Kaj vam gre najbolj na živce?
Posted 10 January 2012 - 11:38 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 10 January 2012 - 11:51 PM
Pri nas pa se vsem ostalim zniža ocena, samo tistim, ki se niso držali pravil ne.

Zdaj delam intervju, ki sem ga tudi lani (ta predmet mi je ostal) in v navodilih lepo piše 3-5 minut. Sošolke so nardile po 15 minut, jaz pa 4 minute in mi je dala 6 z argumentom, da je prekratko in premalo obsežno.

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 10 January 2012 - 11:56 PM
all together now!

Upam, da kmalu najdete svoj nocni mir.
Zna biti velik problem, če si z nekom takim non stop v družbi, ali če ga imaš za partnerja, ker moraš zelo prilagajati jedilnik, se sama odpovedovati stvarem, ali pa kuhati dvojno.
To zgoraj je moteče, kar mi gre pa na živce je, da nekateri ljudje niti ne poskusijo česa, ker pač . . . je noter korenček, ker ga pač ne jejo. Se mi je že večkrat zgodilo, ti kot kuharju prav pade malo vse dol, ker se zelo potrudiš.

Aha.
Mene izbircnezi ne zivcirajo, se pa poleg cloveka, ki potiska sestavine jedi po krozniku in valja grizljaje po ustih, pocutim skrajno neprijetno. Ce mu jed pripravim jaz/domaci, se toliko bolj. Ne vem, ce meni kaj ne pase, niti ne vzamem kroznika/jedi.
Se spomnim lanskega silvestrovega, ko je tasca pripravila vecerjo, posebej tudi za neko gostjo, vegetarijanko, za moje pojme (tudi jaz ne maram mesa in tudi jaz ne jem cisto vse zelenjave) se je zelo potrudila, dobro je bilo, a zenska je pustila 3/4 hrane. Tega ne, ker .. Onega ne, ker ... Res mi je bilo neprijetno gledati. Lahko bi vsaj prej povedala, da je izbircna vegetarijanka. : D
Mene bodo danes obdržal tuki, ker vsak ko pride mimo samo gleda kaj mi dogaja ker se skos režim.

Danes vam je eden prebegnil? Tu okoli hise se je potikal, P.a nadlegoval, ga objemal in izzival na dvoboj, pribijal, da je s Fužin in, ce se ga kaj boji.

Posted 11 January 2012 - 12:01 AM
Pri nas se zniža ocena, če je obseg prevelik, kar se mi zdi edino prav.
Posted 11 January 2012 - 12:01 AM
To se je zgodilo pri asistentki, ki nas ima vaje.
Naprimer danes, ko nas je imela profesorica, stara mačka, ji je kr lepo povedala da naj se drži pravil naslednjič.

Posted 11 January 2012 - 12:12 AM
Danes vam je eden prebegnil? Tu okoli hise se je potikal, P.a nadlegoval, ga objemal in izzival na dvoboj, pribijal, da je s Fužin in, ce se ga kaj boji.

Sori.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 11 January 2012 - 12:20 AM

Posted 11 January 2012 - 08:19 AM

Posted 11 January 2012 - 09:48 AM
Mogoče narobe razmišljam, ampak meni je forum sprostitev, odklop ... in približno tako tudi razmišljam, ko pišem stvari. Pa zdaj ne mislim, da jih pišem po domače, sistem "pišikaoštogovoriš", ampak pač tako, da se razume, če pa ni čisto slovnično pravilno, pa tudi ne vidim ravno tragedije. Konec koncev z vsakim postom ne oddajam spisa za oceno.
In ja razumem, da se nekateri profesionalno ukvarjate s slovnico oz. imate s tem večje veselje kot drugi in vidite vse te napake in vas motijo ... še vedno se mi zdi, da je najpomembneješ, da se napisano "vsesplošno" razume, če je pa pri tem kakšna vejica na napačnem mestu, kakšen napačen sklon, kakšen hrvatizem ... pa tudi ne bo konec sveta. Verjetno je tudi komu drugemu smešno, ko napačno uporabljamo njegovo terminologijo, pa kljub temu nisem zasledila, da bi vsakič popravljal.
Pač me že dlje časa žuli, pa sem danes ravno take volje. In se opravičujem, če samo jaz tako razmišljam in če je samo mene to zmotilo.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 11 January 2012 - 09:58 AM
najpomembneješ

^ hec, hec!

