Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#601 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 07 March 2007 - 03:48 PM

QUOTE(Jenna @ 7. 3. 2007 - 13:54) View Post

Ja, nihrida, so za doplačati. Jaz sem za 3 škatlice doplačala 25eur. Ampak, ker imajo najboljše "lastnosti", z veseljem doplačam. Upam le, da se bodo te dobre lastnosti odražale tudi na meni.
Mi je pa rekel ginekolog, da, ako mi bodo ustrezale, da bo mi naslednjič napisal jih kar za celo leto (da ne bom rabla klepat tja na vsake 3 mesece) - in da upa, da mi bodo jih v lekarni hotli dat. Wtf??!! Kakšno besedo pa imajo tam v lekarni? Mislim, da ima doktor večjo in kaj je napisano na receptu, tisto morajo dat in pika.

Naj bi blo tako, da lahko v lekarni izdajo zdravila samo za 3 mesece.
Pač...tako količino, da jo porabiš v 3 mesecih lahko dobiš in pika (v Nm ne delajo drugače).

• 0

#602 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4159 posts

Posted 07 March 2007 - 05:01 PM

A ve čakate pri zdravniku na recept? A ni pri vseh tak najrejeno, da če želiš samo recept potrkaš in ti ga sestre dajo...men je samo prvič dala ginekologinja.
  • 0

#603 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 March 2007 - 05:13 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 7. 3. 2007 - 15:48) View Post

Naj bi blo tako, da lahko v lekarni izdajo zdravila samo za 3 mesece.
Pač...tako količino, da jo porabiš v 3 mesecih lahko dobiš in pika (v Nm ne delajo drugače).

Ja, ampak meni to ni najbolj jasno. Najbrž zdravnik že sam najboljše ve, zakaj ti je napisal za eno leto. In zaposleni v lekarni niso tam za to, da presojajo, če je to ok ali ne, ampak za to, da izdajo zdravila tako in v takšni količini, kot je napisano na receptu. No, očitno se da, če mi je sam ginekolog tako rekel, morda po več receptov ali kako. No, meni ni problem it k njemu, ker vem, da bi bla takoj na vrsti, ampak ni pa glih mi pod nosom in je bolj komot, če mi napiše za eno leto naprej.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#604 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 07 March 2007 - 05:49 PM

ne vem, če smejo dajat zdravila za več kot 3 mesece vnaprej - če bi jih, bi jih meni moja doharca z veseljem predpisala za obdobje enega leta, tako pa se vsaj vsake 3 mesece pri njej namalam. pred leti vem, da je bilo za leto vnaprej možno, še moja mati je dobivala zdravila za eno leto vnaprej. zdej pa se mi zdi, da kao ne smejo več tko pisat receptov.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#605 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 March 2007 - 05:51 PM

No ja, če se ne bi dalo, potem mi ne bi rekel, da mi bo jih napisal (in najbrž nisem edina, a ne). No, bom poročala, kako se bo to izvedlo!
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#606 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 07 March 2007 - 05:56 PM

Meni se zdi ta ukrep logičen. Namreč gre za to, da ne moreš točno vedet za celo leto kolk boš porabil zdravil in se s temi ukrepi losajo tega, da komu ostanejo zdravila in jih potem kar tako naokoli talajo prijateljem, ki se kr tko doma mal zdravijo. Ponekod seveda še spregledajo ta pravila (pri kakšnih KT), ampak načeloma se jih držijo, ker je tako z zakonom predpisano.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#607 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 March 2007 - 06:02 PM

Ja ampak pri KT se mi zdi, da, ako ti ustrezajo in če veš, da jih boš jemal celo leto, logično, da ti pač napiše za eno leto. In če ne bi blo to izvedljivo, da ti lahko KT napiše za celo leto, te mi ne bi tega rekel. Čeprav, če pomislim... ne vem, če bi glih si jih vnaprej plačala za celo leto naenkrat. Sicer pa, halo, doktor ti pač da 4 recepte, na katerih napiše datume v razmaku treh mesecev a ne. ;p
  • 0

#608 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 07 March 2007 - 06:06 PM

Ja, ampak Jenna potem bi moral za čiiist vsako zdravilo narest nova pravila, če bi jih že za KT, ane. Pa tud mislim, da ne morš vedet zagotovo, da jih boš jemala eno leto, lahko pride karkoli vmes. Sej če ti bo dal recept za eno leto, pač verjetno računa na to, da bodo v lekarni skozi prste pogledali. To se dogaja, ampak načeloma se ne bi smelo, that's all.

