Jump to content

Photo

Sestavine

• This topic is locked This topic is locked
1671 replies to this topic

#601 halima

halima

sramežljivec

• Člani
  • 12 posts

Posted 18 October 2005 - 03:45 PM

živjo!
bi lahko katera pokomentirala sestavine za hidratantno kremo za mešano kožo Light Cream od Lancasterja? hvala že vnaprej! smile.gif

Water (aqua), cyclomethicone, squalane, glycerin, ethylhexyl palmitate, glyceryl stearate, cetyl ethylhexanoate, stearyl alcohol, propylene glycol dicaprylate/dicaprate, stearic acid, butyrospermum parkii (shea butter) fruit, cocos nucifera (coconut)water, diazolidinyl urea, xanthan gum, palmitoyl mare milk, phenoxyethanol, carbomer, fragrance (parfum), hydrogenated palm kernel oil, tetrasodium edta, sodium hydroxide, alcohol denat., aloe barbadensis leaf juice, lecithin, oryza sativa (rice) bran extract, peg-40 hydrogenated castor oil, trideceth-9, malpighia punicifolia (acerola) fruit extract, prunus cerasus (bitter cherry) extract, butylene glycol, pongamia pinnata extract, guar hydroxyprpyltrimonium chloride, hexyl cinnamaldehyde, alpha-isomethyl ionone, lactic acid, honey (mel) extract, oryza sativa (rice) bran oil, tocopheryl acetate, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, triethanlolamine, benzophenone-4, polysorbate 20, ceratonia siliqua gum, titanium dioxide (ci 77891).
  • 0

#602 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 18 October 2005 - 06:37 PM

Kakšen je tale tonik za nečisto kožo??

Ingredients: aqua, dipropylene glycol, alcohol denat., poloxamer 184, panthenol, chitosan glycolate, panax ginseng, pinus sylvestris, ribes nigrum, 10-hydroxydecanoic acid, sebacic acid, 1,10-decanediol, zinc gluconate, parfum, propylene glycol, PEG-40 hydrogenatzed castor oil, trideceth-9.
  • 0

#603 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 October 2005 - 06:28 AM

Zgornja krema je kar dobra. Za normalno do suho kožo. Ima nekaj antioksidantov, je pa brez UV zaščite.

Tonik pa vrži stran. Ima alkohol in še na 2. mestu konzervans. Sicer so potem sestavine v redu, toda to ni dovolj.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#604 halima

halima

sramežljivec

• Člani
  • 12 posts

Posted 19 October 2005 - 08:48 AM

sonchika hvala za info! napisala si, da je za normalno do suho kožo, torej ni primerna za mešano?
  • 0

#605 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 October 2005 - 08:56 AM

Hja, to pa ne vem. Vsebuje nekaj olj, ki vsekakor ne pašejo na mešano kožo. A že uporabljaš to kremo? Kako se ti zdi? Sicer pa mislim, da bi jo bilo potrebno probati. Pa olj tudi ni tako veliko, da bi bila preveč. Ne vem, probaj in poročaj.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#606 LPgirl

LPgirl

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 578 posts

Posted 19 October 2005 - 03:17 PM

Čistilna maska:
silt-aqua-kaolin-propylene glycol-alcohol-aloe barbadensis-butylparaben-chamomilla recutita-citric acid-ethlparaben-glyceryl stearate-isobutylparaben-methylparaben-phenoxyethanol-potassium sorbate-propylparabate-sodium benzoate-sodium laureth sulfate-zinc oxide

Puder v kamnu:
talc-kaolin-polyethylene-zinc oxide-lanolin-paraffinum liquidum-cetearyl ethylhexanoate-lanolin alcohol-panthenol-caprylic capric triglyceride-phenoxyethanol-methylparaben-ethlyparaben-propylparaben-butylparaben-isobutylparaben-isopropyl myristate-oley alcohol-PEG-8-tocopherol-ascorbyl palmitate-10-hydroxydecanoic acid-sebacic acid-1,10-decanediol-citric acid-ascorbic acid...

je primeren za mastno kožo, je komedogen????
  • 0

#607 halima

halima

sramežljivec

• Člani
  • 12 posts

Posted 19 October 2005 - 03:18 PM

ja, to kremo sem že dolgo nazaj uporabljala, pa je bila kar fajn za nekaj časa. potem sem mal zamenjala čez poletje, zdaj je pa že mraz in mi kožo zelooo zateguje in mi večina krem za mešano kožo ne vlaži dovolj. upam, da mi bo ta zdaj spet vredu :flower:
  • 0

#608 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 19 October 2005 - 03:32 PM

Mami sm naročila naj mi prinese tonik Garnier Essentials zeleni in eno lahko brezalkoholno vlažilno masko za mastno kožo, dobila pa sem tole. rolleyes.gif