Jaz se strinjam z napisanim.

Sicer pa se mi na splošno zdi, da na tem forumu vsi zelo lepo in razumljivo pišemo (v primerjavi z drugimi forumi), tako da je brez veze dlakocepit nad nekimi malenkostmi.
Mene sicer tu na forumu ne motijo takšne ali drugačne slovnične napake, popravim samo v primeru, da nekdo vedno znova napačno uporablja neko besedo (kot npr. pramena).

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 11 January 2012 - 10:11 AM

ne bom več
imortelle: meni je princip popravljanja "pramena" enak principu popravljanja, če človek nepravilno uporablja rodilnik

Posted 11 January 2012 - 10:15 AM
Sej nc.

Če pa ni, pa tja spada.

Enkrat je en iz Polja 'zalutal' v Fužine, v kopalnem plašču in copatih.

Kami:
popavljanjem le teh
tega recimo ti nihče ne bo popravljal, ker je jasno, da si se zatipkala.
In ja, mene blazno motijo slovnične napake; seveda se razume (skoraj vedno), kaj pisec želi povedati, ampak je pa istočasno skrajno moteče. Zelo. Popravljamo pa samo res velike napake, kakšen sklon (rodilnik - za to je Ančka), ali pa pramene.

Ker - če večkrat vidiš tako narobe napisano besedo, in se ob njo nihče ne spotakne, jo ponotranjiš, in obstaja nevarnost, da jo tudi sam začneš napačno uporabljati.
Včasih gre mogoče res dlakocepstvo čez mejo, ampak mislim, da ni še tako zelo hudo.
Pa še to - čeprav precej berem v slovenščini, sem opazila, kako moj materni jezik nazaduje (v primerjavi s tem, kako sem ga obvladala v gimnaziji), in mislim, da se lahko vsaka od nas potrudi in piše lepo, knjižno; iz spoštovanja do drugih.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 11 January 2012 - 10:24 AM
Popravljamo pa samo res velike napake, kakšen sklon (rodilnik - za to je Ančka)

Ma ne....res mi gre na živec, če kdo ne zna uporabljat rodilnik (

Posted 11 January 2012 - 11:02 AM
Pa še to - čeprav precej berem v slovenščini, sem opazila, kako moj materni jezik nazaduje (v primerjavi s tem, kako sem ga obvladala v gimnaziji), in mislim, da se lahko vsaka od nas potrudi in piše lepo, knjižno; iz spoštovanja do drugih.
Meni se tudi zdi.

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 11 January 2012 - 12:41 PM

Posted 11 January 2012 - 03:03 PM

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 11 January 2012 - 04:56 PM
... in mislim, da se lahko vsaka od nas potrudi in piše lepo, knjižno; iz spoštovanja do drugih.
Mene sicer tudi zelo moti neslovnično pisanje in napačno govorjenje, sploh v situacijah, kjer je nujno potrebno, pa ravno iz spoštovanja do drugih ne bi niti v sanjah nekoga popravila. Se mi zdi, da se na tak način človek dvigne nad nekoga drugega, ker pač slučajno zna nekaj, kar nekdo drug ne, ali kakorkoli... Ne vem no, meni bi bilo nerodno. Poleg tega se mi zdi, da takšni forumi, SMS in FB spadajo pod bolj sproščeno obliko komuniciranja, kjer si človek pač lahko privošči uporabo pogovornega jezika in narečij.
In ja, mi gre blazno na jetra to konstantno popravljanje drugih, ravno toliko kot gredo njim na jetra slovnične napake.

Posted 11 January 2012 - 05:14 PM
Drugače pa z veseljem popravim nekoga, ki se ima na določenem področju za nekaj več, da mu sfrcam nepotrebno krono z glave.
Sicer pa ločim dobronameren popravek od pametovanja.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 11 January 2012 - 05:45 PM
SMS in FB spadajo pod bolj sproščeno obliko komuniciranja, kjer si človek pač lahko privošči uporabo pogovornega jezika in narečij.
SMS absolutno, FB je pa tudi tvoj oseben prostor, in se lahko tam izražaš kot ti srce poželi, ampak forum je pa javne narave.
Imava glede tega pač drugačno mnenje.
Sicer pa ločim dobronameren popravek od pametovanja.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users