Korona virus / Covid-19
Posted 27 August 2021 - 11:10 AM

Posted 27 August 2021 - 11:16 AM
V soboto smo bili (sicer zunaj) na eni zabavi pa so se trije poleg naju bolni (ampak oni bolj, pa spet ne kovidno). Lahko da smo tam staknili. En se gre testirat danes pa bomo videli.
Se mi zdi, da so pri kovidu ful bolj izraziti in netipicno prehladni simptomi. Vsak ima se kaj: hrbtenica, voh, okus, glava...
Cimprejsnje okrevanje, SG!
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 27 August 2021 - 11:24 AM
Jaz od covida niti enkrat nisem pomislila, da ga imam spet, pa mi je tako unicil imunski sistem, da sem bila prve pol leta vsak mesec bolna. Vecinoma sploh nisem vedela, kje sem kaj staknila, sploh grlo se mi je kar random vnelo. Kolegica je bila pa polno cepljena marca/aprila in je julija staknila delto s tako hudim potekom, da je pristala v bolnici. Stara 29 in sicer zdrava.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 August 2021 - 11:51 AM
Posted 27 August 2021 - 12:32 PM
A tu ste vse cepljene, razen Dragice?
Jaz se še nisem. Očitno se bo res treba. Spomladi sem rekla, da bom počakala do jeseni, če se bo mogoče do takrat situacija kaj izboljšala, pa ne bo nič boljše.

https://www.delo.si/...ne/razcepljeni/
Tole sem brala nekaj dni nazaj. Zanimivo, nisem vedela, da so Švedi med najbolj cepljenimi.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 27 August 2021 - 12:37 PM
Res pa kar crno kaze, da se bomo kdaj resili tega, ce niti cepljenje ne pomaga v celoti...
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 27 August 2021 - 01:18 PM
Posted 27 August 2021 - 01:27 PM
Najhuje mi je, ker je tudi mulc z mano v karanteni. Itak bo zamudil prvi solski dan. Upam, da ne bo simptomov razvil naslednji teden ali 10 dan karantene.
Posted 27 August 2021 - 01:54 PM
Res pa kar crno kaze, da se bomo kdaj resili tega, ce niti cepljenje ne pomaga v celoti...
Dokler bo tako nizka precepljenost, potem res slabo kaze.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 August 2021 - 02:46 PM
Posted 27 August 2021 - 02:59 PM
Posted 27 August 2021 - 03:09 PM
Posted 27 August 2021 - 03:24 PM
Bila sem na flixbusu iz zagreba, gor so bili se Turki, Americanki, par Indijcev... njih je na slovenski meji vse spustil, men je pa rekel: gospa, kam pa vi potujete? A mate test?
A ni dobr?

Posted 27 August 2021 - 03:48 PM
Posted 27 August 2021 - 03:55 PM
Posted 27 August 2021 - 04:07 PM
Dokler bo tako nizka precepljenost, potem res slabo kaze.
Res je. Je pa zal tudi ucinkovitost cepiv proti delta razlicici veliko nizja kot je bila prvotno. Se vseeno sem za cepljenje seveda, se pa zal siri covid tudi med cepljenimi.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 27 August 2021 - 04:11 PM

Ocitno nimamo C. To so si otroc nekaj podelili med sabo. Civilizirani so prisli med staroselce (nevrtcevske) in so vsi staroselci pocepali. Ni prvic po taki zurki.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 27 August 2021 - 04:14 PM
Posted 27 August 2021 - 04:52 PM
Hitro okrevanje vsem obolelim!
Posted 27 August 2021 - 05:46 PM
Jaz sem bila nekaj časa mnenja, da se ne bom cepila - da se ne rabim, sem itak hermitske sorte + kadar so projekti imamo itak obvezno testiranje vsak 2. dan oz. 2x tedensko.
Potem sem bila neopredeljena nekaj časa, sem pustila vse na strani.
Danes sem pa šla na cepljenje, par dni sem pogledovala termine in pred kratkim sem bila tam v medicinskem centru na Vilharjevi spodaj, pa sem rekla, da grem tja, in če ne bo gneče, to naredim.
PCT pogoji so me precej znervirali in ne ljubi se mi več okoli tega delat kolobocij. Pa če bo pripomoglo, da prispevam h kvoti, ne vem. Ljubše bi mi bilo vsekakor, če ne bi bilo treba, ampak..
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users