Apotheker Scheller - Rosen Gesichtwasser

Aqua, Aloe Barbadensis, Rosa Centifolia, Phenetyl Alcohol

Apotheker Scheller - Grapefruit Gesichtwasser

Aqua, Alcohol Denat, Glycerin, Aluminum Lactate, Hamamelis Virginiana, Salix Alba, Panthenol, Allantion, Polysorbate 80, Citrus Grandis, Citral, Limonene

Balea Feuchtigkeits Maske - Trockene Und Normale Haut

Aqua, Cetyl Alcohol, Steareth-5 Stearate, Glycine Soja, C12-15 Alkyl Benzoate, Caprylic/Capric Triglyceride, PEG-20 Glyceryl Stearate, Persea Gratissima, Glyceryl Stearate, Hydrogenated Castrol Oil, Sorbitol, Ceteareth-20, Algae, Aloe Barbadensis, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Sodium Lactate, Lecithin, Bisabolol, Glycerin, Sodium Carbomer, Phenoxyethanol, Alcohol, PEG-8, Benzoic Acid, Tocopherol, Dehydroacetic Acid, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Methylparaben, Propylparaben, Parfum, Benzyl Benzoate, Benzyl Silicylate, Limonene, Linalool, CI 15985

Balea Teebaumol Maske - Unreine Haut

Aqua, Glycine Soja, Cetyl Alcohol, Steareth-5 Stearate, Glyceryl Stearate, Propylene Glycol, PEG-20 Glyceryl Stearate, Helianthus Annuusm Sorbitol, Ceteareth-20, Hamamelis Virginiana, Melaleuca Alternifolia, Limonene, Panthenol, Bisabolol, Urea, Glycyrrhetinic Acid, Allantoin, Alcohol, Sodium Carbomer, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Propylparaben, Benzoic Acid, PEG-8, Dehydroacetic Acid, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Sodium Benzoate, Sodium Propylparaben, Ascorbic Acid, Citric Acid, CI 28440, CI 16255, CI 19140, CI 42051

Garnier Skin Naturals Rich Mask With Acacia Honey

Aqua, Glycerin, Squalane, Isostearyl Neopentanoate, PEG-20 Methyl Glucose Sesquistearate, Butyrospermum Parkii/Shea Butter, Polyglyceryl-2 Distearate, Octyldodecanol, Ammonium Polyacryloyldimethyl Laurate, PEG-8 Stearate, Mel/Honey, Coriandrum Sativum/Coriander Fruit Oil, Stearic Acid, Myristic Acid, Palmitic Acid, Polysorbate 60, Capryl Glycol/Caprylyl Glycol, Triethanolamine, Disodium Edta, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Parfum

A je sploh kej od tega primerno za mojo mešano kožo? rolleyes.gif Meni se zdijo maske precej mastne in se bojim da bi mi zamašile pore, čeprav imam zadnje dva dni od Differina nenormalno suho kožo. Pa tudi glede tonikov sem malo skeptična ...
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#609 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 October 2005 - 03:58 PM

Dilema, če sestavine maske niso dobre bo pa vsaj embalaža odtehtala pogosto uporabo. biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#610 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 19 October 2005 - 04:01 PM

Hehehe ... good one! biggrin.gif Pri moji mami sigurno, pri meni pa vsekakor ne. ermm.gif Pa še tolk jih je nakupla, od vsake maske ene 3 embalaže ... uglavnem spet mi je prinesla domov za celo vrečo zadev in niti ene same stvari, ki sem jo sama dejansko naročila. rolleyes.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#611 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 October 2005 - 04:03 PM

Nono, lahko se zahvališ, ker imaš res zlato mamico, ki ti prinaša stvari domov pa čeprav ne tistih, ki si jih naročila. Mogoče pa so sestavine dobre, mogoče celo boljše od tistih, ki si jih naročila biggrin.gif .
  • 0
Viens, reste ici!

#612 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 19 October 2005 - 04:05 PM

QUOTE(¤PunChkA¤)
Nono, lahko se zahvališ, ker imaš res zlato mamico, ki ti prinaša stvari domov pa čeprav ne tistih, ki si jih naročila. Mogoče pa so sestavine dobre, mogoče celo boljše od tistih, ki si jih naročila biggrin.gif .

Še bolj zlato mamico bi mela, če bi mi kdaj pa kdaj celo kupila kaj od tistega, kar sem ji naročila. biggrin.gif

Glede sestavin pa ... bomo videli, kaj bo Sonchika povedala. wink.gif
  • 0

#613 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 19 October 2005 - 04:25 PM

a lah sam mal ot.? a ma dm kakšno spletno stran!?jaz ne najdem na netu,no oops.gif
sem že najdla... oops.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#614 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 19 October 2005 - 04:26 PM

Rea ... stric Google pozna vse odgovore. biggrin.gif wink.gif

http://www.dm-drogeriemarkt.de/

http://www.dm-drogeriemarkt.si/
  • 0

#615 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 October 2005 - 04:41 PM

.

