. Ko sva kupovala voziček (rabljen) je bila zraven še lupinica in ugodna cena za isofix in sva vzela. Posebej ga ne bi kupovala, ker naj bi bilo oboje enako varno, tako pasovi kot isofix.
  • 0
Never be embarrassed about something you like.

#610 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 03 June 2022 - 01:36 PM

Ti govoriš zdaj za bazo isofix, Matilda sprašuje za nastavke, ki so v avtu. Ti so za kasnejše sedeže. Jih je fajn imet, ja, večina sedežev je prilagojenih zanje.

• 0

#611 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 03 June 2022 - 01:42 PM

Aaa ok. Matilda, ignoriraj moj post 😁
  • 0
Never be embarrassed about something you like.

#612 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 03 June 2022 - 01:53 PM

Meni se tudi zdi fajn imet priključke za isofix, ker ima veliko avtosedezev isofix sistem. Saj novejši avti mislim da imajo skoraj vsi isofix.
  • 0

#613 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 03 June 2022 - 02:18 PM

Hvala!
https://www.avto.net...ay=Toyota Yaris

Kako nizka poraba, ce to drzi.

Se nekaj, kako pomemben je Isofix, a ga rabim? Pojma nimam res, prvič v življenju se ukvarjam s tem, kaj bi bilo dobro imet v avtu. :D

Jaz imam naa Aurisu, ki je razred večji 5,5 porabe, sestra na yarisu pa nekje 4,5. Odvisno kje se voziš. Če je mestna vožnja, potem je poraba res nizka,ker veliko voziš na el pogon. Če pa je dosti vožnje po avtocesti, se poraba seveda zviša.

Isofix olajša stvari pri menjavanju sedežev. Če ga ne daješ ravno skoz ven in not, je tudi brez ok.
  • 0

#614 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 03 June 2022 - 02:44 PM

Aja Matilda, jaz bi tudi obvezno gledala, da ima avto 5 vrat, sploh ko bosta imela Otrok.
  • 0

#615 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 03 June 2022 - 03:30 PM

Matilda, ja. Isofix je veliko bolj prakticen in enostaven kot pa privezovanje s pasovi. Varno naj bi bilo oboje podobno.

Pa se strinjam s predlogom, da naj ima avto 4 ali 5 vrat. Je neprimerno lazje, ko se ne rabis stegovat in lezt na zadnje sedeze, ampak namesto tega samo odpres vrata.
  • 0

#616 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 03 June 2022 - 03:39 PM

Prvič nisem imela isofixa in je bilo to vezanje lupinice res GROZLJIVO, sploh, če je otrok zaspal, pa si ga moral odpeti, norela sem zraven. Drugič sem imela in je zakon!
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#617 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 03 June 2022 - 03:40 PM

Absolutno. Tudi lazje vrata dovolj odpres, da das notri otroka, ce ima avto pet vrat, ker so navadno nekoliko krajsa (ozja?) kot pri avtomobilih s tremi. Isofix je pa zdaj itak standard in vsi stolci delujejo po tem principu. Je res prirocno. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#618 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 03 June 2022 - 04:55 PM

Prvič nisem imela isofixa in je bilo to vezanje lupinice res GROZLJIVO, sploh, če je otrok zaspal, pa si ga moral odpeti, norela sem zraven. Drugič sem imela in je zakon!

Joj ja, jaz sem enkrat peljala tamalo v lupinici, z avtom, ki ni imel isofixa in sem tudi norela zraven, ko sem privezovala z varnostnim pasom, pa še deževalo je. Potem z večjimi sedeži ni take razlike, ker jih itak ne jemlješ tako pogosto iz avta, pri lupinici je pa ful nepraktično, če ni isofixa.
  • 0

#619 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 03 June 2022 - 07:07 PM

Meni je pa prodaja na momente zabavna 😁 res s kaksnimi idejami in primerjavami hodi folk ven, da ne govorim, da sem dobila zadnjic ob 11h zvecer sporocilo od nekega ocitno opiteega osebka 😁
  • 0

#620 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17615 posts

Posted 06 June 2022 - 06:07 PM

Zdaj sva se nekako zapalila za novo Toyoto Yaris Hybrid Sol. Če se skeširava takoj, bi dala slabih 21k. Na leasing bi preplačala cca 2-3k.

Pol pa berem tole na strani od ZPS, na kar bi sicer pozabila pomislit:
Avtomobil se pri lizingu ne šteje v vaše premoženje, kar lahko vpliva na otroške dodatke, plačila vrtca in podobno, a ne v veliki meri. Težava nastane le, če »preskočite« v višji razred in se vam ugodnosti zaradi lastništva zmanjšajo.

Verjetno je najbolj smiselno se skeširat takoj, če je ta možnost?
  • 0

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users