Sicer pa mene osebno to pravilo ne prizadane, ker bi težko dala za tabletke 24k, oziroma 100€ v enem kosu.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#609 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 March 2007 - 06:10 PM

Ja meni je rekel, da, ako mi bodo ustrezale, da mi jih lahko po teh treh mesecih napiše za celo leto. Predstavljam si torej to tak, da mi bo napisal 3 recepte, vsakega v razmaku 3 mesecev. Potem pa lahko izkoristim vse recepte, lahko pa tudi nobenega. Ne zaj, da ti bo na en recept napisal 9 škatel, a ne in bi ti mogla naenkrat vse plačat - to meni tudi ne diši, kaj pa, če mi ne bodo čez 3 mesece več všeč. Zato pravim, ločeni recepti, jih maš doma... če si greš, si greš, če ne, pa ne. Meni se to zdi čisto kul, če je pacientka resna.
  • 0

#610 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 07 March 2007 - 06:12 PM

Ne vem če ti bo napisal tri recepte, pomoje ne. Moraš vedet, da se število receptov, ki jih zdravnik napiše, skos čekira in so neke omejitve ... ne more jih kr tko pisarit, po tri naenkrat za eno in isto sranje. Vem, da jih Sonchika dobi za eno leto vnaprej, ampak sem zihr, da dobi to v enem receptu.
  • 0

#611 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 March 2007 - 06:12 PM

No, saj pravim, čez 3 mesece bom vedla, kako je s tem. =)
Sicer vem, kak poteka ta postopek... vsak recept, ki ti ga zdravnik izda, se zapiše v mojo kartoteko. In tudi v lekarni majo vsak recept zabeleženi, katerega potem pošljejo za zdr. zavarovanje, katera potem krije stroške in tudi oni imajo vse zabeleženo, katera zdravila in klko sem jih imela.
  • 0

#612 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 07 March 2007 - 06:14 PM

Ja, jaz jih dobim na enem receptu. S tem, da ko grem v lekarno, kupim eno ali 2 škatli. In potem ona v lekarni zapiše, da sem takrat in takrat kupila toliko škatel. Nobena znanost.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#613 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 March 2007 - 06:17 PM

Ajaaa, pol pa itak ni pene. Škatle ti napiše za eno leto, s tem da jih ti sproti kupuješ za 3 mesece vnaprej. Vse razčiščeno. =) Sem se pa tudi zdaj spomnila, da me je v lekarni vprašala, če hočem met vse 3 škatle... ;p
  • 0

#614 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 07 March 2007 - 06:26 PM

Aja, tak to gre ... zeksisch. laugh.gif Bom jaz tudi naslednjič prosla, če mi lahko napiše vsaj za pol leta.
  • 0

#615 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 March 2007 - 06:28 PM

Ja, čeprav ne vem, kako je to pri lekarni in kak si to beležijo. No, who cares na koncu, če se da, se da. =)

• 0

#616 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 07 March 2007 - 07:36 PM

za take zadeve majo ponavad cel zvezk in not vse pišejo če majo kakšn recept "za vnaprej" oz pač za en let ane, takrt k pa dobiš pa v komp vnesejo za uno škatlco in tko pol prakticirajo. to je blo več kt en let nazaj sam to itk tok hitr spreminjajo de še oni točn ne vejo kako pa kaj
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

#617 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32316 posts

Posted 07 March 2007 - 11:25 PM

Jp, problem je z zavarovalnicami...jaz sem tudi vedno dobila recept z datumom samo za 3 škatlice, včasih mi je potem dala še enega brez datuma, da sem si ga napisala sama, po preteku treh mesecev, in šla s tistim v lekarno po nove 3 škatlice.

• 0

#618 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 08 March 2007 - 01:48 PM

QUOTE(bellini @ 7. 3. 2007 - 17:01) View Post
A ve čakate pri zdravniku na recept? A ni pri vseh tak najrejeno, da če želiš samo recept potrkaš in ti ga sestre dajo...men je samo prvič dala ginekologinja.

pri meni je enako. ampak moram it tja, počakat, da pridem pri sestri na vrsto, da mi zmerijo pritisk in podobno. to sem mislila, da čakaš pri zdravniku.
obisk lekarne je bolj enostaven.

(čeprav jaz hodim vsake 3 mesece po tabletke k zdravniku/sestri, ker se mi ne da komplicirat z prepričevanjem naj mi dajo več receptov).

• 0

#619 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 13 March 2007 - 07:15 PM

Jaz bi rada jemala tabletke. Pa me zanima, a morem zato, da mi ginekolog napiše tabletke it na pregled ali je dovolj samo to da grem pač tja in mu povem da mi naj napiše tabletke ? ali mi lahko KT napiše osebna zdravnica ? hmm.gif
  • 0

• Guests

Posted 13 March 2007 - 07:21 PM

QUOTE(*Tia* @ 13. 3. 2007 - 21:15) View Post

Jaz bi rada jemala tabletke. Pa me zanima, a morem zato, da mi ginekolog napiše tabletke it na pregled ali je dovolj samo to da grem pač tja in mu povem da mi naj napiše tabletke ? ali mi lahko KT napiše osebna zdravnica ? hmm.gif

Lahko greš samo tja in ti jih napiše brez pregleda. Seveda boš morala imeti z njo pogovor in ji boš povedala nekaj o sebi, zakaj rabiš tabletke, če maš redno menstruacijo itd.
Tvoja osebna zdravnica pa ti jih nebo napisala.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users