Deodorant Old Spice (long lasting stick)

dipropylene glycol, aqua, propylene glycol, sodium stearate, parfum, triclosan, ppg-3 myristyl ether, tetrasodium edta

.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#616 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 19 October 2005 - 04:42 PM

Pa da ne boste name pozabl, ker so moje zadeve za pregled napisane na prejšnji strani! biggrin.gif
  • 0

#617 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 19 October 2005 - 06:34 PM

Rabim komentar sestavin. sad.gif Ful bi si rada dala eno od teh mask gor na faco pa ne vem ktera je še najbolj primerna. ermm.gif
  • 0

#618 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30044 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 19 October 2005 - 07:58 PM

meni ni bil fajn ta tonik od AS, prav tako ne nobena maska od balee.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#619 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 19 October 2005 - 08:27 PM

jenna,a bi bla ti tok dobra da bi napisala setsavine od tigija multi viti šampona,pa od guhl tega mango,ko ga maš,pa booommm fulll hvaležna,res laugh.gif .plisss.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#620 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 October 2005 - 08:31 PM

[quote=DiLeMa]Mami sm naročila naj mi prinese tonik Garnier Essentials zeleni in eno lahko brezalkoholno vlažilno masko za mastno kožo, dobila pa sem tole. rolleyes.gif

Apotheker Scheller - Rosen Gesichtwasser

Aqua, Aloe Barbadensis, Rosa Centifolia, Phenetyl Alcohol

Apotheker Scheller - Grapefruit Gesichtwasser

Aqua, Alcohol Denat, Glycerin, Aluminum Lactate, Hamamelis Virginiana, Salix Alba, Panthenol, Allantion, Polysorbate 80, Citrus Grandis, Citral, Limonene

Balea Feuchtigkeits Maske - Trockene Und Normale Haut

Aqua, Cetyl Alcohol, Steareth-5 Stearate, Glycine Soja, C12-15 Alkyl Benzoate, Caprylic/Capric Triglyceride, PEG-20 Glyceryl Stearate, Persea Gratissima, Glyceryl Stearate, Hydrogenated Castrol Oil, Sorbitol, Ceteareth-20, Algae, Aloe Barbadensis, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Sodium Lactate, Lecithin, Bisabolol, Glycerin, Sodium Carbomer, Phenoxyethanol, Alcohol, PEG-8, Benzoic Acid, Tocopherol, Dehydroacetic Acid, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Methylparaben, Propylparaben, Parfum, Benzyl Benzoate, Benzyl Silicylate, Limonene, Linalool, CI 15985

Balea Teebaumol Maske - Unreine Haut

Aqua, Glycine Soja, Cetyl Alcohol, Steareth-5 Stearate, Glyceryl Stearate, Propylene Glycol, PEG-20 Glyceryl Stearate, Helianthus Annuusm Sorbitol, Ceteareth-20, Hamamelis Virginiana, Melaleuca Alternifolia, Limonene, Panthenol, Bisabolol, Urea, Glycyrrhetinic Acid, Allantoin, Alcohol, Sodium Carbomer, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Propylparaben, Benzoic Acid, PEG-8, Dehydroacetic Acid, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Sodium Benzoate, Sodium Propylparaben, Ascorbic Acid, Citric Acid, CI 28440, CI 16255, CI 19140, CI 42051

Garnier Skin Naturals Rich Mask With Acacia Honey

Aqua, Glycerin, Squalane, Isostearyl Neopentanoate, PEG-20 Methyl Glucose Sesquistearate, Butyrospermum Parkii/Shea Butter, Polyglyceryl-2 Distearate, Octyldodecanol, Ammonium Polyacryloyldimethyl Laurate, PEG-8 Stearate, Mel/Honey, Coriandrum Sativum/Coriander Fruit Oil, Stearic Acid, Myristic Acid, Palmitic Acid, Polysorbate 60, Capryl Glycol/Caprylyl Glycol, Triethanolamine, Disodium Edta, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Parfum

A je sploh kej od tega primerno za mojo mešano kožo? rolleyes.gif Meni se zdijo maske precej mastne in se bojim da bi mi zamašile pore, čeprav imam zadnje dva dni od Differina nenormalno suho kožo. Pa tudi glede tonikov sem malo skeptična ...

Tonik je fajn. Ne vem sicer, ali je to škodljiv alkohol (mislim, da sem ravno za tega že spraševala enkrat, pa so rekli, da je slab. Ampak škoditi ne more, ker je na koncu).

Ta drugi tonik je zanič. Alkohol.

Prva maska je super, ampak komedogena.

Druga maska je pa vlažilna. Je tudi super, ampak ni pa čistilna (ni mi jasno, zakaj piše Unreine haut - meni se zdi, da to pomeni nečista koža. Taka pa potrebuje čiščenje). To je torej vlažilna maska.

Zadnja maska je pa tudi dobra, precej hranilna, vendar ni komedogena.

Torej, maske so vse OK, tonik pa samo prvi.

Maska pa ne bi bila nobena primerna za tvojo kožo. Kupi si kakšno z glino, ki čisti maščobo z obraza.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users